Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010


Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

"Καλλικράτης" και στα σχολεία της χώρας.

"Λουκέτο" βάζει το υπ. Παιδείας, λόγω έλλειψης μαθητών,σε πολλά σχολεία σε όλη την χώρα , από το σχολικό έτος 2010−2011 .
Στην Ευρυτανία κλείνουν 8 μονοθέσια.Δείτε τα αναλυτικά:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Αγίου Νικολάου.• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Αγίας Τριάδας.• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Αμπελίων.• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Καστανιάς.• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Τσούκας.• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Χρυσόβων.• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Χρύσως.• Το Μονοθέσιο Δ.Σ Μικρού Χωριού
Ρισκάρει Με Ανατροπές.......
Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος(από ΤΑ ΝΕΑ)

Στοίχημα για τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελούν οι χθεσινές επιλογές των 13 ανδρών υποψηφίων για τις ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, και παράλληλα το ορατό άνοιγμα που κάνει προς τις δυνάμεις της Αριστεράς επιλέγοντας να υποστηρίξει δυο στελέχη προερχόμενα από αυτή, στην Αθήνα και τη... Θεσσαλονίκη. Παρά το άγριο παρασκήνιο και τα παζάρια που έγιναν στους διαδρόμους του Τάε κβον ντο, το σημαντικό είναι ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε και νέα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να υλοποιήσουν τον «Καλλικράτη». Οι επιλογές των υποψηφίων στους οποίους περιλαμβάνονται τρεις υφυπουργοί, σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς αρνήσεις κυβερνητικών στελεχών να είναι υποψήφια, αποτελούν πλέον πρόκριμα για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και σήμερα, και να είναι ευρύτερος, πέρα από τις συμπληρώσεις που επιβάλλουν τα κενά των τριών παραιτούμενων υφυπουργών.
Από τα αγκάθια αυτής της διαδικασίας είναι ασφαλώς το γεγονός ότι έγινε με προχειρότητα, επέτρεψε τα παζάρια και ενέπλεξε τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος βρέθηκε να εισπράττει αρνήσεις από κυβερνητικά στελέχη για επιλογές που ο ίδιος είχε κάνει. Το θέμα αυτό αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζητήσεων στις εγκαταστάσεις του Τάε κβον ντο και επισκίασε κάθε άλλη συζήτηση, που αφορούσε για παράδειγμα τις ίδιες τις επιλογές. ]
Πολιτικά πάντως, εκτιμάται ότι το ΠΑΣΟΚ εξαναγκάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να επιλέξει υποψηφιότητες χαμηλότερης εμβέλειας κι αυτό πραγματικά αποτελεί ένα ρίσκο, δεδομένου ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου η αντιπολίτευση, εκ των πραγμάτων, θα θέσει στο κέντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το Μνημόνιο και τις επιπτώσεις του στην οικονομία. Από την άλλη πλευρά, ακριβώς για τη μορφή που αναμένεται να λάβει η προεκλογική αντιπαράθεση, το ΠΑΣΟΚ επιλέγοντας να στηρίξει προερχόμενες από την Αριστερά υποψηφιότητες για τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθηναίων- Θεσσαλονίκης) και τον Π. Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιχειρεί μέσα από την αμφίπλευρη αυτή στήριξη τον όσο γίνεται μεγαλύτερο αποχαρακτηρισμό της αναμέτρησης

