Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΎΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΗΛΕΥΤΕ

Οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης του Δημοσθένη Τσιαμάκη


Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010
Οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης του Δημοσθένη Τσιαμάκη

Albert Einstein :<< Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε>>.


Αργήσαμε λίγο αλλά λίγο η βροχή λίγο η δουλειά....
Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ο υποψήφιος δήμαρχος(ίσως πρώην) Αγράφων κ.Τσιαμάκης είχε ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα από πέρυσι τέτοιο καιρό. Επιδίωξή του ήταν να γαντζωθεί στην εξουσία μέσα από την αυτοδιοίκηση μετά από το πρώτο "αντίο" στις βουλευτικές εκλογές.
Δυστυχώς για αυτόν δεν του πήγαν όλα και τόσο "δεξιά".
Λίγο η απαξίωση του κόσμου για την πολιτική και τους ίδιους τους πολιτικούς ,λίγο η δυσαρέσκεια τους από τις προηγούμενες περιόδους σε νομαρχία και βουλή του ιδίου,λίγο η επιλογή των συνεργατών του ,λίγο η αντιπαλότητα του με τον συνυποψήφιο του Τάτση,λίγο ότι δεν μπορούσε καν να κλείσει το ψηφοδέλτιο του λίγο πριν την Κυριακή,τον ανάγκασαν στην παραίτηση.
Και έρχεται τώρα ο κ.Τσιαμάκης και μας "βάζει και χέρι¨ ,σε μας τους πολίτες των Αγράφων,για το ότι δεν αλλάζουμε το παρέδωσε μαζί τους. Αυτά τα είπε μέσα από την επιστολή-παραίτηση σήμερα. Για να τα πάρουμε ένα -ένα από αυτά που είπε...
-:.."Διαπίστωσα ότι, ένα σημαντικό ποσοστό, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα κοινά συμφέροντα του τόπου, αλλά δυστυχώς για την απόσπαση μας υπόσχεσης για την μικρο εξυπηρέτηση ..."
-Ποιοι τους μάθανε έτσι τον κόσμο. Εσείς οι πολιτικοί παράγοντες αυτού του τόπου που εδώ και χρόνια καλλιεργείτε μια πελατειακή σχέση για την αρπαγή των ψήφων. Δεν είστε άφθαρτος κ.Τσιαμάκη...Εσείς ήσασταν που διοικούσα τε με τους "δικού σας και τους δικούς μας"...ΚΑΙ ΛΊΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ ΔΕΝ ΒΛΆΠΤΕΙ...
-"...Διαπίστωσα ακόμη ότι οι μικρο εργολάβοι, εργολήπτες και ενίοτε οι προμηθευτές αποτελούν μια άλλη βασική εστία όπου εκκολάπτεται, εξυφαίνεται, δημιουργείται και γιγαντώνεται η διαπλοκή συμφερόντων, διότι τους μαγνητίζει (και γιατί όχι) η απ' ευθείας ανάθεση έργων με το ποσό των 6.925 ευρώ χωρίς μελέτες, δημοπρασίες και κάθε άλλη διαδικασία η οποία διασφαλίζει την προκλητική διασπάθιση του δημόσιου χρήματος...."
-ΕΣΕΙΣ και μόνο εσείς τους φτιάξατε αυτούς τους εργολάβους. Μικροί οι δήμοι,μικρή η Ευρυτανία..αλλά μεγάλα κονδύλια διαχειριστηκατε με τους "προμηθευτές σας".Τι κάνατε εσείς και τα υπόλοιπα "μπουμπούκια" του νομού για να απαλλαγείτε από αυτή την παράνομη συναλλαγή και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος...ΤΙΠΟΤΑ...Απλά το συνεχίσατε και εσείς και παίζατε τα δικά σας προεκλογικά τερτίπια.
Εδώ φωτογραφίζει και καταγγέλλει άμεσα τον Τάτση για συνεργασία με εργολάβους και διασπάθιση του δημοσίου χρέους..Κάποιος εισαγγελέας μας ακούειιιιι....
-..Κατ’ αρχήν επιθυμία μου και υποχρέωσή μου είναι να τεθεί κάποιος επικεφαλής από τον συνδυασμό μου για να τον στηρίξω, όπως το απαιτεί η περίπτωση, σύμφωνα με τις αρχές του συνδυασμού. Εάν κάτι τέτοιο δεν υπάρξει, θα στήριζα κάποιον ο οποίος θα ήταν καθαρόαιμος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, γιατί στη ΝΔ άλλοτε επικαλούνται το όνομά της και άλλοτε την πετούν στα σκουπίδια. ..."
-Συνεχίζει στην επιστολή του και καταγγέλλει όλους ,εκτός του ιδίου,για το "κυνήγι μελισσών" των υποψηφίων του από τους αντιπάλους του. Μήπως ξέχασε τι έκανε και ο ίδιος στις Νομαρχιακές όπου και εκλέγει. Στο παρά ένα στο πρωτοδικείο ....
Μιλά για τους συνεργάτες του και..(παντοτινούς φίλους του) με τα καλύτερα λόγια ενώ ξέρει
ότι δεν ήταν ικανοί να αντεπεξέλθουν στα σημερινά δεδομένα των Καλλικρατικών δήμων.Και πιστεύω ότι ήταν η κύρια αφορμή της παραίτησης του. Ότι πρώτοι οι "συνεργάτες του" άνοιξαν την πόρτα και φύγαν από το καράβι που βυθιζόταν
Όσο για υπό εύρεση επικεφαλή του συνδυασμού του και την δήθεν στήριξη σε δεξιό φάνηκε λίγες ώρες μετά απο την παραίτηση του όταν στο κανάλι της Λαμίας δήλωσε σαν "πρωτοπαλίκαρο" του Μπαμπαλή(εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ)!!!!
Μπορούσαμε να καθίσουμε να γράψουμε πολλές σελίδες για τα "κατορθώματα"ΟΛΩΝ των τοπικών αρχόντων μας(πρώην και νυν)..
Δεν στρεφόμαστε μόνον κατα του πολιτικού Τσιαμάκη ,αλλά όλων όσων έφθασαν,και συνεχίζουν,στην σημερινή κατάντια την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΜΑΣ..
Να ξέρετε ότι όλοι εσείς που διαδραματίσατε πολιτικό ρόλο στα τεκταινόμενα της Ευρυτανίας εδώ και 30 χρόνια θα ακούτε και θα διαβάζετε την κριτική μας μέσα απο αυτήν την σελίδα. Και να κάνουμε λάθος,και τα ισοπεδώνουμε όλα όπως λέτε,περιμένουμε την απάντηση σας.ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ο βοσκός...ο δήμαρχος...και ο παππάς


