Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Υπεγράφη η σύμβαση για το τοπικό πρόγραμμα Leader της Τριχωνίδας ΑΕ


Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010
Υπεγράφη η σύμβαση για το τοπικό πρόγραμμα Leader της Τριχωνίδας ΑΕ


Η κατανομή της περιοχής στο Νομό Ευρυτανίας έχει ως εξής:3 Δήμοι και 28 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμοι Καρπενησίου (εκτός του σχεδίου πόλης του Δ.Δ Καρπενησίου), Κτημενίων και Ποταμιάς.

Υπογράφηκε την περασμένη Παρσκευή (15/10/2010) από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη και από το Δήμαρχο Αγρινίου και Πρόεδρο της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ κ. Παύλο Μοσχολιό, η Σύμβαση για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος «Εφαρμογή της Προσέγγισης Leader» στα πλαίσια του Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013 Αλ. Μπαλτατζής.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε περιοχές τριών Νομών Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας.
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του Τοπικού Προγράμματος ανέρχεται σε 6.250.000€ και το συνολικό κόστος σε 10.000.000€. Το Τοπικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις Αγροτουρισμού (ιδρύσεις – εκσυγχρονισμούς Τουριστικών Μονάδων, αγροκτημάτων, χώρων εστίασης και αναψυχής, Μονάδων Εναλλακτικού Τουρισμού, κλπ), δράσεις μεταποίησης και τυποποίησης της πρωτογενούς ζωικής και φυτικής παραγωγής, βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεις τυποποίησης ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση καθώς επίσης και δράσεις δημοσίου χαρακτήρα για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής.
Ο Πρόεδρος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ και Δήμαρχος Αγρινίου Κος. Παύλος Μοσχολιός με την ευκαιρία υπογραφής της Σύμβασης δήλωσε τα εξής: «Το Τοπικό Πρόγραμμα «Προσέγγιση Leader» διαθέτει όραμα και στρατηγική για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της οικονομίας του αγροτικού χώρου της περιοχής των τριών (3) νομών Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας. Το νέο αυτό πρόγραμμα για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί και σε πεδινές περιοχές που πλήττονται από τη Νέα ΚΑΠ και έτσι μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης τα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα του νέου διευρυμένου «Καλλικρατικού» Δήμου Αγρινίου καθώς επίσης και σε μια σειρά άλλων Δήμων των τριών νομών.
Πιστεύουμε ότι με την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος θα αναδειχθεί ο αγροτουρισμός, η επιχειρηματικότητα, η τοπική ανάπτυξη και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής».
Η περιοχή εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος πλήττεται από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στο μεγαλύτερο τμήμα της (έκταση 63,12% και πληθυσμός 78,12%). Περιλαμβάνει συνολικά 17 Δήμους, 1 Κοινότητα και 89 Δημοτικά Διαμερίσματα των Νομών Αιτωλ/νίας, Ευρυτανίας και Λευκάδος.
Η κατανομή της περιοχής ανά Νομό έχει ως εξής:
Αιτωλ/νία: 13 Δήμοι και 56 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμοι Αγγελοκάστρου, Αγρινίου(εκτός του Δ.Δ Αγρινίου και του σχεδίου πόλης του Δ.Δ Αγ. Κων/νου), Αιτωλικού (εκτός του Δ.Δ Αιτωλικού), Αρακύνθου, Θεστιέων, Μακρυνείας, Μενιδίου (εκτός του Δ.Δ Φλωριάδας), Νεάπολης, και Στράτου (εκτός του Δ.Δ Καστρακίου) καθώς και στους Δήμους Παραβόλας ( τα Δ.Δ. Παραβόλας, Παντάνασσας και Νερομάνας), Θέρμου ( τα Δ.Δ. Αγ. Σοφίας, Μυρτιάς, Πετροχωρίου, Παμφίου, Σιταραλώνων και Καλουδίου), Παναιτωλικού (το Δ.Δ. Αγ. Κερασέας), Ανακτορίου ( το Δ.Δ Βόνιτσας).
Ευρυτανία: 3 Δήμοι και 28 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμοι Καρπενησίου (εκτός του σχεδίου πόλης του Δ.Δ Καρπενησίου), Κτημενίων και Ποταμιάς.
Λευκάδα: 1 Δήμος, 1 Κοινότητα και 4 Δημοτικά Διαμερίσματα. Συγκεκριμένα: Δήμος Μεγανησίου και Κοινότητα Καστού.
Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η πρώτη (1η) προκήρυξη για την ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων στο Τοπικό Πρόγραμμα καθώς επίσης και η σχετική δημοσιοποίηση των δράσεων και των προϋποθέσεων του Προγράμματοςhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ THΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ: Φως στο τούνελ για τον Παραμεγδόβιο Για την ένταξ...

