Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010


Φίλες και φίλοι

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σήμερα Τρίτη θα βρίσκεται στην Κρήτη όπου θα μιλήσει το βράδυ στις 8:00 σε εκδήλωση στον Αλικιανό στα Χανιά στο πλαίσιο της περιοδείας του συνδυασμού "Μάχη για την Κρήτη" μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης, Δημήτρη Γιαννουλάκη!

Αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου αρχίζει και επίσημα η λειτουργία των γραφείων του Forum για την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Νίκης 11, στον 1ο όροφο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τα γραφεία του φόρουμ στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη στις 6:00 το απόγευμα, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει μέλη του φόρουμ και φίλους από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου


Υπερψηφίσθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου, Τμήμα Αγρίνιο-Αγ.Βλάσης».
Σκοπός της μελέτης είναι η κατασκευή-βελτίωση της Εθνικής οδού Αγρινίου-Καρπενησίου που αποτελεί έργο τόσο τοπικής όσο και υπερτοπικής σημασίας.Η οδός θα εξυπηρετήσει τη σύνδεση των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και μελλοντικά τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με τον ΠΑΘΕ.Όταν δε ολοκληρωθεί η βελτίωση της οδού Καρπενησίου-Λαμίας, θα συνδεθεί το οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας με το αντίστοιχο της Κεντρικής Ελλάδας.
Η βελτίωση στηρίζεται σε καινούρια γεωμετρικά χαρακτηριστικά που θα δοθούν στην υπό μελέτη χάραξη σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, τα οποία θα εξασφαλίζουν ασφάλεια κυκλοφορίας, αυξημένη ταχύτητα μελέτης, παράκαμψη οικιστικών ιστών και την εξάλειψη ελιγμών στο ορεινό τμήμα.Η αρχή της μελέτης που ψηφίσθηκε χθες είναι ο κόμβος Αγίου Ιωάννη επί της Εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο Αγρίνιο και το τέλος χωροθετείται στην περιοχή του Οικισμού Σταυρός του σημερινού Δήμου Παρακαμπυλίων.
Έχει συνολικό μήκος 28,5 χιλιόμετρα και η κατάσταση της υφιστάμενης οδού από άποψη ασφάλειας είναι κακή, δεδομένου ότι αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες ενώ ο δρόμος παρουσιάζει χαμηλή γεωμετρία, πολύ κακή ορατότητα και πυκνή κυκλοφορία.Σύμφωνα με τη μελέτη προτείνεται η δημιουργία νέου δρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 7,50 μέτρων και παράπλευρου δρόμου μήκους 3 μέτρων με επενδεδυμένη τάφρο.Στην πλαίσια της μελέτης προβλέπεται η διαμόρφωση δεκαοχτώ ισόπεδων κόμβων, ενώ προβλέπεται να κατασκευασθεί και μεγάλος αριθμός τεχνικών έργων.
Να σημειωθεί ότι από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας επισημάνθηκαν τα φαινόμενα αστάθειας και κατολισθήσεων που εμφανίσθηκαν στην περιοχή του Αγίου Βλασίου και ζητήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπισή τους, τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στη χθεσινή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου όπως και το αίτημα για μεγαλύτερο πλάτος του δρόμου ανά λωρίδα κυκλοφορίας


Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής επισκέφτηκε με ομάδα συνεργατών του τα χωριά του νεοσύστατου Δήμου και συγκεκριμένα βρέθηκε το χρονικό διάστημα από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κερασοχωρίου, Κρέντη, Αν. Φραγκίστας, Δυτ. Φραγκίστας, Αγράφων, Παλαιοκατούνας, Λιθοχωρίου, Ραυτοπούλου, Πρασιάς, Κέδρων, Νέου Αργυρίου, Δαφνούλας, Ιτέας και Λεπιανών. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος Δήμος και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Παράλληλα επεξεργάζεται το πρόγραμμά του για τον Δήμο, που πρόκειται να παρουσιάσει εντός των ημερών ενώ καταλήγει και στην στελέχωση του ψηφοδελτίου του, το οποίο θα αποτελείται από πρόσωπα κύρους, αποδοχής και διάθεσης για πατριωτική προσφορά.

Με τιμή για τον www.agrafiotis.gr και τ' Άγραφα Ευρυτανίας

Χρήστος Γ. Κίτσιος