Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες φοβίες


Χριστουγεννιάτικες φοβίες

21/12/2010 8:05:00 μμ


Χριστούγεννα, χαρά, ξενοιασιά, χαμόγελα. Τι γίνεται όμως όταν όλα αυτά μετατρέπονται στον χειρότερό σας εφιάλτη και δεν μπορείτε να μπείτε στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών; Ακόμη και τα Χριστούγεννα έχουν τις φοβίες, τα άγχη και τις ανησυχίες τους. Το glamour.com παρουσιάζει τις κυριότερες φοβίες των ημερών.

Η φοβία της single

Όπου και αν κοιτάξετε βλέπετε χαρούμενα ζευγάρια να αγκαλιάζονται υπό το φως των χριστουγεννιάτικων κεριών και νιώθετε πιο μόνη από ποτέ. Μην ανησυχείτε. Δεν είστε μόνη. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι δεν έχετε αγόρι μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα και αποστασιοποιηθείτε από αυτό το ανόητο στερεότυπο. Χαμογελάστε! Δείτε το σαν μια ευκαιρία για να βγείτε έξω με μια φίλη σας και να φλερτάρετε ανενόχλητη.

Η φοβία των χρημάτων

Τα Χριστούγεννα συνδέονται άμεσα με τα ψώνια. Γυναίκες και παιδιά έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα επιβάλλει καλώς ή κακώς ένα μίνι καταλανωτικό όργιο. Τι γίνεται όμως αν δεν διαθέτετε και την ανάλογη τσέπη; Σκεφτείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κάνετε τα τυπικά αλλά και πολυέξοδα δώρα. Προτιμήστε δώρα φτιαγμένα απ’ τα χεράκια σας και χαρίστε τα σε όσους πραγματικά νοιάζονται για σας.

Η φοβία της οικοδέσποινας

Το να αναλάβετε ρόλο οικοδέσποινας σε ένα χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άγχους, ακόμη και πανικού. Κλέψτε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και βρείτε τι πραγματικά σας αγχώνει. Ζητήστε βοήθεια και να είστε σίγουρες πως δεν θα σας την αρνηθούν. Απευθυνθείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, εκμυστηρευτείτε τις ανησυχίες σας και μοιραστείτε τις δουλειές.

Η φοβία του ταξιδιού

Χριστούγεννα είναι... ένα ταξιδάκι θα το κάνω, σκέφτεστε. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να φροντίσετε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, λαμβάνοντας υπόψιν καιρικές συνθήκες, ώρες πτήσεων, οργάνωση βαλίτσας κ.ο.κ.; Ε... τότε είναι που σας πιάνει μια μίνι κρίση πανικού. Δεν υπάρχει λόγος. Προετοιμαστείτε σωστά, ζητήστε βοήθεια και στη χειρότερη των περιπτώσεων ακυρώστε το, μείνετε σπίτι και μεταθέστε το για πιο μετά. Ίσως όταν ο καιρός γίνει επιτέλους σύμμαχός σας.

Η φοβία της δουλειάς

Όταν όλοι οι άλλοι παίρνουν ρεπό, εσείς πρέπει να είστε νωρίς νωρίς στο γραφείο. Συμβαίνει και αυτό. Μην σας πιάνει όμως κατάθλιψη. Δείτε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Αυτές οι γιορτινές μέρες στο γραφείο μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα ευχάριστες. Οι άλλοτε πιεστικές προθεσμίες χαλαρώνουν, οι συνάδελφοι χαμογελούν και επικρατεί μια πρωτοφανής ησυχία.

Η φοβία του χριστουγεννιάτικου πνεύματος

Θεωρείτε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά όταν πιάνετε τον εαυτό σας να μην αισθάνεται την απίστευτη χαρά που βιώνουν όλοι οι άλλοι τις γιορτινές αυτές ημέρες. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να αφήσετε στην άκρη όλες τις καθημερινές σας έννοιες και να μπείτε στο χαρούμενο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Μιλήστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα γι’ αυτά που σας απασχολούν φροντίζοντας παράλληλα να μην καταστρέψετε και τη δική τους χαρά. Μην στεναχωρΙέστε αν δεν έχετε τη διάθεση να παρευρεθείτε σε όλα τα πάρτι που σας καλούν. Μπορείτε πολύ απλά να πείτε όχι.

