Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα


Ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα

Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, στις 8 Δεκεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Amalia Hotel Athens.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή σας στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Οι δυνατότητες του χειμερινού/χιονοδρομικού τουρισμού στην Ελλάδα είναι πολλές και οι προοπτικές για τα οικονομικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα είναι εξαιρετικές.
Υπάρχουν ωστόσο αρκετά θέματα που προκύπτουν από το ανεπαρκές νομικό πλαίσιο που διέπει τα Χιονοδρομικά Κέντρα και τα οποία αναζητούν την επίλυση τους, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η σημαντική αυτή μορφή τουρισμού για την χώρα μας.
Επιδίωξη λοιπόν του forum είναι τα συναρμόδια Υπουργεία, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι διοικήσεις των Χιονοδρομικών Κέντρων, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές αλλά και οι χρήστες των υπηρεσιών αυτών να συζητήσουν από κοινού και σε βάθος τα προβλήματα και τις λύσεις. Το πρόγραμμα του forum αναλυτικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Το Forum θα περιλαμβάνει δυο κύριες ενότητες:

1η ενότητα (ώρες 09:00 – 11:00) Προβλήματα και βιωσιμότητα χιονοδρομικών κέντρων

Υφιστάμενο νομικό καθεστώς
Ιδιοκτησιακό και αδειοδοτήσεις
Αδυναμία και ανυπαρξία επενδύσεων κλπ
Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Ανδρέας Ανδρεόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Εκπρόσωπος Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων*
Εκπρόσωπος Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού*
Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ.*
Παναγιώτης Δρίβας, Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης
Χρήστος Παππάς, Πρόεδρος Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας
Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου*
Όλγα Κοτσίνα, Πρόεδρος Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας
2η ενότητα (ώρες 11:15 – 13:30)

Προοπτικές και ανάπτυξη χιονοδρομικών κέντρων

Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων
Επεκτάσεις
Δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης ορεινού τουρισμού κλπ (τουρισμός τεσσάρων εποχών και χιονοδρομικός τουρισμός εβδομάδας, λευκές εβδομάδες)
Προσκεκλημένοι Ομιλητές:

