Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η υπερκομματική υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη


"Ανήκω στο κόμμα των Ευρυτάνων"

Ο Κώστας Μπακογιάννης τονίζει με κάθε απάντηση και σε κάθε λέξη την υπερκομματική υποψηφιότητά του. Καλοδεχούμενη η στήριξη της Ν.Δ. αλλά, αν εκλεγεί, θα επισκεφθεί και θα καλέσει όπως λέει, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο όμορφο Καρπενήσι. Αλλά και στην ερώτηση αν είναι μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, απαντά: «Ανήκω στο κόμμα των Ευρυτάνων».

Πιστεύει στο αύριο και στο ότι η κοινωνία είναι μπροστά από την πολιτική. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο Χάρβαρντ, με θητείες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Παγκόσμια Τράπεζα, ο γιός του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη επιλέγει να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του στο Καρπενήσι.

Εάν και εφόσον εκλεγεί δήμαρχος… Στη συνέντευξη στη Real News αναφέρει επίσης ότι: «Αν δεν κάνω στους Ευρυτάνες, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα με στείλουν σπίτι μου» καθώς και «Καθένας κάνει τις επιλογές του. Η δική μου είναι να δουλέψω για το νέο δήμο Καρπενησίου».

Δ.Σhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Περνώντας απο το Κυπαρίσσι προς το κάστρο της Πρασιάς


Το κάστρο της Πρασιάς βρίσκεται στον συνοικισμό Κυπαρίσσι σε απόσταση 1.5 χιλιόμετρου ανατολικά από την Πλατεία. Κινούμαστε προς την θέση πλάτωμα του Αι Λιά και με τα πόδια προς το ύψωμα ανατολικά 300 μέτρα ακόμη. Στο κάστρο αυτό φαίνεται ότι υπήρχε κατά την προχριστιανική εποχή οργανωμένη ακρόπολη. Πλήθος αντικειμένων ήρθαν στην επιφάνεια από τις επεμβάσεις των κατοίκων και τις παράνομες ανασκαφές. Μικρά αγαλματίδια από μέταλλο και κεραμικό,πουλιά,φίδια,ανθρώπινες μορφές και αγγεία διαφόρων μεγεθών λαθραία ήρθαν στο φως και κανένας δεν γνωρίζει ποιο δρόμο πήραν

Ο Άγγλος περιηγητής Γούντχάουζ διέσωσε στα 1892 ορισμένες πληροφορίες από ταφικές πλάκες του αρχαίου νεκροταφείου στο κάστρο. Πρώτη πλάκα έγραφε «ΕΥΤΥΝ-ΟΜΟΣ-ΑΙΝΙΧΟΥ.ΚΛΕΟΤΑΣ ΤΕΛΕΜΟΥ»

Η δεύτερη πλάκα είχε τα εξής σφαλισμένα γράμματα «ΤΕΛΕΝΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΙΟΥ»

Και η Τρίτη πλάκα έγραφε «ΕΥΡΥΝΟΜΗ ΤΙΜΑΓΟΡΟΥ»

Μαζί με την τελευταία πλάκα βρ’εθηκαν πολύ όμορφα χρυσά σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο Εθνομάρτυρας: Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός


“Δεν έχω μήτε σακούλα, μήτε σπίτι, μήτε κασέλα, μήτε άλλο ράσο, αλλά παρακαλώ και τον Θεό να μην μου δώσει μέχρι τέλους της ζωής μου, διότι ωσάν κάμνω αρχήν να παίρνω άσπρα, έχασα τους αδελφούς μου...”



Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, μοναχός, υπήρξε δάσκαλος και φωτιστής του Γένους, εθνομάρτυρας και άγιος της Εκκλησίας. Ανήκει στις φωτισμένες μορφές, που προετοίμασαν το Γένος για την παλιγγενεσία του. Η εμφάνιση του συνέπεσε με μια κρισιμότατη περίοδο της ιστορίας του δούλου Γένους.

Τον 18ο αιώνα συντελείται η ανασυγκρότηση του ελληνισμού σ' όλους τους τομείς. Σ' αυτή την πολύ κρίσιμη και φρικτή εποχή, για την εκκλησία και το γένος ολόκληρο, έζησε και έδρασε ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 1779). Παπάδες δεν υπήρχαν.

Επικρατούσε αγραμματοσύνη, σκληρότητα, αθλιότητα, αγριότητα, βαρβαρότητα και το χειρότερο οι ομαδικοί εξισλαμισμοί όλο και περισσότεροι γίνονταν.

Γεννήθηκε το 1714 στο Μέγα Δένδρο Θέρμου (επαρχίας Αποκούρου) της Αιτωλίας και το κατά κόσμο ονοματεπώνυμό του ήταν Κώστας Δημητρίου. Ο πατέρας του ήταν φτωχός υφαντής, που ύφαινε σάκους για τη μεταφορά των καρπών από τα χωράφια στα σπίτια και στους νερόμυλους της περιοχής για άλεσμα. Τα πρώτα γράμματα ο Κοσμάς τα έμαθε στο Κρυφό Σκολειό του Μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα Θέρμου. Ο χώρος όπου ο Ιερομόναχος του Μοναστηριού δίδασκε ανάγνωση και γραφή διατηρείται ως μουσείο κέρινων ομοιωμάτων . Όταν έγινε 17 χρονών πηγαίνει να μάθει γράμματα στη Λομποτινά Ναυπακτίας όπου δάσκαλος εκεί ήταν ο μοναχός Ανανίας Δερβισιάνος.

Μετά από δυο χρόνια παραμονής του αναχωρεί για τα Βραγγιανά των Αγράφων, όπου δάσκαλος ήταν ο μοναχός Θεοφάνης και ο οποίος είχε μαθητή τον αδελφό του Κοσμά, το Χρύσανθο. Εκεί παρέμεινε οκτώ χρόνια, έμαθε άριστα την Ελληνική Γλώσσα, την Λογική, την Αριθμητική και την πρακτική Ιατρική. Το 1743 πηγαίνει στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους (μονή Βατοπεδίου), όπου ο Μέγας Δάσκαλος Ευγένιος Βούλγαρης τον μύησε στα μεγάλα σχέδια του προς απελευθέρωση του Έθνους. Εκεί σπούδασε θεολογία, φιλοσοφία και φιλολογία (επί 17 χρόνια). Το 1759 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Φιλοθέου και το 1760 εγκαταλείπει τη Μονή και πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν και ο αδελφός του Χρύσανθος. Στο χώρο της μετάνοιάς του φλέγονταν από τον πόθο να βοηθήσει το υπόδουλο Γένος, συμβάλλοντας "στον κατά Θεόν φωτισμό του". "Ακούοντας και εγώ, αδελφοί μου -θα πει αργότερα-τούτον τον γλυκύτατον λόγον, όπου λέγει ο Χριστός μας, να φροντίζωμεν και δια τους αδελφούς μας, μ' έτρωγεν εκείνος ο λόγος μέσα είς την καρδίαν τόσους χρόνους, ωσάν το σκουλήκι, όπου τρώγει το ξύλον... Όθεν άφησα την Ιδικήν μου προκοπήν, το ιδικόν μου καλόν, και εβγήκα να περιπατώ από τόπον είς τόπον και διδάσκω τους αδελφούς μου". Και αλλού θα συμπληρώσει: "Επειδή το Γένος μας έπεσεν εις αμάθειαν, είπα: Ας χάση ο Χριστός εμένα, ένα πρόβατον, και ας κερδίση τα άλλα. Ίσως η ευσπλαγχνία του Θεού και η ευχή σας σώση και εμένα". Στα τέλη του 1760, πιθανότατα, σε ηλικία 46 χρόνων, πήγε στην Κωνσταντινούπολη και έλαβε άδεια και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Σωφρονίου Β', για να αρχίσει το ιεραποστολικό του έργο, το οποίο συνέχισε για μια περίπου εικοσαετία μεταλαμπαδεύοντας στο υπόδουλο γένος τον πόθο του για την απελευθέρωση και το επισφράγισε με το μαρτύριο του.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ.

Από τη διδασκαλία του σώθηκαν αρκετές διδαχές και προφητείες για την ελευθερία του Γένους...

"Καλλίτερα να αφήσετε τα παιδιά σας φτωχά και γραμματισμένα παρά πλούσια και αγράμματα".

" Ίδια την έκαμεν ο Θεός την γυναίκαν με τον άνδραν, όχι κατωτέραν ".

Μερικές από τις προφητείες που είπε κατά την τελευταία περιοδεία του το 1779 στη Δρόβιανη της Β. Ηπείρου, όταν ρωτήθηκε πότε θάρθη το "ποθούμενον".

“Όταν θα γίνουν αυτά που κατά θεία φώτιση θα σας πω κοντά θάναι…"

1. Θάρθει καιρός που θα δεθεί ο κόσμος με μια λινιά κι' οι άνθρωποι, όσο μακριά κι' αν είναι θα μιλούν εύκολα συνατοί του σαν νάναι στον πλαϊνό οντά κι' ας είναι ο ένας στην Πόλη κι' ο άλλος στη Μοσχοβιά.

2. Θα δείτε να πετάνε άνθρωποι στον Ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο. Όσοι θα ζουν τότε θα τρέξουν στα μνήματα και θα φωνάξουν : “Βγάτε σεις οι πεθαμένοι να μπουμ' εμείς οι ζωντανοί”.

3. Θάναι καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγονται συνατοί τους. 'Εγώ δε σας συνιστώ αγάπη και ομόνοια.

4. Θα ιδείτε στον κάμπο ένα αμάξι δίχως άλογα να ροβολάει γρηγορότερα από το λαγό....

Η προφητεία για το Κυπαρίσσι της Πρασιάς

Το Κυπαρίσσι της Πρασιάς, έγινε πανελλήνια γνωστό, διότι είναι φορτωμένο με μία σημαντικότατη προφητεία του ισαποστόλου και εθνομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού, η οποία αφορά στης Ελλάδας μας τη λευτεριά.

Ο ΠατροΚοσμάς, περνώντας σιμά απ’ το Κυπαρίσσι, όταν οι κάτοικοι της περιοχής, και όχι μόνο, τον ρώτησαν για της Ελλάδας το ξεσκλάβωμα, τους απάντησε: «Αν το κυπαρίσσι αυτό ξεραθεί από την κορυφή, η Πατρίδα μας θα ελευθερωθεί, αν ξεραθεί από κάτω, δεν θα λευτερωθεί». Τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί παρήλθαν και η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού «δήλησε»! Την αυγή του λευτεροφόρου ’21, του Κυπαρισιού η κορυφή ξεράθηκε και της λευτεριάς ο ήλιος σκέπασε την Ελλάδα…! http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Δρόμοι του....."Βοήθα Παναγιά "...!!!


Γράφει ο Α. Κουβέλης



Στην Ελλάδα που έχουν δαπανηθεί δισεκατομμύρια ευρώ για δημόσια έργα, υπάρχουν ακόμη εθνικοί δρόμοι από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη. Η αυτοψία μας σε κομμάτι του εθνικού δικτύου στην Ευρυτανία και την Φθιώτιδα αλλά και στους ορεινούς δρόμους των Αγράφων αποτυπώνει μια τριτοκοσμική εικόνα. Η οδήγηση στο ορεινό δίκτυο Αγράφων απαιτεί τύχη και υπομονή, καθώς σε 500 χλμ. δρόμων δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο άσφαλτο.

Γκρεμοί και κατολισθήσεις θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των ορεσίβιων, αλλά και όσων παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο. Από την προηγούμενη αυτοψία του ALPHA το 2004 στα Άγραφα, έργα ξεκίνησαν μόνο στο τμήμα Κρέντη-Βαρβαριάδα, αλλά έμειναν στη μέση λόγω αδυναμίας του εργολάβου σύμφωνα με τον Δήμο. Για το κομμάτι Βαρβαριάδα-Μάραθος η δημοπράτηση ανεστάλη και για το υπόλοιπο δίκτυο εκκρεμεί η έγκριση της μελέτης. Στην εθνική οδό Καρπενησίου-Αγρινίου το όραμα του Τρικούπη για ένα οδικό δίκτυο στην καρδιά της Ρούμελης γκρεμίζεται κυριολεκτικά στις χαράδρες της Χελιδόνας.

Μέσα σε λίγα λεπτά η γη άνοιξε και κατάπιε την εθνική οδό Καρπενησίου-Αγρινίου ακριβώς πάνω από το μοναστήρι του Προυσού και με πρόχειρα μέτρα δόθηκε στην κυκλοφορία μόνο η μία λωρίδα κυκλοφορίας. Τον ίδιο δρόμο είχε δείξει με ρεπορτάζ μας ένα χρόνο πριν. Από τότε αντί να φτιαχτεί, χειροτερεύει. Η εθνική οδός Λαμίας Αγρινίου έχει πλάτος μόλις 6 μέτρα, τόσα όσα όταν κατασκευάστηκε το 1880.

Το 1972 έγιναν απαλλοτριώσεις για την διαπλάτυνση του οδοστρώματος, αλλά έργα δεν έγιναν ποτέ. Η συγκεκριμένη εθνική οδός χωράει ουσιαστικά μόνο ένα όχημα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια, σύμφωνα με την Περιφέρεια είναι θέμα του υπουργείου.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Τόλης για υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αγράφων;






Tο όνομα του Γεωργίου Τόλη ακούγεται τις τελευταίες ώρες για υποψήφιος(ανεξάρτητος μεν)αλλά με την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Τόλης συμμετείχε στον συνδυασμό του Δημητρόπουλου για τον Δήμο Ασπροποτάμου όπου και ήταν και πρόεδρος του ΔΣ.

Πολλά ακούγονται αλλά λίγες μέρες μείναν πριν ακούσουμε τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, και οι επιλογές της τοπικής επιτροπής αξιολόγησης για τους δύο δήμους του νομού .Το περιμένουν .....τόσο οι ενδιαφερόμενοι, όσο και οι...αντίπαλοι.

Με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση στην όλη διαδικασία και δεν λείπουν οι αντιδράσεις από όσους «κόπηκαν» τοπικά, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίσημη στήριξη και αν τελικά οι επιλογές θα αποτελέσουν και αποφάσεις από τα Κεντρικά.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Οι πινακίδες πληγώνουν τα δένδρα


Μεγάλο το πρόβλημα και στην Ευρυτανία-Αδιαφορούν οι αρμόδιες αρχές!!





Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους της Λαμίας αναφέρει και συγχρόνως καταγγέλει: Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί για το απαράδεκτο θέαμα των καρφωμένων διαφημιστικών πινακίδων σε κορμούς δέντρων, σε αστικές και δασικές περιοχές. Ως γνωστόν, η πράξη αυτή απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες, για να αποφύγουν τα διαφημιστικά τέλη και τα παράβολα στις αρμόδιες αρχές, καρφώνουν με μεγάλες πρόκες τις διαφημιστικές τους πινακίδες στους κορμούς των άτυχων δέντρων.Και οι Δήμοι, το Δασαρχείο και τα Αστυνομικά Τμήματα δείχνουν απαράδεκτη ανοχή και τηρούν αιδήμονα σιωπή.

Οι σαρανταπεντάρες ατσαλόπροκες δεν πληγώνουν μόνον τα ανήμπορα δέντρα αλλά και τον πολιτισμό και την αισθητική της πόλης μας.Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν την απαράδεκτη πράξη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και το Δασαρχείο να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Καλούμε το Δήμο Λαμιέων να φροντίσει για την αύξηση του αστικού πρασίνου με δημιουργία καινούργιων πάρκων, κήπων και δενδροστοιχιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην κόβουν αυθαίρετα τα δέντρα της γειτονιάς τους, με τη δικαιολογία ότι τους εμποδίζουν. Αντίθετα να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν.

Τέλος καλούμε τους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους να δραστηριοποιηθούν στη φροντίδα και προστασία του λιγοστού και πολύτιμου αστικού πρασίνου της πόλης μας.

Πρέπει να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην ασυνειδησία και παρανομία κάποιων συμπολιτών μας."

Οι πινακίδες πληγώνουν τα δένδρα


Μεγάλο το πρόβλημα και στην Ευρυτανία-Αδιαφορούν οι αρμόδιες αρχές!!





Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους της Λαμίας αναφέρει και συγχρόνως καταγγέλει: Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί για το απαράδεκτο θέαμα των καρφωμένων διαφημιστικών πινακίδων σε κορμούς δέντρων, σε αστικές και δασικές περιοχές. Ως γνωστόν, η πράξη αυτή απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Κάποιοι ασυνείδητοι επιχειρηματίες, για να αποφύγουν τα διαφημιστικά τέλη και τα παράβολα στις αρμόδιες αρχές, καρφώνουν με μεγάλες πρόκες τις διαφημιστικές τους πινακίδες στους κορμούς των άτυχων δέντρων.Και οι Δήμοι, το Δασαρχείο και τα Αστυνομικά Τμήματα δείχνουν απαράδεκτη ανοχή και τηρούν αιδήμονα σιωπή.

Οι σαρανταπεντάρες ατσαλόπροκες δεν πληγώνουν μόνον τα ανήμπορα δέντρα αλλά και τον πολιτισμό και την αισθητική της πόλης μας.Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να κινητοποιηθούν για να σταματήσουν την απαράδεκτη πράξη. Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και το Δασαρχείο να επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Καλούμε το Δήμο Λαμιέων να φροντίσει για την αύξηση του αστικού πρασίνου με δημιουργία καινούργιων πάρκων, κήπων και δενδροστοιχιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην κόβουν αυθαίρετα τα δέντρα της γειτονιάς τους, με τη δικαιολογία ότι τους εμποδίζουν. Αντίθετα να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν.

Τέλος καλούμε τους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους να δραστηριοποιηθούν στη φροντίδα και προστασία του λιγοστού και πολύτιμου αστικού πρασίνου της πόλης μας.

Πρέπει να τεθεί ένα οριστικό τέλος στην ασυνειδησία και παρανομία κάποιων συμπολιτών μας."

Σ.ΜΣ.Μ
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010


Ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων









Ανακοινώθηκαν απο το Υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας ,που θα ισχύσουν στις προσεχείς εκλογές , με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή.









ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤ --ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ--ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΑΓΡΑΦΩΝ----------------3.691------------7

ΑΠΕΡΑΝΤ ΙΩΝ-----------3.213------------6

ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ-------2.729------------6

ΒΙΝΙΑΝΗΣ---------------1.438------------3

ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ------------2.533------------5

ΣΥΝΟΛΟ----------------13.604-----------27

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ-----------2.163------------3

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ--------9.390------------14

ΚΤΗΜΕΝΙΩΝ----------1.168-------------2

ΠΟΤΑΜΙΑΣ------------1.933-------------3

ΠΡΟΥΣΣΟΥ------------2.253-------------3

ΦΟΥΡΝΑ---------------1.542-------------2

ΣΥΝΟΛΟ---------------18.449-----------27









Αριθμός Περιφερειακών συμβούλων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ--ΠΡΑΓΜ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ--ΑΡ.ΠΕΡΙΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ...................................178.771......................................15

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ................................32.053........................................3

ΦΩΚΙΔΑΣ.......................................48.284.........................................4

ΒΟΙΩΤΙΑΣ.....................................131.085.......................................11

ΕΥΒΟΙΑΣ.......................................215.136.......................................18http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Γυρνώντας στο καφενείο του χωριού..






