Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σε τίτλους τη δράση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από την αρχή του χρόνου!


Στις 6/1 η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε τις προτάσεις του κινήματος, για την αλλαγή πλαισίου χρηματοδότησης των κομμάτων.

Την ίδια μερα ανακοινώθηκε η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και οι καινοτομίες που θα το διακρίνουν.

Στις 7/1 η Ντόρα Μπακογιάννη διατύπωσε ερωτηματικά σχετικά με τις συνομιλίες Παπανδρέου - Ερντογάν στο Ερζερούμ, ενώ ο εκπρόσωπος του κινήματος Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την αύξηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Την ίδια ημέρα ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης διατύπωσε καίρια ερωτήματα σχετικά με το νέο διατροφικό σκάνδαλο.

Στις 10/1 οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή, (Αυγενάκης, Κιλτίδης, Κοντογιάννης, Μαρκογιαννάκης, Μπακογιάννη) κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή για την τρομοκρατία, μετά και την ισχυρή έκρηξη στην οδό Λ. Ριανκούρ.

Στις 11/1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αφορμή την αναστάτωση σε διόδια της χώρας έκανε λόγο για οργή και αντίδραση των πολιτών, όταν τα έργα των οδικών αξόνων βαλτώνουν εξαιτίας των ανεπαρκειών και της αδράνειας της κυβέρνησης.

Τέλος στις 11/1 η πρόεδρος του κινήματος ζήτησε με δήλωσή της τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα την διερεύνηση του μεγαλύτερου διαχρονικά σκανδάλου που έχει να κάνει με τις υπερτιμολογήσεις στο κλάδο της υγείας.

*Σας θυμίζουμε ότι το προσεχές διάστημα η Δημοκρατική Συμμαχία οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα! Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας επικοινωνήστε απευθείας με τους υπευθύνους ανά περιφέρεια για να συμμετέχετε στις ομάδες πρωτοβουλίας του κινήματος.

**Το Σάββατο 15/1 θα συνεδρίασει για πρώτη φορά η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αντικείμενο την προετοιμασία των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του κινήματος.