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ THΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ:
Φως στο τούνελ για τον Παραμεγδόβιο Για την ένταξ...
: "Φως στο τούνελ για τον Παραμεγδόβιο Για την ένταξη του δρόμου στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών, δεσμεύτηκε ο Υφ. Γιάννης Μαγ..."

Φως στο τούνελ για τον Παραμεγδόβιο Για την ένταξη του δρόμου στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών, δεσμεύτηκε ο Υφ. Γιάννης Μαγκριώτης


Φως στο τούνελ για τον Παραμεγδόβιο άρχισε να φαίνεται από την περασμένη εβδομάδα μετά την συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης με τον Νομάρχη Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Πόπης Γερακούδη και διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα.
Ο Νομάρχης έθεσε υπόψη του Υφυπουργού μια σειρά ζητημάτων ιδιαίτερα σημαντικών όπως την αναγκαιότητα να κατασκευασθεί ο δρόμος Καρδίτσα- Τρίκαλα με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου (δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα) καθώς και τον δρόμο Καρδίτσα- Αγρινίου, θέμα που έχει τεθεί προ μηνών και από τις δυο Γενικούς Γραμματείς, Θεσσαλίας κας Γερακούδη Καλλιόπης και Στερεάς Ελλάδας κας Διαμαντοπούλου Κατερίνας.
Όσον αφορά το δρόμο Καρδίτσα – Τρίκαλα, το τμήμα της οδού αυτής που βρίσκεται εντός του νομού της Καρδίτσας έχει μήκος 16 χλμ. Από αυτά, το τμήμα των παρακάμψεων Αρτεσιανού- Ριζοβουνίου μήκους 5,5 χλμ έχει ήδη ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ, έχει δημοπρατηθεί, έχει υπογραφεί η σύμβαση και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες
Για το υπόλοιπο τμήμα, μήκους 10,5 χλμ τη μελέτη συντάσσει η Νομαρχία Καρδίτσας και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε είκοσι έξι (26) εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο τμήμα εντός του νομού Τρικάλων έχει μήκος 8 χλμ και η μελέτη συντάσσεται από τη Νομαρχία Τρικάλων.
Ο Νομάρχης Καρδίτσας ζήτησε επίσης να ενταχθεί ο συγκεκριμένος δρόμος στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε να αποφευχθούν τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο δρόμο. Παράλληλα, με τη βελτίωση της προαναφερόμενης οδού προωθείται η οικονομική ενοποίηση των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων αφού θα γίνει ελκυστική η χωροθέτηση επιχειρήσεων κατά μήκους του δρόμου που πλέον θα απευθύνονται στην ενιαία αγορά των 300.000 κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλίας, που με τη σειρά της θα συμβάλλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για την ένταξη του συνόλου της οδού στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αρχικά για το εντός του νομού Καρδίτσας τμήματος της οδού που έχει ωριμότητα και στη συνέχεια του τμήματος του νομού Τρικάλων μόλις είναι έτοιμη η μελέτη.
Στη συνέχεια ο Νομάρχης έθεσε το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου Καρδίτσας- Αγρινίου, αίτημα που έχει τεθεί προ μηνών και από τις δυο Γενικούς Γραμματείς, Θεσσαλίας κας Γερακούδη Καλλιόπης και Στερεάς Ελλάδας κας Διαμαντοπούλου Κατερίνας. Ο προϋπολογισμός που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας Μέγδοβα, εκτιμάται στο ποσό των δεκαπέντε (15) εκατ. ευρώ. Ο Υφυπουργός αναγνώρισε τη σημασία αυτού του δρόμου ο οποίος μεταξύ άλλων συνδέει τον Ε-65 με την Ιόνια οδό και υποσχέθηκε την ένταξη του δρόμου στα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Υποδομών, μετά την ολοκλήρωση των μελετών που συντάσσονται από τις δυο Περιφέρειες.
Η βελτίωση της οδού Καρδίτσα - Άρτα συμπεριλαμβανομένου της σήραγγας Τυμπάνου ήταν το επόμενο ζήτημα που έθεσε ο Νομάρχης στον Υφυπουργό, ο οποίος ανέφερε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, παρότι θεωρεί πολύ σημαντικό το έργο, είναι δυνατή η ένταξη στα τομεακά προγράμματα της βελτίωσης της οδού εκατέρωθεν της γέφυρας της Τρυγόνας έως τη διασταύρωση της Βατσουνιάς μήκους έξι (6) χλμ συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής της γέφυρας καθώς και του οδικού τμήματος εκατέρωθεν του αρχαιολογικού χώρου (Ελληνικά) μήκους δυο (2) χλμ που βρίσκεται μεταξύ Αργιθέας και Αγορασιάς. Ο προϋπολογισμός των συγκεκριμένων αυτών παρεμβάσεων ανέρχεται στο ποσό των έξι (6) εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια συζήτησαν τα ζητήματα που αφορούν τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν προκειμένου να γίνει επανέναρξη των εργασιών των έργων του Αχελώου. Για τα δυο αυτά σημαντικά έργα θέματα ο Υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του, ανέφερε όμως στο Νομάρχη πως θα προβεί και σε λεπτομερείς ανακοινώσεις στη σημερινή συνέντευξη τύπου στη Λάρισα. Φυσικά στη συνέντευξη τύπου θα συμπεριλαμβάνονται και για τα έργα Καρδιτσιώτικου ενδιαφέροντος που προαναφέρθηκαν.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την έμπρακτη συμπαράστασή του για τα ζητήματα που του έθεσε που αφορούν την Καρδίτσα αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας γενικότερα.http://evrytanikospalmos.blogspot.com

Ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο Καρπενησίου


Ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο Καρπενησίου
Συντάχθηκε απο τον/την Σπύρος Καρανάσιος
Πέμπτη, 21 Οκτώβριος 2010 18:49
Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό κυρίως αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Καρπενησίου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Χαλιάσο, απουσιάζουν αρκετές ειδικότητες με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν κλινικές και τμήματα, αναγκαία για τη σωστή περίθαλψη ασθενών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η μαιευτική κλινική αλλά και ο αξονικός τομογράφος, τον οποίο διαθέτει το νοσοκομείο Καρπενησίου, χωρίς να λειτουργεί αφού δεν υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός

http://www.lamiastar.gr

Οι νέοι της Ευρυτανίας δεν "μασάνε" από τις υποσχέσεις των υποψηφίων ....


Οι νέοι της Ευρυτανίας δεν "μασάνε" από τις υποσχέσεις των υποψηφίων ....


"Δεν πιστεύουν τις προεκλογικές εξαγγελίες – υποσχέσεις των υποψηφίων οι νέες και οι νέοι της Ευρυτανίας ....
Πολλοί δε από αυτούς είναι αηδιασμένοι και οργισμένοι με την «πρακτική» των υποψηφίων, προεκλογικά να μιλάνε πολύ και να λένε πολλά και μετεκλογικά να μην κάνουν τίποτα ή να πράττουν τελείως διαφορετικά από όσα διακήρυττα.
Και να λένε οι υποψήφιοι, οι νέοι άνθρωποι, απλά, δεν τους ακούν. Δεν τους πιστεύουν. Δεν τους εμπιστεύονται!"Λόγια, λόγια, λόγια και από πράξεις μηδέν. Τόσα χρόνια το ίδιο σκηνικό, το ίδιο θέατρο, το ίδιο παραμύθι…"», μας λένε. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση και ο «θυμός» τους που γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη στους πολιτευόμενους – υποψηφίους, δε συζητάνε για τις εκλογές και ούτε θέλουν να ψηφίσουν. "Ψηφίσουμε – δεν ψηφίσουμε, δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι. Μόνο πρόσωπα αλλάζουν στις καρέκλες… Όλα τα άλλα μένουν ίδια. Παχιά λόγια, ψεύτικες ελπίδες, φρούδες υποσχέσεις… Προεκλογικά βάζουν το “πλαστικό” τους χαμόγελο οι υποψήφιοι και τάζουν για να πάρουν την ψήφο μας και μετά τις εκλογές, λες και είναι λωτοφάγοι, τα ξεχνούν όλα και μην τους είδατε…".
Οι νέοι άνθρωποι επιθυμούν, επιζητούν την ειλικρίνεια και το σεβασμό των υποψηφίων… "Δε λέμε να τα κάνουν όλα, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και μαγικές λύσεις. Αλλά να ιεραρχήσουν ανάγκες και προβλήματα και να προσπαθήσουν… Και να λένε την αλήθεια, μη μας κοροϊδεύουν…".
Ένας νέος που ψηφίζει στην Ευρυτανία"
Αναγνώστης http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Βιογραφικό


Βιογραφικό

Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ντίνος Μπομποτσιάρης είναι μαθηματικός και 25 χρόνια φροντιστής με πλούσια κοινωνική, πολιτιστική και οικολογική δράση.
Έχει υπάρξει ιδρυτικό και δραστήριο μέλος σε πολλούς συλλόγους.
Τα τελευταία 6 χρόνια είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καρπενησίου εκλεγμένος με την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου, μια δημοτική ομάδα που πλαισιώνεται από ενεργούς πολίτες όλων των τοποθετήσεων.
Στο παρελθόν ήταν για 4 χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) από τα οποία τα δύο χρόνια ήταν αντιπρόεδρος. Έχει συμμετάσχει ως μέλος διαφόρων επιτροπών σε πολλές εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη και στη Καρδίτσα. Επίσης, έλαβε μέρος σε συνέδρια και ημερίδες με την ιδιότητα του ομιλητή για θέματα σχετικά με τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Καρπενησίου και πολλές φορές πρόεδρος της.
Ήταν μέλος της μη κερδοσκοπικής κινηματογραφικής εταιρεία Studio.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Ομάδας Καρπενησίου συμμετέχοντας ενεργά όλα τα χρόνια δράσης της ομάδας. Αποτέλεσε αρκετές φορές μέλος της τριμελούς γραμματείας της ομάδας. Συμμετείχε σε ημερίδες του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων εκπροσωπώντας την Οικολογική Ομάδα Καρπενησίου.
Είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου και της ομάδας διάσωσης Ευρυτανίας.
Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Αυτοδιοικητικών Κινήσεων. Μέλη της οποίας είναι ο κ. Γ. Μπουτάρης και ο κ. Φ. Φίλιας οι οποίοι σε αυτές τις εκλογές υποστηρίζονται από μεγάλα κόμματα διεκδικώντας με αξιώσεις το δήμο Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων αντίστοιχα.
Έχει υπάρξει μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (Φθιώτιδας-Ευρυτανίας-Φωκίδας)
Το κυριότερο είναι ενεργός πολίτης της Ευρυτανίας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Παρασκευή 22/10/2010
7:30μμ Εργατικό κέντρο Λαμίας Πλατεία Διάκου
10:30μμ Ελάτεια καφενείο Σπυριλιώτη

Σάββατο 23/10/10
11:30πμ Αλίαρτος καφενείο Παναγιώτη Χρήστου
5:30μμ Θήβα καφενείο Κωνσταντίνου Κάλλη Πυρί Θήβας
8:00μμ Σχιματάρι καφενείο Κίσσα

Κυριακή 24/10/2010
10:00πμ Αβράμπος hotel Parnon
08:00μμ Βύρωνας
12:20μμ Ανάκασα καφενείο Κονιαβίτη

Δευτέρα 25/10/2010
6:30μμ Πνευματικό Κέντρο Ρούμελη Σιναρο Αραχωβίτη

Τρίτη 26/10/2010
Καρπενήσι

Τετάρτη 27/10/2010
Δήμος Φραγκίστας

Πέμπτη 28/10/2010
Δήμος Βίνιανης

Παρασκευή 29/10/2010
Δήμος Αγράφων

Σάββατο 30/10/2010
Δήμος Ασπροποτάμου

Κυριακή 31/10/2010
Δήμος Απεραντίων

Δευτέρα 01/11/2010
Αγρίνιο

Σ Υ Ν Τ Ο Μ Ο Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α


Σ Υ Ν Τ Ο Μ Ο Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Β. ΤΑΤΣΗ


Ο Δημήτριος Β. Τάτσης γεννήθηκε στην Κάτω Ποταμιά Γρανίτσας το έτος 1957. Εκεί τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο , ενώ μετέπειτα συνέχισε τις σπουδές του στο Καρπενήσι , όπου και πήρε το πτυχίο του εργοδηγού Δομικών Έργων.
Άνθρωπος με συνεχή παρουσία στα κοινά πράγματα του Νομού Ευρυτανίας , από το 1980.
Διετέλεσε για δώδεκα χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νομού Ευρυτανίας , τέσσερα χρόνια Κοινοτικός Σύμβουλος Γρανίτσας , οκτώ χρόνια Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Καρπενησίου ( Α.Π.Ο.Κ. « Το Βελούχι» ) και τρία χρόνια Πρόεδρος του Εθνικού Γυμναστηρίου Καρπενησίου.
Από το 1995 και μέχρι το 1998 υπήρξε Νομαρχιακός Σύμβουλος Νομού Ευρυτανίας ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών και Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας.
Από το 1999 μέχρι και σήμερα είναι Δήμαρχος Δήμου Απεραντίων ενώ από το 2003 μέχρι το 2006 Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Ευρυτανίας.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ

Δημήτριος Τάτσης του Βασιλείου
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Θεοδωρογιάννης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
2. Μαρκονίδου - Ιωάννου Θεμελία του Νικολάου
3. Μιχόπουλος Ευθύμιος του Γεωργίου
4. Νταλλής Σταύρος του Ιωάννη
5. Πανταζή - Μπαγιά Ευαγγελία του Βασιλείου
6. Σβερώνης Ταξιάρχης του Λάμπρου
7. Τσιώλης Δημήτριος του Ηλία
8. Χαλιμούρδας Δημήτριος του Νικολάου


Τοπική Κοινότητα Αγράφων
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αρωνιάδα Δήμητρα του Δημητρίου
2. Βουτσέλης Βασίλειος του Γεωργίου
3. Φωλιάς Παναγιώτης του Αλεξίου

Τοπική Κοινότητα Βραγγιανών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αλεξάκη Πηνελόπη του Ηλία
2. Δημητρίου Χαράλαμπος του Αγγέλου
3. Κάλλης Αλέξανδρος του Γεωργίου
4. Μαγγόγιας Γεώργιος του Παναγιώτη

Τοπική Κοινότητα Επινιανών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Ζαρκαδούλας Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
2. Ιωάννου Γεώργιος (Γάκιας) του Λάμπρου
3. Κουτρομάνου - Αβράμπου Δήμητρα του Γεώργιου

Τοπική Κοινότητα Μαράθου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Καλύβα Αικατερίνη του Λάμπρου
2. Λάμπρου Δημοσθένης του Παναγιώτη
3. Τσιγαρίδας Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
4. Τσιγαρίδας Κωνσταντίνος του Ιωάννη

Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γιαννιώτης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
2. Θεοδωρογιάννη Ναυσικά του Λάμπρου
3. Μπακογιάννης Σπυρίδων του Χρήστου

Τοπική Κοινότητα Τρίδενδρου
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Πεσλής Ηλίας του Λάμπρου

Τοπική Κοινότητα Τροβάτου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γεωργίου Σωτηρία του Γεωργίου
2. Ντάλλης Λάμπρος του Στεφάνου
3. Σάλτης Χρήστος του Γεωργίου
4. Τσιτσικάος Χρήστος του Επαμεινώνδα