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας

Πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοιδη κοινή συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, όπως είχαμε ζητήσει προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για την προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το από την αρχή της υπουργίας του υποβληθέν διεκδικητικό μας πλαίσιο και ενόψει των εξαγγελιών του κ. Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Πλην όμως, όχι μόνο ουδέν θετικό προέκυψε, αλλά ούτε αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας διεφάνη στον ορίζοντα.Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την αναγκαιότητα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των Οργανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας και την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων (ενιαίο μισθολόγιο, κρίσεις-προαγωγές, ΜΤΣ, εκλογικό επίδομα, αναδιάρθρωση υπηρεσιών, υλικοτεχνική υποδομή –εξοπλισμός κλπ.), κατενόησε μεν το δίκαιο των αιτημάτων μας, πλην όμως πρότεινε να υπάρξει συνάντηση για τα «οικονομικά» με τον Υπουργό Οικονομικών, για δε τα θεσμικά παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση και δήλωσε ότι θα τεθούν για διάλογο μετά τη ΔΕΘ.Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος.
Με συνοπτικές διαδικασίες υποστήκαμε περικοπές επιδομάτων και μισθών που μειώνουν το ετήσιο εισόδημά μας από 3.000 έως 7.000 ευρώ περίπου και έπεται συνέχεια. Χωρίς διάλογο και με απόλυτο αιφνιδιασμό, ανετράπη το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μας σύστημα, τα Μετοχικά Ταμεία καταρρέουν, οι επικουρικές συντάξεις απειλούνται και ήδη δρομολογούνται νέες μειώσεις των αποδοχών στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών του δημοσίου, με ένα νέο μισθολόγιο. Γνωρίζουμε όλοι σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Υπηρεσίες και ο εξοπλισμός τους. Οι περικοπές δαπανών επιδεινώνουν την κατάσταση, χωρίς να διαφαίνεται πρόθεση και διάθεση αυξημένων κονδυλίων ώστε να κατοχυρώνεται το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας. Υπηρετούμε με φιλότιμο και αυταπάρνηση για να αντεπεξέλθουμε στην αποστολή μας, μετρώντας νεκρούς και τραυματίες. Τα όρια και οι αντοχές μας εξαντλούνται, το ίδιο και η ανοχή της κοινωνίας ως προς την αποτελεσματικότητά μας, με κίνδυνο να στραφεί εναντίον μας, ενώ οι ευθύνες βαρύνουν άλλους.
Για όλα αυτά ξεκινάμε σειρά αγωνιστικών, δυναμικών κινητοποιήσεων, με πρώτο σταθμό την πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 (Πλατεία Λευκού Πύργου, ώρα 18.00), όπου η μαζική συμμετοχή μας είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.Θα συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς και απαξιωμένοι, ενώ ανατρέπονται τα πάντα;
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, για όλους…

