Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΚΕΡΑΙΑ

Αναστάτωση στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου έχει επιφέρει η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα επιχείρησης. Η δημοτική Αρχή δια του αρμόδιου αντιδημάρχου είναι στο πλευρό των πολιτών και έχει κινηθεί στην κατεύθυνση απομάκρυνσης της κεραίας, αλλά η όλη προσπάθεια σκοντάφτει στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Στερεάς, παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου.

**Κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος, αφού ξεπέρασε τα όποια οικονομικά εμπόδια ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου. Η πρόεδρος της Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Mαρία Πάζιου, καλεί τους δημότες της πόλης να ενθαρρύνουν με την συμμετοχή τους την λειτουργία του θεσμού αυτού, που στηρίζεται κυρίως στις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων της Επιχείρησης

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010


Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
Είπε "Αντίο" ο Τσιαμάκης..


Την παραίτηση του τελικά γνωστοποίησε ο Δημοσθένης Τσιαμάκης για την υποψηφιότητα του στον νεοσύστατο δήμο Αγράφων.
Ήμασταν οι μόνοι που μιλούσαμε πριν δύο μέρες για πολλά "σύννεφα" πάνω από τον πρώην Βουλευτή και για την περίπτωση να τα "βροντήξει"..
Δείτε το σχετικό άρθρο...
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/2010/09/blog-post_5312.html
Εδώ και δύο μέρες βοά ο τόπος στα Άγραφα από την ενδεχόμενη παραίτηση. Και ειδικά μετά το δημοσίευμά μας που προκάλεσε "πανικό",πολλοί ήταν οι άνθρωποι που τον στήριζαν και ξαφνικά άλλαξαν γνώμη και πορεία. Πάντως με ενδιαφέρον θα διαβάσουμε και την επιστολή του που θα δημοσιοποιηθεί από τον Ευρυτανικό Παλμό αύριο.
Εχθές μάλιστα το 'επιτελείο"του μαζεύτηκαν στην Σωτήρα και συζήτησαν την "ανασυγκρότηση" του συνδυασμού (έτσι τουλάχιστον διέδιδαν οι ίδιοι).
Τώρα τι παρασκήνιο παίχτηκε και τα Βρόντηξε τελικά.....??
Σε λίγο νεότερα......../

. Περγαντάς ανακοίνωσε τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες


Ο Κ. Περγαντάς ανακοίνωσε τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες
Και τυπικά ο Β.Καραμπάς ,για Αντιπεριφερειάρχης

Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε υποψήφιους με τον συνδυασμό του Κ.Περγαντά.
Αντιπεριφερειάρχες .
Βοιωτία : Μουλκιώτης Γεώργιος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου
Εύβοια: Μπουραντάς Αθανάσιος, Νομάρχης Εύβοιας
Ευρυτανία: Καραμπάς Βασίλης, Δήμαρχος Καρπενησίου
Φθιώτιδα: Στάικος Θωμάς, Δικηγόρος
Φωκίδα: Γαζή Γιώτα, π. Δήμαρχος Άμφισσας
Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη διοικητική μεταρρύθμιση
Τους καλωσορίζω σ΄ έναν αγώνα πολιτικό, πολιτισμένο και νικηφόρο.
ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Γιορτή τσίπουρου στην ΔομνίσταΓιορτή τσίπουρου στην Δομνίστα


Για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η ετήσια “Γιορτή του Τσίπουρου” στη Δομνίστα μας.
Σιγά σιγά έρχεται ο Χειμώνας και είναι ευκαιρία να τον καλωσορίσουμε πίνοντας ένα τσίπουρο παρέα με φίλους και γνωστούς. Η γιορτή ξεκινά την Παρασκευή στις 22, αλλά όποιος έχει διάθεση και χρόνο μπορεί να πάει και νωρίτερα για να βοηθήσει στις προετοιμασίες. Η παραδοσιακή απόσταξη του τσίπουρου θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή στις 24. Μπορείτε να πιείτε, να φάτε και να χορέψετε στην πλατεία του χωριού. Μην ξεχάσετε όμως να κάνετε και μερικές βόλτες στα πέριξ για να χαρείτε τα έντονα φθινοπωρινά χρώματα της ορεινής φύσης.
.

