Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Εγκρίθηκαν 12 επενδύσεις για την Στερεά

Εγκρίθηκαν σήμερα σε συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 12 επενδύσεις για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο. Ο συνολικός προϋπολογισμός των συγκεκριμένων σχεδίων είναι 14.392.580,00 ευρώ και η συνολική επιχορήγηση 6.006.036,19 ευρώ. Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν ακόμα 14 ολοκληρώσεις, 11 τροποποιήσεις και 12 παρατάσεις χρόνου ολοκλήρωσης από επενδύσεις που είχαν ενταχθεί στο παρελθόν στον αναπτυξιακό νόμο.Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις συγκεκριμένες επενδύσεις οι 2 αναφέρονται στον πρωτογενή τομέα, 6 τον δευτερογενή και 4 στον τουρισμό.Οι νέες θέσεις εργασίας που προβλέπονται στα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια ανέρχονται σε 46. Από τις επενδύσεις αυτές οι 6 θα πραγματοποιηθούν στο νομό της Βοιωτίας, 2 στην Ευρυτανία, 3 στη Φθιώτιδα και 1 στη Φωκίδαhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010


Σχόλιο αναγνώστη για την κοπή του πλάτανου στη Φραγκίστα

"Τελικά τα δέντρα και γενικότερα η φύση πέφτει πάντα θύμα της ανθρώπινης ιδιοτέλειας και αχρειοσύνης. Ακόμα και στη Φραγκίστα έφτασαν τα πριόνια και οι τροχοί της ιδεολογίας του Κακλαμάνη. Θα ήθελα να ξέρω πως ο Μπόνιας, ο Γούλας και οι παρέες τους αντικρύζουν καθημερινά τους συγχωριανούς και πως πραγματικά το βαστάει η καρδιά τους να δολοφονήσουν κάτι που είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο από αυτούς - και σε ηλικία, αλλά και σε παλικαριά αφού στέκεται τουλάχιστον για 150 χρόνια εκεί....μονάχο και χωρίς καμία βοήθεια ή......ψήφο!!!!Για όσους έχουν βρεθεί σε αυτό το χωριό, τη Δυτική Φραγκίστα της Ευρυτανίας γνωρίζουν πως ο Γερο-Πλάτανος στέκει εκεί ακοίμητο σήμα-κατατεθέν του χωριού, και πως όλοι οι επισκέπτες έχουν πιει νεράκι από τη βρυσούλα και έχουν απολαύσει τη σκιά του.Λέγεται πως θέλουν να πετσοκόψουν και το άλλο επίσης αιωνόβιο πλατάνι στο ρέμα πριν τις Κοτσιπούλες, είναι κι αυτό στα σχέδιά τους.

Είναι άραγε τυχαίο πως ξαφνικά ανακοινώθηκε και άρχισε και η καταστροφή της πανέμορφης και τόσο ταιριαστής βρύσης, στολισμένης από πελεκητή ντόπια πέτρα χτισμένη από μάστορες του χωριού, που κοσμούσε γύρω γύρω τον Γέρο-Πλάτανο;-Όχι βέβαια, γιατί δεν εχουν μάτια για το Ωραίο, και γι αυτό κινούνται ύπουλα.Είναι τυχαίο που έφεραν άνθρωπο για να το καταστρέψει από άλλο χωριό και που σίγουρα δεν τον "πονάει" τόσο πολύ η ανόσια αυτή πράξη;-Εννοείται πως ελάχιστοι στο χωριό θα το έκαναν...αφού οι περισσότεροι ως παιδιά έπαιξαν, βρήκαν σκιά κάτω από αυτό το πανέμορφο δέντρο.Είναι τυχαίο που τοπική εφημερίδα και blog το οποίο ανήκει σε εκπρόσωπο της "ορθοδόξου" εκκλησίας, δεν έχει γράψει ούτε λέξη επί του θέματος από την Δευτέρα 19 Ιουλίου που άρχισε η κατεδάφιση, αποκρύπτοντας το γεγονός από τους Φραγκιστιανούς και τους Ευρυτάνες που βρίσκονται μακριά, και που θα μπορούσαν να αντιδράσουν; Από προχθές μόλις ασχολήθηκε και σίγουρα μετά από πιέσεις, άργησες πολύ παπά μου.....-Όχι βέβαια, η "εκκλησία" πολλές φορές στην ιστορία μας έχει αποδείξει πόσο "αγαπά" τη Φύση και την Ομορφιά. (και βέβαια είναι ειρωνικό, για όσους αναρωτιούνται)

