Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Κάρολος Παπούλιας στα Δυο Βουνά Γοργοποτάμου


Κάρολος Παπούλιας στα Δυο Βουνά Γοργοποτάμου
Συντάχθηκε απο τον/την Σπύρος Καρανάσιος
Παρασκευή, 03 Δεκέμβριος 2010 14:52
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα τιμήσει με την παρουσία του τον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που πρόσφατα έχτισαν στα Δυο Βουνά του Δήμου Γοργοποτάμου οι μεταλλωρύχοι της ΕΛΜΙΝ.Κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι από νωρίς σήμερα εργάζονται πυρετωδώς ώστε όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή του πρώτου πολίτη της χώρας. Η ανακοίνωση πάντως για την παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας στην εκδήλωση της ΕΛΜΙΝ προκάλεσε την αντίδραση του ομίλου φίλων του δάσους Φθιώτιδας που κάνουν λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της εταιρείαςhttp://www.lamiastar.gr

Ο Νίκος Σερετάκης για την παγκόσμια ημέρα Α.με Α.


Ο Νίκος Σερετάκης για την παγκόσμια ημέρα Α.με Α.


"Με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πρωταθλητή εργατικών ατυχημάτων και κέντρο παραγωγής αναπήρων . Παράλληλα έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αναπήρων στην ανεργία και την εγκατάλειψη,
Δεκάδες χιλιάδες παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες βρίσκονται εκτός Ειδικής Αγωγής, ενώ η πλήρης απουσία των αναγκαίων δημόσιων κρατικών δωρεάν υποδομών για τη στήριξη των ΑΜΕΑ τα καθιστά έρμαια της δήθεν "φιλάνθρωπης" δράση ΜΚΟ και επιχειρηματιών.
Στους “άθλους” της κυβερνητικής πολιτικής καταγράφεται το κλείσιμο του μοναδικού τυπογραφείου για τυφλούς στην Ελλάδα, η διαλυτική κατάσταση στην ειδική αγωγή, το πρόσφατο αίσχος του να στέλνουν την αστυνομία ενάντια σε τυφλούς μαθητές που αγωνίζονταν να μην κλείσει το ΚΕΑΤ.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που χρόνια ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πολιτική, που με αφορμή την κρίση, πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και παροχές, δημόσιες δαπάνες και υπηρεσίες για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, για να τα δώσει σε μια χούφτα πλουτοκράτες
Η κατάσταση με τον Καλλικράτη θα χειροτερεύσει, καθώς αποτελεί μοχλό για την υπονόμευση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση της πρόνοιας που πρέπει να αποτελεί κεντρική κρατική ευθύνη. Συνυπεύθυνοι δεν είναι μόνο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και τοπικοί εκφραστές και απολογητές της πολιτικής τους
To KKE στέκεται με ευθύνη στο πλευρό των ΑΜΕΑ και των αγώνων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων. Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αναπήρων και των οικογενειών τους, πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους.
Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλός Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σύσκεψη Περιφερειάρχη Κλ.Περγαντά με Αντιπεριφερειάρχες


Σύσκεψη Περιφερειάρχη Κλ.Περγαντά με Αντιπεριφερειάρχες
http://www.lamiareport.gr/
Σύσκεψη εργασίας είχε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, ο νεοκλεγμένος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς με τους Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτη, Εύβοιας κ. Αθ. Μπουραντά, Ευρυτανίας κ. Β. Καραμπά, Φθιώτιδας κ. Θ. Στάϊκο και Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή.
Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η επόμενη μέρα του Καλλικράτη στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα η δέσμη ενεργειών που χρειάζεται να εξειδικευτούν και να υλοποιηθούν προκειμένου η νέα Περιφερειακή Αρχή να είναι αποδοτική από τις πρώτες μέρες της θητείας της.
Όπως είναι γνωστό, η οργάνωση της αιρετής Περιφέρειας είναι ένα νέο εγχείρημα, που απαιτεί συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα, με τα ελάχιστα δυνατά κενά στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Σ΄αυτή την κατεύθυνση ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, με τους συνεργάτες του, προχωρούν σε διαρκείς διεργασίες, προκειμένου στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχει οριοθετηθεί το βασικό πλαίσιο λειτουργίας του νέου θεσμού. Στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής, είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό, σε μια δομημένη και συγκροτημένη Αυτοδιοίκηση, ικανή να παράξει έργο.
Ο κ. Περγαντάς επισημαίνει πως «το δύσκολο εγχείρημα της αιρετής περιφέρειας είναι μια μεγάλη πρόκληση που απαιτεί γνώση, σοβαρότητα και πολλή δουλειά. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε στα νέα μας καθήκοντα με τον καλλίτερο τρόπο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει ουσιαστική δουλειά, ώστε η Περιφέρεια να λειτουργήσει από την πρώτη μέρα, χωρίς προβλήματα για τους πολίτες. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και το εύρος ακόμα μεγαλύτερο, αλλά θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις για να γίνει η Περιφέρεια, πολύ γρήγορα μια σύγχρονη και δυναμική αυτοδιοικητική δομή».

