Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010


Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2010, 7:38
Από:

"Ράδιο Καρπενήσι 97,5" :radiokarpenisi975@gmail

Καλημέρα σας!10/9/2010Κάλεσμα σε Τσιαμάκη και Τάτση Αποφασισμένος να μην συμμετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου ο δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας λόγω της αντιπαράθεσης των δυο διεκδικητών Δημοσθένη Τσιαμάκη και Δημήτρη Τάτση που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Αφήνει όμως και μια πιθανότητα, αυτή της συνεργασίας των δυο υποψηφίων και μόνο τότε δεσμεύεται να συστρατευτεί μαζί τους

Στην 83η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα
Στην 83η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ανταγωνιστικότητας μεταξύ 139 χωρών, υποχώρησε το 2010 η Ελλάδα, από την 71η που κατείχε το 2009.
Η υποχώρηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας οφείλεται στη μεγάλη επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Η επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη «φτωχή» λειτουργία των θεσμών και τη χαμηλή αποδοτικότητα των αγορών εξηγεί, όπως αναφέρεται στην έκθεση, ότι η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας και καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Η βαθμολογία των χωρών από το WEF γίνεται με βάση στοιχεία που αφορούν 12 τομείς της οικονομίας και γενικότερα της κοινωνίας τους, καθώς και με βάση συνεντεύξεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου κάθε χώρας, οι οποίοι δίνουν την εκτίμησή τους για το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Σύμφωνα με άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάταξη της Ελλάδας σε σχέση με τους 12 τομείς είναι η ακόλουθη: Στους θεσμούς 84η, στις υποδομές 42η, στο μακροοικονομικό περιβάλλον 123η, στην υγεία και το εκπαιδευτικό σύστημα 40η, στην ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση 42η, στην αποδοτικότητα των αγορών αγαθών 94η, στην εξέλιξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς 93η, στην τεχνολογική ετοιμότητα 46η, στο μέγεθος αγοράς 39η, στην εξειδίκευση των επιχειρήσεων 74η και στην καινοτομία 79η.
Πρώτη χώρα σε ανταγωνιστικότητα στον κόσμο παραμένει και φέτος η Ελβετία, σύμφωνα με την έκθεση του WEF, ενώ στη δεύτερη θέση από την τέταρτη πέρυσι ανέβηκε η Σουηδία, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ που έπεσαν φέτος στην τέταρτη θέση. Η Σιγκαπούρη παρέμεινε στην τρίτη θέση, ενώ η Γερμανία ανέβηκε στην 5η θέση (από 6η πέρυσι).

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κουιζ για δυνατούς παίκτες σε δύσκολους καιρούς..
Πολλές φήμες κυκλοφορούν τελευταία με το αν θα υπάρξει και τέταρτος υποψήφιος στον Δήμο Αγράφων.Μετά από την ανακοίνωση υποψηφιότητας των Τάτση και Τσαμάκη και σχεδόν το "κλείδωμα" του Τσιτσάνη με το Πασοκ πολλοί είναι αυτοί ,εντός των τειχών της Ευρυτανίας αλλά και εκτός,που θεωρούν σίγουρο την τέταρτη υποψηφιότητα.Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Μπούρας τελικά παρά τους ενδοιασμούς του θα κατέλθει στις εκλογές με νεανικό και "ευέλικτο"σχήμα με στηρίξεις εκ των Αθηνών....Άλλοι ότι "οι νέοι και άφθαρτοι" της Δυτικής Ευρυτανίας και όχι μόνο θα "πάρουν τα όπλα" και θα κατέβουν με ανεξάρτητο συνδυασμό και μάλιστα με μεγάλα ονόματα εκ των Αθηνών....Άλλοι ότι πρόεδρος απο Ευρυτανικό σύλλογο που εδρεύει στο Αγρίνιο ετοιμάζετε και αυτός....Τελικά πράγματι είναι καλό κουίζ για δυνατούς παίκτες σε δύσκολους καιρούς που ζούμε..

Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ: Γ.Παπαναστασίου στηρίζει η ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα

Στον Γ. Παπαναστασίου, πρώην Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, τελικά θα δώσει η ΝΔ το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αντί του βουλευτή Αχαΐας κ. Γ. Νικολόπουλου και του αναπληρωτή γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου που φέρονταν σαν πιθανοί υποψήφιοι.
Όπως καθίσταται προφανές η Ρηγίλλης προτίμησε και σε αυτή την περίπτωση να υποστηρίξει ένα νέο πρόσωπο και όχι ένα πιο έμπειρο πρόσωπο σε πολιτικές αναμετρήσεις, παρά τις ενστάσεις στελεχών της για την συγκεκριμένη πρακτική (όπως του κ. Β. Μεϊμαράκη πρόσφατα και του κ. Γ. Μανώλη παλαιότερα).
Διαβάστε την ανακοίνωση:
" Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεξάγονται σε περίοδο κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και τη ζωή των πολιτών.Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει στελέχη που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.Δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και στην ανάπτυξη της περιφέρειας. Στον αγώνα αυτό, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν νέα, ικανά και άξια στελέχη.Σήμερα, προτείνουμε για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας , τον κ. Γιώργο Παπαναστασίου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, πρώην Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας."