Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Πλήρης απαξίωση και αδιαφορία των ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις των υποψηφίων
Πλήρης απαξίωση και αδιαφορία των ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις των υποψηφίωνΑπο το πρωί σήμερα διάφορα μηνύματα "αγνώστων" αναγνωστών μας προέτρεπαν να γράψουμε για την λαοθάλασσα ετεροδημοτών (όπως μας την παρουσίαζαν) στην χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση των υποψήφιων μνηστήρων του Πασοκ στο κέντρο της Αθήνας(ξενοδ.Τιτάνια).
Και πραγματικά μας φάνηκε κάπως η εμμονή τους αυτή. Γιατί άραγε τόσο ξαφνικό ενδιαφέρον για χθες και μέσα από την σελίδα μας;;;
Το μυστήριο λύθηκε όταν είδαμε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση που μας έστειλαν "γνωστοί" φίλοι και αναγνώστες μαζί με τα σχόλια τους.
Οι αυξημένες προσδοκίες των υποψηφίων έπεσαν στο κενό και η ανησυχία τους φαίνονταν στα πρόσωπά τους,όταν είδαν ότι η αίθουσα δεν γέμισε και οι ετεροδημότες αδιαφόρησαν στο κάλεσμα τους. Παρόντες οι "συνήθεις ύποπτοι" των προεκλογικών εκδηλώσεων αυτό τον καιρό εντός της Ευρυτανίας αλλά και εκτός αυτής.
Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι("ανεξάρτητοι") δήμαρχοι του Πασοκ,Αγράφων κ.Μπαμπαλής και Καρπενησίου κ.Καρφής,μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ.Καραμπά και τους συμβούλους του ,όπως παρών ήταν και ο βουλευτής μας κ.Καρανίκας.Έτσι αν υπολογίσετε
τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους εξ Αθηνών μαζί με τους συμβούλους για την Περιφέρεια συμπληρώνετε λίγο πολύ ο αριθμός που υπήρχε χθες .
Συμπέρασμα......
Πλήρης απαξίωση των Ευρυτάνων ετεροδημοτών και μη, πλήρης αδιαφορία για τις εκλογές του τόπου μας και τα πρόσωπα που τις στελεχώνουν και γύρισμα της πλάτης προς τους υποψηφίους. Και ενώ είμαστε κατά της αποχής και της αδιαφορίας των πολιτών για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς-αυτοδιοικητικούς,πιστεύουμε πως αυτή η στάση θα πιστωθεί στις κάλπες της Κυριακής.
Και δεν μιλάμε μόνο για την χθεσινή εκδήλωση. Σχεδόν όλες οι συγκεντρώσεις των υποψηφίων,απο όλους τους χώρους, απαξιώνονται από τους Ευρυτάνες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Την γενική αποχή.
Δείτε το σχετικό σχόλιο νέου ανθρώπου που ψηφίζει για πρώτη φορά:"Η αδιαφορία των νέων ανθρώπων για τις εκλογές στην Ευρυτανία πλέον είναι εμφανής. Οι νέοι, θεωρούν πως η ψήφος τους στις εκλογές έχει μικρότερη αξία από τις διακοπές ή οτιδήποτε άλλο .Ο Ευρυτάνας αλλά και ο κάθε πολίτης αισθάνεται πως η ψήφος του δεν έχει αξία ή θεωρεί πως ούτως ή άλλως οι πολιτικοί είναι όλοι οι ίδιοι και πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και το κομματικό συμφέρον.
Οι νέοι σήμερα δεν είναι όπως ήταν παλιά άβουλα όντα-χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον- έχουν άποψη και η συνειδητή αποχή που σίγουρα θα παρουσιαστεί σ’ αυτές τις εκλογές θα δώσει μια προειδοποίηση για τη μετέπειτα πολιτική των υποψηφίων μας. "
Τα είπε όλα ο φίλος μας...Συνεχίζετε...http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Οι πολίτες ρωτούν...Οι υποψήφιοι αδιαφορούν !!!!!


Οι πολίτες ρωτούν...Οι υποψήφιοι αδιαφορούν !!!!!Η γυναίκα του Καίσαρα, φτάνει να ισχυρίζεται πως είναι τίμια?
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας σχετικά με την απαξίωση του κόσμου στους υποψηφίους και στο πολιτικό σύστημα ,έρχεται και η κύρια αιτία του φαινομένου που είναι η αδιαφορία και η άρνηση των υποψηφίων στο διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες λίγο πριν τις εκλογές.
Ενώ στείλαμε τις ερωτήσεις σας που μας δώσατε σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες της Ευρυτανίας ,και παίξαμε καθαρά το ρόλο του μεσολαβητή,λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο διάλογο και απάντησαν .Αν και διαβάσατε τις απαντήσεις τους θα τους αναφέρουμε και από εδώ ,όχι για να τους παινέσουμε (καθήκον τους ήταν),αλλά για καταδικάσουμε την στάση των υπολοίπων. Λοιπόν απάντησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καρπενησίου κ.Μπακογιάννης,κ.Σερετάκης,κ.Μπομποτσιάρης.
Γιατί κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι των Αγράφων αδιαφορήσατε στις ερωτήσεις των συμπολιτών μας;;Και εσείς, υποψήφιε δήμαρχε του Πασοκ και υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες στο Καρπενήσι;;
Τι αλαζονεία είναι αυτή;Μήπως σας τελείωσε το μελάνι!!!Αρνηθήκατε τον διάλογο την ώρα που μας στέλνεται σωρηδόν τα δελτία τύπου για τα προγράμματά σας και τις ομιλίες σας.Την ώρα που μιλάτε για νέα ήθη και διαφορετική ρότα στην αυτοδιοίκηση και την τοπική εξουσία.Γιατί μείνατε μόνο στα λόγια;; Τι φοβηθήκατε;;Τους συμπολίτες μας που βρήκαν ένα ελεύθερο μέσο έκφρασης και διατύπωσαν τις ανησυχίες τους για τον τόπο μου ζούνε ή μεγάλωσαν!!!Ή μήπως φοβηθήκατε τις "ελεύθερες" ερωτήσεις τους (ΑΠΕ κ.α);;
Το δίπλα στον δημότη έτσι το εννοείτε εσείς;;Με την πόρτα του γραφείου σας, και του δημαρχείου μετά,ερμητικά κλειστά!!!Μήπως σας έχουν καλομάθει τα τοπικά "ανεξάρτητα" μέσα με τις προκάτ συνεντεύξεις και τις ερωτήσεις τους;;
Πολλά τα ερωτήματα ,αλλά τόσα τα "στολίδια",που εκφράστηκαν και εκφράζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας και Ευρυτάνες μέσω της σελίδας μας που λόγω λίγων ημερών πριν τις εκλογές δεν μπορούμε να βγάλουμε. Επιφυλασσόμαστε για μετά.
Ο κόσμος και οι πολίτες της Ευρυτανίας θα σας κρίνουν ανάλογα..
Καλό βόλι παιδιά....
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Ο αριθμός των σταυρών στις προσεχείς εκλογές


Ο αριθμός των σταυρών στις προσεχείς εκλογές


Δήμος
-Για όσους δήμους δεν υπήρξε μεταβολή (3 σταυροί)
- Για όσους συνενώθηκαν:
Σε όσους είναι άνω των 100.000 κατοίκων που διαιρούνται σε δημοτικές κοινότητες (πρώην δημοτικά διαμερίσματα) ο εκλογέας μπορεί να θέσει:
1.α. Έναν σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια, εκλέγει μέχρι τρεις (3) δημοτικούς συμβούλους
ήβ. Μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια εκλέγει περισσότερους από τρεις (3) δημοτικούςσυμβούλους ή/και
2. Έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών του δήμου.
Για Συμβούλιο Τοπικής/ Δημοτικής ΚοινότηταςΟ εκλογέας μπορεί να θέσει μέχρι δύο (2) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας και έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιοσύμβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.
Περιφέρεια
Για την εκλογή των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, ανάλογα με τις έδρες της εκλογικής τους περιφέρειας, ο εκλογέας μπορεί να θέσει αριθμό σταυρών προτίμησης ωςεξής:
Αριθμός εδρών εκλογικής περιφέρειας Αριθμός επιτρεπόμενων σταυρών προτίμησης
1-3 (1)
4-7 (2)
8-12(3)
12( 4)
Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά τη διαλογή των ψήφων σε κάθε ψηφοδέλτιο ο συνολικός αριθμός των σταυρών θα πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε ολογράφως
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Κώστας Κοντογεώργος: «…η Ευρυτανία θα έχει φωνή δυνατή, αυτοδύναμη και δεν θα αποτελεί κολαούζο κανενός»


