Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Παραιτήθηκε η Μαρία Πάζιου από Πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ

http://evrytanikospalmos.blogspot.com/
Μετά από πολύχρονη προσφορά ως Πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ και μετέπειτα ΚΕΠΠΑΔΗΚ η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Πάζιου παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ λίγες εβδομάδες πριν τη σύσταση του νέου οργανισμού του Δήμου, όπου και θα παρέδιδε τα ηνία στο νέο ΔΣ.
Με επιστολή της στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Πάζιου αναφέρεται λεπτομερώς στους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφασή της αυτή, ζητώντας η παραίτησή της να γίνει δεκτή.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της, κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, η κ. Πάζιου κατήγγειλε ότι ο ρόλος της το διάστημα μετά τις εκλογές ήταν απλώς διεκπεραιωτικός, αφού οι αποφάσεις για την λειτουργία της επιχείρησης δεν λαμβάνονται από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά λαμβάνονται από «άλλους» τους οποίους ο δήμαρχος άτυπα και χωρίς να έχει την αρμοδιότητα τοποθέτησε στην διοίκηση της επιχείρησης.
Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος προσωπικά στην κ. Πάζιου της απάντησε «Κυρία Πάζιου, αφού αισθάνεστε ότι ο ρόλος σας ως προέδρου της δημοτικής επιχείρησης είναι διεκπεραιωτικός υπάρχει και ο δρόμος της τιμής της παραίτησης, εκτός αν παραμένετε στη θέση του προέδρου για άλλους λόγους».
Η απάντηση αυτή του κ. Μπακογιάννη προς την κ. Πάζιου ήταν η αφορμή που την οδήγησε στην παραίτηση, καθώς, όπως αναφέρει, τη θίγει ως πρόεδρο της επιχείρησης, ως δημοτική σύμβουλο και ως προσωπικότητα και του ζητά να ανακαλέσει τη φράση του αυτή και να αναγνωρίσει το πολιτικό του ατόπημα.
Η επιστολή της κ. Μαρίας Πάζιου έχει ως εξής:
ΜΑΡΙΑ ΠΑΖΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΠΠΑΔΗΚ
Καρπενήσι 1 Μαρτίου 2011
ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
του Δήμου Καρπενησίου
Κύριε Πρόεδρε,
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/2/2011 η οποία διακόπηκε και συνεχίζεται σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη 1/3), αναφέρθηκα στον ρόλο μου ως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο ρόλος της είναι απλώς διεκπεραιωτικός, αφού οι αποφάσεις για την λειτουργία της επιχείρησης δεν λαμβάνονται από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά λαμβάνονται από εγκάθετους, τους οποίους ο δήμαρχος άτυπα και χωρίς να έχει την αρμοδιότητα τοποθέτησε στην διοίκηση της επιχείρησης.
Στην αναφορά μου αυτή ο κ. Δήμαρχος προσπάθησε να απαντήσει και συγκεκριμένα απευθυνόμενος προσωπικά σε μένα μου είπε: «Κυρία Πάζιου, αφού αισθάνεστε ότι ο ρόλος σας ως πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης είναι διεκπεραιωτικός υπάρχει και ο δρόμος της τιμής της παραίτησης, εκτός αν παραμένετε στη θέση του προέδρου για άλλους λόγους».
Κύριε Πρόεδρε, η αναφορά αυτή του Δημάρχου με θίγει ως πρόεδρο της επιχείρησης, ως δημοτική σύμβουλος και ως προσωπικότητα και θα πρέπει ο κ. Δήμαρχος κατά τη σημερινή (σ.σ.χθεσινή) συνεδρίαση να αναλογιστεί και να αναγνωρίσει το πολιτικό του ατόπημα και να ανακαλέσει την συγκεκριμένη φράση. Σε κάθε περίπτωση μετά από αυτό το ατυχές για τον κ. Δήμαρχο περιστατικό, υποβάλλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ και παρακαλώ η παρούσα επιστολή να διαβαστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου