Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Νομοσχέδιο για πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας


Νομοσχέδιο για πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας


Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κινήματος Γιώργος Παπαγεωργίου, έκανε τη Δευτέρα (7/2) την ακόλουθη δήλωση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας (ON CAMERA):

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το μεγάλο έλλειμμα του ΕΣΥ και η ανάγκη για μια βαθιά μεταρρύθμιση περνάει μέσα από το χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Δυστυχώς το νομοσχέδιο που αυτές τις ημέρες συζητείται στη Βουλή είναι γεμάτο προχειρότητες και ασάφειες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά αντίθετα να τα επιδεινώνει.

Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας χωρίς οικογενειακό γιατρό, χωρίς ελεύθερη επιλογή γιατρού, χωρίς συμμετοχή στο σύστημα όλων των γιατρών που το επιθυμούν και χωρίς κέντρα Υγείας αστικού τύπου που θα αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και θα αναβαθμίσουν τη νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν μπορεί να υπάρξει. Όλα αυτά βεβαίως, κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές και έναν αυστηρό ελεγκτικό μηχανισμό.

Κάνουμε έκκληση σε όλους να λογικευτούν και να πάψουν να ταλαιπωρούν επικίνδυνα τον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν αρκεί να υπάρξει διάλογος, αρκεί επιτέλους να υπάρξει η διάθεση για εθνική συνεννόηση .