Κώστας Κοντογεώργος: «…η Ευρυτανία θα έχει φωνή δυνατή, αυτοδύναμη και δεν θα αποτελεί κολαούζο κανενός»

Την σιγουριά του ότι ο Θανάσης Χειμάρας θα εκλεγεί Περιφερειάρχης Στερεάς και ο ίδιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, εκφράζει στην αποκλειστική του συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, ο Νομάρχης Ευρυτανίας. Ο Κώστας Κοντογεώργος, βαθύτατος γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από εκείνους που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στο τόπο μας αλλά και ώριμος όσο ποτέ άλλοτε, όπως αναφέρει, πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα γιατί πιστεύει ότι έχει ακόμη να προσφέρει πολλά περισσότερα σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο και στην ευρύτερη μεγάλη οικογένεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Ζητά από τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή για να δώσουν έτσι απάντηση σε μια κυβερνητική πολιτική, η οποία θέλει την περιφέρεια να μένει πίσω κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για τις άμεσες προτεραιότητες, που είναι η οριστική άρση της απομόνωσης του νομού μας. Κλείνοντας την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ο Κώστας Κοντογεώργος τονίζει: «Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας με πνεύμα σύνεσης και πάνω απ’ όλα με προβληματισμό να μας κρίνουν αυστηρά και να μας συγκρίνουν» Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στη συνέντευξη που ακολουθεί.

κ. Κοντογεώργο λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές και η μάχη της Περιφέρειας Στερεάς καλά κρατεί. Πώς βλέπετε να διαμορφώνετε το όλο κλίμα τόσο για τον κ. Χειμάρα, όσο και για την δική σας υποψηφιότητα;
Καταρχήν να πω ότι ο προεκλογικός αγώνας διεξάγεται σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα, σε όλο το επίπεδο της Περιφέρειας. Από τις επισκέψεις που έχω κάνει μέχρι τώρα, τουλάχιστον στα 3/5 της Περιφέρειας, θέλω να πω ότι οι πολίτες δείχνουν ώριμοι όσο ποτέ, αλλά και προβληματισμένοι για τη νέα περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Το κλίμα για εμάς είναι θετικό, γιατί μας δίνετε η ευκαιρία να μιλήσουμε με τους πολίτες, να ανταλλάξουμε απόψεις και θέσεις. Το κυρίαρχο από όλα είναι ότι θα βγούμε στις εκλογές αυτές, βεβαίως αυτό θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή για να είμαστε ρεαλιστές, και τούτο γιατί άλλαξε ο εκλογικός νόμος, μαζί με το πρόγραμμα Καλλικράτης, που απαιτεί υποψηφίες ενισχυμένες 50% ποσοστό συν 1 ψήφο. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 6 συνδυασμοί, που σημαίνει ότι πάμε στην δεύτερη Κυριακή. Το κλίμα είναι θετικό, ο Θανάσης Χειμάρας, ο επικεφαλής του συνδυασμού είναι ένας καταξιωμένος αυτοδιοικητικός και αποδεδειγμένα φίλος της Ευρυτανίας και κατ’ αυτή την έννοια και εμείς είμαστε μαζί του και γι’ αυτούς τους λόγους. Αλλά και μέσα στην Ευρυτανία, την οποία έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια και εγώ και οι συνεργάτες μου, πιστεύω ότι θα είναι θετικά τα αποτελέσματα.

Πως βλέπετε τα πράγματα για το θεσμό της αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση του Καλλικράτη;
Μια πολύ δύσκολη ερώτηση είναι αυτή, ιδιαίτερα με την συγκυρία που επικρατεί στην χώρα και με την μεγάλη οικονομική κρίση που πλέον έχει επηρεάσει και το τελευταίο νοικοκυριό, σε οποιοδήποτε σημείο της πατρίδας μας. Εκείνο που έχω να πω είναι, αν πράγματι ο Καλλικράτης εφαρμοστεί όπως είχε προταθεί και από την αυτοδιοίκηση την ίδια, και αν θέλει κάθε κεντρική εξουσία να δει αυτοδιοίκηση αποτελεσματική για τους πολίτες και για την ποιότητα της ζωής τους, θα πρέπει γρήγορα και ταχύτατα να εκδώσει και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα και τις υπουργικές αποφάσεις, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του θεσμού. Η πρώτη περίοδος, βεβαίως, εκτιμώ θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για τη συγκρότηση των νέων οργάνων, όπως βεβαίως είναι άμεσα εξαρτώμενη και από την γενική οικονομική κατάσταση της χώρας,. Ωστόσο, όμως, είμαι αισιόδοξος και τούτο γιατί πιστεύω ότι οι πολίτες θα δώσουν τη δύναμη στους ανθρώπους εκείνους που δρουν αυτοδιοικητικά και δεν θα αποτελούν ουρά της κυβερνητικής πολιτικής. Οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν απάντηση σε μια κυβερνητική πολιτική, η οποία θέλει την περιφέρεια να μένει πίσω. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πάει καλά, εάν βεβαίως κλιθούμε από το λαό να υπηρετήσουμε το θεσμό.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν εκ των πραγμάτων μέσα σε ένα πλαίσιο που θα ορίζεται από την πολιτική του μνημονίου, μένει καθόλου χώρος για να αναδειχθούν τα προβλήματα τις αυτοδιοίκησης;
Πάντα μένει χώρος παρόλο που το μνημόνιο δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό γύρω από κάθε δραστηριότητα και πόσο μάλλον γύρω από το θεσμό της αυτοδιοίκησης. Τουλάχιστον με τις εξαγγελίες που έχει κάνει ο ήδη ο υπουργός εσωτερικών, με την τεκμηρίωση και με την εισηγητική έγκλιση του προγράμματος «Καλλικράτης» στη Βουλή, επαναλαμβάνω ότι εξαρτάται από τα ίδια τα αυτοδιοικητικά όργανα το κατά πόσο θα αποδεχθούν αυτόν τον εγκλωβισμό ή θα σπάσουν τον κλοιό. Με όπλα όλες τις δυνατότητες που δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλά και με την εμπειρία που διαθέτουν τα αυτοδιοικητικά στελέχη, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες να υπάρξει χώρος δημιουργίας.

Μετά από τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ο Κώστας Κοντογεώργος στο χώρο αυτό με τα νέα δεδομένα του Καλλικράτη;
Ώριμος όσο ποτέ άλλοτε μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα σε αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο και στην ευρύτερη μεγάλη οικογένεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Πιστεύω όμως, εδώ θα μου επιτρέψετε να πω, ότι δεν είναι προσωπική υπόθεση η λειτουργία της αυτοδιοίκησης, αλλά συλλογική υπόθεση. Εγώ και οι συνεργάτες μου, και σε επίπεδο Περιφέρειας, μπορούμε να δώσουμε πολλά πράγματα ως Νομός και ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αυτό το πλαίσιο, δηλαδή ο Καλλικράτης, η νέα αυτοδιοικητική δομή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχει στα χέρια της τα όπλα όπως είναι το ΕΣΠΑ, τα κοινοτικά προγράμματα, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πολλά περισσότερα και κυρίως τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός μας.

Θα ήθελα να μας αναφέρετε ορισμένα από τα σχέδια σας για την Ευρυτανία μέσα από τον ρόλο του αντιπεριφερειάρχη.
Συνοψίζοντας θα ήθελα να πω ότι οι άμεσες προτεραιότητες, και δεν υποχωρούμε με τίποτα, είναι η οριστική άρση της απομόνωσης του νομού μας. Το οδικό δίκτυο Λαμία- Καρπενήσι-Αγρίνιο, είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Πλέον έχει χαρακτηρισθεί ευρωπαϊκό δίκτυο, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε στο παρελθόν και όλες οι υποδομές που σχετίζονται με την ανάπτυξη γενικά του νομού μας. Ο παραμεγδόβιος άξονας, ο άξονας των Αγράφων, η ανάπτυξη της λίμνης Κρεμαστών, γενικά η ανάδειξη όλων των πρωτοπαραγωγικών πόρων που στηρίζουν τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ευρυτανία, είναι πρώτη μας προτεραιότητα και αυτή θα υπηρετήσουμε και πάλι.

