Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ Τα σκουπίδια στο ΧΑΔΑ Δαφνούλας


Την άμεση διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου των 5 πρώην Δήμων που συγκρότησαν τον Δήμο Αγράφων, ζήτησε κατά στην 1η ουσιαστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο κ. Μπαμπαλής ζήτησε από το Προεδρείο, το θέμα αυτό να συζητηθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση ή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά απόφαση δεν πάρθηκε καθότι αναμένεται η κοινοποίηση των ελέγχων του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρούμε ότι η πρόταση Μπαμπαλή, θα πρέπει να συζητηθεί οπωσδήποτε, γιατί τα ερωτήματα για το μείζον αυτό ζήτημα, του μεγάλου χρέους που παρέλαβε ο Δήμος είναι πολλά.
Αν τελικά το θέμα αυτό προχωρήσει και αποφανθεί θετικά το Δ.Σ, στον διαχειριστικό έλεγχο, θα πρέπει η απόφαση να σταλεί στην Περιφέρεια και από εκεί αρμοδίως προς τους Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για τα περαιτέρω.
Το άλλο μεγάλο θέμα που απασχόλησε το Σώμα ήταν η διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου. Επ΄ αυτού ο Δήμαρχος πρότεινε ως κατάλληλο χώρο την θέση “Καγκελάκη” στην Δαφνούλα του πρώην Δήμου Ασπροποτάμου. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Μπαμπαλής δηλώνοντας ότι η απόφαση αυτή που καλείτε να πάρει το Δ.Σ είναι παράνομη και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τσιάμης και. Τόλης ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους πει για ποιους λόγους επιλέχτηκε η παραπάνω τοποθεσία. Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι κάποια επιτροπή που εξέτασε τις πέντε χωματερές βρήκε πιο κατάλληλη αυτή, γιατί ήταν μεγαλύτερη. Ο κ. Τόλης και ο κ. Παπαθανάσης ζήτησαν να τους φέρουν την απόφαση αυτή για να συμφωνήσουν. Ο κ. Κατσιάδας παίρνοντας τον λόγο είπε ότι δεν τον κάλυψαν τα όσα είπε ο Δήμαρχος και ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι στην άλλη άκρη του Δήμου και θα επιβαρύνει το Δήμο με πολλά έξοδα μεταφοράς εξάλλου τόνισε «ένα τέτοιο σοβαρό θέμα χρειάζεται ανταλλαγή απόψεων από όλους για να βρεθεί μια σωστή λύση» και καταψήφισε την απόφαση. Ο κ. Κίτσος εξέφρασε ανησυχία για το πόση ποσότητα μπορεί να δεχτεί η παραπάνω χωματερή και το θέμα από πλευράς της μειοψηφίας έκλεισε με τον κ. Κατσιφό που ζήτησε αν δοθεί χρόνος προκειμένου να βρεθεί ένα πιο κεντρικό σημείο για την διάθεση των απορριμμάτων.
Μετά τις τοποθετήσεις, η πλειοψηφία υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για να μεταφερθούν τελικά τα σκουπίδια την θέση Καγκελάκη στον υπάρχοντα ΧΑΔΑ, στη Δαφνούλα.
Για τα υπόλοιπα θέματα, ως εκπρόσωποι – μέλη στην Γενική Συνέλευση της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ, από την πλευρά του Δήμου ορίστηκαν η Ε. Φουρλίγκα ως Τακτικό μέλος και ο Θύμιος Μιχόπουλος ως αναπληρωματικό, ενώ αποφασίστηκε ο Δήμος να γίνει συνδρομητής και στις 3 εωρυτανικές εφημερίδες που κυκλοφορούν στο Νομό μας.
Με την έναρξη της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης ενημέρωσε το Σώμα για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης στην Λαμία και τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά των αυτοδιοικητικών, υπόψη του κ. Χρυσοχοϊδη, όπως ήταν ο Περαμεγδόβιος, ο δρόμος ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ και η ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών. Επίσης ο κ. Τάτσης ενημέρωσε το Δ.Σ., ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης, ζήτησε από τους Αυτοδιοικητικούς να τρέξουν έτσι ώστε να καταθέσουν μελέτες για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2011. Ο κ. Τάτσης ακόμη ενημέρωσε το Σώμα, ότι στις 18 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί στην Αθήνα με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας για το φλέγον θέμα των συγχωνεύσεων των Σχολείων και όσον αφορά τα λειτουργικά θέματα του Δήμου τόνισε ότι μέχρι στιγμής γίνεται η ορθή κατανομή του προσωπικού για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου, ενώ γνωστοποίησε στον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, ότι πολύ σύντομα, θα παραχωρηθεί Γραφείο στον κ. Μπαμπαλή, για την καλύτερη λειτουργία της δημοτικής του ομάδαςhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/