Κείμενο παρέμβασηςΑνεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου


Κείμενο παρέμβασης
Η κοινωνία των πολιτών απαιτούσε υπέρβαση και στο δήμο Καρπενησίου.
Γιατί δεν εισακούστηκε;

Ντίνος Μπομποτσιάρης
Επικεφαλής της
Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν και τώρα νικητές και νικημένοι μετράνε κέρδη, ζημιές και αξιολογούν τα αποτελέσματα.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου για πέμπτη τετραετία συμμετείχε στις εκλογές και διεκδίκησε τη δημοτική αρχή του Καλλικρατικού , πλέον , δήμου Καρπενησίου .
Έχοντας όραμα για την πόλη και τα χωριά θέλουμε να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην περιοχή μας. Όμως για να επιτευχθούν αυτά χρειάζεται διοίκηση στο δήμο με διαφορετική λογική και όχι ισορροπιστές των διαφορετικών ετερόκλητων απόψεων, των συμφερόντων και των προεκλογικών εξαρτήσεων.
Με αυτή τη φιλοσοφία τα μέλη του συνδυασμού μας έκαναν άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, στους πολίτες, στα κόμματα αλλά όχι στους κάθε είδους παράγοντες. Μιλήσαμε με την γλώσσα της αλήθειας, τους κοιτάξαμε στα μάτια και τους είπαμε όχι αυτά που θα ήθελαν να ακούσουν, αυτά που θα τους χάιδευαν τα αυτιά αλλά αυτά που θεωρούμε σωστά.
Με αυτή τη γλώσσα μίλησαν και οι ανεξάρτητοι ,άνευ εισαγωγικών, Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, Φίλιππος Φίλιος στα Γιάννενα, Γιάννης Δημαράς στην Πάτρα, Γ.Καμίνης στην πρωτεύουσα και σήμερα είναι δήμαρχοι των πόλεων αυτών.
Όμως στις πόλεις αυτές τα κόμματα, οι τοπικές ηγεσίες των οργανώσεων τους και τα κεντρικά όργανα αφουγκράστηκαν τις τοπικές κοινωνίες και έκαναν την υπέρβαση στηρίζοντας μη κομματικούς υποψηφίους. Έδωσαν έτσι άλλη διάσταση στην κοινωνία των πολιτών και στην εκπροσώπησή της.
Στο Καρπενήσι , ενώ υπήρχε η διάθεση της κοινωνίας των πολιτών για την υπέρβαση, που θα ξεκόλλαγε το δήμο από το τέλμα, δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Άραγε δεν εισακούστηκε από τους τοπικούς παράγοντες ή από τα κεντρικά όργανα; Είναι θέμα άλλων να το διερευνήσουν και να λάβουν απάντηση. Εμείς θεωρούμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για το διαφορετικό στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα από την κοινωνία των πολιτών θα έδινε διαφορετική έκβαση στη μάχη της δημαρχίας, η οποία χαρίστηκε αμαχητί. Κατά τα πρότυπα των πόλεων που ανέφερα το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Καρπενησίου θα ήταν διαφορετικό.
Με τους δημάρχους Γιάννη Μπουτάρη, Φίλιππο Φίλιο και Γιάννη Δημαρά έχω την τιμή να συμμετέχω μαζί τους στο 15μελές συντονιστικό όργανο της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων (ΠΑΝΑΚ). Οι συνδυασμοί τους είχαν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2006 ποσοστά κάτω του 20%. Όμως, όπως συμβαίνει και με την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου, με τις απόψεις τους συμφωνεί πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών, που όταν ελευθερώνεται από κομματικές δεσμεύσεις εκφράζεται εκλογικά και δίνει τη νίκη όπως απέδειξαν οι φετινές δημοτικές εκλογές. Αυτή η αποδέσμευση δεν επετράπει να εκφραστεί στο δήμο Καρπενησίου , με αποτέλεσμα τη γνωστή κατάληξη.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου διατήρησε τις δυνάμεις της στον παλιό δήμο Καρπενησίου και διπλασίασε τους δημοτικούς της συμβούλους. Θεωρώ ότι το ποσοστό μας έπρεπε να είναι μεγαλύτερο γιατί η παρουσία μας τα τελευταία 12 χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, οι παρεμβάσεις μας σε πολλά θέματα, οι προτάσεις μας, η συνέπειά μας άξιζαν μεγαλύτερης εκλογικής αντιπροσώπευσης. Η επιλογή των πολιτών στην κάλπη είναι σεβαστή αλλά μένει , εκ του αποτελέσματος, να αποδειχθεί αν ήταν σωστή.
Θεωρώ ότι το φαινόμενο Καμίνη, Μπουτάρη, Δημαρά, φίλιου είναι μια διαφορετική απόπειρα προσέγγισης της πολιτικής που θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στους δήμους τους. Το σίγουρο είναι ότι μετά την εκλογή τους η έννοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επαναοριοθετείται και αυτό είναι ένα ακόμη όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.
Εμείς θα είμαστε δυναμικά παρόντες στη θέση που μας τοποθέτησε το εκλογικό σώμα και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.