Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Ξεχωριστή τιμή στον Ηλία Καρανίκα και σε όλα τα μέλη της ιατρικής αποστολής στη Γάζα


Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010
Ξεχωριστή τιμή στον Ηλία Καρανίκα και σε όλα τα μέλη της ιατρικής αποστολής στη Γάζα

Σε εκδήλωση μνήμης για το δράμα του παλαιστινιακού λαού που διοργάνωσε η Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης και η Παλαιστινιακή Παροικία της Ελλάδας παρευρέθηκε και τιμήθηκε ο βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας.
Η ειδική τελετή έγινε προς τιμήν της ομάδας των γιατρών που συμμετείχε στη διεθνή ιατρική αποστολή στη Γάζα κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιθέσεων και βομβαρδισμών τον Ιανουάριο του 2009, αποστολή στην οποία συμμετείχε ενεργά ο Ηλίας Καρανίκας. Η παραμονή της ομάδας των γιατρών διήρκεσε μία εβδομάδα και είχε πραγματοποιηθεί τότε με πρωτοβουλία του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και σημερινού Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Στα... δάχτυλα το μυστικό της οικονομικής ευμάρειας


Στα... δάχτυλα το μυστικό της οικονομικής ευμάρειας

11/11/2010 1:52:00 μμ









Το μέγεθος των δαχτύλων ενός άνδρα αποτελεί δείκτη για τον πλούτο του - ή τη δυνατότητά του να πλουτίσει κάποια στιγμή - σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κονκόρντια, όσο μακρύτερο παράμεσο έχει κάποιος σε σχέση με τα υπόλοιπα δάχτυλά του χεριού του, ιδίως σε σχέση με τον δείκτη του, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να βγάζει -ή να βγάλει στο μέλλον- περισσότερα χρήματα.

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Personality and Individual Differences», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», διαπιστώθηκε ότι το μήκος του παράμεσου δείχνει πόσο ανταγωνιστικός είναι κάποιος στη δουλειά του και στη ζωή γενικότερα, είτε όταν κλείνει συμφωνίες, είτε όταν κάνει κάθε είδους διαπραγματεύσεις, είτε όταν «κυνηγάει» μια κοπέλα.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες, αν και γοητεύονται από τέτοιους άνδρες, τείνουν να προτιμούν για μονιμότερο σύντροφο κάποιον πιο «αξιόπιστο» και λιγότερο ριψοκίνδυνο άνδρα (αν και περισσότερο βαρετό), ο οποίος, αντίστροφα, έχει μακρύτερο δείκτη σε σχέση με τον παράμεσο.

Το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης επιδρά, ήδη από τη μήτρα της μητέρας, στο σχετικό μήκος των δαχτύλων του παιδιού, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, αλλά είναι βασικά στους άνδρες που φαίνεται να επηρεάζεται η συμπεριφορά τους. Όταν ένας άνδρας έχει υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, άρα και μακρύτερο παράμεσο σε σχέση με τον δείκτη, τότε έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και την τάση να θέλει να νικά παντού στη ζωή του, πράγμα που τον ωθεί - και του επιτρέπει - να βγάζει περισσότερα χρήματα.

Η τάση αυτή να ξεχωρίζει, εκδηλώνεται, εκτός από τα χρήματα, σε άλλους δύο τομείς, στα σπορ και τις κοινωνικές σχέσεις (ιδιαίτερα τις ερωτικές), με συνέπεια οι άνδρες αυτοί - οι λεγόμενοι «επικίνδυνοι» - να γίνονται ελκυστικοί στις γυναίκες, αλλά όχι κατ' ανάγκη για μόνιμοι σύντροφοι της ζωής τους.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η συμπεριφορά των γυναικών δεν συσχετίζεται με το μήκος και την αναλογία των δαχτύλων τους. Άλλωστε, συνήθως στις γυναίκες, όπως ανέφερε ο Σάαντ, ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν σχεδόν ίδιο μήκος, ενώ στους άνδρες ο δείκτης είναι συχνά μικρότερος από τον παράμεσο.

Μια προηγούμενη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ είχε δείξει ότι οι τραπεζίτες του Σίτι είναι γενικά πιο πετυχημένοι, αν έχουν μακρύτερο παράμεσο, γιατί παίρνουν περισσότερα ρίσκα και αντιδρούν με μεγαλύτερη τόλμη και ταχύτητα στις μεταβολές της αγοράς
http://www.real.gr

613.108 άνεργοι...