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Βελαέτης Δημήτριος του Ιωάννη
2. Ζαρμακούπης Χρήστος του Ηλία
3. Κοφίνη Αναστασία του Δημητρίου
4. Μπακούσης Αθανάσιος του Κωνσταντίνου
5. Νιάφας Κωνσταντίνος του Στεφάνου
6. Νταβαρίνος Σεραφείμ του Θεοφάνη
7. Σιαφάκας Γεώργιος του Δημητρίου
8. Τζερεμές (ΛΕΖΑΝΤΑΣ) Ανδρέας του Ηρακλή
9. Φουρλίγκα Κλεάνθη του Κωνσταντίνου


Τοπική Κοινότητα Βαλαώρας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αθανασίου Παναγιώτης του Ιωάννη
2. Κονδύλη Βασιλική του Σεραφείμ
3. Κονδύλης Ανδρέας του Κλεομένη
4. Κώτσιας Θεόδωρος του Πέτρου

Τοπική Κοινότητα Βούλπης
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γερονίκου Αλίκη του Γεωργίου
2. Ζαλοκώστας Ιωάννης του Δημητρίου
3. Ίβρος Λεωνίδας του Βασιλείου
4. Πέγκας Βασίλειος του Σταύρου

Τοπική Κοινότητα Γρανίτσας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γκούρας Σταύρος του Χρήστου
2. Ζαχαράκης Ανδρέας του Παναγιώτη
3. Μάλλιος Κοσμάς του Γεωργίου
4. Παπαντωνίου Γεωργία του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Λημερίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Αντωνίου Χρήστος του Φωτίου
2. Κονιαβίτης Ανδρέας του Κωνσταντίνου
3. Πάνου - Κονιαβίτη Ανδριάνη του Θεοφάνη
4. Παπαροϊδάμης Αθανάσιος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Λιθοχωρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κατσιάδας Επαμεινώνδας του Παναγιώτη
2. Μαραγκούλα Ευτυχία του Δημητρίου
3. Σπυριλίωτης Φώτιος του Γρηγορίου
4. Στεργιάννης Δημοσθένης του Βελλησάριου

Τοπική Κοινότητα Σιβίστας
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Παπαθανάσης Γεώργιος του Αθανασίου
2. Ρεσίτης Κωνσταντίνος του Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Τοπολίανων
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γκιόλιας Αθανάσιος του Γεωργίου
2. Νταβαρίνος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
3. Πάζιου Ευτυχία του Δημητρίου
4. Παζιοδήμος Χρήστος του Κωνσταντίνου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Γυφτομήτρος Αθανάσιος του Γεωργίου
2. Δημητρόπουλος Χρήστος του Δημητρίου
3. Ζαχαράκης Παναγιώτης του Γεωργίου
4. Κακός Θωμάς του Νέστορα
5. Παπαδήμος Παναγιώτης του Αργυρίου
6. Πεταρούδα - Καπούλα Χρυσάνθη του Παντελή
7. Σιάτρα Γεωργία του Παναγιώτη
8. Τσιρογίαννη Ελένη του Αργυρίου
9. Χαλαστάνης Ναπολέων του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Κεδρών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Βασιλείου Γεώργιος του Βασιλείου
2. Γεωργούλας Χαράλαμπος του Χριστόφορου
3. Δημητροπούλου Στέλλα του Στεφάνου
4. Πέτσας Γεώργιος του Παντελή

Τοπική Κοινότητα Λεπιανών
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Νταλλής Φώτιος του Κοσμά
2. Νταλλής Λάμπρος του Χαραλάμπου
3. Οικονόμου Ελένη του Βασιλείου
4. Οικονόμου Ανδρέας του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Νέου Αργυρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Καραβίδας Θωμάς του Νικολάου
2. Κολοκούρας Θεοφάνης του Λάμπρου
3. Μώκα Δήμητρα του Γεωργίου
4. Παπαντώνης Κωνσταντίνος του Αργυρίου