Πως παρασκευάζεται το τσίπουρο
Το τσίπουρο παρασκευάζεται με την απόσταξη των στέμφυλων, δηλαδή από τα υπολείμματα των σταφυλιών που μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού. Χρησιμοποιούνται τόσο λευκά όσο και κόκκινα σταφύλια. Τα στέμφυλα τοποθετούνται μαζί με "γάρο" όπως ονομάζουν μικρή ποσότητα κρασιού από τα ίδια σταφύλια. Στη συνέχεια το καζάνι καλύπτεται με καπάκι το οποίο δεν πρέπει να αφήνει τους ατμούς να βγαίνουν έξω και γι' αυτό το λόγο καλύπτεται με λάσπη γύρω - γύρω, η οποία συνίσταται να είναι μείγμα στάχτης και καλαμποκάλευρου. Αυτός ο τρόπος σφραγίσματος του καζανιού αποτελεί μοναδική "πατέντα" των παλιών τεχνιτών. Το καζάνι μπαίνει στη φωτιά και μετά από μισή ώρα περίπου πετυχαίνουμε τον βρασμό. Αποτέλεσμα του βρασμού είναι οι ατμοί οι οποίοι ανεβαίνουν στο καπάκι και βρίσκουν διέξοδο από τον "λουλά" που αποτελείται από μια σωλήνα που ξεκινάει από την κορυφή του καζανιού με αποτέλεσμα να περνάνε υποχρεωτικά από τον "ψύκτη" -μια ειδική κατασκευή όπου κυλάει κρύο νερό γύρω γύρω- όπου και υγροποιούνται. Τέλος το τσίπουρο καταλήγει από τον ψύκτη έτοιμο για κατανάλωση σε ένα μικρό δοχείο.Από ένα καζάνι που χωράει γύρω στα 80 κιλά στέμφυλα μπορεί να αποδώσει 15 με 18 κιλά τσίπουρο από τα οποία τα πρώτα 4 κιλά είναι γύρω στους 60 βαθμούς και στη συνέχεια πέφτει. Ο μέσος όρος όμως είναι γύρω στους 40 βαθμούς http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

