Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010


Ανακοίνωση υπουργείου για τους υποψηφίους
Συντάχθηκε απο τον/την Γιώργος Σιμόπουλος
Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 11:45
Μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, από την οποία προκύπτει πιθανή απεργία στους Δήμους και στις Κοινότητες της Χώρας κατά το Σαββατοκύριακο της 16ης και 17ης Οκτωβρίου το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καλεί τους συνδυασμούς των Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων να φροντίσουν για την διεκπεραίωση των αναγκαίων διαδικασιών που έχουν σχέση με τη λειτουργία των Δήμων μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

Επισημαίνουμε ότι εκτός από μία σειρά γενικών συνδικαλιστικών ζητημάτων, τα οποία η ΠΟΕ – ΟΤΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της, αναδεικνύει ως κορυφαίο ζήτημα της πιθανής απεργιακής κινητοποίησης την καθιέρωση νέας επιπλέον εκλογικής αποζημίωσης για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στους Δήμους.

Και αυτό όταν πρόκειται για την μοναδική κατηγορία εργαζομένων όπου η εκλογική αποζημίωση μετά από διεκδίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενσωματώθηκε στο βασικό μισθό ως ειδικό επίδομα με τον Ν.3345/2005 όπως ρητά και καθαρά αναφέρεται στην παρ.4 του άρθρου 9, του συγκεκριμένου νόμου. Περιγράφεται δε, με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια όσο αναφορά το ύψος της στην ΚΥΑ που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της συγκεκριμένης διάταξης και ισχύει από 01/01/2005.

Αναμφίβολα πρόκειται περί προνομιακής αντιμετώπισης των εργαζομένων στους Δήμους οι οποίοι λαμβάνουν το εκλογικό επίδομα ενσωματωμένο στις μηνιαίες αποδοχές τους, κάθε χρόνο και όχι μόνο τη χρονιά που διεξάγονται εκλογές και μάλιστα χωρίς να εξετάζεται και να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική συμβολή τους ή όχι στην εκλογική διαδικασία.

Η προσπάθεια καθιέρωσης ενός νέου εκλογικού επιδόματος αυτή την περίοδο, θα αποτελούσε προκλητικά ευνοϊκή διάκριση σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζομένους που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ενώ συγχρόνως αναδεικνύει μια πρακτική η οποία ξεπερνά τα δεοντολογικά όρια τα οποία αυτονόητα ισχύουν.

Εφόσον παρόλα αυτά υπάρξει αδικαιολόγητη εμμονή στο αίτημα αυτό, το Υπουργείο, είναι υποχρεωμένο να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των νομικών δυνατοτήτων, έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσχέρειες καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να διασφαλιστεί η ακώλυτη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. .

Ωστόσο επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση προς τις Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις να ολοκληρώσουν τις συνεργασίες τους με τις υπηρεσίες των Δήμων της Χώρας μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορέσουν με ασφάλεια να καταθέσουν τους συνδυασμούς τους στα αρμόδια Πρωτοδικεία μέχρι τις 17 Οκτωβρίου http://www.lamiastar.gr

Το ψηφοδέλτιο του Κλέαρχου Περγαντά στην Ευρυτανία
Συντάχθηκε απο τον/την Θανάσης Μερτζάνης
Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου περιφερειάρχη Στερεάς Κλέαρχου Περγαντά και για το νομό της Ευρυτανίας. Ο κ. Περγαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ» για το Νομό Ευρυτανίας είναι ψηφοδέλτιο νίκης, συνοχής και εμπειρίας. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ώστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αξιοποιήσει τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητές της.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ» για το Νομό Ευρυτανίας:

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

Καραμπάς Βασίλειος

Οικονομολόγος – Δήμαρχος Καρπενησίου

Γούλας Βασίλειος

Οικονομολόγος - πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας

Σκλαπάνης Ταξιάρχης

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.- Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευρυτανίας

Τσελεπής Δημήτριος (Τάκης)

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. – Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ποταμιάς

Τσιτσάνης Λάμπρος

Εκπαιδευτικός, Συνδικαλιστής Δ.Ο.Ε.

Χούπας Κωνσταντίνος

Μελετητής – Κατασκευαστής

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ευρυτανίας http://www.lamiastar.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Γεννήθηκε στην Βούλπη Ευρυτανίας στις 29 Μαΐου 1970. Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και είναι κάτοχος Master στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και εκπόνησε την διπλωματική του εργασία με άριστα. Είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και διετέλεσε για μια διετία Προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης Νομού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά την οποία θητεία είχε άριστη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας σημαντικά στην επίλυση τοπικών προβλημάτων και συμμετέχοντας ως υπεύθυνος στον Νομό Δωδεκανήσου στην ίδρυση και την λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Για ένα έτος περίπου εργάστηκε ως εισηγητής και αξιολογητής επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 στο γραφείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Νομού Δωδεκανήσου.
Από το 1998 έως το 2002 εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος του Χειροτεχνικού Κέντρου Ρόδου και συνέβαλε αποφασιστικά στην εισροή πόρων από το διακρατικό σχέδιο EUROCRAFT της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, είχε την τιμή να διδάξει για μια τριετία στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), στο ΙΕΚ Ρόδου, να συνεργαστεί με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την εκπαίδευση νέων ανέργων στην πληροφορική, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και σε διάφορα πιστοποιημένα ΚΕΚ στην πόλη της Ρόδου.
Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών και αργότερα στην Αθήνα εργάστηκε ως Εκπαιδευτής Επιχειρήσεων (business trainer) σε πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και φορείς της χώρας όπως: το MEGA CHANNEL, η ΔΕΠΑ, η ΜΙΝΙΟΝ ΑΕΒΕ, οι ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ, η FUJITSU, το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, διάφοροι Δήμοι της Αττικής κ.ά.
Έχει εκπονήσει αλλά και συμμετάσχει σε μια σειρά κυρίως οικονομοτεχνικών μελετών τόσο στην Ρόδο όσο και στην Αθήνα.
Μιλάει άριστα την Αγγλική γλώσσα και είναι έμπειρος χειριστής αλλά και προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Είναι μέλος:
 Του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
 Του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.
 Της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής.
 Ενταγμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών ΣΕΚ του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Σ.Ε.Κ. & Σ.Υ.Υ. (ΕΚΕΠΙΣ).
 Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκλέχθηκε 2 φορές αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών (ΠΟΣΥΠ) στην ΑΔΕΔΥ.
 Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Παρατηρητηρίου Ίσων Ευκαιριών του Δήμου Ροδίων.
 Ιδρυτικό Μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Κάτω (Πόλης Ρόδου).
 Εθελοντής στο «Χαραλάμπειο Γηροκομείο Ρόδου».

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Πετρουμιανού κόρη του Ιατρού Αντώνη Πετρουμιανού και της Μαίρης το γένος Φωτάκη και έχουν ένα γιο τον Επαμεινώνδα