Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010Άδειασμα του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Καραμπά.
Το ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας για το δήμο Καρπενησίου

προτείνει τον Γιάννη Σταμάτη!!!

Μετά το τέλος της διαδικασίας των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων υποψηφιοτήτων για τις θέσεις δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών, που επέλεξε το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να αναδειχθούν οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ακολούθησαν οι προτάσεις από τις Νομαρχιακές οργανώσεις.

Είναι γνωστό ότι για το δήμο Καρπενησίου υποβλήθηκαν τρείς υποψηφιότητες: Αυτοπροτάθηκε ο νύν δήμαρχος Καρπενησίου κ. Β. Καραμπάς, ο οποίος μάλιστα υπέβαλε υποψηφιότητα και για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Ενώ προτάθηκαν από άλλους, δηλαδή ετεροπροτάθηκαν, για το δήμο Καρπενησίου ο νύν Δήμαρχος Δομνίστας κ. Γ. Σταμάτης και ο ένας από τους τέσσερις αντιδημάρχους Καρπενησίου κ. Κ. Καρβέλης.

Η πρόταση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας προς τα κεντρικά όργανα του κόμματος που είναι εντεταλμένα για την υπόδειξη των υποψηφιοτήτων εκφράστηκε στο πρόσωπο του Δημάρχου Δομνίστας κ. Γιάννη Σταμάτη. Είναι μια πρόταση η οποία φαίνεται ότι απηχεί τις διαθέσεις της πλειοψηφίας των φίλων και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος της περιοχής μας μιας και υπήρξαν ελάχιστες διαφωνίες ως προς την συγκεκριμένη πρόταση.

Ασφαλώς η επιλογή της νομαρχιακής οργάνωσης ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Καραμπά και αδυνατίζει τις όποιες φιλοδοξίες του, ενώ παράλληλα είναι και μια έμμεση αποδοκιμασία της μέχρι σήμερα παρουσίας του στο δήμο Καρπενησίου. Βέβαια υπάρχει και η θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη την οποία ίσως διεκδικήσει ο κ. Καραμπάς, κάτι όμως που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο μιας και έχει διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άμεσους συνεργάτες του στο δήμο Καρπενησίου.

Η υποψηφιότητα του κ. Καρβέλη δεν έχει σοβαρή βάση και απλά έγινε ως μια ύστατη προσπάθεια για να εξασφαλιστεί κάποιος ρόλος στον νυν αντιδήμαρχο Καρπενησίου στο νέο τοπίο που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές.

Ένα ερωτηματικό που παραμένει είναι η στάση που θα τηρήσουν συγκεκριμένα στελέχη που κινούνται παρασκηνιακά στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και φροντίζουν, τουλάχιστον μέχρι τώρα επιτυχώς, να καθοδηγούν τα πράγματα έτσι ώστε να εμφανίζονται την τελευταία στιγμή ως οι μόνοι κατάλληλοι και ικανοί. Αν πάλι λειτουργήσουν με την γνωστή μεθοδολογία τότε ίσως αποδειχθεί, ελπίζουμε να μην συμβεί, ότι η υπόδειξη της υποψηφιότητας του κ. Σταμάτη υπήρξε ως προσάναμμα για να φουντώσουν οι φιλοδοξίες και οι επιδιώξεις των γνωστών μας – αγνώστων!!!

Πάντως η πλήρης κατάρρευση του πολιτικού οικοδομήματος που αποκάλυψε την ανεπάρκεια και την διαφθορά του πολιτικού προσωπικού της τελευταίας τριακονταετίας, φαίνεται ότι έχει τις συνέπειές του και στις τοπικές μας εξελίξεις. Οι πολίτες βρίσκονται σε εγρήγορση και δεν είναι διατιθέμενοι να καταπιούν επιλογές και επιδιώξεις ορισμένων, οι οποίοι καλυπτόμενοι από την κομματική ομπρέλα διαμόρφωσαν επί σειρά ετών την σημερινή νοσηρή και τελματωμένη εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Καραμπάς

Ο νυν δήμαρχος Καρπενησίου κ. Βασίλειος Καραμπάς σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε: «Ήταν τρεις οι υποψηφιότητες, μαζί και ο Κώστας Καρβέλης ο νυν αντιδήμαρχος. Ένα όργανο δεν μπορεί να αποφασίσει για όλους μαζί, θα αποφασίσει για κάποιον από όλους. Από εκεί και πέρα είναι στο θέμα του κόμματος, να δουν την εκλογιμότητα, να δουν πολλές παραμέτρους ακόμη. Αυτά θα τα δουν κεντρικά, στην Αθήνα. Και εδώ είναι το κόμμα αλλά είναι νομαρχιακές. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι το ιδιαίτερο. Αναμένω και εγώ, περιμένω να δω τι θα γίνει και με τους αντί-περιφερειάρχες. Δεν το δέχτηκα ούτε αρνητικά ούτε θετικά. Είναι μία πρόταση που έχει το δικό της σκεπτικό να το πούμε έτσι. Και πιστεύω είναι λογική σαν πρόταση. Είναι επιλογές του οργάνου. Στο όργανο εκφράζει ο καθένας την άποψή του. Κατά πλειοψηφία είναι εξάλλου, δεν είναι ομόφωνη απόφαση. Βεβαίως υπάρχει στην Αθήνα η κεντρική επιτροπή υποψηφιοτήτων στην οποία μετέχουν και τα τοπικά όργανα από εδώ, δηλαδή η νομαρχιακή και συμμετέχει εκπρόσωπος της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει και ο βουλευτής. Εκεί θα ληφθεί και η τελική απόφαση, δηλαδή πού μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ο καθένας από εμάς. Δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο.» http://eyrytanikostipos.blogspot.com/2010/07/blog-post_2374.html
Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010Κλίμα εσωστρέφειας για τη Νέα Δημοκρατία στο νομό
Οι εκλογές για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου συμβουλίου της ΝΟ.ΔΕ Ευρυτανίας έφερε στην επιφάνεια το κλίμα εσωστρέφειας που υπέβοσκε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά μετά την αποχώρηση της κας Μπακογιάννη.

Οι εκλογές

Μετά την εκλογή του κ. Τάκη Χρυσικού στη θέση του προέδρου από την βάση, τα μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης κλήθηκαν να επιλέξουν τους υπόλοιπους εκλεκτούς που θα συμπλήρωναν το συμβούλιο της ΝΟ.ΔΕ αλλά και την Νομαρχιακή εκτελεστική επιτροπή (ΝΟΜ.ΕΚ.Ε).

Θυμίζουμε ότι στις εκλογές πρώτος είχε έρθει ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Στέλιος Δημητρόπουλος, ενώ εκτός είχε μείνει ο πρόεδρος της Τ.Ο. Καρπενησίου κ. Κολοκύθας Δημήτριος. Ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία κ. Αρβανίτης Χρήστος καταλάμβανε αυτόματα θέση στο συμβούλιο λόγω του ότι είχε αποσπάσει ποσοστό άνω του 40% στις εκλογές.

Η συγκρότηση σε σώμα

Η μεγάλη μάχη δόθηκε όταν τα μέλη της νομαρχιακής συγκεντρώθηκαν για την εκλογή του αντιπροέδρου και του ταμία. Ο κ. Αρβανίτης θεωρούσε ότι θα έπρεπε να λάβει την θέση τού αντιπροέδρου, καθώς σε δηλώσεις του, το βράδυ της εκλογής του, αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί ο κ. Χρυσικός.

Την θέση του αντιπροέδρου, σύμφωνα με πληροφορίες, επιζητούσε και ο πρώτος σε σταυρούς κ. Στέλιος Δημητρόπουλος. Την τελευταία στιγμή στο παιχνίδι μπήκε και ο πρόεδρος της Τ.Ο Καρπενησίου κ. Δημήτριος Κολοκύθας, που μπήκε στην ΝΟ.ΔΕ από το «παράθυρο», καθώς παραιτήθηκε το μέλος κ. Στάθης Φακίτσας.

Ο κ. Δημητρόπουλος, βλέποντας το κλίμα να φορτίζεται επικίνδυνα, αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα, αλλά να στηρίξει τον κ. Αρβανίτη. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας κάποια μέλη αποχώρησαν, καταγγέλλοντας το κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος. Τελικά αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Κολοκύθας, που οι παροικούντες στην γαλάζια Ιερουσαλήμ λένε ότι υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο κ. Χρυσικό.

Για την θέση του ταμία υποψήφιοι ήταν οι κ.κ. Καββαδίας Κωνσταντίνος και Καραγιάννης Δημήτριος που ισοψήφησαν και ταμίας αναδείχτηκε ο κ. Καββαδίας, ύστερα από κλήρωση.