Η φοβία των συγγενών

Τα Χριστούγεννα είναι ως γνωστόν μια καθαρά οικογενειακή γιορτή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για μια ακόμη φορά να συναντήσετε όλους τους συγγενείς σας, αγαπημένους και μη, προσπαθώντας να μην κακοκαρδίσετε κανέναν. Μην απελπίζεστε. Κάντε λιγάκι υπομονή... δυο μέρες είναι! Φανείτε ευγενική, ωστόσο μην αφήσετε κανέναν να σας χαλάσει το κέφι. Αφήστε τους άλλους να τσακώνονται και επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα μεγάλο ποτήρι κρασί.

Ο φόβος των υποχρεώσεων

Πάρτι, πάρτι πάρτι, μεσημεριανό, δείπνο, ρεβεγιόν κ.λπ. Αν η κοινωνική σας ζωή μοιάζει κάπως υπερφορτωμένη, θυμηθείτε ότι ο Ιανουάριος είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε. Δεν είναι λοιπόν κακό να πείτε και σε κάποιους όχι, μεταθέτοντας τη συνάντηση για μετά τη Πρωτοχρονιά.

Η φοβία της... ξενιτιάς

Έρχονται Χριστούγεννα και εσείς βρίσκεστε μακριά απ’ την οικογένειά σας. Μην σας παίρνει από κάτω. Βρείτε μια προσωρινή οικογένεια. Ο εορτασμός με φίλους αποτελεί μια εξίσου καλή επιλογή όπως επίσης και η συμμετοχή σε μια χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση. Θα σας γεμίσει με ευχάριστα συναισθήματα, δίνοντάς σας έναν ενεργό ρόλο, αφού θα προσφέρετε χαρά σε εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη http://www.real.gr

Mολυσμένο χιόνι στη “στέγη του κόσμου”


Mολυσμένο χιόνι στη “στέγη του κόσμου”

21/12/2010 7:05:00 μμ


Όσοι σκοπεύουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Έντμουντ Χίλαρι στη «στέγη του κόσμου» θα πρέπει να έχουν μαζί τους προμήθειες νερού.

Κι αυτό διότι βρέθηκαν επικίνδυνα επίπεδα αρσενικού και καδμίου σε δείγματα χιονιού από το Έβερεστ των Ιμαλαΐων.

Τα επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό βαρέα μέταλλα βρέθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που θεωρεί αποδεκτά η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Ο Bill Υeo, σπουδαστής στο πανεπιστήμιο "University of Southern Maine in Gorham" συνέλεξε δείγματα χιονιού και εδάφους από διαφορετικά υψόμετρα μεταξύ των 5334 και των 7772 μέτρων.

Σε όλα τα δείγματα χιονιού βρέθηκαν υψηλά επίπεδα αρσενικού και καδμίου, ενώ στα δείγματα εδάφους εντοπίστηκε υψηλό αρσενικό.

Η καθηγήτρια του "University of Southern Maine in Gorham", Samantha Langley-Turnbaugh σημείωσε πως οι ορειβάτες πίνουν λιωμένο χιόνι για να επιβιώσουν και η μόλυνση του χιονιού αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

Τα ακριβή αίτια της μόλυνσης του χιονιού στο Έβερεστ δεν έχουν διακριβωθεί. Εικάζεται πως ευθύνεται η μόλυνση του αέρα από την «ανθούσα» ασιατική βιομηχανία και η μεταφορά των βαρέων μετάλλων στο Έβερεστ από τους ανέμους http://www.real.gr

Ευεργετικά για το περιβάλλον τα φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα

21/12/2010 6:55:00 μμ


Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, που πωλούνται κάθε χρόνο τέτοια εποχή σε κεντρικά σημεία των ελληνικών πόλεων, όχι μόνο δεν βλάπτουν, αλλά ωφελούν το περιβάλλον, σύμφωνα με τους καλλιεργητές του είδους.

