Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αποφασίζουν
23/9/2010 2:59:00 μμ

Τη στάση που θα κρατήσουν όσον αφορά τη συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων, θα καθορίσουν την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες φορτηγών, ενώ στάση αναμονής τηρεί η κυβέρνηση. Οι ιδιοκτήτες παραμένουν στα μπλόκα και μάλιστα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, έκλεισαν για λίγα λεπτά την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.Μέχρι την Παρασκευή που έχει προγραμματιστεί η πανελλήνια Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου, οι ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στους δρόμους.Παρατεταγμένα σε 18 σημεία γύρω από την Αττική βρίσκονται περίπου 790 οχήματα, ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, την θέση τους φαίνεται πως διαφοροποιεί η ομοσπονδία των βυτιοφορέων, η οποία θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεών της. Κόκκινη γραμμή η ΠαρασκευήΣτο μεταξύ, διορία ως την Παρασκευή δίνει η κυβέρνηση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν θα γίνει ξανά δεκτή η παρακώλυση της κυκλοφορίας.Στην κυβέρνηση, εκτιμούν ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι κινητοποιήσεις είναι άνευ αντικειμένου, ενώ εκτιμούν ότι εως αύριο θα έχουν εκτονωθεί οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών.


1.500.000 οι άνεργοι στην Ελλάδα


Συντάχθηκε απο τον/την Θανάσης Μερτζάνης
Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010 14:22
Το 1.500.000 αγγίζουν οι άνεργοι στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία μελέτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ως αποτέλεσμα της βαθιάς ύφεσης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ο επιστημονικός συνεργάτης του ινστιτούτου Γιώργος Ρωμανιάς είχε την ευκαιρία, σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσαν το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς, η ένωση λειτουργών μέσης εκπαίδευσης και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης να απαντήσει σε ερωτήματα των εργαζομένων για το νέο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις όπως διαμορφώνονται μετά το μνημόνιο.


Όλοι στο Καρπενήσι σήμερα


Συντάχθηκε απο τον/την Όλγα Λαθύρη
Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2010 11:27
Κοσμοσυρροή στο Καρπενήσι σήμερα από υποψηφίους που τίμησαν τον πολιούχο της Ευρυτανικής πρωτεύουσας Άγιο Νικόλαο τον Καρπενησιώτη. Στην πρώτη γραμμή των επισήμων οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς και Θανάσης Χειμάρας πλαισιωμένοι από τους αντιπεριφερειάρχες τους στην Ευρυτανία Βασίλη Καραμπά -είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί επισήμως από το ΠΑΣΟΚ- και Κώστα Κοντογιώργο αντίστοιχα. Επίσης μεταξύ των επισήμων οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καρπενησίου Βαγγέλης Καρφής και Κώστας Μπακογιάννης και πλήθος κόσμου που συνόδευσαν την πομπή με την περιφορά της εικόνας του Αγίου.