Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Απόκριες με πλούσιες εκδηλώσεις απο το δήμο Καρπενησίου

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

Απόκριες με πλούσιες εκδηλώσεις απο το δήμο Καρπενησίου

Ολόκληρο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου
Κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό υπόσχεται το πλούσιο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Καρπενησίου στα πλαίσια της φετινής αποκριάς.
Η Δημοτική Αρχή Καρπενησίου και προσωπικά ο δήμαρχος κ.Μπακογιάννης έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου, όπου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, αναβιώνουν παραδοσιακά δρώμενα της αποκριάς.
Πρόγραμμα:
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011-ΩΡΑ 21:೦೦-Κεφαλόβρυσο
Τσικνοπέμπτη

Αποκριάτικος Χορός του Δήμου Καρπενησίου
Μια βραδιά γεμάτη λαϊκή και δημοτική μουσική, από την ορχήστρα του Βασίλη Παπαδογιώργου. Η Τσικνοπέμπτη επιβάλει πολύ κέφι, διασκέδαση και χορό. Σε αυτό θα μας βοηθήσει και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, παρουσιάζοντας αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011
ΩΡΑ 18:00
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου
Το Αποκριάτικο Πανηγύρι των Κλόουν
Αποκριάτικη Πιτσιρικούπολη!!! Ημέρα παιδικής δημιουργίας και ξεφαντώματος που κάνει τα παιδιά πρωταγωνιστές σε ένα παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια, θεατρικά αποκριάτικα δρώμενα και δημιουργικά εργαστήρια. Εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ, τεράστιες αποκριάτικες φιγούρες και πολλά ομαδικά παιχνίδια. Guest Star…ο αγαπημένος των παιδιών GUMMY BEAR.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας .......και η Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ. θα ετοιμάσουν έναν υπέροχο μπουφέ για τους μικρούς μας φίλους.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
ΩΡΑ 18:00μμ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Αποκριάτικο εργαστήρι (παιδιά 6-8 ετών)
Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες!!! Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους (παιδιά 6-8 ετών), σε ένα δίωρο εργαστήρι, να κατασκευάσουν τις δικές τους διακοσμητικές γύψινες μάσκες.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
ΩΡΑ 17:00μμ
Δημοτική Ενότητα Φουρνάς, Κεντρική Πλατεία
Αποκριάτικο Πάρτυ στη Δημοτική Ενότητα Φουρνάς
Ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς διοργανώνει Αποκριάτικο Πάρτυ για μικρούς και μεγάλους, στη κεντρική πλατεία του χωριού.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
ΩΡΑ 21:00μμ
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου
Μασκέ Πάρτυ στον Άγιο Νικόλαο
O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» διοργανώνει Μασκέ Πάρτυ στον παραδοσιακό ξενώνα «Λίθος».
Στο τέλος της βραδιάς θα βραβευτεί η πιο πρωτότυπη αμφίεση!
Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011
ΩΡΑ 18:00μμ
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Αποκριάτικο εργαστήρι (παιδιά 9-12 ετών)
Κατασκευάζουμε αποκριάτικες μάσκες!!! Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους (παιδιά 9-12 ετών), σε ένα δίωρο εργαστήρι, να κατασκευάσουν τις δικές τους διακοσμητικές γύψινες μάσκες.
Σάββατο 5 Μαρτίου 2011
ΩΡΑ 12:30μμ
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου
Latin Dance Party
Η Big Band της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου θα γεμίσει την Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου με λάτιν ήχους. Αξίζει τον κόπο, μετά από τη Σαββατιάτικη βόλτα σας, να βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και να απολαύσετε ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα
Σάββατο 5 Μαρτίου 2011
ΩΡΑ 19:30μμ
Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου
Αποκριάτικα ήθη και έθιμα της Ευρυτανίας
Πανάρετος: Μια εθιμική θεατρική παράσταση αναβιώνει.....
η προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου-Μποτονάκη θα παρουσιάσει, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, τα αποκριάτικα έθιμα του τόπου μας.
Στη συνέχεια, ένα από αυτά, η δραματοποιημένη παράσταση «Πανάρετος», θα αναβιώσει από τους μαθητές της Γ1 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Λάππα, με παράλληλη απαγγελία των στίχων από το ντόπιο ηθοποιό κ. Λάζαρο Μαρούλη.
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 16:00μμ
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου
Αποκριάτικη Παρέλαση
Η Αποκριάτικη Παρέλαση μας, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά!!! Οι καρναβαλιστές με πολύ φαντασία και δημιουργική διάθεση θα ξεκινήσουν από τη γέφυρα «Νεράιδα» και θα καταλήξουν στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου. Οι καλύτερες παρουσίες (άρματα, ομάδες) θα βραβευθούν από επιτροπή, ενώ θα ακολουθήσει καραμελοπόλεμος, σοκολατοπόλεμος, χαρτοπόλεμος, και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Πάρτυ με τους Imam Baildi και τους Burger Project
Μετά το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου ένα μεγάλο Πάρτυ για όλους. Μουσική και χορός με τους Imam Baildi και τους Burger Project.
Imam Baildi
Οι Imam Baildi πειραματίζονται πάνω σε παλιούς και καινούριους ήχους, balkan beats και παραδοσιακά κομμάτια με electro, gipsy, swing, mambo και latin απόδοση. Ο ήχος τους είναι σαν να εισάγεις μια 8μελή ελληνική μπάντα της δεκαετίας του ’60 σε ένα σύγχρονο ηχοσύστημα. Οι μίξεις γίνονται με σύγχρονους ρυθμούς και ήχους, η κιθάρα και το μπουζούκι αναπαράγουν πιστά την ατμόσφαιρα και την αίσθηση των παλιών ρεμπέτικων, και όλο το θέαμα γίνεται πιο χορευτικό με τα ξεσηκωτικά φωνητικά του MC Yinka.
Burger Project
Θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε street jazz band, από αυτές που βλέπουμε κατά δεκάδες στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Δεν είναι όμως. Οι Burger Project έχουν βαλθεί να ανακατεύουν συνέχεια το “πατάρι” των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς. Με αχαλίνωτο ρυθμό, ανασύρουν συνέχεια διαμάντια – από το κλασσικό rock ως το punk και από τη disco ως την country - και τα διασκευάζουν. Έτσι μπορούμε να ακούσουμε ένα εκπληκτικό “Μπαξέ Τσιφλίκι” του Τσιτσάνη, σε swing ή ένα “White Horse” των Laid Back που θυμίζει το “Αν σ' Αρνηθώ Αγάπη μου” του Πλέσσα.
Και όλα αυτά παρέα με…….. ζεστό κρασί και ντόπιους μεζέδες.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΩΡΑ 12:00πμ
Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου
Ο Δήμος Καρπενησίου θα προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα, ζεστή λαγάνα και ντόπιο κρασί.
Θα απολαύσουμε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου σε αποκριάτικους χορούς και τραγούδια και στη συνέχεια, με την οικογένεια και τους φίλους μας θα γεμίσουμε τον ουρανό της πόλης με πολύχρωμους χαρταετούς, που θα μας προσφέρει δωρεάν ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Συν στον Άνθρωπο».
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΏΡΑ 10:30πμ
Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Νικολάου
O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα ετοιμάσει στην πλατεία του χωριού νηστίσιμο τραπέζι με φασολάδα, χαλβά, και άφθονο κρασί.
Για τους μικρούς φίλους αποκριάτικο γλέντι με κλόουν, μασκαράτες και χορευτικάhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/