Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010


Στον Άρη Βελουχιώτη για τον εορτασμό
Συντάχθηκε απο τον/την Αργύρης Μπλόντζος
Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2010 18:46
Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 στις 10.30 μ.μ. , η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας , το παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ και η Κομματική Οργάνωση Λαμίας του ΚΚΕ, διοργανώνουν εκδήλωση στην Πλατεία Λαού στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, για τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Λαμίας.

Καλούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης , τον Λαό και τη νεολαία να τιμήσουμε το ιστορικό γεγονός , για την ελευθέρια της πατρίδας μας http://www.lamiastar.gr

Στις ελβετικές Άλπεις η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο

15/10/2010 7:00:00 μμ

Πατήστε για μεγέθυνση

Ένα γιγαντιαίο γεωτρύπανο έσπασε σήμερα το τελευταίο κομμάτι βράχου που χώριζε τα δύο τμήματα της πιο μεγάλης σήραγγας στον κόσμο.

Η σήραγγα Γκόταρντ έχει μήκος 57 χιλιόμετρα και έχει δημιουργηθεί 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων.

Το έργο ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και σήμερα ένα τεράστιο γεωτρύπανο, διαμέτρου 9,5 μέτρων, τέθηκε σε λειτουργία και λίγα λεπτά αργότερα έσπασε το τελευταίο κομμάτι βράχου. Οι εργάτες που βρίσκονταν στις δύο πλευρές του τοίχου έδωσαν τα χέρια σε μια συμβολική κίνηση , όπως μετέδωσε η ελβετική τηλεόραση.

"Εδώ, στην καρδιά των Άλπεων γίνεται πραγματικότητα το πιο μεγάλο περιβαλλοντικό σχέδιο της ηπείρου", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ελβετίας Μόριτς Λόιενμπεργκερ και πρόσθεσε: "Το Γκόταρντ θα παραμείνει για πάντα ένα εντυπωσιακό και μεγαλειώδες μνημείο με το οποίο θα συγκρίνονται όλες οι σήραγγες http://www.real.gr

Πέντε δευτερόλεπτα αρκούν για τους χάκερ

15/10/2010 7:40:00 πμ

Πατήστε για μεγέθυνση

Το ασύρματο δίκτυο (wi-fi) του επιτραπέζιου ή φορητού υπολογιστή μας μπορεί πανεύκολα να πέσει θύμα κακόβουλων απατεώνων μέσα σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που είδε πριν από λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτές της εταιρείας CΡΡ, η οποία ασχολείται μετην ασφάλεια στο Διαδίκτυο, διεπίστωσαν ύστερα από έρευνα σε 40.000 ασύρματα δίκτυα σε έξι μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου ότι σχεδόν τα μισά δεν πληρούσαν βασικούς κανόνες προστασίας και ασφάλειας. Επίσης, σχεδόν το 25% των δικτύων αυτών (9.249) δεν διέθεταν κωδικούς ασφαλείας και πρόσθετα password. Με άλλα λόγια ήταν «ξεκλείδωτα», ανοιχτές πύλες για τις ορέξεις των χάκερ.

Κι όμως: το 82% των συνδρομητών θεωρεί ότι είναι απολύτως ασφαλή απέναντι σε ενδεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις. Σχεδόν ο ένας στους πέντε χρήστες ασύρματων δικτύων (16%) ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί τακτικά δημόσιο wi-fi.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Μάικλ Λιντς, ένας επιδέξιος χάκερ είναι ικανός να κλέψει ως και 350 προσωπικούς κωδικούς και password προσωπικών δεδομένων (για παράδειγμα, πιστωτικών καρτών ή στοιχείων ebanking) μέσα σε μόλις μία ώρα! Η μελέτη έδειξε επίσης ότι σχεδόν 200 άτομα κάθε ώρα στη Βρετανία αφήνουν ξεκλείδωτο και εκτεθειμένο το ασύρματο δίκτυο του υπολογιστή τους.