11/11/2010 2:00:00 μμ Μοντανάρη Χρύσα









Πατήστε για μεγέθυνση

Στο 12,2% «εκτινάχθηκε» το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, παρά το γεγονός ότι τον συγκεκριμένο μήνα η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ του έτους και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 613.108 άτομα.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2009 (ποσοστό ανεργίας 9%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.402 άτομα (αύξηση 35,4%), ενώ σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2010 (ποσοστό ανεργίας 12%), οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.073 άτομα (αύξηση 1%). Παράλληλα, το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο εφέτος είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο 2007, όταν η ανεργία άρχισε να καταγράφεται και σε μηνιαία βάση.

Σημειώνεται ότι κατά το β΄ τρίμηνο εφέτος το ποσοστό της ανεργίας ήταν 11,8% και πλέον θεωρείται μη επιτεύξιμη η πρόβλεψη στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού για ποσοστό ανεργίας 11,6% στο σύνολο του έτους. Με βάση, επίσης, το προσχέδιο, η ανεργία θα διαμορφωθεί σε 14,5% το 2011, σε 15% το 2012 και σε 14,6% το 2013, ως αποτέλεσμα της ύφεσης της οικονομίας.

Από τη σχετική έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προκύπτει επίσης ότι τον Αύγουστο εφέτος το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.398.890 άτομα και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.298.958 άτομα. Άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 165.356 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2009 (μείωση 3,6%) και κατά 40.406 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2010 (μείωση 0,9%).

Η ανεργία συνεχίζει να πλήττει κυρίως τους νέους σε ηλικία, καθώς ανέρχεται σε 30,8% στις ηλικίες 15- 24 ετών (24,2% τον Αύγουστο 2009) και σε 16,4% στα άτομα 25- 34 ετών (11,8% τον Αύγουστο 2009). Η ανεργία συνεχίζει, επίσης, να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, καθώς σε αυτές ανέρχεται σε 15,5% (από 11,6% τον Αύγουστο 2009), ενώ στους άνδρες σε 9,9% (από 7,2% τον Αύγουστο 2009).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, η υψηλότερη ανεργία τον Αύγουστο εφέτος καταγράφηκε στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (13,9% από 9,4% τον Αύγουστο 2009), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (13,5% από 12,1%), Κεντρικής Μακεδονίας (13,5% από 10,4%), Θεσσαλίας (13,1% από 8,5%), Αττικής (12,9% από 9,5%) και Στερεάς Ελλάδας (12,6% από 10,9% τον Αύγουστο 2009).

Σε τρεις μόνο περιφέρειες της χώρας το ποσοστό ανεργίας, λόγω και της τουριστικής περιόδου, είναι μονοψήφιο. Πρόκειται για τις περιφέρειες Ιονίων Νήσων (5,6% από 3,8% τον Αύγουστο 2009), Νοτίου Αιγαίου (5,9% από 6,3%) και Βορείου Αιγαίου (6,9% από 7,8% τον Αύγουστο 2009). Αντίθετα, στην Κρήτη, όπου η τουριστική κίνηση φέρεται να έχει περιορισθεί εφέτος, η ανεργία αυξήθηκε κατά περίπου 5 εκατοστιαίες μονάδες, σε 11,2% από 6,3% τον Αύγουστο 2009.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.real.gr

Στην Λαμία ο Δ.Αβραμόπουλος


Στην Λαμία ο Δ.Αβραμόπουλος
Συντάχθηκε απο τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010 15:40
Το έργο και η προσφορά του Θανάση Χειμάρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και γενικότερα στην πολιτική έχει αναγνωρισθεί από την ΝΔ και έχει κριθεί άξιο και πολυσήμαντο,

τόνισε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βρέθηκε σήμερα στην Λαμία και συγκεκριμένα στο εκλογικό κέντρου του κυρίου Χειμάρα, προκειμένου να του εκφράσει την υποστήριξή του και να την ανακοινώσει επισήμως στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος.



Ο κος Αβραμόπουλος επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά, καθώς η επανεκλογή του για 4η φορά τον ανεβάζει σημαντικά, όχι μόνο στον διευρυμένο δήμο της Λαμίας, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος.http://www.lamiastar.gr