"Ο Δημοτικός Ηγέτης

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
"Ο Δημοτικός Ηγέτης "
Γράφει ο Φώτης Κουλαρμάνης "Δύσκολη υπόθεση προδιαγράφεται η άσκηση ηγεσίας στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον ερχομό εφαρμογής του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση και τούτο διότι οι δημοτικοί άρχοντες καλούνται να εφαρμόσουν κάτι το νέο και πρέπει να αναλάβουν το έργο της διοίκησης ενός δήμου, που η υλοποίηση του σκοπού και του προγράμματος αυτών, σε συνάρτηση με τα όσα ορίζει ο νέος νόμος, δεν είναι τόσο εφικτή, όσο φαίνεται.
Ξεκινώντας ο νέος δήμαρχος, ως πραγματικός ηγέτης του δήμου, δεν αρκεί να εμπνέει και να ξεσηκώνει μόνο τον ενθουσιασμό, διότι τότε δεν θα είναι ηγέτης, αλλά δημαγωγός. Ο δημοτικός ηγέτης δεν είναι εκείνος που επιβάλλεται εκβιαστικά ή φορτικά, αλλά εκείνος που οι άλλοι τον αναγνωρίζουν, τον θέλουν και τον σέβονται ως ηγέτης τους. Ο πραγματικός ηγέτης του δήμου, όχι μόνο δεν πρέπει να διστάζει, αλλά να επιδιώκει την ανάληψη ευθυνών, θα είναι εκείνος που θα βρει τους κατάλληλους τρόπους ενεργειών και τα κατάλληλα μέτρα για να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι στόχοι του.
Βασικό μέλημα και θεμελιώδης προϋπόθεση επιτυχίας ενός δημοτικού ηγέτη είναι η επιλογή των συνεργατών του. Η επιλογή αυτή δεν πρέπει να στηρίζεται σε εκπλήρωση νουθεσιών ή συμβουλών, συμπαθειών, συγγενικών προτάσεων ή φιλικών σχέσεων, χωρίς προηγούμενο έλεγχο, τόσο των ικανοτήτων των επιλεγμένων συνεργατών, όσο και η εξέταση για να μην απορρίπτονται ικανά πρόσωπα, τα οποία είναι θύματα σκόπιμης διαβολής η συκοφαντίας. Η ηλικία των προσώπων θα πρέπει να εναρμονίζεται επίσης, με την πείρα, την γνώση, την κοινωνική αναγνώριση και την ικανότητα προσφοράς στο κοινό καλό.
Στις δημοκρατικές κοινωνίες, εκείνοι οι δήμοι έχουν προοπτική επιτυχίας και είναι αξιόλογοι, όταν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι διατεθειμένα να εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων, διαθέτοντας σωστά τους υλικούς και πνευματικούς πόρους και όλα τα μέλη γνωρίζουν πως πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
Πάντα ο ηγέτης του δήμου πρέπει να εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή, ποια πρόσωπα μπορούν να είναι χρήσιμα για την υλοποίηση και εκπλήρωση των σκοπών και στόχων του προγράμματος, που έχει θέσει για την περίοδο που τον έχει εξουσιοδοτήσει ο λαός του δήμου. Η δύναμη τελικά των συνεργατών (αιρετών και μη) του ηγέτη του δήμου, βρίσκεται στην έκταση χρησιμοποίησης των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων αυτών http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Σε κατάληψη το Γυμνάσιο-Λύκειο Γρανίτσας


Σε κατάληψη το Γυμνάσιο-Λύκειο Γρανίτσας


Χθές 4/10/2010 οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκειακών τάξεων Γρανίτσας Ευρυτανίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη με τα παρακάτω αιτήματα:
1. Να καλυφθεί η έλλειψη σχολικών βιβλίων και να καλυφθούν τα κενά δύο καθηγητών
2. Να πραγματοποιηθεί η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη που αποτελεί τη μοναδική βοήθεια στην περιοχή μας
3. Να μην αλλάξει το όριο απουσιών
Η επιτροπή κατάληψης του Γυμνασίου – Λυκειακών τάξεων Γρανίτσας Ευρυτανίας

Δώρο του Prasia.com προς τους υποψηφίους αυτοδιοικητικούς του νομού!!!


Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010
Δώρο του Prasia.com προς τους υποψηφίους αυτοδιοικητικούς του νομού!!!


Επειδή με αυτά που γίνονται αυτές τις μέρες στην Ευρυτανία και τα προεκλογικά τερτίπια των υποψηφίων ουδείς έχει καταλάβει,αλλά και ούτε έχει διαβάσει,τις αλλαγές που γίνονται στην διοίκηση των νέων δήμων με τον Καλλικράτη.
Κουτσοί στραβοί στον Άγιο.........
Έτσι λίγο τα έξοδα με τον προεκλογικό αγώνα που δίνουν,λίγο ότι τα γνωρίζουν ήδη όλα αυτά και είναι πανέτοιμοι για τον αυτοδιοικητικό στίβο,"ξεχάσαν¨ να ενημερωθούν για τον Καλλικράτη.
Εμείς απο την σελίδα μας,θέλοντας να σας πληροφορήσουμε,σας
προσφέρουμε δωρεάν τον νέο οδηγό που κυκλοφορεί.
Αν το θελήσετε πολλοί θα γίνει κλήρωση!!!Α...μην το ξεχάσω...πρίν τις εκλογές..όχι μετά!!! http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Τα προεκλογικά τερτίπια των υποψηφίων...Νέα εποχή με ξεπερασμένες παλαιοκομματικές "υποσχέσεις"....


