Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

http://www.real.gr/Με το επιχείρημα ότι δεν αρκεί η ψήφος διαμαρτυρίας αλλά μία ισχυρή κοινωνική στήριξη και ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα δώσει την εντολή της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, απαντά ο Αντώνης Σαμαράς στο γιατί μέχρι σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ζητήσει ευθέως εκλογές.

«Χτίζουμε το μεγάλο πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα που αύριο θα μας είναι απαραίτητο για να αλλάξουμε τον τόπο. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» λέει ο Πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον 'Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής' υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το κόμμα του βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο να δημιουργήσει αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα που θα του δώσει εντολή να κυβερνήσει.

Με βασικό στόχο την πολιτική απομόνωση του ΛΑΟΣ αλλά και της Ντ. Μπακογιάννη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της κεντροδεξιάς.

«Δεν είναι Κεντροδεξιά αυτοί που μονίμως στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, τα τεχνάσματά του και την αδιέξοδη πολιτική του. Εχουν χάσει κάθε αξιοπιστία! Και κυρίως δεν τους εμπιστεύεται ο κόσμος της Κεντροδεξιάς» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επιμένει πως είναι ανάγκη να αλλάξουν δραστικά οι όροι του μνημονίου προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να ξεκολλήσει η οικονομία από την ύφεση και προβλέπει ότι πολύ σύντομα η Ιρλανδία μέσα από τη διαπραγμάτευση που έκανε θα πετύχει ευνοϊκότερες τροποποιήσεις στη συμφωνία που υπέγραψε.

Επαναλαμβάνει ότι με το μνημόνιο, το έλλειμμα δεν περιορίζεται επαρκώς ενώ ταυτόχρονα το χρέος θα αυξηθεί στο 160% του ΑΕΠ μέσα σε τέσσερα χρόνια.

«Η διόρθωση ενός λάθους από τα πολλά δεν μπορεί σήμερα να είναι λόγος πανηγυρισμών. Το μνημόνιο δεν έβγαινε και παρά τη διόρθωση που επιτεύχθηκε και τώρα δεν βγαίνει» λέει ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης μετά την σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας