Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Η Δημοκρατική Συμμαχία με πρωταρχικό πεδίο δράσης το διαδίκτυο!


Η Δημοκρατική Συμμαχία με πρωταρχικό πεδίο δράσης το διαδίκτυο!Λίγες ημέρες μετά το δυναμικό μας ξεκίνημα της 21 Νοεμβρίου και την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από χιλιάδες πολίτες, εγκαινιάζουμε τη διαδικτυακή επικοινωνία μας με το πρώτο μας newsletter!

Ήδη από την προηγούμενη Κυριακή και από τη στιγμή που τελείωσε η ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της εκδήλωσης που παρακολούθησαν 65.000 άνθρωποι, λειτουργεί η ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη διεύθυνση dimsim.gr.

Στον ιστότοπο του κινήματος μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δράση της Δημοκρατικής Συμμαχίας (δηλώσεις, συνεντεύξεις, πρωτοβουλίες κ.α.), να διαβάσετε τη διακήρυξη, να εγγραφείτε σύμμαχοι – μέλη, να γίνετε εθελοντές, και να στηρίξετε οικονομικά το νέο πολιτικό φορέα.

Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε το κίνημα στα νέα μέσα δικτύωσης, facebook και twitter και να συμμετέχετε στους διαλόγους που έχουν ξεκινήσει.

Η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει να γίνει ο καταλύτης μιας σειράς σαρωτικών αλλαγών τις οποίες θα επιφέρει μια διευρυνόμενη συμμαχία πολιτών. Πρωταρχικό πεδίο δράσης αυτής της συμμαχίας πολιτών θα αποτελέσει το διαδίκτυο μέσα και από το μήνυμα που εσείς θα διαμορφώσετε

Παρουσία Καραμανλή η Κ.Ο. της ΝΔ


Παρουσία Καραμανλή η Κ.Ο. της ΝΔ

26/11/2010 7:16:00 πμ Σωτηρόπουλος Στάθης

Πατήστε για μεγέθυνση

Κρίσιμη και ιδιαιτέρως σημαντική θεωρείται η συνεδρίαση της Κ.Ο της Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς που θα πάρει πρώτος τον λόγο αναμένεται να πετάξει το γάντι σε όσους βουλευτές επιθυμούν να αποχωρήσουν από την ΝΔ να το πράξουν τώρα.

Δεν φαίνεται πάντως κανείς πρόθυμος να σηκώσει το γάντι – εκτός του Κώστα Καραγκούνη που όλα δείχνουν να είναι ανοικτά. Ο Γραμματέας της Κ.Ο έχει κάνει ένα γύρο τηλεφωνημάτων με όλους τους βουλευτές προκειμένου να πάρει μία γεύση των προθέσεων τους και στην συνέχεια ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΝΔ.

Για πρώτη φορά από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την προεδρία του κόμματος η Κ.Ο θα είναι ανοιχτή και θα μιλήσουν όσοι βουλευτές το ζητήσουν. Οι περισσότεροι πάντως που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάρουν τον λόγο, πρόσκεινται στο στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και οι οποίοι αναμένεται να εξαπολύσουν βολές εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη.

Θα βάλει τέλος στην εσωστρέφεια – Σκληρή γλώσσα για την οικονομία

Η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ δεν θα αναλωθεί στα εσωκομματικά και στο νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά στην οικονομική πολιτική και το μνημόνιο και αυτό το μήνυμα θα θελήσει να στείλει προς πάσα κατεύθυνση ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην Ρηγίλλης εκτιμούν πως η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες προσφέροντας «σανίδα σωτηρίας» στην κυβέρνηση.

«Τους πολίτες δεν τους απασχολούν τα νέα κόμματα αλλά η οικονομία και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο το εισόδημά τους» είπε στο Real.gr συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ..

Ξενύχτησαν για την ομιλία

Οι τελευταίες λεπτομέρειες λένε, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έγραφε μαζί με τον στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη, μέχρι αργά χθες το βράδυ την ομιλία του πως ο Πρόεδρος στην αρχή της ομιλίας του θα μιλήσει για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος του το τελευταίο διάστημα καλώντας όσους το επιθυμούν να ανοίξουν τώρα την πόρτα της εξόδου. Θα επιτεθεί με ιδιαίτερος σκληρή γλώσσα στην Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορώντας την ευθέως πως «στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για να πλήξει την ΝΔ».

«Η οικονομία πρέπει να δουλεύει για να παράγει έσοδα το κράτος».

Στην συνέχεια σειρά θα πάρει η κυβέρνηση και η οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Θα απαντήσει για την Ιρλανδία και στα όσα τον κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ. Θα τονίσει την αναγκαιότητα που έχει η χώρα μας για ανάπτυξη «Δεν μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν 4 φορές υψηλότερους φόρους απ ότι στην Βουλγαρία και την Τουρκία» και θα προσθέσει «Η οικονομία πρέπει να δουλεύει για να παράγει έσοδα το κράτος».

Θα μετρήσουν και οι απουσίες....

Το κλίμα στην Ρηγίλλης είναι τόσο τεταμένο που αναμένεται να πάρουν και παρουσίες για το ποιοι βουλευτές είναι δικαιολογημένα απόντες... Οι αδικαιολόγητοι - εξαρτάται πάντα ποιοι θα είναι - ίσως να χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Δεν θα μιλήσει κανείς από το Καραμανλικό μπλοκ

Το παρών στην συνεδρίαση (όπως και στις υπόλοιπες) θα δώσει ο πρώην Πρωθυπουργός και βεβαίως δεν θα πάρει τον λόγο. Φρόντισε βέβαια παραμονή της Κ.Ο. να στείλει μέσω των συνεργατών του μήνυμα στήριξης προς τον Αντώνη Σαμαρά σε αντίθεση με το ότι είχε κάνει τις παραμονές των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο βήμα πάντως δεν πρόκειται να ανέβει κανείς από τους πρώην υπουργούς που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή και αυτή είναι η εντολή που έχει δώσει ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός
http://www.real.g

Τα κόκκινα χείλη ανάβουν φωτιές

25/11/2010 3:25:00 μμ

Πατήστε για μεγέθυνση

Μην ανοιγοκλείνετε τσαχπίνικα τα βλέφαρα, μην τινάζετε τα μαλλιά σας, μην ρίχνετε ερωτικές ματιές στο αντικείμενο του πόθου σας. Οι επιστήμονες το δηλώνουν ξεκάθαρα: Οι άνδρες έλκονται από τα όμορφα, καλοσχηματισμένα χείλη, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός της. Οπότε αν θέλετε να τον κατακτήσετε εξασκηθείτε στο... χαμόγελο!

Και να θυμάστε ότι το κόκκινο κραγιόν είναι το χρώμα στο οποίο κανείς άνδρας δεν μπορεί να αντισταθεί, συμβουλεύει η Daily Mail.

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένας άνδρας, δέκα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη γνωριμία, θα περάσει σχεδόν μισό από τον χρόνο της συνάντησης... χαζεύοντας τα χείλη της. Αν εκείνη φορά και κραγιόν, αυτός θα δυσκολευτεί πολύ να κοιτάξει αλλού. Μάλιστα, αν ο χρωματισμός του κραγιόν είναι ροζ, τα χείλη της θα ελκύσουν το βλέμμα του για 6,7 δευτερόλεπτα, ενώ αν είναι κόκκινο το βλέμμα του θα μείνει καρφωμένο στα χείλη της για 7,3 δευτερόλεπτα χωρίς ανοιγοκλείσιμο ματιών.

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην κίνηση των ματιών των ανδρών, όταν τους παρουσίασαν εικόνες διαφορετικών γυναικών.

Όταν οι γυναίκες φορούσαν κραγιόν, οι άνδρες παρέμεναν προσηλωμένοι στην εικόνα τους περίπου 7 δευτερόλεπτα, «δαπανώντας» 0,95 δευτ. κοιτώντας τα μάτια τους, 0,85 δευτ. τα μαλλιά και το υπόλοιπο τα χείλη.

Αντιθέτως, όταν οι γυναίκες δεν φορούσαν κραγιόν, οι εθελοντές κουράζονταν να κοιτούν τα χείλη – όπου το βλέμμα τους περιοριζόταν στα 2,2 δευτερόλεπτα - και επικεντρώνονταν κυρίως στα μάτια των γυναικών, όπου «δαπανούσαν» 2,97 δευτερόλεπτα και στις μύτες 2,77.

Τα «γεμάτα», σαρκώδη χείλη ήταν το χαρακτηριστικό που θεωρήθηκε το πιο ελκυστικό απ’ όλους, αλλά και τα λεπτά χείλη βαμμένα σωστά και με το κατάλληλο κραγιόν συγκέντρωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι αν ήταν α΄βαφα κατά 40%.

Οι ερευνητές δήλωσαν στην Daily Mail: «Αυτή η έρευνα υποδεικνύει πως τα χείλη είναι το πιο αισθησιακό σημείο σ’ ένα γυναικείο σώμα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική έλξη. Γεμάτα και κόκκινα χείλη είναι ο τέλειος συνδυασμός για να εξιτάρουν το ενδιαφέρον ενός άνδρα. Επίσης, γυναίκες που φορούν πάντα κραγιόν, ανεξαρτήτως σχήματος και μεγέθους χειλιών, προσελκύουν το ενδιαφέρον και αιχμαλωτίζουν τα αντρικά βλέμματα, σε σχέση με εκείνες που δεν φορούν κραγιόν».

