Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέα επίθεση Καρφή

Κύριε Διευθυντά,
Δεσμεύτηκα πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην παίξω το «παιχνίδι των πολιτικών» που βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, ένα παιχνίδι που όπως αποδεικνύεται είναι το μόνο που γνωρίζει καλά ο κ. Μπακογιάννης και έχει να κάνει με τη φράση « εσείς τι δεν κάνατε, εμείς τι κάναμε» και αντίστροφα. Θεωρώ ότι αυτή η τακτική οδηγεί σε αδιέξοδα και συμψηφισμούς και επειδή εγώ δεν έχω να συμψηφίσω τίποτα, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω στο δημοσίευμά σας της προηγούμενης εβδομάδας με τίτλο «έβγαλε τα άπλυτα στη φόρα ο Μπακογιάννης» εννοώντας ότι οκτώ συμβάσεις του πρώην Δήμου Καρπενησίου είναι ύποπτες.
Οι οκτώ λοιπόν αυτές συμβάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής από το 2006 μέχρι το 2010, στις οποίες αναφέρθηκε με ειρωνεία ο Δήμαρχος στο προηγούμενο Δ.Σ. για να καλύψει κατά την άποψή του συμψηφιστικά και ουσιαστικά δική του πρόσφατη ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ απόφαση κατάρτισης όρων για πρόσληψη ενός επί πλέον συμβούλου, είχαν ως χαρακτηριστικά την  νομιμότητα και την διαφάνεια. Για την υλοποίηση αυτών των συμβάσεων ελήφθησαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρήθηκε η διαδικασία της δημοσιότητας, έγινε ανοιχτός διαγωνισμός, αναδείχτηκαν οι εκάστοτε ανάδοχοι με τις πλέον διαφανείς διαδικασίες και κυρίως όλες αυτές οι συμβάσεις έλαβαν απόφαση  νομιμότητας του Γενικού Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την αρχή έως το τέλος.
Πέραν όμως αυτών, οι δράσεις τις οποίες υποστήριξαν οι συγκεκριμένες συμβάσεις αντικειμενικά δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν από το προσωπικό του Δήμου γιατί ήταν πολύ εξειδικευμένες. Οι δύο από αυτές τις συμβάσεις χρηματοδοτήθηκαν από την κεντρική κατανομή (20%) του «ΘΗΣΕΑ» του Υπουργείο Εσωτερικών  και αυτό ήταν μεγάλη επιτυχία. Άλλες δύο συμβάσεις χρηματοδοτήθηκαν από τον «ΘΗΣΕΑ» γιατί προβλέπονταν στο πρόγραμμα αυτό και οι υπόλοιπες τέσσερις συμβάσεις αφορούσαν την λήψη διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου για να είναι δικαιούχος στο Δ΄ ΚΠΣ, την τεχνική υποστήριξη του «ΘΗΣΕΑ», δύο προμελέτες για τα έργα αξιοποίησης των χώρων παλιού ΚΤΕΛ - παλαιάς λαϊκής αγοράς και την τεχνική υποστήριξη στο πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης, ένα δύσκολο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πραγματοποιήθηκαν εκτός από δημοτικές επενδύσεις, ιδιωτικές επενδύσεις που τόνωσαν την τοπική αγορά αλλά και δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής.
Αυτά λοιπόν είναι τα άπλυτα που έβγαλε ο κ Μπακογιάννης και ας θυμηθούμε προεκλογικά τις συκοφαντίες για ετήσια έξοδα δημοσίων σχέσεων στο Δήμο Καρπενησίου της τάξεως των 785.000 ευρώ, κατηγορίες που δεν θέλει να τις θυμάται  γιατί αναδεικνύουν την σκοπιμότητά και ταυτόχρονα την άγνοιά του. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν στην περίπτωση που τέτοιες κατηγορίες είχαν αποδέκτη τον ίδιο.
Επιτρέψτε μου όμως μέσα από την εφημερίδα σας, να υποβάλλω και εγώ ένα σύνθετο κακό με την καλή έννοια όρου ερώτημα στον κ. Δήμαρχο έτσι για να ταραχθεί λίγο και το καλό κλίμα των «επιδερμικών» και «βελουτέ» ερωτήσεων της πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης του στο STAR  Kεντρικής Ελλάδας.
Γιατί κύριε Δήμαρχε ακόμα δεν έχετε υποβάλλει για έγκριση νομιμότητας στην Περιφέρεια την κατάπτυστη και ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ απόφαση που λάβατε ως δημοτική ομάδα στην Οικονομική Επιτροπή πριν από περίπου ένα μήνα, σχετικά με την κατάρτιση όρων διακήρυξης για την πρόσληψη συμβούλου  που θα επιβαρύνει τον Δήμο με επί πλέον κόστος συμβούλων 73.800 ευρώ και θα καλύπτει κυρίως εργασία των υπαλλήλων;  Τόσους συμβούλους «ντύσατε», κανένας δεν σας είπε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει πρόβλημα  γιατί αφενός μεν δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου και αφετέρου για το άρθρο 11 της διακήρυξης που αναφέρει ότι ο σύμβουλος ανάδοχος μπορεί να εκχωρήσει τις υπηρεσίες που θα παρέχει στο Δήμο σε τρίτο πρόσωπο ΧΩΡΙΣ την συγκατάθεση του Δήμου; Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και μετά τις παρατηρήσεις μου το θέμα του ακριβού συμβούλου θα ξαναέρθει για ψήφιση μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και η πρότασή μου είναι αντί να προσλάβετε τον ακριβό σύμβουλο που θα συμβουλεύει τους άλλους συμβούλους οι οποίοι θα συμβουλεύουν εσάς και όλους μαζί θα σας συμβουλεύουν οι υπάλληλοι του Δήμου, να δρομολογήσετε την διαδικασία της πρόσληψης δικηγόρου της περιοχής μας με πάγια αντιμισθία, οι υπηρεσίες του οποίου αφενός μεν επιβάλλονται. αφετέρου κοστίζουν λιγότερο.
Με τιμή
Βαγγέλης Καρφής
πρώην αντιδήμαρχος