Τοπική Κοινότητα Πρασίας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κολοβής Ηλίας του Θεοδώρου
2. Μάνδαλος Θωμάς του Δημητρίου
3. Πότσιου Παρασκευή του Νικολάου
4. Τσιούνης Λάμπρος του Θεοδοσίου

Τοπική Κοινότητα Ραπτοπούλου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Λίασκος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
2. Μαυρογόνατου - Ζευκιλή Παναγιώτα του Κωνσταντίνου
3. Μπαστάνης Ελευθέριος του Θεοφάνη
4. Ξυραφάκης Κωνσταντίνος του Σταύρου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΙΝΙΑΝΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. Βούρτσας Δημήτριος του Γεωργίου
2. Κανδηλάρης Αθανάσιος του Ευαγγέλου
3. Καράνης Κωνσταντίνος του Ιωάννη
4. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος του Δημητρίου
5. Ράπτης Κωνσταντίνος του Μιχαήλ

Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Μάκκα Φωτεινή του Ιωάννη
2. Χειλάς Δημήτριος του Γρηγορίου

Τοπική Κοινότητα Βίνιανης
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Μπακογιάννης Νικόλαος του Δημητρίου
2. Ντάλλας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου

Τοπική Κοινότητα Δάφνης
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κορέντζελος Ιωάννης του Βασιλείου
2. Μπλέντζος Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Κερασοχωρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Λεπενιώτης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
2. Μέργιανος Νικόλαος του Αντωνίου
3. Ντάλλα Θεοδώρα του Αθανασίου
4. Πλατής Ταξιάρχης του Αργυρίου

Τοπική Κοινότητα Μαυρομάτας
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Ζανιάς Παναγιώτης του Ευαγγέλου
2. Παλαιολόγου Ευφροσύνη του Ευαγγέλου

Τοπική Κοινότητα Χρύσως
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Θάλλας Γεώργιος του Δημητρίου
2. Χαλκιά Βασιλική του Νικόλαου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Γαλατάς Ιωάννης του Θεμιστοκλή
2. Διώτη Όλγα του Νικολάου
3. Κουρλός Ιωάννης του Ελευθερίου
4. Λαθύρης Κωνσταντίνος του Χρισοστόμου
5. Πάζιος Γεώργιος του Κωνσταντίνου
6. Φεγγούλη Βασιλική του Εύαγγέλου
7. Φούκας Νίκος του Λάμπρου
8. Χορμόβας Σπύρος του Παναγιώτη

Τοπική Κοινότητα Ανατολικής Φραγκίστας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Κόκοτος Ευθύμιος του Χρήστου
2. Πανάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου
3. Παπαδόπουλος Γρηγόρης του Ιωάννη
4. Παπαδοπούλου Λεμονιά του Γρηγορίου

Τοπική Κοινότητα Δυτικής Φραγκίστας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γούλας Ηλίας του Ιωάννη
2. Καλύβα – Ντάλλα Κλεοπάτρα του Γεωργίου
3. Κολοκύθας Ευθύμιος του Νικολάου
4. Παπανίκας Αθανάσιος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Επισκοπής
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Καραντζιούνης Δημήτριος του Ανδρέα

Τοπική Κοινότητα Μαραθία
Υποψήφιοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας
1. Διάνεμος Κωνσταντίνος του Νικολάου
2. Τσέλος Βασίλειος του Σπυρίδων

Τοπική Κοινότητα Παλαιοκατούνας
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γεωργακοπούλου Μαρία του Παναγιώτη
2. Γκούρλια – Ίβρου Αγαπούλα του Παναγιώτη
3. Διώτη Αργυρώ του Πέτρου
4. Καραγιάννης Δημήτριος του Νικολάου

Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Γιαννόπουλος Άγγελος του Γεωργίου
2. Γουρνάρη Βασιλική του Παναγιώτη
3. Κοντοβάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου
4. Μπισμπίκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Τοπική Κοινότητα Τριποτάμου
Υποψήφιοι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας
1. Βρέκος Λάμπρος του Θεοδώρου
2. Κατσαδούρος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
3. Χαραμή - Βασιλείου Μάρθα του Γεωργίου
4. Χριστάκης Δημήτριος του Σωτηρίου