«Για αιώνες οι γυναίκες ζωγράφιζαν τα χείλη τους με κόκκινο χρώμα, θεωρώντας το σύμβολο ομορφιάς, ενώ οι πρώτες γυναίκες που το υιοθέτησαν θεωρείται πως είναι οι Αιγύπτιος που έβαφαν κόκκινα χείλη και μάγουλα για να τονίσουν την ελκυστικότητά τους.», πρόσθεσαν.
Η έρευνα προτείνει πως τα κόκκινα χείλη και η ελκυστικότητα μιας γυναίκας αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό για να «ταλαιπωρήσουν» τα αντρικά μάτια. Επίσης, το κόκκινο κραγιόν θεωρείται το μεγαλύτερο όπλο μιας γυναίκας στο να αιχμαλωτίζει βλέμματα και να ελκύει άνδρες http://www.real.gr

Επίσκεψη του αιρετού περιφερειάρχη στη Λαμία
Συντάχθηκε απο τον/την Σπύρος Καρανάσιος
Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2010 15:28
Στη Λαμία βρέθηκε το πρωί ο αιρετός περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς προκειμένου να ευχαριστήσει τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του πριν λίγες εβδομάδες.

Παράλληλα συναντήθηκε και με τα μέλη του συνδυασμού του ώστε να συζητήσουν και να αποφασίσουν από κοινού για τις επόμενες κινήσεις τους. Άλλωστε ο θεσμός του Καλλικράτη αποτελεί πρόκληση για τους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι ωστόσο έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι θα έχουν στη διάθεση τους πόρους και αρμοδιότητες http://www.lamiastar.gr/


Ευχαριστήρια Επιστολή
του υποψηφίου δημάρχου Καρπενησίου Ντίνου Μπομποτσιάρη

Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου» θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες της πόλης και των χωριών που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, πίστεψαν στο πρόγραμμά μας και μας έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχουμε για μια ακόμη τετραετία στο δημοτικό συμβούλιο του Καλλικρατικού δήμου Καρπενησίου.
Η εκπροσώπησή μας διευρύνθηκε σε δυο δημοτικούς συμβούλους, γεγονός που αυξάνει τις ευθύνες μας και μας δίνει δύναμη να υπερασπιστούμε με περισσότερη θέρμη τις θέσεις και τις απόψεις μας. Δεσμεύομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και το σύνολο της δημοτικής μας ομάδας να εξακολουθήσουμε με συνέπεια και ήθος να υπηρετούμε τη θέση μας αυτή, με γνώμονα πάντοτε τις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες.
Επιπλέον οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας και στήριξαν με το προσωπικό τους αγώνα την προσπάθεια αυτή, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα, παρά μόνον με τη διάθεσή τους για αλλαγή σ’ αυτόν τον τόπο και άρνηση προς τους κομματικούς και προσωπικούς μηχανισμούς.
Εύχομαι η νέα Δημοτική αρχή να επιτύχει σε αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά. Εμείς θα είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή όταν οι θέσεις της είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δυναμικά απέναντί της όταν οι αποφάσεις και ενέργειές της δεν εξυπηρετούν το γενικό καλό του δήμου.

Μετά τιμής
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Επικεφαλής
Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου ευχαριστεί τους συνδημότες που στήριξαν με την ψήφο τους τη συμμετοχή του συνδυασμού μας στις εκλογές. Η συνέπεια λόγων και έργων επί δεκαέξι έτη της δημοτικής μας ομάδας, οδήγησε τους πολίτες να μας εμπιστευθούν και πάλι, δίνοντας μας αυτή τη φορά τη δυνατότητα εκπροσώπησης με δύο συμβούλους, γεγονός ενθαρρυντικό και σημαντικό για την δημοτική ομάδα μας χωρίς ωστόσο να θεωρούμε πως η διαδρομή μας στην αυτοδιοίκηση δικαιούταν ευρύτερης ακόμα αποδοχής.
Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία θα πρέπει να αξιολογηθεί, πέραν από ένας βασικός σταθμιστής του αποτελέσματος, και ως στάση των πολιτών στις πολιτικές εξελίξεις. Η αποχή άγγιξε το 48%, η μαζική απόσταση από τις κάλπες που καταδεικνύει την απαξίωση για τους πολιτικούς, την πολιτική και την άρνηση του μέσου ψηφοφόρου να λάβει θέση και να εκφραστεί μέσω του δικαιώματος του εκλέγειν. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία εμφάνισαν μια τάση πόλωσης στις κομματικές δυνάμεις εν όψει της οικονομικής κρίσης, καταδεικνύοντας μια ανοχή στις πρακτικές που μας οδήγησαν στην κατάσταση αυτή.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία δεσμεύεται να παραμείνει πιστή στις αρχές της, να ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση και να συμμετέχει στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και τις σημαντικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής με γνώμονα το κοινό όφελος και τη βελτίωση της εικόνας και της καθημερινότητας της πόλης και των χωριών μας. Πάντα στο πλευρό και τη διάθεση κάθε συνδημότη μας, για το κοινό συμφέρον και όχι για τα προσωπικά συμφέροντα