"Οι διακοπές στην Ελληνική επαρχία και η ανθρώπινη επαφή με τους αγρότες εκτός από ξεκούραση και ηρεμία μου πρόσφερε και γνώση.Προσδιορίζω τον εαυτό μου σαν μέσο άνθρωπο με μέση λογική και σχετικά περιορισμένες γνώσεις. Το κουσούρι μου είναι ότι σκέφτομαι, ερευνώ και συζητώ με όλους χωρίς να κάνω τον έξυπνο και τον παντογνώστη. Το κέντρο των συζητήσεων στο χωριό είναι το καφενείο, χωρίς την περιττή πολυτέλεια των Αθηναϊκών cafe. Ο ξένος για τους αγρότες είναι ιερός και γίνεται αμέσως το επίκεντρο της παρέας και της συζήτησης και ποτέ δεν τον αφήνουν να πληρώσει.Τα όσα άκουσα και έμαθα με κατέπληξαν και αναρωτήθηκα αν κάποιος υπεύθυνος της Ελληνικής πολιτείας έχει βρεθεί σε επαρχιακό καφενείο και έχει συζητήσει με τους αγρότες.Η Ελληνική επαρχία είναι σήμερα αποκομμένη και εγκαταλειμμένη απ’ την πολιτεία. Οι αγρότες μένουν ανημέρωτοι, αβοήθητοι και απροστάτευτοι.

Το υπουργείο γεωργίας καρφωμένο στην πρωτεύουσα δεν προσφέρει ούτε τα ουσιώδη στον αγροτικό πληθυσμό.Το τι θα καλλιεργήσει ο αγρότης έχει αφεθεί τύχη, ενημέρωση και καθοδήγηση δεν υπάρχει με συνέπεια η απόφαση να παίρνεται από τον αγρότη που δεν γνωρίζει ούτε τι ζητάνε οι αγορές ούτε τις νέες καλλιέργειες και να πέφτει θύμα των επιτήδειων.Το συνηθέστερο είναι αν π.χ. πέρυσι το καρπούζι είχε καλή τιμή φέτος όλοι θα καλλιεργήσουν καρπούζι και η τιμή λόγω υπερπαραγωγής να είναι εξευτελιστική ενώ αν ένα προϊόν πέρυσι είχε μικρή τιμή δεν το φυτεύει κανένας.

Οι γεωπόνοι έχουν μετατραπεί σε εμπόρους φυτοφαρμάκων, σπόρων και λιπασμάτων οδηγώντας τους αγρότες σε καλλιέργειες σύμφωνα με τα εμπορικά τους κέρδη. Προτείνεται συνήθως η υπερχρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.Οι έμποροι λειτουργώντας με λογικές ολιγοπωλίων συνεννοούνται μεταξύ τους και καθηλώνουν τις τιμές μη δίνοντας περιθώρια επιλογής στους αγρότες.Οι αγροτικές ενώσεις καθυστερώντας τις πληρωμές και λειτουργώντας γραφειοκρατικά οδηγούν τους αγρότες στους εμπόρους .Η σωστή διαχείριση του νερού είναι άγνωστη στους καλλιεργητές.

Οι ανακοινώσεις που τοποθετούνται στα τοπικά δημοτικά γραφεία λειτουργούν σαν εκπρόσωποι της εκάστοτε κυβέρνησης και του υπουργού. Περιορίζονται σε πομπώδεις αναγγελίες των πεπραγμένων του υπουργού και πληροφόρηση για το πότε θα πάρουν κάποια επιστροφή χρημάτων ή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων από καταστροφές.Οι γεωπονικές σχολές απουσιάζουν κολλημένες στα αστικά κέντρα. Τα αποτελέσματα των όποιων ερευνών δεν φτάνουν ποτέ στους αγρότες, οι νέες τεχνολογίες είναι άγνωστες και οι έμποροι των γεωργικών μηχανημάτων τους ενημερώνουν μόνο για όσα μηχανήματα εμπορεύονται.Φυσικά ούτε λόγος για διαδίκτυο, τα μόνα που γνωρίζουν κάτι είναι τα παιδιά που παίζουν παιχνίδια στο internet cafe.

Το 2013 οι επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων από την ΕΕ θα σταματήσουν και τα δικαιολογημένα ερωτήματα των αγροτών για το τι θα γίνει μετά παραμένουν αναπάντητα. Οι αναδιαρθρώσεις των καλλιεργειών αν γίνουν, θα γίνουν στα τυφλά χωρίς ενημέρωση και καθοδήγηση των αγροτών, μετά οι τεχνοκράτες θα μιλούν για έλλειψη ανταγωνιστικότητας, ποιότητας κτλ.

Οι συνεταιρισμοί τέλος με το βεβαρημένο παρελθόν τους φοβίζουν τους αγρότες με συνέπεια καθένας να προσπαθεί να επιβιώσει μόνος του.Μεγάλο ερώτημα επίσης πως γίνεται όλοι οι αγρότες να είναι πολλά πολλά χρόνια χρεωμένοι στην Αγροτική τράπεζα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αγροτική δεν λειτουργεί προς όφελος της Ελληνικής γεωργίας τουλάχιστον όπως θα έπρεπε και με τις δυνατότητες που έχει.

Κυρία Υπουργέ, μια επίσκεψη σε ένα χωριάτικο καφενείο χωρίς κουστωδία και κουστουμαρισμένα κομματόσκυλα θα σας έκανε πολύ σοφότερη".....

Πατριώτηςhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Με πάνω απο 20000 κενά ξεκινά η νέα σχολική χρονιά


Η σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, ομολόγησε χθες η υπουργός Παιδείας



Εμφραγμα προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η ομολογία της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου ότι η εφετινή σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών.

Η υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι εφέτος θα είναι η δυσκολότερη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά, καθώς θα έχουμε τους μισούς διορισμούς εκπαιδευτικών και μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων (11.466 άτομα αποχώρησαν από τα σχολεία ολόκληρης της χώρας). Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ένας στους εννέα εκπαιδευτικούς υπέβαλε εφέτος παραίτηση, ενώ την ίδια στιγμή οι μόνιμοι διορισμοί μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά (διορίστηκαν 2.825 άτομα). Το μέτρο του περιορισμού των αποσπάσεων φαίνεται ότι δεν απέδωσε, καθώς έχουν επιστρέψει στα σχολεία λιγότεροι από 5.000 εκπαιδευτικοί, πολλοί από τους οποίους θα επιστρέψουν πιθανότατα σε διοικητικά πόστα, καθώς οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά τη χώρα «άδειασαν» και καλούν τώρα για νέες αποσπάσεις.

Αδιάλλακτοι είναι όμως και οι εκπαιδευτικοί, που απειλούν το υπουργείο Παιδείας με «ανταρσία» εάν ακολουθήσει τη μόνη διέξοδο που έχει και ζητήσει υπερωρίες ή μετακινήσεις δασκάλων και καθηγητών. Ολα αυτά ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη η πρώτη εφετινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας, με τη μορφή παράστασης διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Ορατός ο κίνδυνος για ελλείψεις στα σχολεία της Ευρυτανίας

Μπορεί σε όλο τον νομό να ήταν ελάχιστοι οι εκπαιδευτικοί της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης ωστόσο ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με την κάλυψη κενών θέσεων κυρίως στα Δημοτικά Σχολεία του νομού και σε κάποιες ειδικότητες στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Για φέτος κατατέθηκαν μόλις 6 αιτήσεις για συνταξιοδότηση, σε αντίθεση με πέρυσι που οι αιτήσεις ήταν 5. Αντίστοιχα και στην Α΄θμια Εκπαίδευση ,στα Δημοτικά Σχολεία, κατατέθηκαν φέτος μόλις 4 αιτήσεις συνταξιοδότησηςhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010


Χειμάρα αποφάσισε η Ρηγίλλης για υποψήφιο στη Στερεά Ελλάδα...

Έντονη ενόχληση από τον Θ. Γιαννόπουλο που είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει...



Τον νυν νομάρχη Φθιώτιδας Θανάση Χειμάρα αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να στηρίξει η ΝΔ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το επιχείρημα με το οποίο έκανε γνωστή τη σχετική απόφαση ο κομματικός αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση Βασ. Μιχαλολιάκος ήταν ότι η ΝΔ θέλει να στηρίξει "αυτοδιοικητικά" πρόσωπα. Αυτό όμως φαίνεται ότι ήταν μια πρόφαση για να αποκλειστεί η υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Θανάση Γιαννόπουλου ο οποίος είχε...

εκδηλώσει ενδιαφέρον για να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Και πρόκειται για πρόφαση δεδομένου ότι σε άλλες περιπτώσεις προωθούνται "κοινοβουλευτικές" υποψηφιότητες όπως του Γ. Πλακιωτάκη στην Κρήτη, του Κ. Αγοραστού στη Θεσσαλία ή του Γ. Κοντογιάννη στην Δυτική Ελλάδα.

Το ερώτημα τώρα είναι πώς θα αντιδράσει ο ασπρομάλλης Θ. Γιαννόπουλος ο οποίος φέρεται πάρα πολύ ενοχλημένος από τη συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος απέναντί του. Ενδεχομένως να αντιδράσει και κατά τρόπο απρόβλεπτο.

Από το ΠΑΣΟΚ ο επικρατέστερος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι ο νυν νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς που στηρίζεται από όλους τους βουλευτές και τα στελέχη των νομών της Περιφέρειας αυτήςhttp://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_4336.html

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010


Ξεκινάει αύριο προετοιμασία ο Απεραντιακός



Με Τσιγαρίδα – Φλωράκη για

μια καλή πορεία στην Δ΄ Εθνική



Έκλεισε Γεωργακόπουλο – Αναστασόπουλο, ενώ κοντά στους πρωταθλητές

βρίσκεται ο Α. Τσάμης, γιός του πρώην Ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Διον. Τσάμη.



Στον πάγκο του Απεραντιακού, σ΄ αυτό το δύσκολο ταξίδι των πρωταθλητών στην Δ΄ Εθνική θα βρεθεί για 6ο συνεχόμενο χρόνο ο Δημήτρης Τσιγαρίδας. Ο 40χρονος τεχνικός έχοντας ως στενό συνεργάτη του τον Γιάννη Φλωράκη, επί σειρά ετών προπονητή του ΑΠΟΚ και βαθύτατο γνώστη της κατηγορίας αυτής, θα καθοδηγήσει τον Απεραντιακό στην παρθενική του εμφάνιση στα σαλόνια του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση της Διοίκησης καθότι ο Δημήτρης Τσιγαρίδας γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, η οποία στην ουσία είναι δικό του δημιούργημα, ενώ κατά κοινή ομολογία είναι από τους προπονητές εκείνους που ξέρει να βγάζει με επιτυχία δύσκολες αποστολές εις πέρας.

