Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010


Χωρίς χρίσμα και σε αναμονή τα τρία "σπλάχνα" της Αντιπολίτευσης

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να τους έχει πιάσει δυστοκία για τους υποψήφιους "μνηστήρες" στους δύο νέους δήμους της Ευρυτανίας αλλά και η ΝΔ δεν πάει πίσω.
Οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι,που ανακοίνωσαν την κάθοδο τους στις ερχόμενες εκλογές και στο δήμο Αγράφων(Τάτσης και Τσιαμάκης) ,και στον δήμο Καρπενησίου(Μπακογιάννης) ,προέρχονται όλοι τους απο τα "σπλάχνα" της Ρηγίλλης.
Το κοινό τους στοιχείο και των τριών;Κανείς τους και τυπικά δεν έχουν πάρει το χρίσμα απο το κόμμα αλλά και οι τρεις τους κατεβαίνουν ως ανεξάρτητοι......
Το περί ανεξαρτησίας επιτρέψτε μου να το συζητήσουμε άλλη φορά γιατί έχει ξεφύγει το πράμα...
Άσπονδη...μάνα(ΝΔ).....ρίχνεις στα τάρταρα τα σπλάχνα σου!!!


Ο Ψινάκης "έχει ταλέντο" γιά τον Δήμο
11/9/2010 2:26:00 μμ
Πατήστε για μεγέθυνση
Έκλεισε η υποψηφιότητα του Ηλία Ψινάκη στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περίπτωση που επανεκλεγεί ο εκλεκτός της Ρηγίλλης, ο οποίος υποστηρίζεται και από το ΛΑΟΣ, τότε, ο Ηλίας Ψινάκης θα τοποθετηθεί στην θέση του αντιδημάρχου,με αρμοδιότητα στα θέματα πολιτισμού. Τον Ηλία Ψινάκη διεκδίκησε στο παρελθόν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζητώντας του μάλιστα να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ στιε εθνικές εκλογές. Τότε όμως το φλέρτ δεν είχε εξελιχθεί σε γάμο....

"Αδύνατη η περιφέρεια".
"Ο Καποδίστριας, ο Θησέας και ο Καλλικράτης έδωσαν τα ονόματά τους συμβολικά για να οργανωθούν οι δήμοι και οι κοινότητες και προπαντός το κυρίαρχο κράτος καλύτερα. Δηλαδή πιο συγκεντρωτικά. Από 1.034 που είναι σήμερα κατ’ εντολήν του «Καποδίστρια» και χωρίς να έχει γίνει κανένας απολογισμός για τα αποτελέσματα που επέφερε θετικά και αρνητικά αυτός ο εκσυγχρονισμός, θα γίνουν κι άλλες συγχωνεύσεις - συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων κατ’ εντολήν του «Καλλικράτη», αυτή τη φορά χωρίς να ερωτηθούν οι δημότες, που σημαίνει αναγκαστικά, γιατί κάποιοι σχεδιάζουν βάσει της οικονομικής παραμέτρου κι όχι της αυτοδιοικητικής, πολιτισμικής και κοινωνικής παράδοσης της χώρας μας, που δεν είναι χώρος απλώς γεωγραφικός, αλλά η ζώσα μνήμη και η ιστορία μας.Στη χώρα μας υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Ιστορικοί δήμοι και κοινότητες που χρειάζεται η αυθύπαρκτη παρουσία τους. Υπάρχουν χωριά που μπορούν να γίνουν φύλακες των βουνών μας αν βοηθηθούν οι κάτοικοι που έχουν απομείνει. Ο συγκεντρωτισμός βοηθάει το κράτος το συγκεντρωτικό των Αθηνών. Οι αρμοδιότητες και οι αποφάσεις μετατοπίζονται προς την κεντρική εξουσία. Το πνεύμα του κοινοτισμού εκλείπει και καταστρέφεται στο όνομα της απόδοσης που δεν την είδαμε επί «Καποδίστρια». Αυτό το πρόβλημα, που αφορά τη διοικητική και περιφερειακή οργάνωση της χώρας μας, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τεχνοκρατικά. Τη διάρθρωση μπορεί να τη βοηθήσουν εθελοντικά οι κάτοικοι και να αποφασίσουν με δημοψηφίσματα για τις συνενώσεις.Οι αγρότες στην πλειονότητά τους καθώς και οι αγροτοκτηνοτρόφοι δοκιμάζονται χρόνια κι ενώ τα τρακτέρ είναι για να οργώνουν τη γη και όχι να κλείνουν τους δρόμους, δημιουργούν κοινωνική συμφόρηση. Τίθεται όμως το ερώτημα, και δεν απαντιέται, γιατί βγαίνουν στους δρόμους σχεδόν κάθε χρόνο με όλες τις κυβερνήσεις.Γι’ αυτό και ο «Καλλικράτης» θέλει μεγαλύτερη προσοχή και σχεδιασμό, γι’ αυτό και η αγροτιά θέλει την αλληλεγγύη μας. Οι μικροί και οι μεσαίοι αγρότες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν."