Εκπρόσωπος Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας*
Νίκος Κελαϊδίτης, Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων
Τζούλια Τσαλίκη, Αντιπρόεδρος Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας
Georg Eisath, CEO Χιονοδρομικού Κέντρου Carezza Dolomite
Εκπρόσωπος Εταιρείας ΑΚΤΩΡ
Στέφανος Γαβριηλίδης, Εταιρεία PANTRACK
Γεώργιος Νουλίκας, Εταιρεία MONTE NOULIKAS
Μιχάλης Ζιώτης, Εταιρεία PADEV
Απόστολος Καραφίλης, Εταιρεία Skylines Euroski
Εκπρόσωπος Πιστωτικού Ιδρύματος*
Σωτήρης Γιαννόπουλος, Σύμβουλος Χιονοδρομίας του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας
* Δεν έχει επιβεβαιώσει
--------------------------------------------------------------------------------
Το Προφίλ του Συλλόγου
Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας ιδρύθηκε το 2003 από ερασιτέχνες χιονοδρόμους, με σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα.
Στα μέλη του περιλαμβάνονται και επιστήμονες με ειδικές γνώσεις σε θέματα ανάπτυξης χιονοδρομικών και συνοδών έργων, ειδικούς για το περιβάλλον κ.λπ.
Η δημιουργία του στηρίχτηκε στην αγάπη για το άθλημα, αλλά και στην πίστη πως η ελληνική χιονοδρομία μπορεί να αναπτυχθεί και έχει τις δυνατότητες να γίνει αντάξια των προσδοκιών όλων όσων ασχολούνται με αυτή.
Οι βασικοί στόχοι του Ε.Σ.ΤOY.Χ. είναι η εκπροσώπηση των μελών του σε όλους τους φορείς (κυβερνητικούς και μη) που έχουν άμεση σχέση με τη χιονοδρομία, οι παρεμβάσεις όταν και όπου κρίνεται σκόπιμο, η ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην ελληνική χιονοδρομία και η επιμόρφωση των μελών σε θέματα τεχνικής και ασφάλειας.
Ο Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ, όντας ο μοναδικός μέχρι σήμερα πανελλήνιος σύλλογος τουριστικής χιονοδρομίας, διανύει τον έβδομο χρόνο της ζωής του αποτελώντας σημαντική παρουσία στο χώρο. Αναφορικά παραθέτουμε μερικές μόνο από τις δραστηριότητές του, όπως : η παρουσίαση των θέσεών του στην πολιτεία (αρμόδιοι υπουργοί), οι ενημερωτικές συναντήσεις με τις Διευθύνσεις των Χιονοδρομικών Κέντρων, η συμμετοχή σε συνέδρια (παρουσίαση στο 3ο Διεθνές Σεμινάριο για τους Τραυματισμούς στο Σκι - Δελφοί 12/2005, διοργάνωση Σεμιναρίου για την Επισκεύ ?ή και Συντήρηση Χιονοδρομικού Εξοπλισμού - Αθήνα 11/2006), διοργάνωση διημερίδας στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου (2007) με σκοπό τη συζήτηση για τα προβλήματα των χιονοδρομικών παρουσία των διευθυντών τους.
Ο ΕΣΤΟΥΧ εκτιμά ότι η παράθεση απόψεων και θέσεων από όλους τους φορείς που ασχολούνται με τη χιονοδρομία (πολιτεία, διοικήσεις χιονοδρομικών κέντρων, φορείς και επισκέπτες περιοχών ανάπτυξης χιονοδρομικών κέντρων κ.λπ.) μπορεί να βοηθήσει τόσο στην επισήμανση προβλημάτων όσο και στη διαδικασία επίλυσης αυτών.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Όλγα Κοτσίνα
Τηλ. Επικοινωνίας: 697 2712444
http://evrytanikospalmos.blogspot.com/


Επίσκεψη ενημέρωσης του Δ.Τάτση στον δήμο Αγράφων και τον Χ.Μπούρα


Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση αλλά και τα προβλήματα των παλιών δήμων του Καποδίστρια έχει συνεχής επαφές με όλους τους Δημάρχους λίγο πριν τη συνένωσή τους με το νέο σχέδιο του Καλλικράτη.
Ήδη χθες επισκέφθηκε τον νυν δήμαρχο Αγράφων Χ.Μπούρα
σε μία πολύωρη συνάντηση που μίλησαν και ανέλυσαν τα οικονομικά στοιχεία του δήμου,τα έργα που είναι σε αναμονή αλλά και για το ποια έργα είναι στην άμεση προτεραιότητά του για το νέο έτος..
Σε μια φιλική αλλά και ουσιαστική συνάντηση οι δύο δημάρχοι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η σημερινή οικονομική συγκυρία, το πόσο θα επηρεαστεί ο νέος δήμος καθώς και ενημέρωση του νέου δημάρχου για τις δικές του προτεραιότητες και προοπτικές.
Ο κ.Τάτσης επιμένει στο κάλεσμά του για ενότητα και κοινή προσπάθεια, που απηύθυνε στις μέρες πριν τις εκλογές προς όλους τους πολίτες και όλες τις παρατάξεις, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων για την ανάπτυξη του τόπου.
Με το πέρας της επίσκεψης -συζήτησης ο Χ.Μπούρας αφού ευχαρίστησε τον Δ.Τάτση του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του στον νέο πλέον δήμο Αγράφων και εστίασε την παρέμβαση του στο μεγάλο πρόβλημα του δήμου που είναι το οδικό δίκτυο.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Μύθος τα περι απειλών στον Δημ.Τάτση;


Μύθος τα περι απειλών στον Δημ.Τάτση;


Μεγάλος ντόρος έγινε την περασμένη εβδομάδα, και μέσα από τις τοπικές εφημερίδες,τα περί υβριστικών συνθημάτων έξω από την οικία του δημάρχου Αγράφων Δημήτρη Τάτση στο Καρπενήσι που ανησύχησαν τον ίδιο και τα συγγενικά του πρόσωπα.
Από ότι μας έστειλαν αναγνώστες μας πρόκειται για απλά μια απλή σύμπτωση.
Στο ίδιο ή στο δίπλα από το σπίτι του δημάρχου,με κοινές σκάλες όμως,μένει κάποιος ιδιοκτήτης καφετέριας-μπαρ που το διατηρεί στο Καρπενήσι.Το προηγούμενο βράδυ γίνανε κάποιες φασαρίες στο μαγαζί του και αυτοί που λογομάχησε ,σαν αντίδραση,γράψανε απειλητικά συνθήματα έξω από το σπίτι του. Αλλά μάλλον μπέρδεψαν λίγο τα σπίτια.
Αν είναι έτσι τσάμπα κόπος από μερικούς να μετατρέψουν ένα απλό επεισόδιο σε απειλές για την ζωή του κ.Τάτση.
Όσο και να to τεντώσεις δεν φτάνει εκεί....
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Εννοείτε ότι υπονοείτε...


Θ.Μπαμπαλής: "Συμβιβάζομαι..αποδέχομαι..με μεγαλοψυχία και καλή διάθεση...."
Εννοείτε ότι υπονοείτε...

Συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος για τον δήμο Αγράφων κ.Θεόδωρος Μπαμπαλής στη τοπική εφημερίδα "Ευρυτανικά Νέα".
Στις δηλώσεις του με λίγες λέξεις θα λέγαμε ότι άλλα εννόησε άλλα υπονοούσε αλλά όλα καλά...
Για να τα πάρουμε ένα -ένα..
Απαντώντας για το τι πήγε λάθος και ήταν ο ηττημένος των εκλογών απάντησε :
"'Δεν είναι εύκολο επίσης μέσα σε 40 ημέρες να γίνει ψηφοδέλτιο σε 32 κοινότητες για το 53% της Ευρυτανίας. Είχαμε 25 περίπου ημέρες να "κλείσουμε" τον συνδυασμό και 15 ημέρες για προεκλογικό αγώνα. Μέσα σε αυτά τα στενά χρονικά περιθώρια θεωρώ ότι έγινε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει και από μένα και από τους συνεργάτες μου και από τον κόσμο. "
Επίσης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα άφησε υπονοούμενα για την στήριξη του Κοντογεώργου στον Τάτση λέγοντας:
"Ο άλλος συνδυασμός, του κ. Τάτση, είχε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια, είχε πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του. Ακόμη ήταν και δήμαρχος 12 χρόνια και είχε βεβαίως και την στήριξη πολλών άλλων παραγόντων, όπως της νομαρχίας και του νομάρχη προσωπικά. "
Ορμώμενος ο δημοσιογράφος από τη απάντησή του τον ξαναρωτάει και δείτε τι απαντά.
"Δεν είπα ότι παρενέβη, είπα ότι στηρίχτηκε ο κ. Τάτσης και από την νομαρχία. Δεν είναι κακό αυτό. Είχε την στήριξη του κ. Κοντογεώργου, ο οποίος ακόμη και την ημέρα των εκλογών ήταν στα χωριά του δήμου Αγράφων"
Τώρα πια η διαφορά το ότι παρενέβη ,και το ότι τον στήριξε,δικά σας τα αποτελέσματα.Μα το λέει και μόνος του λίγες λέξεις παρακάτω ότι τον στήριξε εμπράκτως γυρίζοντας μαζί του τα χωριά των Αγράφων.Και φυσικά ποτέ δεν το αρνήθηκε ο νομάρχης.Ναι μεν αλλά......
Για τις τυχόν ευθύνες του βουλευτή κ.Καρανίκα και της ΝΕ Πασοκ αναφέρει με υπεκφυγές ότι..."Το ίδιο έγινε και στον δήμο Καρπενησίου....Αυτό θέλω να τονιστεί ιδιαίτερα, χωρίς να θέλω να επιμερίσω ευθύνες σε κανένα προσωπικά, ούτε ποιος βοήθησε και ποιος όχι. Αυτή η προσπάθεια έγινε, αυτό το αποτέλεσμα είχαμε.."
Πάντως απο τα λεγόμενα του κ.Μπαμπαλή καταλαβαίνουμε πως θεωρεί την ευθύνη για την ήττα στις εκλογές ομαδική και απο όλους γιατί δε μιλάει επι προσωπικού αλλά τονίζει τις λέξεις..."είχαμε".."χάσαμε.." "αργήσαμε.." κ.α
Για να πάμε τώρα σε ότι είπε για το ζήτημα της αλλαγής έδρας στον δήμο...
"Εγώ ήμουν ο μόνος, ο οποίος ξεκάθαρα γνωστοποίησα την στάση μου δημόσια. Τώρα οι άλλοι τι απέκρυψαν, τι σκοπούς είχαν, δεν με απασχολεί. Απλώς τονίζω ότι ο μόνος που είχε ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο θέμα ήμουν εγώ. "
Και λίγη αυτοκριτική λέει ο σοφός ο κόσμος δεν βλάπτει και πάει γάντι στις απαντήσεις που έδωσε.Πως ενημερώσατε τον κόσμο κ.Μπαμπαλή.Μέσω φάχ!!!!Γιατί δεν βγήκατε ευθέως προεκλογικά και να πείτε στον κόσμο,τετ α τετ,για τις προθέσεις σας και για το αν συμφωνείτε;;;Δεν υπάρχει πουθενά μια δήλωση ,ή έστω ένα υπονοούμενο, ότι συμφωνείτε με την αλλαγή της έδρας του δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι.Σωστά μίλησε και ο βουλευτής που σας είπε ότι κρυφτήκατε προεκλογικά!!Τώρα τα περί φαχ κ,α πηγαίνετε να τα πείτε στις γριούλες στον Απεράντιο που δεν γνωρίζουν...
Και μετά από όλα τα πισωγυρίσματα του υποψηφίου δημάρχου έρχεται και η απάντηση για τις επόμενες εκλογές...:
"...θα προσπαθήσουμε να τους υπηρετήσουμε τα 3,5 αυτά χρόνια με τον καλύτερο τρόπο από την θέση μας, για να τους πείσουμε να μας ψηφίσουν την επόμενη φορά."
Και πάλι δεν μιλά ευθέως για το αν θα είναι υποψήφιος και πάλι μετά από 3.5 χρόνια αλλά τονίζει ότι την επόμενη φορά θα έχει στο πλάι του όλους τους Αγραφιώτες για να τον ψηφίσουν.
Συνοψίζοντας πιστεύουμε ότι ο Μπαμπαλής έχασε τις εκλογές γιατί δεν ήταν ξεκάθαρος και απόλυτος προς τον κόσμο για τις απόψεις του για καίρια ζητήματα του τόπου.Έκανε ένα έντιμο προεκλογικό αγώνα αλλά τα χάλασε λίγο ως προς την ευθύτητα των σκέψεών του και στο ότι συμβιβάστηκε με κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις και πρακτικές.
Ενώ περίμενε το χρίσμα από το Πασοκ,όπως λέει πάνω απο 20 ημέρες,όταν του δόθηκε τελικά εναντιώνονταν σε αυτούς που λέγαν και γράφανε ότι είναι ο "μνηστήρας" του κόμματος σταΆγραφα!!Δεν ήταν??Δεν μπορείς να σηκώνεις την σημαία του ανεξάρτητου,λόγω πολιτικού-ρευστού κλίματος,ενώ είσαι και με την βούλα διαλεκτός της Ιποκράττους.
Επικοινωνιακά το "έπαιξε" καλά αλλά όπως φαίνεται σε κάποια ζητήματα του γύρισε μπούμερανγκ.
Τώρα κατόπιν εορτής δεν θέλει να τα σπάσει με κανέναν,δε ρίχνει ευθέως ευθύνες πουθενά αλλά "βράζει" από τις νωχελικές κινήσεις τους πριν τις εκλογές και το τράβηγμα του χαλιού κάτω απο τα πόδια του.Μάλλον έχει βλέψεις και για τις επόμενες και πάλι με την βούλα του Πασοκ.Για να δούμε...Μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά εκεί πάνω!! http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Το τέλειο εορταστικό look


Το τέλειο εορταστικό look

6/12/2010 11:25:00 μμhttp://www.real.gr

Πατήστε για μεγέθυνση

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται κυριολεκτικά προ των πυλών φέρνοντας μαζί τους το κρύο, τα χαμόγελα αλλά και την λάμψη. Η τελευταία μάλιστα πρέπει να αποτελέσει την λέξη κλειδί του εορταστικού σας μακιγιάζ. Πως θα το καταφέρετε;

Το glitter αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο καλύτερος σας φίλος αλλά και πιστός σας συνοδός σε κάθε φετινό ρεβεγιόν. Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στην λίστα msn.com που ακολουθεί και προετοιμαστείτε κατάλληλα για ένα λαμπερό εορταστικό look ικανό να τραβήξει πάνω σας όλα τα βλέμματα.

Λαμπερή επιδερμίδα

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Μια καθαρή λαμπερή επιδερμίδα είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε. Καθαρίστε και ενυδατώστε βαθιά την επιδερμίδα σας έτσι ώστε να πετύχετε το απαλό και λείο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια μικρή δόση bronzer αποτελεί σίγουρα μια έξυπνη τεχνική για να δώσετε στο πρόσωπο σας την απαραίτητη προσωρινή λάμψη αλλά και να αναδείξετε τα υπέροχα σας ρούχα. Μην παραλείψετε τέλος και τα πόδια σας. Λίγη περιποίηση θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπες ειδικά μετά από μια ατέλειωτη νύχτα χορού.

Τα μάτια στο επίκεντρο

Για ένα τέλειο εορταστικό βλέμμα η extra λάμψη είναι σίγουρα απαραίτητη. Δοκιμάστε ιριδίζουσες σκιές και μεταλλικές αποχρώσεις καθώς και ψεύτικες βλεφαρίδες που θα κάνουν το βλέμμα σας να ξεχωρίζει. Εναλλακτικά προτιμήστε μια μπρονζέ σκιά που υπόσχεται δώσει στο βλέμμα σας την απαραίτητη ζωντάνια για τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες και μην ξεχάσετε σε καμιά περίπτωση το glitter

Τελευταίες πινελιές

Τελειοποιείστε το look, επικεντρωθείτε στα χείλη σας και απλώστε ένα γυαλιστερό lip gloss που υπόσχεται να σας χαρίσει τα απαλά και αισθησιακά χείλη που πάντα ονειρευόσασταν.

Δώστε βάση και στα μαλλιά και μην παραλείψετε έπ’ ουδενί να τα περιποιηθείτε. Ίσια και στιλπνά, σγουρά και κυματιστά με τα νέα hair styling βοηθήματα όπως το σίδερο μαλλιών αλλά και τα rollers θα βγείτε σίγουρα ασπροπρόσωπες. Τελειοποιείστε το στυλ σας με μια μικρή δόση λακ έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι το look σας θα κρατήσει όλη την υπόλοιπη νύχτα. Στολίστε τα μαλλιά σας με λαμπερά αξεσουάρ, κορδέλες και λουλούδια