Τι δεν προλάβατε να κάνετε στην θητεία σας ως νομάρχης και τι θα θέλατε και για διάφορους λόγους δεν το πετύχατε;
Είναι γεγονός ότι δεν είναι θέμα αν προλαβαίνει κανένας, είναι οι προσπάθειες που κάνει. Υπήρχε μεγάλη προσπάθεια στο παρελθόν και σε τομείς που δεν απέδωσαν όσο τουλάχιστον θα ελπίζαμε ή και σε στόχους που βάλαμε και δεν τους καταφέραμε. Μέσα σε αυτούς τους στόχους, που δεν ήταν μόνο αποκλειστικά των δικών μας αρμοδιοτήτων, ήταν με εμπλοκή και άλλων φορέων και κυρίως κεντρικών φορέων τους κράτους, ήταν οι μεγάλοι οδικοί άξονες, που σπάνε οριστικά την απομόνωση του νομού μας. Για παράδειγμα ακόμη, δεν προλάβαμε να οριστικοποιήσουμε τη λύση για το ΤΕΙ Καρπενησίου και λοιπά πολλά. Όμως αν κάποιος τα συγκρίνει όλα αυτά και τα ζυγίσει, θα δει ότι το ισοζύγιο είναι θετικό και αυτό μας ικανοποιεί. Όχι ότι μας ευχαριστεί, μας ικανοποιεί και μας δημιουργεί την αίσθηση και το πάθος και μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε και να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο που πλέον θα λειτουργήσουμε.

Τι μπορούμε να ελπίσουμε για την επομένη των εκλογών;
Να ελπίζετε ότι θα είμαστε στα όργανα της αυτοδιοίκησης με την ψήφο του λαού, και ελπίζουμε ότι θα δούμε μια διαφορετική Ευρυτανία, αυτή που όλοι ονειρευόμαστε, με την επίλυση των μεγάλων αυτών προβλημάτων που προανέφερα, όμως το κυριότερο απ΄ όλα είναι να ελπίζουμε ότι η Ευρυτανία θα έχει φωνή δυνατή, αυτοδύναμη και δεν θα αποτελεί κολαούζο κανενός. Εξάλλου σε αυτό το σημείο, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε δυνατή φωνή ως τόπος, αλλά και τώρα στην συγκόλληση του νέου συνδυασμού που διεκδικούμε τη διοίκηση της νεοσύστατης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν είμαστε κολαούζος κανενός και δεν αποτελούμε ουρά κανενός. Έχουμε τη δική μας φωνή και ευελπιστούμε να χτίσουμε συμμαχίες, που απαραίτητα είναι αναγκαίε,ς για να δώσουμε τη λύση στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Κυρίως για να δούμε μια διαφορετική αντίληψη πάνω στα προβλήματα και για την επίλυσή τους που αφορούν συνολικά τους πολίτες της Ευρυτανίας, θέματα απασχόλησης, θέματα περιβάλλοντος, θέματα ανάπτυξης που είναι καθοριστικά για το μέλλον μας.

Τι μήνυμα στέλνετε στους Ευρυτάνες;
Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη που είχατε να με φιλοξενήσετε στην εφημερίδα σας. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας με πνεύμα σύνεσης και πάνω απ’ όλα με προβληματισμό να μας κρίνουν αυστηρά και να μας συγκρίνουν, αλλά να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου. Πιστεύω πως οι συμπολίτες μας, πολύ πιθανόν να είναι απογοητευμένοι από τα κεντρικά πολιτικά πράγματα που συμβαίνουν με τα μνημόνια, με τις Τρόικες και με τις περικοπές, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η Αυτοδιοίκηση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, είναι η καθημερινότητα μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι, είναι η ποιότητα της ζωής μας. Καλώ κάθε υγιή σκεπτόμενο Ευρυτάνα να συμμετάσχει σε αυτήν την διαδικασία, η οποία θα επηρεάσει καταλυτικά τη ζωή μας μέσα από το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Τα μυστικά... των χεριώνΤα μυστικά... των χεριών
3/11/2010 5:14:00 μμ