Γι αυτό το νού σας εκει πάνω....
"Ένας βοσκός απο τα μέρη μας αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα να δει πως είναι επιτέλους η μεγαλούπολη. Πάει σε ένα ξενοδοχείο και νοικιάζει ένα δωμάτιο. Το βράδυ που κοιμόταν, ξαφνικά εμφανίζονται δυο γκόμενες από το σκοτάδι και αρχίζουν να τον χαϊδολογούν, χωρίς να έχει άλλη επιλογή ο βοσκός, τι να κάνει, τις π.....ει. Την άλλη μέρα πάει στη ρεσεψιόν να πληρώσει για το δωμάτιο. - "Τι χρωστάω;" λέει ο βοσκός. - "Χρωστάς;", λέει ο υπάλληλος, "πάρε και 40 Ευρώ
Ξαφνιασμένος ο βοσκός πηγαίνει στο μαχαλά για να πει τι του έτυχε στην πρωτεύουσα. Πηγαίνει στο καφενείο του Μπαρμπα Γιώργη και λέει με υπερηφάνεια τι του είχε συμβεί, όμως κανείς δεν τον πίστευε. Λέει ο βοσκός αφού δε με πιστεύετε στείλτε το δήμαρχο στην Αθήνα στο ίδιο ξενοδοχείο να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια τα λεγόμενα μου. Πράγματι πάει ο Δήμαρχος στο ίδιο μέρος. Το βράδυ που κοιμόταν πετάγονται μέσα απο το σκοτάδι δύο γκομενάρες και τον χαϊδολογάνε. Τι να κάνει ο άμοιρος (αν και παντρεμένος) τις πηδ...ει. Πάει να πληρώσει την άλλη μέρα:
Δήμαρχος: " -Τι χρωστάω;"
Υπάλληλος: -Χρωστάς; "Πάρε και 40 Ευρώ!"
Ενθουσιασμένος ο δήμαρχος πάει και λέει τα νέα στο καφενείο του χωριού, μα και πάλι κανείς δεν τον πίστευε. Αγανακτισμένος ο δήμαρχος λέει: - "Αφού δε με πιστεύετε στείλτε τον παπά του χωριού". Με τα χίλια ζόρια τον ψήνουν τον παπά και πάει (σίγουρος για το αντίθετο απο τα λεγόμενα) πάει στο ίδιο ξενοδοχείο. Το βράδυ που κοιμάται πετάγονται δύο γυναικάρες τον χαϊδολογάνε.
Τι να κάνει ο παπάς υποκύπτει ενώπιον του Κυρίου. Την άλλη μέρα πάει να πληρώσει: Παπάς: -Τι χρωστάω, τέκνον μου; Υπάλληλος: -Χρωστάς;", "Πάρε και 500 Ευρώ!" Παπάς: "Μα γιατί τέκνον μου εμένα μου έδωσες 500 Ευρώ και στους άλλους δύο που ήρθαν 40; Και απαντάει ο υπάλληλος: "Τι να κάνουμε πάτερ, πρώτη φορά γυρνάμε τσόντα με παπά".
"Αναγνώστρια στο τρομακτικόhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/


