Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010


Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

"Είναι για γέλια".....

Απο το γραμματοκιβώτιο μας
"…..Υποψήφιοι πάνε και έρχονται στο δήμο Αγράφων ..Ότι να'ναι,εδω......
Αυτός όμως που αξίζει πραγματικά να είναι υποψήφιος δήμαρχος του νεοσύστατο δήμου Αγράφων σιωπά επιδεικτικά .
Γιατί άραγε?
Μήπως βλέπει αυτά τα καμώματα και τον ευτελισμό του θεσμού του δημάρχου σε έναν ιστορικό δήμο και για αυτό σιωπά ……..
Σίγουρα πρόκειται αν δεν το ξέρεται για τον ΝΥΝ δήμαρχο Αγράφων ,κ.Χρήστο Μπουρα
Τα σχόλια δικά σας...
Εμείς πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει και πιθανών έχει ΠΟΛΛΑ να πει...
Αναγνώστης

Ο καιρός σήμερα....

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία την Θράκη την Ανατολική Θεσσαλία την Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες και μετά τα φαινόμενα παντού θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν καθ όλη την διάρκεια της ημέρας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 6 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 5 Beaufort, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν τα 5 Beaufort.
H θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα Βόρεια από 16-28 βαθμούς κελσίου στα Κεντρικά από 18-31 βαθμούς κελσίου στα Δυτικά από 19-30 βαθμούς κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 19-31.
meteonews

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Καλλικράτης στο Δημόσιο με κατάργηση θέσεων και μετατάξεις
Τη σύσταση ενός ισχυρού επιτελικού και συντονιστικού κέντρου προωθεί η κυβέρνηση με στόχο τη μεταρρύθμιση του κράτους σύμφωνα με τις επιταγές του «Καλλικράτη».
Το σχέδιο αναμένεται να οδηγήσει σε μεταστέγαση όλων των υπουργείων, σε αναδιάρθρωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών, σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων και σε συγχωνεύσεις ή και κλείσιμο φορέων του Δημοσίου. Όπως αναφέρεται στο Βήμα του Σαββάτου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά την ολοκλήρωση της απογραφής, αναμένει την κατάρτιση του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων, που θα του επιτρέψει να έχει μια σαφή εικόνα της στελέχωσης των υπηρεσιών.
Με τη μεταρρύθμιση αυτή η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα επιτύχει μείωση του στενού δημοσίου τομέα κατά 30%. Η νέα δομή που θα αποκτήσουν τα υπουργεία, όπως επισημαίνεται από τη σχετική μελέτη, «θα λαμβάνει υπόψη της το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα 'Καλλικράτης', θα αναδεικνύει τον ρόλο της κεντρικής διοίκησης (υπουργεία, γενικές και ειδικές γραμματείες, ΝΠΔΔ, ανεξάρτητες αρχές και γενικές διοικήσεις) και θα στοχεύει στην ολοκλήρωση ενός μοντέλου διοικητικής διάρθρωσης της χώρας που θα βασίζεται σε μια νέα σχέση ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα διοίκησης».Με το σχέδιο επιδιώκεται η αντιμετώπιση σοβαρών δομικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών, όπως η έλλειψη συντονιστικών μηχανισμών και σύγχρονων οργανωτικών δομών, η υπέρμετρη διόγκωση της ιεραρχικής πυραμίδας, η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, ο πολλαπλασιασμός των θέσεων ευθύνης και ο κατακερματισμός της οργάνωσης των υπηρεσιών.
Μεταξύ των βασικών παρεμβάσεων είναι:Ανακατανομή προσωπικού και αξιολόγηση. Θα υπάρξει ανακατανομή του προσωπικού στις νέες οργανικές θέσεις που θα συσταθούν με βάση τα οργανογράμματα των υπουργείων, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για μαζικές μετακινήσεις και μετατάξεις.Περιγραφή θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση, προκειμένου να υπερβεί τον σκόπελο των μαζικών υποχρεωτικών μετατάξεων, προτίθεται να προχωρήσει και σε περιγραφή των θέσεων εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτονται πλέον από υπαλλήλους με βάση τις γνώσεις, την εμπειρία, τη δεξιότητα και την ικανότητά τους. Οι υπάλληλοι των υπουργείων θα εργάζονται δηλαδή όπως ακριβώς εργάζονται σήμερα οι υπάλληλοι των τραπεζών, καθένας εκ των οποίων έχει συγκεκριμένο αντικείμενο.Νέος τρόπος χρηματοδότησης. Μετά την αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού του κράτους που θα ισχύσει από φέτος, θα θεσπιστεί και η διασύνδεση των νέων δομών των υπουργείων με τη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Τα υπουργεία δεν θα χρηματοδοτούνται πλέον αυθαίρετα, όπως συμβαίνει σήμερα και συχνά μέσω «σκοτεινών κωδικών», αλλά με βάση τριετή προγράμματα τα οποία θα αναθεωρούνται κάθε χρόνο.