Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλαλούμ με το Ελληνικό.


Επίθεση στην κυβέρνηση , με αφορμή την υπόθεση του Ελληνικού, εξαπέλυσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης , τονίζοντας πως την ώρα που ο κ. Παμπούκης διαπραγματεύεται επενδύσεις στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, η κ. Μπιρμπίλη παίρνει σαφείς αποστάσεις, κάνοντας λόγο για δημιουργία μητροπολιτικού χώρου πρασίνου.
«Οι διαφωνίες και η ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Νέο "θύμα" αυτή τη φορά το Ελληνικό» σημειώνει ο βουλευτής Β΄ Αθήνας που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενώ αναμασά, εδώ και 16 μήνες, «την καραμέλα της αξιοποίησης του Ελληνικού, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα ούτε για βασικά ζητήματα, όπως να καθορίσει χρήσεις γης και να επιλύσει ιδιοκτησιακές εκκρεμότητες στην περιοχή».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ακόμη λόγο για «μισόλογα, μυστικές διαβουλεύσεις, προνομιακή μεταχείριση ορισμένων και μεγαλεπήβολα σχέδια ξένων ‘’ειδικών’’ από πλευράς της κυβέρνησης, ενώ όπως λέει στην πραγματικότητα «η κυβέρνηση ψαρεύει σε θολά νερά και κανείς δεν έχει καταλάβει ούτε ποιο είναι το σχέδιο ούτε ποιες είναι οι πραγματικές της προθέσεις».
«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η δημόσια γη δεν είναι τσιφλίκι της, αλλά περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Δεν μπορεί να λειτουργεί ψιθυρίζοντας εν κρυπτώ στους διαδρόμους των υπουργείων, εξουσιοδοτώντας κάθε λογής ξένους «σοφούς» και λειτουργώντας ως μεσίτης πίσω από κλειστές πόρτες» σημειώνει στη σκληρή του ανακοίνωση ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, ζητώντας διαφάνεια και επαγγελματισμό.
Ζητά μάλιστα επίσημη ενημέρωση «αφού πρώτα καταφέρουν να συνεννοηθούν οι υπουργοί μεταξύ τους», σταματώντας τα «γενικά κι αόριστα» που όπως λέει είναι εκ του πονηρού και δεν θα έχουν τελικά κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
 πηγή: newsbomb.gr