Το εκλογικό σώμα με ..αριθμούς


Συνολικά 9.809.177 ψηφοφόρους περιέχουν οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως διαμορφώθηκαν μετά την Δ' αναθεώρησή τους και δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτά, το εκλογικό σώμα ανέρχεται σε 9.809.177 (έναντι 9.827.457 της προηγούμενης αναθεώρησης), εκ των οποίων 4.746.959 είναι άνδρες και 5.062.218 γυναίκες...
Σύμφωνα με το άρθρο στο "ΒΗΜΑ" η διαφορά (18.280 εκλογείς) οφείλεται στις διαγραφές θανόντων και διπλοεγγεγραμμένων από τους εκλογικούς καταλόγους. Οι νέοι εκλογείς (18αρηδες), που ενσωματώθηκαν στους καταλόγους έως και την Δ' αναθεώρηση 2010 είναι 112.552 (έναντι 113.100 των όλων των αναθεωρήσεων του 2009). Από αυτούς οι 110.904 έχουν ενσωματωθεί με ένδειξη νέος εκλογέας (18 ετών - γεννηθέντες 1992) και οι υπόλοιποι 1.648 ως νέοι εκλογείς, λόγω άλλης αιτίας.
Επιπλέον, οι ενημερωμένοι εκλογικοί κατάλογοι αυτής της αναθεώρησης περιέχουν: - 5.453 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων σε δύο διαφορετικούς ΟΤΑ (έναντι 5.031 ζευγαριών της προηγούμενης αναθεώρησης). Σημειώνεται ότι 1.639 εξ αυτών δημιουργήθηκαν στην παρούσα αναθεώρηση, λόγω μεταδημοτεύσεων, ενώ διαγράφηκαν 1.819 διπλοεγγεγραμμένοι που είχαν μεταδημοτεύσει
. - 4.182 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων γυναικών που είναι εγγεγραμμένες και με το πατρικό και με το συζυγικό επώνυμο στον ίδιο ή σε διαφορετικούς ΟΤΑ (έναντι 4.323 της προηγούμενης αναθεώρησης). - Ύστερα από εφαρμογή νέων αλγορίθμων ταυτότητας, εντοπίστηκαν 3.890 νέα ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων στον ίδιο ΟΤΑ με επώνυμα ή γένη παραποιημένα ή ανορθόγραφα (έναντι 4.652 ζευγαριών της προηγούμενης αναθεώρησης).
- 228 ζευγάρια διπλοεγγεγραμμένων στον ίδιο ΟΤΑ (έναντι 311 της προηγούμενης αναθεώρησης). Ειδικά για την κατηγορία αυτή η Δ/νση σκοπεύει να επισημάνει στους ΟΤΑ να προχωρήσουν στη διαγραφή τους, με το έγγραφο που θα τους σταλεί με τα αρχεία της Δ' Αναθεώρησης. Οι ετεροδημότες ανέρχονται σε 108.198 (έναντι 110.223 και 111.491 των προηγούμενων αναθεωρήσεων).
Εμφανίζεται μια μείωση της τάξεως των 2.025 εκλογέων σε σχέση με τους ετεροδημότες της προηγούμενης αναθεώρησης.
Σε ειδική βάση δεδομένων έχουν καταχωρηθεί και 15.224 (5.881 άνδρες και 9.343 γυναίκες) πολίτες της ΕΕ, που συμμετέχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, καθώς και στις Ευρωεκλογές. Επίσης, σε ειδική βάση δεδομένων έχουν καταχωρηθεί και 12.583 (9.559 άνδρες και 3.024 γυναίκες) ομογενείς και υπήκοοι τρίτων χωρών που θα συμμετέχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Από αυτούς οι 9.932 (8.158 άνδρες και 1.773 γυναίκες) είναι υπήκοοι τρίτων χωρών και 2.652 (1.401 άνδρες και 1.251 γυναίκες) είναι ομογενείς. Οι ενημερωμένοι εκλογικοί κατάλογοι θα δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Συνεργασία Τσιαμάκη - Μπαμπαλή στον δήμο Αγράφων


Συνεργασία Τσιαμάκη - Μπαμπαλή στον δήμο Αγράφων
Συντάχθηκε απο τον/την Λένα Παρασκευά
Την συνεργασία του αντιπάλου του κ.Μπαμπαλή, που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στον δήμο Αγράφων, ζήτησε ο Δημοσθένης Τσιαμάκης (πρώην νομάρχης και πρώην βουλευτής Ευρυτανίας) που ηγείται προσπάθειας συγκρότησης ψηφοδελτίου για τον Καλλικρατικό δήμο Αγράφων.

Ο κύριος Τσιαμάκης μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παραδέχθηκε ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας, σε προγραμματική φάση και πάντα με την προϋπόθεση όπως τόνισε να ηγείται ο ίδιος του ψηφοδελτίου. Συνδυασμό στον ίδιο δήμο κατεβάζει και ο Δημ.Τάτσης που προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόσφατα ο νυν δήμαρχος Αγράφων είχε ζητήσει από τους υποψηφίους να σταματήσουν τον πόλεμο και να συνεργαστούν κυρίως οι κύριοι Τσιαμάκης και Τάτσης που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο http://www.lamiastar.gr/