Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

«Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία»
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κ. ΣΑΚΚΑΛΗ 7 Τηλ:22370 80301 – Τηλ/fax:2237025975
36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


11 Ιανουαρίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Με απόφαση του υπουργείου υγείας το νοσοκομείο Καρπενησίου και το κέντρο υγείας Δ. Φραγκίστας, από την κατηγορία Γ ζώνη εφημεριών μεταφέρθηκε στην κατηγορία Β ζώνη, με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση των εφημεριών των επιμελητών ειδικών γιατρών από 11 εφημερίες μηνιαίως σε 7 !!!
Παράλληλα η προσφάτως προσληφθείσα παιδίατρος αποσπάστηκε ταχύτατα στη Λαμία επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική κάλυψη εφημεριών με αποτέλεσμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο περιστατικά μικρών παιδιών να προωθούνται στο νοσοκομείο Λαμίας.
Η ανάγκη για μείωση δαπανών στο χώρο της υγείας, φαίνεται ότι επιχειρείται να καλυφθεί με δραστική υποβάθμιση των απολύτως απαραίτητων λειτουργιών και παροχών σε μια περιοχή όπως η δική μας στην οποία η μετακίνηση και η άμεση αντιμετώπιση δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε εύκολη.
Είναι προφανές ότι οδηγούμαστε πλέον σε δείγμα συστήματος υγείας, δηλαδή θα απολαμβάνουμε ολίγη υγειονομική περίθαλψη, ολίγη αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και μάλλον οι υπεύθυνοι θα ελπίζουν, σύμφωνα με τις επιλογές τους, να έχουμε και ολίγες ημέρες ζωής ώστε να μην επιβαρύνουμε τους οικονομικούς δείκτες με την παρουσία μας.
Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα όμως δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε και να ανεχθούμε σχεδιασμούς που ανατρέπουν το αυτονόητο, δηλαδή να έχουμε την ελάχιστη ιατρική φροντίδα όταν υπάρξει ανάγκη.
Αναμένουμε την αντίδραση και τις πρωτοβουλίες του Βουλευτή, που τυγχάνει και ιατρός ώστε να εξασφαλισθεί η αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου Καρπενησίου.
Από την πλευρά μας θα θέσουμε το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Καρπενησίου ώστε να μεθοδευτεί από την πλευρά του δήμου η ενδεδειγμένη αντίδραση.
Η συναίσθηση των δυσκολιών και η ανοχή μας σε αποφάσεις που ανατρέπουν τη ζωή μας έχει όρια, καιρός να αντιδράσουμε ως πολίτες δυναμικά.



ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννοπουλος