Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010Οξύνονται τα προβλήματα με τους αλλοδαπούς στη Βοιωτία
Συντάχθηκε απο τον/την Ευγενία Βενιζέλου
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010 13:58
Σε έξαρση βρίσκονται οι ληστείες, οι κλοπές και οι επιθέσεις στην Βοιωτία εκτοξεύοντας το δείκτη εγκληματικότητας στα ύψη. Οι κακοποιοί στην πλειονότητά τους είναι αλλοδαποί και φαίνεται πως πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια. Χωρίς αναστολές εισβάλλουν σε σπίτια και επιτίθονται σε πεζούς υπό το φως του ηλίου!

Στην Άσκρη Βοιωτίας το μεσημέρι της Τετάρτης δύο Τσιγγάνοι από τη Ρουμανία στάθμευσαν την BMW τους έξω από το σπίτι που είχαν βάλει για δεύτερη φορά στο μάτι, διέρρηξαν το παράθυρο μπήκαν μέσα, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αφού πρώτα το έκαναν φύλλα και φτερά. Δεν ήταν όμως τυχεροί αφού οι γείτονες τους υποψιάστηκαν καθώς γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες έλλειπαν και κατάφεραν να συλάβουν το έναν με την ομάδα περιφρούρησης, όπως την ονομάζουν , που έχουν ιδρύσει για να προστατεύουν τις περιουσίες τους, αφού σπάνια βλέπουν αστυνομικούς να περιπολούν στο χωριό τους. Τον δεύτερο τον έπιασε η αστυνομία αργότερα.

Και στη Θήβα όμως δεν είναι λίγα παρόμοια περιστατικά... Αλλόδαποί μέρα μεσημέρι μπαίνουν στα σπίτια από μπαλκόνια, πόρτες και παράθυρα όχι μόνο όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες τους αλλά και όταν βρίσκονται μέσα.

Επίσης το βράδυ της Τρίτης αλλοδαποί χτύπησαν μικρό μαθητή, την ώρα που επέστρεφε από το φροντιστήριο. Το πρωί της Τετάρτης πάλι στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων αλλοδαποί επιτέθηκαν σε νεαρή μαθήτρια για να της πάρουν το κινητό της τηλέφωνο.

Οι αλλοδαποί τα έχουν βάλει όμως και με παπάδες! Ο ψάλτης στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά είδε έκπληκτος, το απόγεμα του Σαββάτου λίγο πριν τον Εσπερινό όταν χτυπούσε τις καμπάνες, ομάδα αλλοδαπών να φτύνουν, να μουντζώνουν και να υβρίζουν τον ίδιο και τον ιερέα. Ακόμα το βράδυ της Δευτέρας μετά την λήξη του εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ομάδα Πακιστανών έφτυνε και έβριζε τον ιερέα και τον επίτροπο, που εκείνη την ώρα έβγαιναν από την εκκλησία!

Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί από την έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή αλλά και με τη νομοθεσία σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν κράτος και κυβέρνηση που τους έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού


Σε 8 μήνες φυλάκιση για το πρώην ΚΤΕΛ
Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010 12:55
Ζημιωμένος δυο φορές ο Δήμος Καρπενησίου από την κατολίσθηση στο πρώην ΚΤΕΛ, αφού 6 χρόνια μετά, όχι μόνο δεν κατάφερε να αποκαταστήσει τη ζημιά, αλλά έρχεται και το δικαστήριο να καταδικάσει σε 8 μήνες φυλάκιση τον δήμαρχο Βασίλη Καραμπά και τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Βαγγέλη Καρφή.
Την μήνυση κατά του Δήμου είχε καταθέσει ο ιδιοκτήτης του τυπογραφείου που στεγάζονταν δίπλα στο πρώην ΚΤΕΛ και κατεστράφη ολοσχερώς από την κατολίσθηση.