Σπάει ρεκόρ η ανεργία με 11,6 τον Ιούνιο
Στο 10.4 στην Περιφέρεια Στερεας Ελλάδας
Στο 11,6% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, κατά 3 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από τον Ιούνιο 2009 (8,6%) και κατά 4,3 μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2008 (7,3%).
Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της... Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι ανήλθαν σε 582.364 άτομα και αυξήθηκαν κατά 154.657 άτομα ή κατά 36,2% σε σχέση με τον Ιούνιο 2009. Λόγω εποχικότητας, πάντως, υπάρχει μια μικρή μείωση κατά 19.821 άτομα ή κατά 3,3% σε σχέση με τον Μάιο 2010. Το σύνολο των απασχολουμένων ήταν τον Ιούνιο εφέτος 4.429.823 άτομα και μειώθηκαν κατά 142.493 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο 2009 (μείωση 3,1%) και κατά 1.503 άτομα σε σχέση με τον Μάιο 2010 (μείωση 0,03%), ενώ, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.452 άτομα. Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει, επίσης, ότι η ανεργία στις γυναίκες (15,5% τον Ιούνιο 2010 από 12,4% τον Ιούνιο 2009) είναι πολύ μεγαλύτερη εκείνης των ανδρών (8,9% τον Ιούνιο 2010 από 5,8% τον Ιούνιο 2009).
Ηλικιακά, η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στα άτομα 15- 24 ετών (29,8% τον Ιούνιο 2010 από 22,9% τον Ιούνιο 2009) και 25- 34 ετών (16,2% τον Ιούνιο 2010 από 11,8% τον Ιούνιο 2009). Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον σε τέσσερις από τις 13 συνολικά περιφέρειες καταγράφηκαν μονοψήφια ποσοστά ανεργίας.
Ειδικότερα, η υψηλότερη ανεργία καταγράφηκε στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας (14,9%), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (14,7%), Κεντρικής Μακεδονίας (12,7%), Δυτικής Ελλάδας (12,7%), Θεσσαλίας (12,5%), Ηπείρου (12,3%), Αττικής (11,4%), Ιονίων Νήσων (10,8%) και Στερεάς Ελλάδας (10,4%). Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας τον Ιούνιο εφέτος ήταν στις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου (7,1%), Βορείου Αιγαίου (9,1%), Κρήτης (9,3%) και Πελοποννήσου (9,9%).


Πιο κοντά στη μονιμοποίηση οι συμβασιούχοι stageΣυντάχθηκε απο τον/την Σπύρος Καρανάσιος
Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010 14:53
Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουν το μέλλον τους οι συμβασιούχοι που απασχολούνται υπό το καθεστώς των stage, μετά την απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που υποχρεώνει το υπουργείο Εργασίας να διατηρήσει στις υπηρεσίες του εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνταν μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ. Ο δικηγόρος Γιώργος Νίκας από την πλευρά του συστήνει στους εργαζόμενους υπομονή, αφού θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εφαρμοστεί και να επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.