Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

O ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ!!!


O ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ!!!Η συμπατριώτισσά μας Έλλη Γατή από τα Άγραφα παρευρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ» του κύριου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το βράδυ της Δευτέρας με την ιδιότητα της φοιτήτριας εκπροσωπώντας το ΤΕΙ Αθήνας προκειμένου να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποχή. Σε ερώτηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για το αν ψήφισε στις εκλογές , η ίδια δήλωσε ότι ψήφισε και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες ! Και αναφέρθηκε στην περιπέτεια των Αγραφιωτών , οι οποίοι αποκλείστηκαν τρεις ολόκληρες μέρες !!! Όπως εξήγησε η ίδια στη κάμερα του ALTER το ποτάμι παρέσυρε τον χωματόδρομο . Σύμφωνα με πληροφορίες στο διάλειμμα της εκπομπής ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος έδειξε ενδιαφέρον για την κατάσταση του δρόμου των Αγράφων και έχει πάρει τις πληροφορίες του περί αδιαφορίας της ελληνικής πολιτείας σε νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο. Λογικά στις προσεχείς εκπομπές του θα δούμε και ειδικότερη αναφορά του θέματος

Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ο Βασίλης Καραμπάς


Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ο Βασίλης Καραμπάς


"Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος"


Αυτό συνέβη και στη Ευρυτανία!!!
Μπορεί ο νυν νομάρχης κ.Κοντογεώργος να βρέθηκε "νικητής" στην πρώτη Κυριακή των εκλογών με ποσοστό 46,68% (7.933 σταυρούς) έναντι του κ.Καραμπά με ποσοστό 41,31% (7.020 σταυρούς ) όμως βγαίνοντας περιφερειάρχης ο Περγαντάς ο Καραμπάς του "κλέβει" την πολυπόθητη καρέκλα και εκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.
Έτσι με το εκλογικό αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής βρίσκει "μεγάλο νικητή" στην Ευρυτανία τον Βασίλη Καραμπά και τον Κώστα Κοντογεώργο «ηττημένο» του παιχνιδιού.
Περισσότερα "παραπολιτικά" και "συντροφικά" παρατράγουδα των ηττημένων σε περιφέρεια και δήμους σύντομα.....
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Σοβαρές ελλείψεις βιβλίων και προσωπικού στα σχολεία της Γρανίτσας
"Ίδιες ανάγκες,ίδιες ελπίδες με τα παιδιά των αστικών περιοχών"..

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας
τονίζονταςτα εξής:
"Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Μετά την έκτακτη συνέλευσή μας, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010, και αφού είχαμε ενημερωθεί από τη Διευθύντρια του σχολείου με αφορμή την κατάληψη των μαθητών – μαθητριών για δύο ημέρες διαπιστώσαμε τα εξής:
1.Δεν λειτουργεί το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για το Γενικό Λύκειο και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το Γυμνάσιο, αν και υπήρχε διαβεβαίωση από την ηγεσία του υπουργείου για τη λειτουργία τους στις προβληματικές και δυσπρόσιτες περιοχές· το σχολείο μας είναι χαρακτηρισμένο δυσπρόσιτο. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 100% των παιδιών μας και το ποσοστό επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν πέρυσι 87% (13 επιτυχόντες/επιτυχούσες στους/στις 15 συμμετέχοντες).
2.Υπάρχουν ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα: Οικονομολόγου, 17 ώρες με δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκηση Επιχειρήσεων» και «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», ενώ ανήκουν στο σχολείο δύο καθηγήτριες. Εικαστικών, 5 ώρες, από τις οποίες οι δύο αφορούν το ειδικό μάθημα «Ειδικό Σχέδιο» που εξετάζεται πανελλαδικά. Γερμανικών, 7 ώρες. Μουσικής, 5 ώρες.
3.Υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων όπως «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκηση Επιχειρήσεων», αλλά και βιβλία κατευθύνσεων, όπως Μαθηματικά και Φυσική στη Βʼ Λυκείου, καθώς και βιβλία Γυμνασίου «Έκφραση Έκθεση» και «Εφαρμογές Πληροφορικής».
Επειδή τα παιδιά μας βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και δυσπρόσιτο μέρος και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω πολύ σημαντικών θεμάτων. Κυρία Υπουργέ, κάνουμε αυτή την κίνηση για τα παιδιά μας, που τους το οφείλουμε γιατί θέλουμε να τα δούμε ακαδημαϊκούς πολίτες, αλλά και γιατί έχουν τις ίδιες ανάγκες και ελπίδες με τα παιδιά των αστικών κέντρων.
Το Προεδρείο
Ρεσίτης Ιωάννης- Πρόεδρος
Γεωργαλής Γεώργιος- Αντιπρόεδρος
Γκιόλιας Θεοφάνης- Ταμίας
Κωστή Κυριακή- Γραμματέας
Μέλοι: Κώτσια Σωτηρία, Κατσιάδα Χρυσούλα,Παπαδημητρίου Γεώργιος