Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

 Καρπενήσι, 1 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σημαντική Μείωση Δημοτικών Τελών
Βασιζόμενη στο τρίπτυχο: Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Εξορθολογισμός, η Νέα Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια προχωράει σε μείωση των Δημοτικών Τελών.
Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μειώνει τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας, ενώ παράλληλα επεκτείνει την κατηγορία «Ευπαθείς Ομάδες», παρέχοντας τα προνόμιά της σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.
Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη, αποφασίστηκε με πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση 28ης  Φεβρουαρίου 2011) η μείωση των δημοτικών τελών κατά 7% σε οικίες και καταστήματα.
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε και πάλι με πλειοψηφία, η ένταξη στην κατηγορία «Ευπαθείς Ομάδες», η οποία αποδίδει τα δημοτικά τέλη μειωμένα κατά 40%, των μονογονεϊκών οικογενειών και των απόρων δημοτών. Στις Ευπαθείς Ομάδες παραμένουν οι πολύτεκνοι και οι δημότες με αναπηρίες.
Την πρόταση του Δημάρχου στήριξαν οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Η μείωση των δημοτικών τελών αποτελεί μια γενναία πράξη της νέας Δημοτικής Αρχής. Διαψεύσαμε σήμερα τις προεκλογικές κινδυνολογίες που παρουσίαζαν τον Καλλικράτη, ως ευκαιρία για την αύξηση των τελών και την επιβολή νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πείσμα των καιρών, και σεβόμενοι τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και η μικρές επιχειρήσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης,  μειώνουμε τα δημοτικά τέλη στο σύνολό τους αλλά και στοχευμένα, σε κοινωνικές ομάδες που χρήζουν της βοήθειας μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που οι  εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας στήριξαν την πρόταση αυτή».