«Ενθαρρύνουμε όλους τους κατόχους ασύρματων δικτύων wi-fi να θυμούνται ότι οποιαδήποτε πληροφορία μοιράζονται σε δημόσια δίκτυα μπορεί εύκολα να εντοπιστεί και να υποκλαπεί από χάκερ» τονίζει ο κ. Λιντς, προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη έρευνα μας άνοιξε τα μάτια όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν στα δημόσια ασύρματα δίκτυα».

«Νομίζουμε ότι ένας χάκερ είναι συνήθως ένας τύπος που δουλεύει περικυκλωμένος από πολλά κομπιούτερ» επισημαίνει με τη σειρά του ο πρόεδρος της εταιρείας και παλιός «πειρατής» Τζέισον Χαρτ, συμπληρώνοντας ότι «στην πραγματικότητα ένας χάκερ πλέον μπορεί να εισβάλει όπου θέλει με τη βοήθεια ενός απλού φορητού υπολογιστή και της επιδεξιότητάς του».

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι κρυπτογράφησης ασύρματου δικτύου: η προστατευμένη πρόσβαση wi-fi (WΡΑ και WΡΑ2), η εμπιστευτικότητα αντίστοιχη με ενσύρματο δίκτυο (WΕΡ) και η κρυπτογράφηση τύπου 802.1x, που χρησιμοποιείται συνήθως για εταιρικά δίκτυα.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η κρυπτογράφηση τύπου WΕΡ κρίνεται ανασφαλής και για τον λόγο αυτόν πρέπει να χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση WΡΑ/WΡΑ2με κωδικό τουλάχιστον 20 τυχαίων αλφαριθμητικών χαρακτήρων (αριθμοί, πεζά και κεφαλαία γράμματα), ενώ για μέγιστη ασφάλεια συνίσταται password 63 χαρακτήρων!

Οσο για τα δημόσια δίκτυα ασύρματης πρόσβασης (τα γνωστά «Ηotspots» σε καφετέριες ή καταστήματα), η πρόσβαση δεν μπορεί να προστατευθεί μέσω κρυπτογράφησης και για τον λόγο αυτόν οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν πάντα κρυπτογραφημένες υπηρεσίες, εφόσον μεταφέρουν κρίσιμα στοιχεία, όπως κωδικούς ασφάλειας, προσωπικά και οικονομικά δεδομένα.

Επιτυχία 96% στο ηλεκτρονικό... ριφιφί

Ο Νταγκ Τίγκαρ και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια απέδειξαν ότι είναι δυνατόν, με ακρίβεια ως και 96%, ένας επιδέξιος χάκερ να προβεί σε μια ακουστική υποκλοπή των πλήκτρων που πατάμε, μέσω ενός ειδικού λογισμικού που καταγράφει και «μεταφράζει» τα κλικ.

Κάθε πλήκτρο παράγει έναν δικό του χαρακτηριστικό ήχο, ανάλογα με τη θέση του στο πληκτρολόγιο, τη δύναμη και τη θέση του χεριού αυτού που πληκτρολογεί και το είδος του χρησιμοποιούμενου πληκτρολογίου. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι με τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων είναι δυνατόν να υποκλαπεί κάθε είδος password http://www.real.gr
Ελλειμματικό σε προσωπικό το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καρπενησίου αφού λειτουργεί μόνο με το μισό προσωπικό και από αυτούς που εργάζονται, οι μισοί είναι αποσπασμένοι στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Ο διευθυντής του Κέντρου απευθύνει έκκληση στον Διοικητή του Νοσοκομείου να μεριμνήσει ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία της κινητής ψυχιατρικής μονάδας που είναι αναγκαία, αφού υπάρχουν πολλοί ασθενείς σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.http://www.975fm.gr/
45 χρόνια μετά έρχεται η δικαίωση για τα 40 θύματα στα έργα του Αχελώου με μνημόσυνο που θα τελεστεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου από τον Όμιλο Φίλων της Λίμνης Κρεμαστών και την ΔΕΗ. Για πρώτη φορά από το 1965 που λειτούργησε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, αποδίδεται ελάχιστος φόρος τιμής για τους 40 νεαρούς εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν το μεροκάματο για αυτούς και τις οικογένειές τους.http://www.975fm.gr/