Τα προεκλογικά τερτίπια των υποψηφίων...Νέα εποχή με ξεπερασμένες παλαιοκομματικές "υποσχέσεις"....


Οργώνουν τα χωριά της Ευρυτανίας οι υποψήφιοι για τον δημαρχιακό θώκο των δύο "νέων Καλλικρατικών" δήμων.
Μερικοί ως "ανεξάρτητοι" και άλλοι με τα κομματικά χρίσματα ανα χείρας προσπαθούν να υποθηκεύσουν και να "αρπάξουν" την ψήφο του δύσμοιρου πολίτη που ξαφνικά τους βλέπει να τον επισκέπτονται και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια και να του τάζουν λαγούς με πετραχήλια.
Και ενώ όλοι τους βάζουν ως προεκλογική τους σημαία την είσοδο της διοίκησης των δήμων στη νέα εποχή και την νέα πρόκληση εν τούτοις δεν ξεχνούν τους ξεπερασμένους και παλαιοκομματικούς τρόπους τους.
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!!!
Από πού να ξεκινήσουμε. Άλλωστε και με τα μηνύματα που μας στέλνεται δείχνουν οι περισσότεροι από εσάς ότι τους έχετε πάρει χαμπάρι και οι ξεπερασμένοι μέθοδοι ταξίματος και "ψησίματος" πλέον δεν περνούν.
Ο ένας υποψήφιος πηγαίνει στο ένα χωριό και χωρίς να κάνει τουλάχιστον μια αποτίμηση των αναγκών και των προβλημάτων τάζει....καινούργιους δρόμους,σχολεία(και ας μην υπάρχουν μαθητές),καινούργιες πλατείες και ότι άλλο θα προκαλέσει το θαυμασμό του γέροντα-ντισσας που τον κοιτάει στα μάτια.
Ο άλλος υποψήφιος γυρνώντας τα χωριά του δήμου του ,βλέποντας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν...σκουπίδια-ακατάλληλοι δρόμοι κ.α,δεν δίνει λύσεις....απλά τάζει ότι δια μαγείας μετά τις εκλογές ως ένας "μάγος" θα τα λύσει ή απλά θα τα "μεταφέρει¨ στο διπλανό χωριό !!!!!(Το ακούσαμε και αυτό κάπου στα χωριά του Ασπροποτάμου)...
Ένας άλλος ,βλέποντας και την δυνατότητα του νέου δημάρχου να μπορεί να αλλάξει έστω και μια φορά την έδρα του δήμου...,για να αρπάξει την ψήφο των δυσαρεστημένων κατοίκων
της Φραγκίστας και των όμορων δήμων...άκουσον..άκουσον....τάζει ότι με το που θα πάρει την καρέκλα ,χωρίς πολλά-πολλά θα αλλάξει την έδρα του δήμου.....
Και τι είναι κύριε υποψήφιε η έδρα ,ρωτάω εγώ..,τσιφλίκι σου και ο γάιδαρος σου να τον πηγαίνεις από εδώ και κει!!!!
Αυτή είναι κύριοι αυτιδιοικητικοί η νέα εποχή και το νέο ήθος και ύφος του δημάρχου για εσάς...;;;;
Επειδή ,όπως λέει ο σοφός λαός μας,"κακό χωριό τα λίγα σπίτια" απλά σας λέω τούτο....
Ή βοηθήστε πραγματικά αυτόν τον έρημο τόπο...ή...απλά έχετε χρόνο να παραιτηθεί τε...
Και να είστε σίγουροι πως ο λαός της Ευρυτανίας δεν ξεχνά(το απέδειξε πρόσφατα άλλωστε)...Θα σας ευγνωμονεί που δεν καταστρέψατε αυτόν τον τόπο με την αποχώρηση σας.
Και αν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτά...Απλά αποδείξτε το
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/