Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική συμμαχία, η ΝτόραΔημοκρατική συμμαχία, η Ντόρα
Συντάχθηκε απο τον/την Γιώργος Σιμόπουλος
Κυριακή, 21 Νοέμβριος 2010 13:19
«Δημοκρατική Συμμαχία» είναι το όνομα του νέου κόμματος, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο του Μπάτμιντον. Το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος -όπως η ίδια το περιέγραψε- θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Σύμβολο του έχει ένα κλαδί ελιάς. Το νέο κόμμα δηλώνει ανοικτό στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις». Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Στην ομιλία της, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για μία «συμμαχία ανθρώπων που τους άλλαξε η κρίση». Η ίδια χαρακτήρισε επίσης αυτή τη συμμαχία ως «το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας» και «εκφραστές της Ελλάδας που θέλει και μπορεί». Η κρίση, πρόσθεσε, κατέρριψε μύθους όπως ότι η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί, ότι μπορούμε να ζούμε με δάνεια και στόχος ζωής των νέων μπορεί να είναι να βρουν μία θέση στο Δημόσιο. Το μεσημέρι της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για το κόμμα της, αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας.http://www.lamiastar.gr

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010
"Δημοκρατική Συμμαχία" με σήμα την ελιά το νέο κόμμα της Ντόρας


Πριν λίγη ώρα έγινε η παρουσίαση του νέου κόμματος της ανεξάρτητης Βουλευτή κ.Ντόρα Μπακογιάννη.
Περίπου 2.500 βρίσκονταν μέσα στο θέατρο Badminton και περίμεναν την έλευση της προέδρου για να ξεκινήσει η εκδήλωση.
Ανεβαίνοντας στο βήμα η Ντόρα άρχισε την ομιλία της λέγοντας..."Είμαστε σήμερα εδώ, Ελληνίδες και Έλληνες από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, έτοιμοι για έναν νέο αγώνα. Έτοιμοι, όλοι μαζί, να ιδρύσουμε αυτό το νέο, το καινούργιο, το θετικό κίνημα. Με τη συμμετοχή και τη δράση μας ξεκινάμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα! "
Το κόμμα της Ντόρας προς έκπληξη πολλών θα κινείτε στον κεντρώο χώρο.

Ποιοί θα ακολουθήσουν την Ντόρα ;


Ποιοί θα ακολουθήσουν την Ντόρα ;
Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 12:05
Έτοιμα πολλά στελέχη από την Στερεά να δώσουν το παρόν στην εκκίνηση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη την Κυριακή στην Αθήνα. Αποφασισμένος να ακολουθήσει την δεδομένη χρονική στιγμή την Ανεξάρτητη βουλευτή ο Αριστείδης Ρούσαρης από την Βοιωτία, ενώ ο Δημήτρης Χρυσικός από την Ευρυτανία της εύχεται απλά καλή επιτυχία, δηλώνοντας ότι δεν θα την ακολουθήσει. Σε ότι αφορά τον Θανάση Γιαννόπουλο, τουλάχιστον στην επίσημη πρώτη του κόμματος δεν θα είναι παρών, αφού την ίδια ώρα βαφτίζει στη Λαμία τον γιο του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Μπριάννη.

Μεθοδευμένες οι κινήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σε ότι αφορά την επίσημη πρώτη του κόμματός της την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθεί να αποφύγει προσχωρήσεις βουλευτών στο νέο κόμμα που θα παρέπεμπαν συνειρμικά στον παρελθόν του πατέρα της. Για αυτό τηρεί προσεκτική στάση ως προς το θέμα τυχόν προσχωρήσεων «γαλάζιων» βουλευτών στο κόμμα της, καθώς δεν θέλει να χρεωθεί κανέναν χαρακτηρισμό για μια (νέα) αποστασία, η οποία θα παραπέμπει συνειρμικά στο πολυτάραχο 1965 και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο πατέρας της Κων/νος Μητσοτάκης στην αποστασία των βουλευτών της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.
Σε κάποια από τις συζητήσεις της άφησε να εννοηθεί ότι η ίδια έχει δώσει «γραμμή» να μην παρουσιαστεί κάποιος βουλευτής στην ιδρυτική εκδήλωση. Πάντως σε ότι αφορά τον Θανάση Γιαννόπουλο τουλάχιστον την Κυριακή δεν θα είναι στο πλευρό της Ντόρας, αφού γίνεται νονός στη Λαμία. Βαφτίζει τον γιο του Δημήτρη Μπριάννη πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία.


Από την Στερεά παρών θα είναι ο Αριστείδης Ρούσαρης από την Βοιωτία . Από την Ευρυτανία, αν λάβουμε υπόψιν μας τις δηλώσεις του Κώστα Κοντογιώγου για βρώμικο εσωκομματικό πόλεμο μάλλον της χρεώνουν τις αρνητικές επιδόσεις της Ν.Δ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πάντως ο Δημήτρης Χρυσικός νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, ο οποίος μάλιστα ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη αλλά ο ίδιος δεν εξελέγη, δεν θα παραστεί την Κυριακή στην τελετή εκκίνησης της Ντόρας. Της εύχεται μόνο Καλή Επιτυχία…..

Σε ότι αφορά τις αιχμές, ότι η Ντόρα φταίει που η Ν.Δ έχασε τα «κάστρα της» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές , ο διευθυντής του Φόρουμ Γιώργος Αναστασόπουλος απαντά ότι αυτό είναι άδικο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο κόμμα θα έχει «νέο αίμα» κατά 80%, αλλά και «παλαιά, δοκιμασμένα αλλά άφθαρτα πρόσωπα» στο υπόλοιπο 20%. Όπως γράφει το “Βήμα”, η Ντόρα Μπακογιάννη στην προχθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την υπόθεση του Βατοπεδίου, δεν έχασε την ευκαιρία και συνομίλησε με πληθώρα βουλευτών από όλες τις παρατάξεις. Σε κουβέντα της με δημοσιογράφους δεν παρέλειψε να αναφέρει για μια ακόμη φορά την Ευρυτανία. Σε μια αποστροφή του λόγου της, είπε ότι τους τελευταίους 6 μήνες βγήκε από το γυάλινο πύργο, ξαναβρήκε την βουλευτή Ευρυτανίας και ξανάνοιξε για αυτήν η αυλαίαhttp://www.lamiastar.gr