Ο Γιάννης Τσιούνης από το Καρπενήσι, του οποίου η οικογένεια καλλιεργεί και πουλά έλατα από το 1966, εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

«Όταν το κράτος μάς παραχώρησε χωράφια με καστανιές, φυτέψαμε γύρω στα 4.000 έλατα, ακριβώς γι αυτό τον σκοπό. Τα άγρια έλατα φύονται πολύ εύκολα σε τέτοιου είδους χωράφια, γιατί το χώμα της καστανιάς είναι πολύ θρεπτικό για τα έλατα».

Διευκρινίζει δε πως «τα παλιά μεγάλα έλατα δεν τα πειράζουμε. Αυτά ρίχνουν τους σπόρους τους στο έδαφος και φυτρώνουν από κάτω άλλα μικρότερα, κάποια από τα οποία κόβουμε κάθε χρόνο και τα πουλάμε στην Αθήνα για Χριστουγεννιάτικα».

Τα έλατα σε αυτά τα χωράφια δεν μειώνονται αν και οι καλλιεργητές κόβουν 200 με 300 κάθε χρόνο. «Αντίθετα, αυξάνονται, γιατί εκεί που κόβεται ένα σχετικά ψηλό δέντρο, από κάτω έχουν ήδη αρχίσει να φυτρώνουν άλλα μικρότερα. Αν δεν κοπεί το μεγάλο έλατο, τα μικρότερα δεν μεγαλώνουν».

Με αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Τσιούνη, το καλό για το περιβάλλον είναι διπλό: «Γίνεται αναγέννηση του χωραφιού με τις καστανιές και βοηθιούνται και τα μικρά έλατα να μεγαλώσουν».

Η πολιτεία έχει παραχωρήσει χωράφια σε γεωργούς από το 1966, ειδικά για την καλλιέργεια άγρια ελάτης, που προορίζεται για τις ανάγκες της γιορτινής αγοράς. Ανά την Ελλάδα υπάρχουν ειδικές φυτείες για την καλλιέργεια Χριστουγεννιάτικών δέντρων http://www.real.gr

Ήταν μια σπάνια έκλειψη!


Ήταν μια σπάνια έκλειψη!

21/12/2010 6:57:00 μμ Λογοθέτη Ελένη

Πατήστε για μεγέθυνση

Σήμερα τα ξημερώματα, έγινε ένα από τα πολύ σπάνια φαινόμενα στον κόσμο των πλανητών! Η μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα του χρόνου (χειμερινό ηλιοστάσιο) συνέπεσε με ολική έκλειψη Σελήνης!

Αυτό είχε να συμβεί από τις 21 Δεκεμβρίου του έτους 1638 και είναι τόσο σπάνιο που θα ξαναγίνει σε 80 χρόνια. Την επόμενη φορά που θα συμπέσουν πανσέληνος, ολική σεληνιακή έκλειψη και χειμερινό ηλιοστάσιο θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου 2094!

Το φαινόμενο ήταν πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία και κράτησε περίπου μια ώρα!

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η NASA από την έκλειψη σε διάφορα μέρη της Γης, κόβουν την ανάσα http://www.real.gr

Καμιά παράταση φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας


Καμιά παράταση φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας


Δεν θα δοθεί τελικά παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και καλεί τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες ΙΧ να προμηθευτούν έγκαιρα τα σήματα.
Επίσης αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, η εκτύπωση και η αποστολή όλων των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας του 2011 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Συνολικά, από τις 2 Νοεμβρίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, εκτυπώθηκαν και έχουν αποσταλεί 6.877.296 ειδοποιητήρια.
Η τελευταία παρτίδα περιελάμβανε τα ειδοποιητήρια αριθμών κυκλοφορίας που λήγουν σε 9 ή 0.Η προθεσμία για την προμήθεια του σήματος λήγει την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίουhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/