Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010


Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

"Ζεστό" χρήμα για τους Έλληνες μελισσοκόμους

2,8 εκατoμμύρια ευρώ ετησίως θα δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους Έλληνες μελισσοκόμους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τα προγράμματα αφορούν στη βελτίωση της παραγωγής και της εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας και προβλέπουν μέτρα όπως: η καταπολέμηση της βαρρόας, ο εξορθολογισμός της εποχικής μετακίνησης, η στήριξη των εργαστηρίων, η ανασύσταση του μελισσοκομικού κεφαλαίου, τα προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και η τεχνική βοήθεια.Η συνδρομή της ΕΕ στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυξήθηκε κατά περίπου 25% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο (2008-2010), δηλαδή από 26 εκατ. ευρώ ετησίως, έφτασε τα 32 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα εθνικά προγράμματα αποτελούν, επί του παρόντος, το μόνο διαθέσιμο εργαλείο για την εν μέρει αντιστάθμιση της απώλειας των μελισσών που πλήττει τα τελευταία έτη τον τομέα της μελισσοκομίας και αποτελεί απειλή για τη βιοποικιλότητα.

Απόπειρα αυτοκτονίας απόστρατου αστυνομικού
Αιμόφυρτος και σε τραγική κατάσταση μεταφέρθηκε στο ΓΝ.Καρπενησίου
Σοκ αλλά και αναπάντητα ερωτήματα στην μικρή κοινωνία του Καρπενησίου προκαλεί το απονενοημένο διάβημα απόστρατου αστυνομικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας που αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες των χεριών του.
Ο συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε ,ευτυχώς εγκαίρως,σε δασική έκταση κοντά στην οικία του από νεαρό κάτοικο Καρπενησίου όπου βλέποντας τον αιμόφυρτο ,μετά το ισχυρό σοκ ,ειδοποίησε το ΕΚΑΒ .
Μεταφέροντας τον στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου ,οι γιατροί του νοσοκομείου αμέσως διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης του συνταξιούχου και αφού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες εγκαίρως διέφυγε ευτυχώς τον κίνδυνο και νοσηλεύεται μέχρι να αναρρώσει πλήρωςΤετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πληθυσμός των δήμων και δημοτικών διαμερισμάτων της Ευρυτανίας για τις προσεχείς εκλογές


Καταγράφονται όλοι οι Δήμοι, όπως αυτοί προκύπτουν από τις συνενώσεις άλλων Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και εκείνοι στους οποίους δεν επέρχεται καμία μεταβολή. Επίσης, καταγράφονται οι Δημοτικές και οι Τοπικές Κοινότητες που συγκροτούνται σε κάθε Δήμο, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3852/ 2010.Ο Πληθυσμός των Περιφερειών, Περιφερειακών Ενοτήτων, Δήμων, Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων προκύπτει από τη τελευταία απογραφή του πραγματικού πληθυσμού της 18ης Μαρτίου 2001
Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση

Η φτώχεια στα παιδικά χρόνια επιδρά καθοριστικά στη ζωή του ενήλικου
"κρίσιμη περίοδο για τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του εγκεφάλου,"Αν ένα παιδί μεγαλώσει μέσα στη φτώχεια, το γεγονός αυτό μπορεί να διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τη νευροβιολογία του, επηρεάζοντας καθοριστικά τη συμπεριφορά του, την υγεία του και την πορεία του αργότερα στη ζωή ως ενήλικος, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ, υπό τον Τόμας Μπόις, όπως ανέφεραν στη σχετική παρουσίαση στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια "βιολογία της δυστυχίας" στους ενήλικους εκείνους που έζησαν φτωχικά παιδικά χρόνια, ιδίως πριν την ηλικία των πέντε ετών.Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η πρώιμη παιδική ηλικία αποτελεί "κρίσιμη περίοδο για τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του εγκεφάλου, η οποία, με τη σειρά της, καθορίζει την μελλοντική νοητική, κοινωνική και συναισθηματική ευημερία των παιδιών".Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα μειονεκτικό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, έχουν αργότερα δυσανάλογη επίπεδα ευαισθησίας στο στρες, κάτι που φαίνεται τόσο από το επίπεδο των ορμονών τους, όσο και από τις νευροαπεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου τους.

"Αδύνατη η περιφέρεια".
"Ο Καποδίστριας, ο Θησέας και ο Καλλικράτης έδωσαν τα ονόματά τους συμβολικά για να οργανωθούν οι δήμοι και οι κοινότητες και προπαντός το κυρίαρχο κράτος καλύτερα. Δηλαδή πιο συγκεντρωτικά. Από 1.034 που είναι σήμερα κατ’ εντολήν του «Καποδίστρια» και χωρίς να έχει γίνει κανένας απολογισμός για τα αποτελέσματα που επέφερε θετικά και αρνητικά αυτός ο εκσυγχρονισμός, θα γίνουν κι άλλες συγχωνεύσεις - συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων κατ’ εντολήν του «Καλλικράτη», αυτή τη φορά χωρίς να ερωτηθούν οι δημότες, που σημαίνει αναγκαστικά, γιατί κάποιοι σχεδιάζουν βάσει της οικονομικής παραμέτρου κι όχι της αυτοδιοικητικής, πολιτισμικής και κοινωνικής παράδοσης της χώρας μας, που δεν είναι χώρος απλώς γεωγραφικός, αλλά η ζώσα μνήμη και η ιστορία μας.Στη χώρα μας υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Ιστορικοί δήμοι και κοινότητες που χρειάζεται η αυθύπαρκτη παρουσία τους. Υπάρχουν χωριά που μπορούν να γίνουν φύλακες των βουνών μας αν βοηθηθούν οι κάτοικοι που έχουν απομείνει. Ο συγκεντρωτισμός βοηθάει το κράτος το συγκεντρωτικό των Αθηνών. Οι αρμοδιότητες και οι αποφάσεις μετατοπίζονται προς την κεντρική εξουσία. Το πνεύμα του κοινοτισμού εκλείπει και καταστρέφεται στο όνομα της απόδοσης που δεν την είδαμε επί «Καποδίστρια». Αυτό το πρόβλημα, που αφορά τη διοικητική και περιφερειακή οργάνωση της χώρας μας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τεχνοκρατικά. Τη διάρθρωση μπορεί να τη βοηθήσουν εθελοντικά οι κάτοικοι και να αποφασίσουν με δημοψηφίσματα για τις συνενώσεις.Οι αγρότες στην πλειονότητά τους καθώς και οι αγροτοκτηνοτρόφοι δοκιμάζονται χρόνια κι ενώ τα τρακτέρ είναι για να οργώνουν τη γη και όχι να κλείνουν τους δρόμους, δημιουργούν κοινωνική συμφόρηση. Τίθεται όμως το ερώτημα, και δεν απαντιέται, γιατί βγαίνουν στους δρόμους σχεδόν κάθε χρόνο με όλες τις κυβερνήσεις.Γι’ αυτό και ο «Καλλικράτης» θέλει μεγαλύτερη προσοχή και σχεδιασμό, γι’ αυτό και η αγροτιά θέλει την αλληλεγγύη μας. Οι μικροί και οι μεσαίοι αγρότες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν