Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Conditioner απ’ την κουζίνα σας


Conditioner απ’ την κουζίνα σας


Πατήστε για μεγέθυνση

Τα προϊόντα ομορφιάς και ειδικά σε περιόδους... ισχνών αγελάδων μοιάζουν απλησίαστα εξαιτίας του κόστους τους.

Η γυναικεία περιποίηση την ίδια στιγμή δεν θα μπορούσε να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Γι αυτό, μια καλή λύση προκειμένου να είστε όμορφες και... να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα, είναι να φτιάξετε μόνες σας το μαλακτικό για τα μαλλιά σας.

Θα χρειαστείτε μόνο ένα αυγό και λίγη... από την επιδεξιότητά σας στο «χτύπημα».

- Χωρίστε πρώτα τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού

- Χτυπήστε το ασπράδι αρκετά

- Προσθέστε 1 κουταλιά σούπας νερό στον κρόκο μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα

- Ανακατέψτε το μείγμα του κρόκου με το ασπράδι

- Βρέξτε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό και στραγγίστε τα για να μη τρέχουν

- Βάλτε από το μείγμα που φτιάξατε στο κεφάλι σας και κάντε απαλό μασάζ στο κρανίο

- Ξεπλύνετε με κρύο νερό κι επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα που φτιάξατε http://www.real.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ
Εύχομαι καλές γιορτές και το 2011 να είναι μια χρονιά δημιουργική, ειρηνική, με υγεία και προσωπική ευτυχία για όλους.Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας διανύει μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Θέλουμε να πιστεύουμε πως το 2011, εκτός από μια δύσκολη χρονιά θα είναι και χρονιά μεγάλων αλλαγών. Αυτή την εποχή, που οι αντοχές όλων υφίστανται μια σκληρή δοκιμασία, οι πολίτες και η πολιτεία θα πρέπει να συντονίσουν το βηματισμό τους για να διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό συμβόλαιο. Να διαμορφωθεί ένας νέος κώδικας αξιών που θα προσδιορίζει τη σύγχρονη Ελλάδα, θα δημιουργεί μια καινούργια συνθήκη στο δημόσιο βίο, και θα υπερασπίζεται τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.Το 2011 είναι παράλληλα η χρονιά των μεγάλων αλλαγών για την αυτοδιοίκηση και τον τόπο μας. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Στο νέο μας ξεκίνημα, φιλοδοξούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Με ευθύνη, εργατικότητα, ευαισθησία και αισιοδοξία, θέλουμε να προχωρήσουμε, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα για τη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες της.Καλές γιορτές, καλή χρονιά

Τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα των Σαρακατσάνων

Τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα των Σαρακατσάνων

Οι Σαρακατσαναίοι πιστεύουν πως, όταν γεννήθηκε ο Χριστός, οι βοσκοί ήταν οι πρώτοι που πήγαν και προσκύνησαν και γι αυτό είναι ευλογημένοι.Πήγαιναν στην Παναγία κουλούρα ψημένη στα κάρβουνα,την οποία ζυμώναν και έφτιαχναν οι γυναίκες και την ονόμαζαν Χριστόκλουρα.Η Χριστόκλουρα έπρεπε να είναι κεντητή. Τα κεντήματα στη Χριστόκλουρα, οι Σαρακατσάνες τα σχεδίαζαν με τα δάχτυλα, το πιρούνι, το μαχαίρι και το φλιτζάνι. Τα σχέδια συμβόλιζαν τα πρόβατα, τα άλογα, τη στάνη, τη στρούγκα και άλλα.Από την παραμονή των Χριστουγέννων άναβαν τη φωτιά και δεν την άφηναν να σβήσει δώδεκα ημέρες, όσες δηλαδή ήταν και τα «παγανά».Τα «παγανά», «οι καλικάτζαροι» ήταν τα «όξω από δω» και άμα έβλεπαν αναμμένη τη φωτιά δεν ζύγωναν. Επιπλέον γύρναγαν την πυροστιά ανάποδα κι έριχναν αλάτι μέσα στη φωτιά για να ακούγεται το σκάσιμο του αλατιού και να σκιάζονται τα παγανά. Πάνω απ’ την πόρτα του καλυβιού κρέμαγαν κλαράκια αγριοτριανταφυλλιάς – σπραγγιάς – παλιουριάς και κρανιάς για να κρατάνε μακριά τα παγανά.Την Παραμονή επίσης προμηθεύονταν απ’ την κοντινή πόλη τα «καλούδια» με τα οποία φίλευαν τα παιδιά κυρίως, αλλά και τους μεγάλους, που θα πήγαιναν στα κονάκια τους για να τους ευχηθούν.Τα παιδιά απ’ την Παραμονή συνεννοούνταν για το τι θα κάνουν όταν ξημερώσει Χριστούγεννα και για να είναι προετοιμασμένα πήγαιναν στο «Λόγγο». Εκεί το καθένα έκοβε χλωρά κλαράκια πουρνάρια, γιατί όταν θα τα έβαζαν φωτιά καθώς καίγονταν «πριτσιάναγαν», τριζοβολούσαν. Γι’ αυτό και το λέγαν «Πριτσιατσιά». Έκοβαν δε τόσα κλαράκια όσα θα ήταν και τα καλύβια στα οποία θα πήγαιναν για τις ευχές. Ανήμερα τα Χριστούγεννα σκέπαζαν τα εικονίσματα του καλυβιού, με κόκκινο πανί , τα οποία ξεσκέπαζαν μόνο την Πρωτοχρονιά και τα ξανασκέπαζαν μέχρι τα Φώτα.Τα παιδιά, πρωί τα Χριστούγεννα, μ’ έναν τρουβούλι στον ώμο και τα κλαράκια στα χέρια μπαίνοντας στο καλύβι, αφού καλημέριζαν και φιλούσαν από σεβασμό το χέρι των μεγαλυτέρων, πήγαιναν και κάθονταν στα γόνατα δίπλα στην φωτιά.
Οι Σαρακατσάνοι προτιμούσαν να προηγείται ένα κορίτσι για να γεννιούνται θυλγηκά αρνιά . Εκεί, κάθε ένα, έβαζε το πουρναράκι στην φωτιά κουνώντας το πέρα δώθε κι έλεγε: ¨Αρνιά – Κατσίκια – πιδιά – νφάδες – γαμπροί – ’γεια κι δύναμη κι απ ούλα τα καλά¨Τα παιδιά κάθονταν την ώρα που έλεγαν τις ευχές ¨για να παίρνουν οι πρατίνες τ’ αρνιά τ’ς και να μην τ’ αφήνουν¨. Τα πουρναρόκλαδα έπρεπε να «πριτσιανιάν», να τριζοβολούν, την ώρα που λέγαν τις ευχές «για να βελάζουν τ’ αρνιά». Αν τα κλαράκια δεν πριτσιάναγαν πίστευαν ότι «δεν θα ’ναι καλή χρόνια και δεν θα βελάζουν τα αρνιά». Δηλαδή δεν θα έχουν πολλά γεννητούρια.
Η νοικοκυρά ύστερα από τις ευχές έδινε στα παιδιά διάφορα «καλούδια» δηλαδή καραμέλες – χαρούπια – ξερά σύκα – καρύδια – μήλα και ότι άλλο είχε ευχαρίστηση.Λεφτά δεν έδιναν, μόνο καλούδια έδιναν, γιατί της ευχές έπρεπε να τις γλυκάνουν.( Φεύγουν τα παιδιά –Έτρχονται οι μεγάλοι) Στους μεγάλους ,οι οποίοι έκαναν ακριβώς της ίδιες ευχές, εκτός από καλούδια πρόσφεραν και κρασί με μεζέδες. Λόγω της γιορτής, την οποία γιόρταζαν και αρκετοί την ονομαστική τους γιορτή, οι άνδρες στρώνονταν στην τάβλα έτρωγαν έπιναν κι έπιαναν το τραγούδιΑπόψε στο Σπιτάκι μου , είχα χαρά μεγάλη.Τον άγγελο μου γιόρταζα,και το Θεό δοξάζω Και την κυρά την Παναγιά πολύ την ΠροσκυνάωΝα μου χαρίσει τα κλειδιά, κλειδιά του Παραδείσου,ν΄ανοίξω τον Παράδεισο http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/