Πήρε Γεωργακόπουλο, πολύ κοντά σε Αναστασόπουλο

Εν τω μεταξύ πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο Απεραντιακός αποκτώντας τον μεσοεπιθετικό Τάσο Γεωργακόπουλο που τα προηγούμενα χ ρόνια αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική με το ΑΠΟΚ Βελούχι. Ακόμη αποκτήθηκαν με υποσχετική ο Α. Νταβαρίνος από τον Απόλλωνα Σμύρνης και Κώστας Ζήσιμος από την Ακαδημία Λαμίας.

Σύμφωνα επίσης με έγκυρες πληροφορίες, πολύ κοντά στους πρωταθλητές Ευρυτανίας βρίσκεται και ο Λάκης Αναστασόπουλος, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την απόκτηση του τερματοφύλακα Α. Τσάμη, γιού του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του Παναιτωλικού.

Όσον αφορά την σύσταση του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, Πρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Βελαέτης, Αντιπρόεδρος ο Νίκος Ζαρμακούπης, Γενικός Γραμματέας ο Κοσμάς Τσιαμάκης, Ταμίας ο Γιώργος Κατσάδας, Γραμματέας ο Αλκιβιάδης Ζαρμακούπης και Σύμβουλοι οι κ.κ. Χριστόφορος Κατσίκης, Δημήτρης Τάτσης.http://evrytanikospalmos.blogspot.com/
Δημήτρης Τάτσης: “Καλώ κάθε ενεργό και σκεπτόμενο πολίτη να συγκροτήσουμε την νέα αυτοδιοικητική μας πορεία στον Δήμο Αγράφων”




Την υποψηφιότητά του ως Δημάρχου Αγράφων ανακοίνωσε και επίσημα ο νυν Δήμαρχος Απεραντίων.

Ο Δημήτρης Τάτσης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον ήθελαν ως ένα εκ των διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου του νεοσύστατου Δήμου Αγράφων, με ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε χθες, Τρίτη 3 Αυγούστου 2010, θέτει εαυτόν εις την κρίση Αγραφιωτών, Αγραίων και Απεράντιων ζητώντας τη ψήφο τους προκειμένου να εκλεγεί Δήμαρχος.

Χαρακτηριστικά στην ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση, ο κ. Τάτσης αναφέρει:

«Η μεγάλη αλλαγή που έφερε στη πατρίδα μας «ο Καλλικράτης», βάζει τη Δυτική Ευρυτανία μπροστά σε νέα Αυτοδιοικητικά δεδομένα… Απαιτεί την συνένωση δυνάμεων, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα από τις διαχειριστικές γραμμές του παρελθόντος».

«Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα», συνεχίζει ο κ. Τάτσης, «εκτιμώντας και τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να θέσω των εαυτό μου στην κρίση των πολιτών του νέου Δήμου Αγράφων».

Η υποψηφιότητα Τάτση έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο προεκλογικό τοπίο του Δήμου Αγράφων, καθότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί δύο επίσημες υποψηφιότητες, ενώ δεν αποκλείεται εντός των ημερών να υπάρξει και τρίτη.

Το πλήρης κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

φίλες και φίλοι Απεράντιοι,

Αγραφιώτες και Αγραίοι,

Η μεγάλη αλλαγή που έφερε στη πατρίδα μας « ο Καλλικράτης », βάζει τη Δυτική Ευρυτανία μπροστά σε νέα Αυτοδιοικητικά δεδομένα.

Ο νέος Δήμος μας, αποτελεί πρόκληση για το μέλλον μας.

Απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών αλλά και την στελέχωση του νέου θεσμού από έμπειρους ανθρώπους, που έχουν δώσει δείγματα γραφής στα άμεσο παρελθόν.

Απαιτεί την συνένωση δυνάμεων, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα από τις διαχειριστικές γραμμές του παρελθόντος.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα εκτιμώντας και τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, με αίσθημα ευθύνης αποφάσισα να θέσω των εαυτό μου στην κρίση των πολιτών του νέου Δήμου Αγράφων.

Με μοναδικό στόχο:

Την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας.

Την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε πολίτη της Δυτικής Ευρυτανίας.

Καλώ κάθε ενεργό και σκεπτόμενο πολίτη να συγκροτήσουμε την νέα αυτοδιοικητική μας πορεία.

Στην μακρόχρονη Δημοτική μας διαδρομή στο Δήμο Απεραντίων, υπερβήκαμε διαχωριστικές γραμμές, αγκαλιάσαμε όλους τους πολίτες, τολμήσαμε ρήξεις και πετύχαμε υψηλούς προγραμματικούς στόχους, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την από εδώ και πέρα δράση μας.

Με τις ίδιες αρχές, ασυμβίβαστοι με κατεστημένες αντιλήψεις και με την απαιτούμενη μαχητικότητα θα συνδιαμορφώσουμε την νέα μας προοπτική στον νεοσύστατο Δήμο μας.

