Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Ένας απο τους πρώτους νομούς η Ευρυτανία σε αιτήσεις φωτοβολταικών


Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010
Ένας απο τους πρώτους νομούς η Ευρυτανία σε αιτήσεις φωτοβολταικών


Τίτλο εθνικού πρωταθλητή μαζί με άλλους πέντε νομούς με τις περισσότερες κατατεθειμένες αιτήσεις για φωτοβολταικά καταλαμβάνει η Ευρυτανία ενώ στην «αγροτική» κατηγορία τα σκήπτρα κατέχει η Αιτωλοακαρνανία, και ειδικότερα το Αγρίνιο.
Έξι μάλιστα αμιγώς αγροτικές περιοχές, το Αγρίνιο, η Λάρισα, η Λαμία, οι Σέρρες, η Κατερίνη και η Λιβαδειά συγκεντρώνουν 2.240 αιτήσεις για αγροτικά φωτοβολταικά, το 40% δηλαδή των περίπου 6.000 που υπολογίζεται ότι έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα πανελλαδικά εκ μέρους των παραγωγών.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την καταμέτρηση των υποβληθεισών φωτοβολταικών αιτήσεων κάθε είδους που ολοκλήρωσαν πρόσφατα και για τους 52 νομούς της χώρας οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ.
Το Αγρίνιο και οι άλλοι 5...
Τα σκήπτρα της «αγροτικής» κατηγορίας κρατά το Αγρίνιο, με 750 αιτήματα για φ/β από ένα σύνολο 1.400 αιτημάτων κάθε είδους (από επιχειρήσεις, ιδιώτες, κ.ά.). Αιτία είναι προφανώς ο μεγάλος πληθυσμός από πρώην καπνοπαραγωγούς που έπειτα από την εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια των καλλιεργειών τους αναζητούν πλέον εναγωνίως εναλλακτικές πηγές εισοδήματος.
Ακολουθούν από πλευράς πλήθους αιτήσεων η Λάρισα (330), η Λαμία (300), οι Σέρρες (300), η Κατερίνη (280) και η Λιβαδειά (280). Αν και προς το παρόν η ΔΕΗ επιθυμεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αποτύπωση της αντοχής της ηλεκτρικής γραμμής του κάθε νομού, εντούτοις είναι προφανές πως εκεί όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πλήθος αιτήσεων, κάποιες θα περισσέψουν.
Πανελλαδικός πρωταθλητής η Βοιωτία
Η καταγραφή δεν αφορά μόνο στις αγροτικές αιτήσεις αλλά στο σύνολο των αιτημάτων για φωτοβολταικά, παλαιά και νέα, κάθε είδους, για επιχειρήσεις, στέγες, χωράφια, κ.ά. Και σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως σε κάποιους νομούς προκύπτει μεγάλη συγκέντρωση φωτοβολταικής ισχύος : Πρωταθλητής είναι ο νομός Βοιωτίας με 450 μεγαβάτ που αντιστοιχούν σε 1.800 αιτήματα και με το μεγάλο ενδιαφέρον να εξηγείται από το γεγονός της γειτνίασής του με την Αθήνα, που έχει προσελκύσει πλήθος ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ακολουθεί ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με 250 μεγαβάτ ή 1400 αιτήματα και η Φθιώτιδα μαζί με την Ευρυτανία με 440 μεγαβάτ ή 1.100 αιτήματαhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Ανακοίνωση ΚΕΕ Ευρυτανιας


Ανακοίνωση ΚΕΕ Ευρυτανιας

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ευρυτανίας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων. Κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2010 – Μαΐου 2011 θα προσφέρονται τέσσερα (4) δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων 50 και 25 ωρών και η παρακολούθηση τους θα οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.
Τα προγράμματα είναι τα ακόλουθα :- Αγγλικά I, Αγγλικά II, Αγγλικά στο Εργασιακό Περιβάλλον, Αγγλικά στον Τουρισμό- Τεχνολογίες Πληροφορικής – Επικοινωνιών ( Βασικές έννοιες Η/Υ, Υπολογιστικά φύλλα-Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων κ.α.) - Περιβάλλον – Τουρισμός – Ανάπτυξη ( Το Φυσικό Περιβάλλον και η προστασία του, κλιματικές αλλαγές και ατμόσφαιρα, διαχείριση υδάτινων πόρων, περιβάλλον-οικολογία)- Διατροφή ( Λειτουργία πεπτικού συστήματος, κανόνες διατροφής, διατροφή και τρόπος ζωής, διατροφή και παθολογικές καταστάσεις, διατροφή και ψυχική υγεία κ.α.)Τα παραπάνω προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και άνω και η υποβολή αιτήσεων είναι συνεχής.
Για την ένταξη των εκπαιδευομένων σε τμήματα προαπαιτείται συμπλήρωση αίτησης και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση από το γραφείο του ΚΕΕ καθώς και από το ΚΕΠ του Δήμου Καρπενησίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΕ Ευρυτανίας, Περιοχή Ξηριάς (δίπλα στο κτίριο ΟΑΕΔ), τηλ. 2237080894, (fax 2237080894), email: mail@keen.eyr.sch.gr, Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-17.00 μμ.
Όλα τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ ( Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς). http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Έεεεεεξω απ' τα δόντια Πατριώτη........


Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010
ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ.....


Έεεεεεξω απ' τα δόντια Πατριώτη........


$$ Kαλησπέρα Πατριώτη….Πιστεύω να την έριξες καλά ,και να έπιασε τόπο η ψήφο σου ....
$$ Μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών ήταν η αποχή των ψηφοφόρων , η αδιαφορία και η απαξίωση τους για το πολιτικό σύστημα αλλά και η αποχή στο ποιο δημοκρατικό δικαιώματος που είναι η ψήφος. Μπορεί να μην ήταν το πιο σωστό μήνυμα απογοήτευσης που θα μπορούσαν να στείλουν αλλά αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη. Και όπως αναμένονταν την καρπώθηκε ο καθένας όπως ήθελε. Όλοι τους είναι κερδισμένοι ενώ η κυβέρνηση το παρομοίασε,άκουσον-άκουσον,σαν λευκή επιταγή του κόσμου για την συνέχιση του έργου της!!!!
$$ Tι κρύο ντους ήταν αυτό που έπαθε ο Κοντογεώργος.Μετα τις χαρές της πρώτης Κυριακής και την πρωτιά του σε ψήφους ήρθαν τα μαντάτα της επικράτησης Περγαντά και έχασε την θέση από τον Καραμπά….Αμ..πατριώτη..όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα!!....
$$ Άστραψε και βρόντηξε κατά Ντόρας ο νομάρχης....Τι καρφιά ήταν αυτά που έριξε....Τουλάχιστον σήμερα που πήγε για κυνήγι βάρεσε τίποτα ή τσάμπα "κοπάνα" έκανε από το Γουδί.....
$$ Με ότι μέσο βρήκαν κουβαλούσαν τους γέροντες και γερόντισσες εκεί στο Καρπενήσι για να πάει να ψηφίσει .Όταν έβλεπαν ότι ο κόσμος δεν πηγαίνει να ψηφίσει και η αποχή θα σπάσει ρεκόρ κινητοποιήθηκαν και είτε με ταξί είτε με αυτοκίνητα πήγαιναν πόρτα-πορτα τους πηγαίνανε να ψηφίσουν και μετά πάλι πίσω….Αυτή και αν είναι εκλογική εξυπηρέτηση….Τους έβγαλαν και Κυριακάτικη βόλτα…
$$ Το φυσούν και δεν κρυώνει μερικοί σύμβουλοι που λόγω του νέου Καλλικράτη και τις αλλαγές που έφερε βγήκαν εκτός δημοτικού συμβουλίου ενώ είχαν πάρει περισσότερους σταυρούς….Και μάλιστα νυν δήμαρχοι!!
$$ Όλοι εναντίον ενός..Τα έχουν βάλει όλοι με τον Καρανίκα οι ηττημένοι του Πασοκ στην Ευρυτανία….Χρεώνουν στον βουλευτή τις ήττες τους και ότι δεν στηρίχτηκαν όπως έπρεπε …Καρφής και Μπαμπαλής αφήνουν ανοιχτά αιχμές ….και είναι και νωρίς ακόμα…..
$$ Και πώς να μην διαμαρτύρονται όταν η Ευρυτανία από πέρυσι που ήταν καταπράσινη φέτος βάφτηκε μπλέ..Ευτυχώς λόγω Καλλικράτη και Περγαντά ξελασπώθηκαν λίγο από την εκλογή Καραμπά…
$$ Καλά να κερνάς προεκλογικά,καλά να τάζεις δρόμους και πλατείες αλλά και να δίνεις δωρεάν βενζίνη με κουπόνια...τι στον κόσμο!!!...
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/