Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Η Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Νεράιδας που βρίσκεται κοντά στη Στυλίδα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Η ιστορική εκκλησία του Σωτήρα στην Ανατ. Φ


Η Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου Νεράιδας που βρίσκεται κοντά στη Στυλίδα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Η ιστορική εκκλησία του Σωτήρα στην Ανατ. Φ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» το έργο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μονής Αγίου Γεωργίου Νεράιδας Στυλίδας Νομού Φθιώτιδος» που αφορά αφενός στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και αφετέρου στη βελτίωση των δύο όψεων των περιμετρικών τοίχων της Μονής. Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Νεράιδας βρίσκεται πολύ κοντά στη Στυλίδα στις νότιες παρυφές του ορεινού όγκου της Όθρυος και απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από τη Τοπική Κοινότητα Νεράιδας. Το καθολικό της μονής ανεγέρθη το 1752 και 1753 ενώ το Παρεκκλήσι είναι μεταγενέστερο χωρίς να απέχει πολύ χρονικά εκείνου.
Ιστορική και μάλιστα του 1725, είναι και η Μεταμόρφωση του Σωτήρα στην Ανατολική Φραγκίστα. Δυστυχώς όμως για το σπουδαίο αυτό μνημείο δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ από τους κρατούντες να ενδιαφερθεί. Είναι κρίμα, είναι λυπηρό. Το διατηρητέο αυτό Βυζαντινό Μνημείο που είναι υπό κατάρρευση, δεν μπόρεσε ούτε η Νομαρχία να το σώσει ούτε βέβαια και ο Δήμος. Ο καθένας όμως δίνει τις εξετάσεις του και αναλόγως βαθμολογείται. Και όταν βαθμολογεί ο κυρίαρχος λαός, βαθμολογεί αυστηρά. Το σχόλιο το γράφουμε μετά τις εκλογές και ο νοών νωείτο…
Αναρτήθηκε από Ευρυτανικός Παλμός

Περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας


Περικοπές δρομολογίων από το ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας

Σε περικοπές δρομολογίων θα προβεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ν. Ευρυτανίας λόγω σοβαρών και αδιέξοδων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και το οδηγούν στα όρια της χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με επιστολή – ανακοίνωση, που απέστειλαν οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ προκειμένου να ενημερώσουν το επιβατικό τους κοινό, τονίζουν ότι προβήκανε στην περικοπή δρομολογίων, έτσι ώστε να μειωθούν οι δαπάνες, μέχρις ότου να εισπραχθούν χρήματα που τους οφείλονται.
Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις του σχεδίου, η διακοπή των δρομολογίων θα γίνει με βάση κριτήρια οικονομικά, αλλά και επιβατικής κίνησης. Συγκεκριμένα θα υπάρξουν περικοπές στα διανομαρχιακά δρομολόγια του άξονα Καρπενήσι - Αθήνα – Καρπενήσι, καθώς και στον άξονα Καρπενήσι - Αγρίνιο - Καρπενήσι. Επίσης θα περικοπούν δρομολόγια και εντός του Νομού, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Όσον αφορά τα μαθητικά δρομολόγια εντός του Νομού, θα μείνουν ως έχουν.
Για το ποια δρομολόγια θα διακοπούν και πότε το ΔΣ του ΚΤΕΛ δεν έχει ενημερώσει ακόμα και όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνούν στο 2237080013 πριν ταξιδέψουν προκειμένου να ενημερώνονται έγκαιρα.
Όλη η επιστολή του ΚΤΕΛ έχει ως εξής: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Λ.
Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Α.Ε.
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 16-11-2010
ΟΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ( Κ.Τ.Ε.Λ. )
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΘΕΣΗ ΚΤΕΛ)
2237080013 & 2237080014 & FAX 2237080014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς το Επιβατικό Κοινό του ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας

Εκ μέρους όλων των ιδιοκτητών λεωφορείων δημοσίας χρήσεως του Νομού Ευρυτανίας, που συμμετέχουμε στην εταιρεία Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Ευρυτανίας Ανώνυμη Εταιρεία, σας ενημερώνουμε ότι λόγο σοβαρών και αδιέξοδων οικονομικών προβλημάτων αδυνατούμε να υλοποιήσουμε το συγκοινωνιακό μας έργο.
Δυστυχώς σήμερα η οικονομική μας κατάσταση είναι αδιέξοδη, δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα μας: πετρέλαια, ασφαλιστικό φορέα ( Ο.Α.Ε.Ε.), αμοιβές και έξοδα προσωπικού, δεν μας μένει καν αμοιβή ώστε να καλύψουμε τις οικογενειακές μας ανάγκες. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε άμεσα να περικόψουμε δρομολόγια ώστε να μειώσουμε της δαπάνες μας, ώσπου να εισπράξουμε χρήματα που μας οφείλονται προκειμένου να ανακάμψουμε.
Με την περικοπή κάποιων δρομολογίων μας δίνεται η δυνατότητα να διατηρήσουμε το πλέον απαραίτητο χιλιομετρικό έργο όπως τα μαθητικά δρομολόγια εντός του Νομού μας. Θα υπάρξουν περικοπές στα διανομαρχιακά δρομολόγια του άξονα Καρπενήσι - Αθήνα - Καρπενήσι καθώς και στον άξονα Καρπενήσι - Αγρίνιο - Καρπενήσι. Επίσης θα περικόψουμε δρομολόγια και εντός του Νομού μας, σε όλα τα δημοτικά μας διαμερίσματα.
Ζητούμε από το επιβατικό μας κοινό καθώς και από όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κατανόηση και υποστήριξη, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Είμαστε στο όριο της χρεοκοπίας, προσπαθούμε με ότι μέσα διαθέτουμε να υλοποιήσουμε το συγκοινωνιακό έργο στην Ευρυτανία και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως
οικογενειάρχες, επαγγελματίες, άνθρωποι Ευρυτάνες.
Παρακαλούμε κάθε επιβάτη από 22-11-2010 πριν ταξιδέψει να επικοινωνεί με την εταιρεία μας στο τηλέφωνο 2237080013 προκειμένου να ενημερωθεί για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται.

Σας Ευχαριστούμε,

Για λογαριασμό των ιδιοκτητών λεωφορείων δημοσίας χρήσεως Νομού Ευρυτανίας

ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ευρυτανίας Α.Ε.
Σταμούλης Σπύρος
Αναρτήθηκε από Ευρυτανικός Παλμός