Ο νέος Δήμος Αγράφων, μπορεί και πρέπει να χαράξει τον δικό του δημιουργικό δρόμο, αρκεί να βρεθούμε πολλοί μαζί στην ίδια κατεύθυνση.



Γρανίτσα : 3 Αυγούστου 2010

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Δημήτριος Τάτσης

Δήμαρχος Απεραντίωνhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com/

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Με τον Χειμάρα στην Περιφέρεια o Κώστας Κοντογεώργος


30 Ιουλ 2010, 09:55



Αρ. φυλ. 402/28-7-10





Ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις του



Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα. Η συνεργασία του με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς, για όσους γνωρίζουν την σχέση των δύο αντρών, ήταν προβλέψιμη.



Την απόφαση να συμμετέχει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πήρε ο νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος. Παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να κατεβαίνει για δήμαρχος Καρπενησίου, τελικά έμεινε πιστός στον 2ο βαθμό αυτοδιοίκησης, όπως πολλές φορές είχε δηλώσει.



Οι τελικές αποφάσεις του φαίνεται να έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες και έχοντας κατά νου τα νέα δεδομένα, τα οποία διαμορφώνονται από την ενδεχόμενη, και για άλλους σίγουρη, υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Καρπενησίου.

Ο νομάρχης Ευρυτανίας, με την απόφασή του αυτή, λύνει τον γρίφο "τι θα κάνει ο Κοντογεώργος". Η απόφασή του να συμμετάσχει ως αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα -ο οποίος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- είναι οριστική. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Χειμάρας θα στηριχτεί από την Νέα Δημοκρατία, ενώ την υποψηφιότητά του αναμένεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα το κόμμα.

Ο ίδιος ο Κώστας Κοντογεώργος, ζητώντας ευθέως την στήριξη όλων των Ευρυτάνων στο "Πανευρυτανικό Αντάμωμα" που έγινε στην Σιβίστα την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε -εμμέσως- την κάθοδό του στην Περιφέρεια, ως αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.



Συγκεκριμένα, στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε: "... όσο οι δυνάμεις μου, μου το επιτρέπουν θα είμαι πάντα κοντά σας, από όποιο μετερίζι βρεθώ, να στηρίζω με κάθε δύναμή μου τα συμφέροντα της Ευρυτανίας". Η δήλωσή του αυτή χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς αναλυτές, ως ανακοίνωση συμμετοχής στην Περιφέρεια.



Εντωμεταξύ, ερωτηθείς από συντάκτη των «Ευρυτανικών Νέων» για την πολιτική του δράση μετά την νομαρχία, που κλείνει πλέον τον κύκλο της στο τέλος του χρόνου, είπε: "... πράγματι, τέλος του έτους κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, όχι ο κύκλος Κοντογεώργου, αλλά ο κύκλος της ομάδας «Ευρυτανία - Όραμα - Δημιουργία» με την οποία πήραμε τις νομαρχιακές εκλογές το 2006. Εμείς, να δηλώσω, ότι είμαστε υπερήφανοι γιʼ αυτά που καταφέραμε. Βεβαίως, οι πολίτες θα κρίνουν το έργο μας. Όσον αφορά το τι θα κάνω, η απάντησή μου είναι σαφής, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα. Για άλλη μια φορά θα προσπαθήσω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο συνολικά και όχι μόνο για το "θεαθήναι" ή ικανοποιώντας προσωπικές επιδιώξεις ή κατακτώντας πολιτικούς θώκους που δίνουν μόνο προσωρινές ικανοποιήσεις. Εκείνο που προέχει είναι να είμαι χρήσιμος για τον τόπο και αυτό θα επιδιώξω".



Οι παραπάνω δηλώσεις του, απευθυνόμενες γενικά στην Ευρυτανία ως σύνολο και όχι μεμονωμένα στον δήμο Καρπενησίου, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο Κώστας Κοντογεώργος κατευθύνεται προς την Περιφέρεια. Η ανακοίνωσή του αναμένεται σύντομα, ενώ οπωσδήποτε θα τον στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία, πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχεται και δεν το έχει κρύψει ποτέ.http://www.evrytanika.com/article.php?id=5732



Ο Αρχιεπίσκοπος στη Ανατ. Φραγκίστα




Την Ευρυτανία και συγκεκριμένα την Ανατ. Φραγκίστα, επισκέφθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έφτασε στην γενέτειρα του Γεωργίου Καφαντάρη, χθες το απόγευμα και θα παραμείνει στην γενέτειρα του Γεωργίου Καφαντάρη για 3-4 ΄μέρες φιλοξενούμενος του στενού συνεργάτη του Ανατολικοφραγκιστιανού πατρός Θωμά Χρυσικού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.



Στη φωτό ο Μακαριώτατος, ο Μητροπολίτης Θηβών και ο π. Θωμάς Χρυσικός, φιλοξενούμενοι στο σπίτι του π. Ευαγγέλου Φεγγούλη και της οικογένειάς του, εφημερίου της Ανατ. Φραγκίστας, στην Γέφυρα Επισκοπήςhttp://evrytanikospalmos.blogspot.com