Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
* Μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ανακοινώσει την ίδρυση του νέου της κόμματος, η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση για την ίδρυση του κόμματος, της πρώην Υπουργού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Babington" που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Κατεχάκη στην Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η κ. Μπακογιάννη εκείνη την ημέρα θα έχει δίπλα της και κορυφαία ονόματα της πολιτικής σκηνής που θα κάνουν αίσθηση.
Νέα δεδομένα στο πολιτικό μας γίγνεσθαι ή ένα κόμμα ακόμα για λίγο καιρό και … βλέπουμε.

* Και μια που καταπιαστήκαμε με την κ. Μπακογιάννη, να σας μεταφέρω ένα ωραίο διάλογο που συγκράτησα σε κάποιο καφενείο της Δυτικής Ευρυτανίας μεταξύ δυο γερόντων υποστηρικτών εκ παιδιόθεν, της συντηρητικής, γαλάζιας παράταξης και τα τελευταία χρόνια της πρώην Υπουργού.
- «Καλά δεν μου λες ρε Μήτσο. Μεθαύριο που θα ανακοινώσει η Ντόρα το νέο κόμμα, εμείς οι δεξιοί, που εδώ και χρόνια τώρα αγαπάμε το ίδιο και την Νέα Δημοκρατία και την Ντόρα, τι θα κάνουμε»;
- «Δύσκολη απόφαση αδελφέ μου, όμως το μοναστήρι νάνε καλά και από καλόγερους έχει ο θεός …»

* Τον ίδιο προβληματισμό εξέφρασαν και δυο ακόμη φίλοι σε μικρό καφενείο της ευρυτανικής πρωτεύουσας:
- «Τι θα κάνουμε μεθαύριο ρε παλιόφιλε. Θα πάμε με την Ντόρα ή θα κάτσουμε στ΄ αυγά μας:», ρώτησε εκείνος που έπινε τσιπουράκι.
- Δεν ξέρω, θα το ξανασκεφτώ Τάκη μου. Όμως με αυτά που λέει ο Μητσοτάκης ότι ο Σαμαράς είναι λαϊκιστής και πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και με εκείνα που δήλωσε σε συνέντευξή της η Ντόρα ότι τα παιδιά των γιατρών γίνονται γιατροί και των πολιτικών, πολιτικοί, θάχουμε ντράβαλα…»

* Πέρα από τα πολιτικά όμως έχουμε και τα ανθρώπινα και στην προκειμένη περίπτωση την γέννηση των δίδυμων (δύο υγιέστατα παιδάκια, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι) που έφερε στον κόσμο η κόρη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη Αλεξία προχθές σε μαιευτήριο της Αθήνας. Να ευχηθούμε να ζήσουν τα νεογέννητα και να τα χαρούν οι γονείς και οι οικογενείς όπως επιθυμούν, με υγεία και προκοπή.

* Σε φιάσκο κατέληξε η πολυδιαφημισμένη και σε πρωτοσέλιδα προβαλλόμενη εκδήλωση στα Κρεμαστά για τα 40 περίπου θύματα που χάθηκαν στο φράγμα των Κρεμαστών.(Αλήθεια μήπως ήταν 41 και δεν τα μέτρησαν καλά – λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε απ΄ όλους) !!!
Διερωτώμαι όμως:
Γιατί δεν προβλήθηκε με την ίδια διάθεση αυτή η εκδήλωση, που τόσο προβλήθηκε και που είχε προγραμματιστεί να γίνει, αλλά δεν έγινε; Μήπως γιατί δεν παραβρέθηκε κανένας από τους τάχα συγγενείς των θυμάτων; Ποιών θυμάτων; Σε ποιο κατάλογο έχουν καταγραφεί; Ως σώφρων πολίτης και ως κάτοικος της παραλίμνιας περιοχής, εκφράζω την θλίψη μου. Είναι κρίμα να προβάλλονται τάχα σημαντικές ειδήσεις χωρίς να ελέγχεται η πηγή τους και η αξιοπιστία τους. Κρίμα ακόμη, γιατί από κάποιους, η τακτική αυτή είναι επαναλαμβανόμενη…

* Άλλη πάλι εκείνη η συνταρακτική είδηση για τα συμβαίνοντα στους κόλπους της τοπικής μας εκκλησίας. Εδώ όπως θα δείτε και στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Ε.Π., οι προβάλλοντες την «συνταρακτική» είδηση, δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν και την άλλη πλευρά, ούτε στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ως όφειλαν, αλλά ούτε και για την ουσία. Φαίνεται ότι αυτό δεν τους βόλευε γιατί έτσι θα διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε θέμα. Γιατί άραγε;

* Αυτά για όσους αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι. Όταν βλέπεις μονομερώς και εθελοτυφλείς τι είδους ανεξάρτητος είσαι;

* Όσον αφορά για τον φίλο που στεναχωρήθηκε για την συμμετοχή εκδοτών στις επερχόμενες εκλογές, θέλω να του πω ότι στα κοινά μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε αρκεί να μπορεί να προσφέρει στον τόπο και στην κοινωνία.