Είναι τυχαίο που κατεστημένα μυαλά και παλιά κεφάλια του χωριού - άνθρωποι που αριθμούνται περίπου 10 - συμφωνούν με τη δολοφονία; Και πως κάποιοι από αυτούς είναι μαγαζάτορες της γειτονιάς του Γερο-Πλάτανου, και "δήθεν" θίγονται από την παρουσία του δέντρου, στραβοκοιτάνε και είναι ΄"έτοιμοι" να ακούσουν τον κρότο της τελικής πτώσης;-Όχι βέβαια γιατί τέτοια άτομα είναι που κρατάνε τον τόπο και άλλους τόπους σαν τα ορεινά χωριά μας από την πρόοδο, μόνο και μόνο για να μην θιχτούν τα συμφέροντα τους, τα οποία υπενθυμίζω πως είναι προσωρινά και εφήμερα (3 μέτρα γης, και αν...).Είναι τυχαίο άραγε πως όλοι μα όλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Φραγκίστας συμφώνησαν και ομόφωνα μάλιστα σε αυτή την εν ψυχρώ δολοφονία; Από τις πληροφορίες μου, πρόσφατα είχαν διαφωνήσει στην επέκταση του νεκροταφείου του χωριού και επίκειται δικαστήριο για την επίλυση της διαφοράς τους.

Το αστείο, ή μάλλον γελοίο αυτης υπόθεσης και της άλλης είναι πως για το χώρο ταφής των χωριανών διαφώνησαν μέχρι τα δικαστήρια, ενώ στην περίπτωση του Γερο-Πλάτανου ομοφώνησαν. Είναι λοιπόν, άχρηστοι, αχρείοι, ασεβείς και επιίνδυνοι....Εν κατακλείδι, μπράβο στην νεολαία της Δ. Φραγκίστας που σαν αστραπή ενήργησε και άρχισε να λαβαίνει υπογραφές άμεσα από την πρώτη μέρα. Υπενθυμίζω πως ήταν η Δευτέρα 19 Ιουλίου που ο τυχάρπαστος τυπάκος της πρώτης φωτογραφίας σας άρχισε να κόβει το στολίδι της πλατείας, τη βρυσούλα και το πετρόκτιστο κόσμημα....

Ευτυχώς που αχνοφαίνεται βοήθεια και που κάποιοι κινήθηκαν, να δούμε, θα ανατρέψει τα σχέδια των Αχρείωνhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010


ΕΛΓΑ: Ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων

Ολοκληρώθηκε από τον ΕΛΓΑ η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών που υπέστησαν κτηνοτρόφοι από όλη την χώρα στο ζωικό τους κεφάλαιο το πρώτο τετράμηνο του 2010. Επιλύθηκαν επίσης όλες οι σχετικές εκκρεμότητες που αφορούν το 2009. Πρόκειται για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα καλυπτόμενα ζημιογόνα αίτια, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο. Οι πληρωμές ανέρχονται σε 1.091.414 ευρώ και θα πραγματοποιηθούν στις 3 Αυγούστου 2010 μέσω της Αγροτικής Τράπεζας.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Παραδίδονται από τη Νομαρχία Ευρυτανίας τα φύλλα πορείας της επίταξης ΔΧ φορτηγών και βυτιοφόρων


Στις Αστυνομικές Διευθύνσεις παραδίδονται τμηματικά από τη Νομαρχία Ευρυτανίας τα φύλλα επίταξης ΔΧ φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς και επιστράτευσης των οδηγών τους.