Όσο παράξενο και αν φαίνεται τα χέρια και ειδικά τα δάχτυλα προδίδουν πολλά για την προσωπικότητά μας. Η Daily Mail αποκαλύπτει τα μυστικά του χεριού έτσι ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τον σύντροφο μας αλλά και τη μεταξύ μας σχέση.Μεγάλα δάχτυλα: Προδίδουν υπομονετικό χαρακτήρα και έναν άνθρωπο που δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Αγαπά τις σωστές απαιτητικές δουλειές και διαθέτει έναν ιδιαίτερα σχολαστικό χαρακτήρα. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές ενώ ενεργεί πάντοτε ακολουθώντας την πεπατημένη.Μικρότερα δάκτυλα: Προδίδουν ανυπομονησία και παρορμητισμό. Άντρες με κοντά δάχτυλα, είναι συνήθως γρήγοροι, επιφανειακά μόνο σκληροί και ιδεαλιστές. Εξαιρετικά καλοί στον σχεδιασμό, προγραμματίζουν πάντοτε σωστά, αφήνοντας όμως όλες τις λεπτομέρειες στους συναδέλφους τους με τα μεγάλα δάχτυλα.Αν εκείνος έχει μεγάλα και εσείς μικρά δάχτυλα: Η αργή και μεθοδική του προσέγγιση είναι ικανή να σας τρελάνει. Εσείς τα θέλετε όλα εδώ και τώρα όμως προσέξτε μην το παρακάνετε γιατί αυτή η επιπόλαια συμπεριφορά σας μπορεί πολύ εύκολα να τον βγάλει εκτός ορίων. Εκείνος θα είναι αυτός που θα παρατηρεί την κάθε ατέλεια, ενώ εσείς θα είστε πάντοτε πολύ απασχολημένη για να δώσετε σημασία σε περίπλοκες λεπτομέρειες. Εξάλλου η ζωή είναι τόσο μικρή!Δάχτυλα σε κοντινή απόσταση: Υποδεικνύουν αστείρευτη ανάγκη για προστασία, αγάπη και τρυφερότητα. Προδίδουν επίσης έναν άνθρωπο κοινωνικό που απολαμβάνει την συντροφιά των άλλων γύρω του.Δάχτυλα μακριά το ένα από το άλλο: Παραπέμπουν σε αντικοινωνικούς πολλές φορές ανθρώπους. Δεν στηρίζονται στους άλλους και πάνω απ’ όλα επιζητούν χώρο και χρόνο για τον εαυτό τους έτσι ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να επανακτήσουν τη φυσική και πνευματική τους αυτοκυριαρχία. Αν ο καλός σας ανήκει σε αυτήν τη συγκεκριμένη κατηγορία και σας ζητήσει να τον αφήσετε λιγάκι μόνο μην το πάρετε κατάκαρδα. Δώστε του χρόνο και χώρο και να είστε σίγουρες ότι θα έρθει σύντομα κοντά σας
http://www.real.gr

Εκλογικές δαπάνες υποψηφίων


Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010
Εκλογικές δαπάνες υποψηφίων


Μέχρι το Σάββατο 6 Νοεμβρίου -οπότε λήγει η σχετική προθεσμία- υποχρεούνται οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών να αναρτήσουν τα έσοδα, τις δαπάνες και τα συνοδευτικά παραστατικά τους στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, και εφόσον προκύψουν έσοδα και δαπάνες, οι συνδυασμοί θα πρέπει να συνεχίσουν την ενημέρωση στην ίδια ιστοσελίδα (του Υπ.Εσωτερικών) μέχρι και το επόμενο Σάββατο 13 Νοεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση που είτε αυτή δεν γίνει είτε τα ποσά υπερβαίνουν κατά το 1/3 το ανώτατο επιτρεπτό όριο για συνδυασμούς και υποψηφίους, τότε προβλέπεται από τον νόμο η ακύρωσή τους