* Με πολύ αέρα και εγωισμό κινείται το τελευταίο διάστημα υποψήφιος στην Ευρυτανία. Ας κόψει λίγο φόρα, γιατί βλέπω στο τέλος να τον κλαίνε και οι ρέγκες …

* «Οι εκλογές σε έναν εκ των δυο Δήμων της Ευρυτανίας θα κριθούν 2-3 μέρες νωρίτερα, λόγω της βόμβας που αναμένεται να πέσει». Έτσι μου είπε φίλος παλιός, προχθές που τον συνάντησα σε ταβερνάκι της κεντρικής Ευρυτανίας.

* Ήλθε η ώρα, κάποιοι αυτοδιοικητικοί να πάνε στα σπίτια τους. Έτσι είναι αυτά, αγαπητέ μου. Όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου ότι και να κάνεις δεν σε σώζει τίποτε.

* Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που από το μηδέν έγιναν φίρμες τα τελευταία χρόνια με τις θεσούλες τους στους Καποδιστριακούς Δήμους κλπ. Και γι΄ αυτούς ήλθε η ώρα της επιστροφής στην σκληρή πραγματικότητα. Ήλθε η ώρα που λέει και το ανέκδοτο, για να μπουν τα κεφάλια μέσα.

* Να επαναφέρουν τα τασάκια τους στα καφενεία αποφάσισαν οι καταστηματάρχες της Ευρυτανίας. Το ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποστεί οικονομική ζημία είναι γεγονός. Όμως αν και τούτη τη φορά δεν εφαρμοστεί ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, τότε άστα να πάνε…http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων για την Ευρυτανία

Ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων για την Ευρυτανία
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων της εκλογικής περιφέρειας του Νομού μας για τις επερχόμενες εκλογές, με βάση τον πληθυσμό της και την τελευταία απογραφή έχει ως εξής

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 3.691 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 7 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΠΕΡΑΝΤ ΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 3.213 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 6 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2729 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 6 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΒΙΝΙΑΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1438 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2.533 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 5 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 13.604 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 27Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2163 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 9.390 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 14 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1168 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 2 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1933 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΠΡΟΥΣΣΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2253 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 3 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΦΟΥΡΝΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1542 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 2 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 18449 ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 27 Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Αριθμός Περιφερειακών συμβούλων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ--ΠΡΑΓΜ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ--ΑΡ.ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ....................178.771......................................15
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ................ 32.053...................................... 3
ΦΩΚΙΔΑΣ............ 48.284.................................... 4 ΒΟΙΩΤΙΑΣ..................131.085................................... 11 ΕΥΒΟΙΑΣ...................215.136.......................................18 http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΚΡΕΝΤΗ – ΑΠΟΚ 0-2
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ- ΜΥΡΙΚΗ 2-2
ΠΟΤΑΜΙΑ – ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ 1-1
ΑΙΟΛΟΣ – ΚΕΡΑΣΟΒΟ 3-1
ΡΕΠΟ: ΑΓΡΑΦΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΠΟΚ 9-2 13
ΔΟΞΑ 11-5 11
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ 6-6 7
ΑΓΡΑΦΑ 9-5 6
ΠΟΤΑΜΙΑ 5-9 5
ΚΡΕΝΤΗ 4-7 4
ΜΥΡΙΚΗ 5-5 4
ΑΙΟΛΟΣ 6-11 3
ΚΕΡΑΣΟΒΟ 4-8 1
ΣΚΟΡΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ
ΚΑΛΥΒΑΣ ΑΓΡΑΦΑ 4
ΜΠΟΝΙΑΣ ΑΠΟΚ 3
ΓΟΥΛΑΣ ΔΟΞΑ 3
ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΔΟΞΑ 2
ΠΑΠΠΑΣ ΔΟΞΑ 2
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
ΝΟΥΛΑΣ ΑΙΟΛΟΣ 2

6η Αγωνιστική
ΚΕΡΑΣΟΒΟ – ΑΓΡΑΦΑ
(Κεράσοβο, 21/11)
ΜΥΡΙΚΗ – ΑΙΟΛΟΣ
(Προπονητικό, 20/11)
ΑΠΟΚ – ΠΟΤΑΜΙΑ
(Καρπενήσι, 21/11)
ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ – ΚΡΕΝΤΗ (Παλ/να, 20/11)
ΡΕΠΟ: ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Eγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "Δημοτική Ενωτική Κίνηση"


Eγκαίνια εκλογικού κέντρου του συνδυασμού "Δημοτική Ενωτική Κίνηση"


Εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Καρπενήσι ( 18.00μ.μ. - Αθανασίου Καρπενησιώτη)θα κάνει σήμερα ο συνδυασμός "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" με επικεφαλή και υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου κ.Βαγγέλη Καρφή.
Μαζί με το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού που θα δώσουν παρών θα παρευρεθεί και ο Υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος (νυν αντιδήμαρχος Καρπενησίου) θα παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού του καθώς και το πρόγραμμα του για τον διευρυμένο δήμο Καρπενησίου

Κ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: Δυνατό και ισχυρό μήνυμα νίκηςΚ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: Δυνατό και ισχυρό μήνυμα νίκης
"Με την Ευρυτανία μας ζωντανή και συγκροτημένη θέτουμε τους εαυτούς μας στην κρίση σας"...

Ενθουσιασμός επικρατεί στο επιτελείο του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη και νυν νομάρχη Ευρυτανίας κ.Κ.Κοντογεώργου σχετικά με την αποδοχή και την υποστήριξη του κόσμου εντός και εκτός των τειχών του νομού.
Στη προεκλογική ομιλία του στο Πνευματικό κέντρο Ρουμελιωτών μπροστά σε ενθουσιώδες ετεροδημότες της Αθήνας ο νομάρχης μίλησε για ισχυρό και ηχηρό μήνυμα νίκης .
Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε για την μεγάλη αλλαγή που φέρνει ο Καλλικράτης στην αυτοδιοικητική δομή της Ευρυτανίας και τους στόχους του ιδίου για μια περαιτέρω ανάπτυξή της. Αναφέρθηκε για τα 16 χρόνια της πορείας του στα κοινά του νομού και την αμοιβαία εμπιστοσύνη και αγάπη που του δείχνει ο κόσμος και οι πολίτες της.
Συνεχίζοντας την ομιλία του τόνισε τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους στόχους που θέτει ο ίδιος για την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της Ευρυτανίας ενώ αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που έγιναν , τα χιλιόμετρα ασφάλτου στα Άγραφα και στα υπόλοιπα χωριά,τα νέα δίκτυα ύδρευσης,την κατασκευή σχολείων κ.α..
Τονίζοντας τα έργα που γίνονται και αυτά που έγιναν είπε: "Παντού έργα...εργοτάξιο η Ευρυτανία.."
Τελειώνοντας την ομιλία του έκανε και μία αυτοκριτική τονίζοντας τα τυχόν λάθη που έγιναν,τις τυχόν παραλείψεις που έγιναν χωρίς πρόθεση από μέρους του και έκλεισε με..
"Με την Ευρυτανία μας ζωντανή και συγκροτημένη θέτουμε τους εαυτούς μας στην κρίση σας"...

Έντονες βροχοπτώσεις με ισχυρές καταιγίδες και ανέμους έπληξαν το τριήμερο τα χωριά των Αγράφων
Με πράξεις και όχι με λόγια η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού...

Έντονη βροχόπτωση και ισχυρές καταιγίδες έπληξαν το τελευταίο τριλημερο τα περισσότερα χωριά των Αγράφων με ισχυρούς ανέμους που κάνουν αδύνατη και επικύνδυνη τη μετακίνηση των κατοίκων .
Θα δοκιμαστεί για άλλη μια φορά η ετοιμότητα της Νομαρχίας και των Δήμων για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων μιας και ο χειμώνας στα ορεινά αυτά χωριά έχει αρχίσει απο νωρίς και ο σχεδιασμός δεν πρέπει να μείνει στα χαρτιά.
Η θωράκιση της Ευρυτανίας στα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη διάρκεια του χειμώνα πρέπει να είναι στο επίκεντρο των συζυτήσεων και συσκέψεων όλων των αρμόδιων υπηρεσιών τώρα μάλιστα εν όψει δημοτικών εκλογών.
Με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, ώστε κατά τη διάρκεια χειμερινής περιόδου να αποτρέψουν αλλά και να αντιμετωπίσουν με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο, πιθανές πλημμύρες ,κατολισθήσεις και άλλα προβλήματα που θα προκύψουν στην περιοχή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΝΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΝΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-10-2010 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ ώρα 10:00 π.μ - ΚΑΤΟΠΙΝ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ-ΝΕΟΧΩΡΙ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ-ΜΑΡΑΘΙΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-10-2010 ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ , ΘΗΒΑ , ΑΛΙΑΡΤΟΣ , ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-2010 ΑΓΡΙΝΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1-11-2010 ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΤΡΙΤΗ 2-11--2010 ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3-11-2010 ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL) 19:00 μ.μ
ΠΕΜΠΤΗ 4-11-2010 ΔΗΜΟΣ ΒΙΝΙΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ , ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ ΣΤΙΣ 17:ΟΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-11-2010 ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ ,ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 17:00