Στερεά Ελλάδα: "Μια περιφέρεια χωρίς ταυτότητα "
Του Βαγγέλη Αποστόλου
"Η Στερεά Ελλάδα είναι μία περιφέρεια χωρίς συνοχή. Κι αυτό αντικατοπτρίζεται σ' ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ που χρόνια κατέχει: τη μεγαλύτερη ενδοπεριφερειακή απόκλιση, αφού περιλαμβάνονται στην επικράτειά της ο νομός με το υψηλότερο (εξωπραγματικό βέβαια) ΑΕΠ της χώρας, η Βοιωτία, και ο νομός με το χαμηλότερο ΑΕΠ, η ΕυρυτανίαΑν όμως εξεταστεί με βάση τους Δείκτες Ευημερίας και Ανάπτυξης που συνυπολογίζουν, εκτός των άλλων, και το επίπεδο των κοινωνικών υποδομών και του εισοδήματος, καταλαμβάνει την 8η θέση ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας. Με άλλα λόγια, με όρους ποσότητας είμαστε πλούσιοι, γιατί όντως παράγεται προϊόν, ενώ με όρους ποιότητας και ευημερίας είμαστε ανάμεσα στις φτωχότερες της χώρας. Και συμβαίνει να ευημερούν οι αριθμοί επειδή η έδρα μεγάλων επιχειρήσεων βρίσκεται στη Βοιωτία, όμως το εισόδημα και η απασχόληση αφορούν κατά μεγάλο μέρος στην Αττική.Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λοιπόν διακρίνεται εκτός από τη μεγάλη γεωγραφική και από οικονομική και κοινωνική ανομοιογένεια, με τις ανεπτυγμένες περιοχές να βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής οδού, τις προβληματικές κυρίως στις ορεινές ζώνες και τα τμήματα ορισμένων νομών σε άμεση εξάρτηση από την περιφέρεια της πρωτεύουσας. Γι' αυτό και κύριο γνώρισμά της είναι ο δυαδικός της χαρακτήρας. Ο δυισμός αυτός δεν αναδεικνύεται μόνο στη διαφορά του ΑΕΠ και στην ανάπτυξη ανάμεσα στους νομούς που γειτνιάζουν με την πρωτεύουσα και την υπόλοιπη περιφέρεια. Αναδεικνύεται κυρίως από τον χαρακτήρα της ανάπτυξής της, αφού η βιομηχανική συγκέντρωση σε «Οινόφυτα-Σχηματάρι» δεν προέκυψε σαν ενδογενής επενδυτική δυναμική, αλλά στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού νόμου κινήτρων. Έτσι η ανάπτυξη της περιφέρειας είναι κατά βάση εξωγενής και μπορεί να οδηγεί σε «ευημερία αριθμών», αλλά συσσωρεύει οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές πιέσεις και επιπτώσεις, τις οποίες δεν μπορεί να διαχειριστεί η τοπική κοινωνία.Από την άλλη, η διάχυση της οικονομικής ανάπτυξης στην «ενδοχώρα» είναι ιδιαίτερα χαμηλή.
Η ανεργία είναι κατά 2 μονάδες μεγαλύτερη από το μέσο εθνικό ποσοστό, με σημαντικές διαφορές ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπου στους νέους και τις γυναίκες τα ποσοστά είναι διπλάσια του μέσου εθνικού και με σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό αυτό της μακροχρόνιας ανεργίας. Όλα αυτά δείχνουν ότι η ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας είναι φαινομενική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα της.
Γι' αυτό και όχι μόνο δεν αποτελεί ομοιογενή περιφέρεια με βάση τα αναπτυξιακά κριτήρια, αλλά και έχει οδηγηθεί σε χαμηλή συνοχή, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία περιφερειακής συνείδησης και ταυτότητας. Τα παραπάνω αποτελούν μια πραγματικότητα (έτσι κι αλλιώς η λογιστική αντίληψη του ΑΕΠ δεν αποτελεί παρά έναν απλό ενδεικτικό δείκτη μεγέθους) στην οποία οφείλουμε να σταθούμε. Πάραυτα επειδή σήμερα βρισκόμαστε σε μια διαμορφωμένη κατάσταση πρέπει να τοποθετηθούμε στις πολιτικές που θα υλοποιηθούν την επόμενη περίοδο, όταν μάλιστα είναι σαφές ότι η σημερινή ετοιμότητα των φορέων της περιφέρειας σε σχέση με τις απαιτήσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι ανύπαρκτη. Αν δε προσθέσουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και το Μνημόνιο, τότε πρέπει να παρουσιάσουμε και συγκεκριμένες προτάσεις για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ -όπου αυτό είναι δυνατόν με βάση τους κανονισμούς- ώστε να αποφύγουμε και την απώλεια πόρων."

Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για τη χορήγηση

Για ΑΜΕΑ
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίαςεξέδωσε Προκήρυξη σχετικά με τη χορήγηση (3) τριών αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων σε Πολεμιστές Κύπρου, Άτομα με Αναπηρίες και Πολύτεκνους στους Δήμους Αγράφων Απεραντίων και Προυσού.
Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση των αδειών έχει ήδη ξεκινήσει και θαλήξει στις 15-10-2010.Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών που υποχρεούνται να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στη Νομαρχία, μεταξύ των οποίων είναι και τοΠιστοποιητικό Αναπηρίας Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Επιτροπής του Ν. 2556/1997, οι οποίες είναι γνωστές ως Επιτροπές του Ι.Κ.Α. για τον Ν. 2643/98.Επομένως, είναι απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν αιτήσεις και δεν έχουν Πιστοποιητικό Αναπηρίας από τις ανωτέρω Επιτροπές να προσέλθουν το συντομότερο δυνατό σε υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. για να εξεταστούν από αυτές.Για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες επί του θέματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αποκέντρωσης, πληρ. Κ. Αλεξάνδρα Γαϊλα τηλ. 22370-80219 τουΝομαρχιακού Καταστήματος.

Βρίσκουν στέγη οι Ευρυτάνες του Αγρινίου

Ομόφωνα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση οικοπέδου 723 τ.μ. στον Πανευρυτανικό ΣύλλογοΟμόφωνα δεκτή έκανε την πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας για την παραχώρηση της χρήσης οικοπέδου στον Πανευρυτανικό Σύλλογο έκτασης 723,66τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο ΟΤ 1180, προκειμένου ο Σύλλογος να δημιουργήσει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές για τις πολιτιστικές του δραστηριότητες.
Η διάρκεια της παραχώρησης θα είναι 50 έτη, με τον όρο ότι θα κατασκευαστούν κτιριακές υποδομές σε χρονικό διάστημα 5 ετών από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.
Ο Π. Μοσχολιός στην τοποθέτησή του τόνισε: « Με την απόφαση αυτή υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημα του Πανευρυτανικού Συλλόγου, ενός από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους στην περιοχή μας, αλλά και τη δέσμευση της δημοτικής αρχής προς τους Ευρυτάνες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας σε δύσκολα χρόνια, εργάστηκαν, πρόσφεραν και βοήθησαν στην ανάπτυξή της.
Άλλωστε, αυτή η δημοτική αρχή, πάντοτε επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα πολιτισμού και προσφοράς κοινωνικού έργου.Πρέπει, λοιπόν, με απόφασή μας να παραχωρήσουμε στον Πανευρυτανικό Σύλλογο κατάλληλο οικόπεδο ώστε να αποκτήσει τον αναγκαίο χώρο στον οποίο θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές όπου θα στεγαστούν οι μνήμες και η παράδοσή τους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου κ. Κώστας Νταβαρίνος, αφού αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Πανευρυτανικός Σύλλογος στην περιοχή μας, ευχαρίστησε τον κ. Μοσχολιό και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του οικοπέδου, υπογραμμίζοντας ότι με τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου θα ενισχυθεί περισσότερο η δραστηριότητα του Συλλόγου, προς την καλύτερη επίτευξη των σκοπών του.
Ο Κ.Περγαντάς ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Στερεάς

Στην Στερεά Ελλάδα τελικά το χρίσμα πήρε ο Κλέαρχος Περγαντάς.
Ο νομάρχης Βοιωτίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις την Περιφέρεια Στερεάς. Παρότι παραδέχεται ότι πρόκειται για ένα δύσκολο αγώνα εμφανίζεται αισιόδοξος για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.
]Διαβάστε παρακάτω όλα τα ονόματα των "εκλεκτών" του ΠΑΣΟΚ για τις 12 περιφέρειες:
Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης
Κεντρική Μακεδονία Γιάννης Μπόλαρης
Δυτική Μακεδονία Γιαννης Παπαιορδανίδης
Ήπειρος Βαγγέλης Αργύρης
Θεσσαλία Απόστολος Παπατόλιας
Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας
Αττικής Γιάννης Σγουρός
Πελοποννήσου: Τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη
Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής
Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Πήρε Νταβαρίνο ο Απεραντιακός

Παίκτης του Απεραντιακού την επόμενη περίοδο θα είναι ο Άρης Νταβαρίνος.
Ο 19χρονος μέσος, που πέρυσι αποτέλεσε ένα από τα στελέχη του Απόλλωνα στη Δ’ Εθνική, δόθηκε δανεικός από την «ελαφρά ταξιαρχία» ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.Εκτός του Νταβαρίνου (ο οποίος θα παίζει σαν μικρός, αφού είναι κάτω των 21), οριστικοποιήθηκε και η απόκτηση του 24χρονου Κύπριου στόπερ Παναγιώτη Λοντού, ο οποίος αγωνιζόταν πέρυσι σε ομάδα του τοπικού της Χαλκιδικής.

Δελτίο τύπου του Γ.Ν.Καρπενησίου

"Οι εγγραφές των μαθητών-τριών στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Καρπενησίου για το σχολικό έτος 2010-2011 θα συνεχιστούν έως 01-09-2010 έως 20-09-2010.
Οι εγγραφές γίνονται στην Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών, καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες από 9:00 π.μ.-13:00μ.μ επί της οδού Παναγίας Προυσιωτίσσης 10, τηλέφωνο επικοινωνίας 22370-21226 ."
Ο Διοικητής Του Γ.Ν. Καρπενησίου
Χαλιάσος Γεώργιος