Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Επίσκεψη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Λαμία, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


«Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ούτε εύκολος είναι, ούτε χωρίς εμπόδια. Είναι όμως ο μοναδικός που έχουμε. Αν δεν κάνουμε τις επιχειρήσεις μας πιο ποιοτικές και ανταγωνιστικές, αν δεν βγάλουμε τα προϊόντα μας έξω, αν δεν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κινήματα νέων επιχειρηματιών σε ολόκληρη τη χώρα, τότε δυστυχώς θα έχουμε ηττηθεί. Θα έχουμε χάσει μια μεγάλη ευκαιρία. Προσωπικά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να πείσω τον κάθε συμπολίτη μας ότι πρέπει να συμμετέχει σε αυτήν την πανεθνική προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προς τους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία, το Σάββατο 5/02/2011.
Σημειώνεται ότι η Λαμία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελούν τον τέταρτο σταθμό ενός κύκλου επισκέψεων του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε κάθε περιφέρεια, με στόχο να επικοινωνηθεί το σχέδιο για την ανάπτυξη και να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο υπουργός συζήτησε αναλυτικά με τις Περιφερειακές Διοικήσεις, τους βουλευτές και τους δημάρχους και στη συνέχεια με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για περίπου οχτώ ώρες.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προσδιορισμού των αξόνων του Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Παρουσίασε στους φορείς το ολοκληρωμένο και συνεκτικό εθνικό σχέδιο αναθέρμανσης και επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και τις συγκεκριμένες δράσεις, πρωτοβουλίες και νομοθετήματα που αλληλοσυμπληρώνονται και ήδη έχουν μπει στο στάδιο της υλοποίησης. Παρουσίασε ακόμη τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την επιτάχυνση της απορρόφησης και τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ και την ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών για τη Στερεά Ελλάδα.Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ζήτησε τόσο από τους φορείς όσο και από τους επιχειρηματίες στήριξη και ενεργή συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται για την αναθέρμανση της οικονομίας, ώστε η χώρα να μπει ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.
Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά, συμφώνησαν στη συγκρότηση ομάδας κρούσης που θα επιταχύνει τη συνεργασία για την καταγραφή ώριμων έργων και επενδυτικών σχεδίων προς υλοποίηση στη Στερεά Ελλάδαhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/