Οι κυρώσεις, σε όσους δεν συμμορφωθούν, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι αργά το βράδυ σήμεραhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Ντόρα: Όχι στις εξεταστικές επιτροπές

Κατά των πρακτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις εξεταστικές επιτροπές εμφανίσθηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega και στον Ι. Χασαπόπουλο , ενώ υποστήριξε και πάλι ότι θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. «Δεν μπορεί πολιτικός να δικάζει πολιτικό. Δεν είναι δικαστής» τόνισε και επανέφερε την πρότασή της να καταργηθεί εντελώς η βουλευτική ασυλία και να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Όσον αφορά τις εξεταστικές, συμφώνησε με την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «τσουβαλιάσει» σε αυτές άσχετα με τις υποθέσεις πρόσωπα για κομματικούς λόγους. «Αυτές οι εξεταστικές θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ» ανέφερε η πρώην υπουργός, η οποία συμφώνησε με την παρατήρηση του συμμετέχοντος στη συζήτηση δημοσιογράφου Μ. Καψή ότι αδίκως παραπέμπεται ο Γ. Βουλγαράκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Μα για τον Ρουσόπουλο είπαν ευθέως ότι είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Για όνομα του Θεού! Χάνεις την σοβαρότητά σου…» πρόσθεσε για το πόρισμα παραπομπής του πρώην υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή.

Για την υπόθεση του Βατοπεδίου ακόμα υποστήριξε ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια αλλά εάν δεν υπάρχει χρήμα πίσω από τις ανταλλαγές δεν υπάρχει αδίκημα. «Άλλο η πολιτική απόφαση για τις ανταλλαγές και άλλοη υλοποίηση της απόφασης» τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη αν και δήλωσε επίσης ότι δεν ασκεί κριτική στη Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε «τρομακτικό» το ποσό των 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε σαν εγγύηση στον Γ. Αγγέλου. «Το μέγεθος των 400. 000 ευρώ είναι τρομακτικό όταν ο Ψωμιάδης που έχει καταστρέψει κόσμο και κοσμάκη είχε εγγύηση 100.000 ευρώ» δήλωσε συγκεκριμένα. Απέφυγε πάντως να πάρει θέση για το αν πρέπει να μιλήσει και πότε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Κατά τα άλλα αποκάλυψε ότι δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει πρόσωπα που θα στηρίξει και η ΝΔ για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, όπως θα πράξει για τον σημερινό νομάρχη Λέσβου Π. Βογιατζή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη. Δεν άνοιξε όμως τα χαρτιά της για την Θεσσαλονίκη και για το αν θα στηρίξει Κ. Γκιουλέκα και Π. Ψωμιάδη, για δήμο Θεσσαλονίκης και περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Τάχθηκε ακόμα κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, τασσόμενη υπέρ της απελευθέρωσης των μεταφορών, καλώντας όμως την κυβέρνηση να κάνει διάλογο μαζί τους σε επιμέρους ζητήματα.Τέλος, σχετικά με το υπό εκκόλαψη κόμμα της, η κ. Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακοινωθεί η ίδρυσή του όταν όλα θα είναι έτοιμα από οργανωτική άποψη.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Τέλος Αυγούστου η δημοπράτηση του δρόμου Φουσιανά-Βασιλέσι Πρασιάς


Την Τρίτη 31 Αυγούστου θα δημοπρατηθεί τελικά ,ύστερα απο διαβεβαίωση του Νομάρχη σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του,ο δρόμος "φάντασμα" όπως λέγεται Φουσιανά-Βασιλέσι.Ύστερα απο την ένταξη και την έγκριση του έργου απο την τεχνική υπηρεσία της Νομαρχίας πλέον μπαίνει στο δρόμο για την υλοποίηση.

Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν έχει και πολλές τεχνικές δυσκολίες και πιστεύω πως δεν θα υπάρξουν σχετικά μεγάλα προβλήματα (τεχνικά) για την κατασκευή του άρα και μικρός ο χρόνος υλοποίησής του.

Τώρα κατά πόσο θα φτάσουν τα λεφτά ώστε να καλυφθεί και η εσωτερική οδοποιία του Συνοικισμού;Θα το δούμε απο κοντά....

Πάντως και ο Δήμος, ύστερα και απο διαβεβαίωση του Δημάρχου,μέσα απο την δόση του ΣΑΤΑ που μπαίνει τώρα θα υλοποιήσει τεχνικά μέσα στο Βασιλέσι.

Για να δούμε τι θα δούμε!!!http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010


Θήβα: Συνάντηση φορέων διαχείρισης απορριμμάτων

Express.grΤην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων και παράλληλα να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ στη Στερεά Ελλάδα, διαπιστώνουν σε ψήφισμά τους 11 εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης απορριμμάτων που συναντήθηκαν στη Θήβα. Εκτιμούν πως πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις, επανεξετάζοντας και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τους ΧΥΤΑ.

Σε ψήφισμά τους, που κατέθεσαν στη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου και κοινοποιούν στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο οι 11 εκπρόσωποι των φορέων από τη Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Φωκίδα, την Εύβοια και την Ευρυτανία διαπιστώνουν ότι "υπάρχουν λύσεις" μέσα στα όρια των υφιστάμενων οικονομικών δυνατοτήτων και ζητούν "ως πρώτο βήμα την άμεση κατάρτιση τεχνοοικονομικής μελέτης σκοπιμότητας για το σύνολο των απαιτούμενων δράσεων & έργων στην Περιφέρεια" όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν στο ψήφισμά τους. Ακόμη, σημειώνουν πως οι οποιεσδήποτε κινήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη μελέτη σκοπιμότητας που πρέπει να γίνει άμεσα και παράλληλα ζητούν να "…εξετασθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης για αγορά ή ενοικίαση κινητού εξοπλισμού προδιαλογής των απορριμμάτων, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος και να κλείσει το σύνολο των ενεργών ΧΑΔΑ της Περιφέρειας".

Είναι η πρώτη φορά που κάθονται στο ίδιο τραπέζι οι εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων και αυτό γίνεται μπροστά στην απειλή να επιβληθούν πρόστιμα από την Ε.Ε..http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Με έξι υπό δοκιμήν ο Πανιώνιος στο Καρπενήσι


Γράφει ο Παναγιώτης ΒλαχαδάμηςΜε έξι υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές στην αποστολή αναχώρησε την Τρίτη ο Πανιώνιος για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι «κυανέρυθροι» συγκεντρώθηκαν στο «Απήλιον», από όπου και αναχώρησαν λίγο μετά το μεσημέρι. Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, ο Πανιώνιος θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες, στις 28/7 με αντίπαλο τον Εθνικό Αστέρα και στις 31/7 με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα την 1η Αυγούστου. Οι έξι υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστές που θα μπουν στο «μικροσκόπιο» του Μίκαελ Στάρε είναι οι: Chalali, Godfred, Okoro, Okpapko, Ejike, Phungwayo. Οι υπόλοιποι της αποστολής θα είναι οι: Μάχο, Παναγόπουλος, Ανέστης, Μπάλαμπαν, Σκούρτης, Κοντοές, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα, Κολοβός, Κούκετς, Κοντοχρήστος, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Πούπο, Κούρντι, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Ριέρα, Βαζ Τε, Κουμορτζί.

Εκτός έμειναν οι Σουλεϊμάν Ομο, Μάριο Μπέλιτς και Μπουβάλ, οι οποίοι αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Κεντρέ, με τον μάνατζέρ του να αποδέχεται την πρόταση των Νεοσμυρνιωτών, κάτι που δεν ισχύει, μέχρι στιγμής, για τον Γάλλο αμυντικόhttp://prassia-eyrytanias.blogspot.com/
Ξεκινούν σήμερα οι "Γιορτές δάσους και λαικής παράδοσης" στο Καρπενήσι


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας κεντρικός προσκεκλημένος

Ο γνωστός καλλιτέχνης Φίλιππος Πλίατσικας είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καρπενησίου "Γιορτές Δάσους και Λαϊκής Παράδοσης".

Σύμφωνα με το άρθρο στο lamiastar.gr η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 στις 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης, με την ορχήστρα «Νάστρα», αποτελούμενη από έντεκα νέους μουσικούς και τέσσερις τραγουδιστές.

Θα ακολουθήσουν δεκάδες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες σε όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα.

Η κεντρική συναυλία ωστόσο, των φετινών «Γιορτών Δάσους» θα είναι η συναυλία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα, ιδρυτικό μέλος της δημοφιλέστερης μπάντας στην Ελλάδα, τους ΠΥΞ ΛΑΞ, στο Γήπεδο Γυμνασίου Καρπενησίου στις 17 Αυγούστου 2010.

Η αυλαία των «Γιορτών Δάσους και Λαϊκής Παράδοσης» για το 2010 θα πέσει την Κυριακή 22 Αυγούστου, στην βρύση του «Κατσαντώνη» περιοχής Καραμέτι, με φαγοπότι υπό το άκουσμα παραδοσιακής μουσικής και χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/