Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Περιηγητικός Χάρτης Ευρυτανίας - Δήμοι Καρπενησίου & Αγράφων


Περιηγητικός Χάρτης Ευρυτανίας - Δήμοι Καρπενησίου & Αγράφων

Ένας νέος πρωτότυπος αναλυτικός χάρτης της Ευρυτανίας, μόλις κυκλοφόρησε. Όλη η ιστορία και οι ομορφιές των νέων "Καλλικρατικών" δήμων Καρπενησίου και Αγράφων

Δημιουργήθηκε από τον Ευρυτάνα φωτογράφο και ιστορικό ερευνητή Γιώργο Τάσιο. Είναι αποτέλεσμα επιτόπιας σχολαστικής μελέτης από το 1991. Αποτελεί βάση επιστημονικής μελέτης των Βυζαντινών, Αρχαιολογικών και Περιβαλλοντικών υπηρεσιών.

Η προσπάθεια να συμπτύξουμε πολλές πληροφορίες σε έναν χάρτη διάστασης Α2 (42Χ60εκ.), στέφθηκε με επιτυχία. Ο χρήστης, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, έχει όλες τις κωδικοποιημένες πληροφορίες με όλα τα αξιοθέατα του νομού στη μια πλευρά και στην άλλη, έναν οδηγό με αποκωδικοποιημένες αυτές πληροφορίες.

Βασίστηκε στον ηλεκτρονικό μας χάρτη της παρούσας ιστοσελίδας και στόχο έχει, να διευκολίνει τον επισκέπτη της Ευρυτανίας, να έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται παντού μαζί του.

Οδικό δίκτυο, χωριά και οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι και αρχαίες οχυρώσεις, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, ιστορικοί τόποι, φαράγγια, γεφύρια, βρύσες, μονοπάτια, νερόμυλοι κ.ά.. Έξυπνα αποτυπωμένα και εύχρηστα στον περιηγητή της Ευρυτανίας

Ένας χάρτης οδηγός, που δημιουργήθηκε από την πλούσια γνώση του τόπου μας, ιστορική, πολιτισμική και περιηγητική. Είναι μια πυξίδα εξερεύνησης για τον επισκέπτη και ένας επιστημονικός οδηγός για επιστημονική κοινότητα της χώρας μας.

Θα τον βρείτε στα τουριστικά καταστήματα και στα περίπτερα του νομού http://www.evrytania.eu/xartis/xartis.htm