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια τυπική απόφαση και η προσφυγή στο Β΄Βάθμιο Όργανο θα είναι αθωωτική για τους κυρίους Καραμπά και Καρφή
Επιλέγουν τους αντιπεριφερειάρχες Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Αργύρης Μπλόντζος

alt
Με ανοιχτές συνελεύσεις που τις χαρακτηρίζει η άμεση δημοκρατία και η μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς. Ο Κώστας Κουρκούτης, πρώην δήμαρχος Θήβας, πανελλήνια γνωστό στέλεχος της αριστεράς και της αυτοδιοίκησης, μέλος του ΣΥΝ, αποδέχθηκε ομόφωνη πρόταση να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας. Η Δέσποινα Μαρίνου, ανένταχτη από το χώρο της αριστεράς και της οικολογίας, με έντονη δράση σε κοινωνικούς αγώνες και κινήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, αποδέχθηκε επίσης ομόφωνη πρόταση να είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. Το Σάββατο 2/10/2010 στη Λαμία, στις 7μμ, στην Αίθουσα Φίλων Θεάτρου (Στοά Μουσάτου, 3ος όροφος), σε ανοιχτή συνέλευση, θα προταθεί υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης από την περιοχή της Φθιώτιδας και θα εξειδικευθεί το πρόγραμμα του Αυτοδιοικητικού Κινήματος για το νομό. Με ανακοίνωσή τους, τα μέλη της εκλογικής επιτροπής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος από τη Φθιώτιδα (Κώστας Θεοδοσίου, Κώστας Ντούτσικος και Χρήστος Πολύμερος) καλούν τους πολίτες της νομού τους να εμπλουτίσουν τη διαδικασία με τη μαζική συμμετοχή τους. «Φιλοδοξία μας», διευκρινίζουν, «είναι η περαιτέρω διεύρυνση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς με ενεργούς πολίτες, τόσο μέχρι τις εκλογές όσο και μετά από αυτές, ώστε να λειτουργήσει ως μάχιμος αυτοδιοικητικός πόλος απέναντι στις επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών της περιφέρειας από τις πολιτικές του δικομματισμού, του νεοφιλελευθερισμού, του Καλλικράτη και του Μνημονίου.» Την Παρασκευή 1/10/2010, στις 7 το απόγευμα, θα γίνει η συνέλευση της Φωκίδας , στην άμφισσα (π.Δημαρχείο, αίθουσα συνεδριάσεων) Την Κυριακή 3/10/2010, στις 11 το πρωί, στο κλειστό Θέατρο της Λειβαδιάς, σε ανοιχτή συνέλευση των μελών και φίλων του Αυτοδιοικητικού Κινήματος από όλους τους νομούς της περιφέρειας, θα συζητηθεί το συνολικό πρόγραμμα και ο προγραμματισμός μέχρι τις εκλογές, ενώ θα ολοκληρωθεί και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Υπενθυμίζεται ότι το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς έχει επιλέξει για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη μια γυναίκα, τη Δέσποινα Σπανούδη, γνωστή από τη συμμετοχή της σε αγώνες για την κοινωνία και το περιβάλλον του συνόλου της περιφέρειαςΕίκοσι χρόνια xωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη
Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν Έλληνας πολιτικός.
Γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος του παπα - Κώστα και της Ειρήνης Μπακογιάννη. Γυμνάσιο πήγε στο Θέρμο Τριχωνίδας, για ένα χρόνο στο Καρπενήσι (1950) και το τελείωσε στην Πάτρα.
Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, παίρνοντας πτυχίο Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Μονάχου, Τύμπιγκεν και Κωστάντσας (Konstanz) στο Πανεπιστήμιο της οποίας ανακηρύχθηκε κατόπιν Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών. Δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 60 και για 10 περίπου χρόνια διηύθυνε το ελληνόφωνο πρόγραμμα της ραδιοφωνίας της Βαυαρίας.Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ευρυτανίας.
Το πρώτο του μάλιστα βιβλίο είχε τίτλο: "Η Ευρυτανία και οι οικονομικές της δυνατότητες" (Αθήνα, 1960).
Κατήρτησε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, το οποίο υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως πολιτικός θεωρούνταν ήπιος και συναινετικός. Θεωρούσε επιβεβλημένη την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών, την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού και την Εθνική Συμφιλίωση.
Στα πλαίσια αυτής του της πεποίθησης εργάστηκε για την επιτυχία του πρωτοποριακού, για την εποχή, εγχειρήματος συγκυβέρνησης Αριστεράς και Δεξιάς. Για τους ίδιους λόγους ήταν εισηγητής, εκ μέρους της Ν.Δ., του νομοσχεδίου για την απάλειψη των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου που υπερψηφίστηκε και έγινε Νόμος το καλοκαίρι του 1989.