Η ΝΟΜΕΚΕ

Εκεί που πραγματικά έγινε χαμός ήταν κατά την διάρκεια της εκλογής της ΝΟΜΕΚΕ, το καταστατικό προέβλεπε στην ψηφοφορία οι ψηφοφόροι να μπορούν να επιλέξουν μόνο ένα υποψήφιο αλλά από παρανόηση στα ψηφοδέλτια μπήκαν μέχρι τρείς σταυροί. Κάποια μέλη αντέδρασαν αλλά δεν εισακούστηκαν από την ηγεσία της ΝΟ.ΔΕ. μετά το πέρας της ψηφοφορίας τρία απ΄ αυτά συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας για την διαδικασία και την απέστειλαν στον πρόεδρο του κόμματος κ. Σαμαρά.

Τα πρώτα μηνύματα για την νομαρχιακή οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο νομό δεν είναι ενθαρρυντικά. Η φυγή της κας Μπακογιάννη, που, σημειωτέον, έχει αρκετή πολιτική δύναμη στο νομό, έχει προκαλέσει αμηχανία και φυγόκεντρες τάσεις σε αρκετά στελέχη. Μερικά απ΄ αυτά αναμένουν με αγωνία τις επόμενες κινήσεις της κας Μπακογιάννη και πιθανόν να την ακολουθήσουν στο νέο πολιτικό φορέα που κυοφορείται. Κάποια άλλα στελέχη προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες με την νέα πολιτική ηγεσία του κόμματος.

Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα αποτελέσουν την πρώτη δοκιμασία για τη συνοχή της παράταξης, συνοχή που τίθεται υπό αμφισβήτηση, τουλάχιστον στο νομό μας. Ο νέος πρόεδρος, που έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητες του με την συμμετοχή στην πανελλήνια συνδιάσκεψη των προέδρων των ΝΟΔΕ και την συμμετοχή του στο συνέδριο, καλείται να υπερασπιστεί τη συνοχή του κόμματος ή, τουλάχιστον, να διαφυλάξει τα προσχήματαhttp://eyrytanikostipos.blogspot.com/2010/07/blog-post_8267.html#more
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010


Στις 15 Ιουλίου η έναρξη των εκπτώσεωνΣτις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , απευθυνόμενη στους εμπόρους, επισημαίνει τα ακόλουθα:...

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.Πάντως, παρά την αντίθεση του εμπορικού κόσμου και της ΕΣΕΕ, τα καταστήματα θα κάνουν προσφορές έως και την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.Η ΕΣΕΕ καλεί «αφενός μεν τους συναδέλφους εμπόρους να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές, αφετέρου δε το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει και να στηρίξει τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο, το οποίο ούτε ποιότητα προσφέρει, ούτε εγγυήσεις, ούτε αποδείξεις».Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.http://troktiko.blogspot.com/2010/07/15_05.html

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010


Τώρα αυτό είναι μαγιό;

Η Πετρούλα, έχει συνηθίσει να είναι αποκαλυπτική στο δελτίο καιρού, και της έγινε δεύτερη φύση, καθώς ακόμη και στις βραδυνές της εξόδους...

αποκαλύπτει τα...γυρίσματα του καιρού, με τον γνωστό τρόπο. Κάτι γράφει όμως, κάποιο μήνυμα έχειΔευτέρα, 05 Ιουλίου 2010


Τώρα αυτό είναι μαγιό;

Η Πετρούλα, έχει συνηθίσει να είναι αποκαλυπτική στο δελτίο καιρού, και της έγινε δεύτερη φύση, καθώς ακόμη και στις βραδυνές της εξόδους...

αποκαλύπτει τα...γυρίσματα του καιρού, με τον γνωστό τρόπο. Κάτι γράφει όμως, κάποιο μήνυμα έχειΔευτέρα, 05 Ιουλίου 2010


Τώρα αυτό είναι μαγιό;

Η Πετρούλα, έχει συνηθίσει να είναι αποκαλυπτική στο δελτίο καιρού, και της έγινε δεύτερη φύση, καθώς ακόμη και στις βραδυνές της εξόδους...

αποκαλύπτει τα...γυρίσματα του καιρού, με τον γνωστό τρόπο. Κάτι γράφει όμως, κάποιο μήνυμα έχειhttp://troktiko.blogspot.com/Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010


Τι θα κάνει η Χριστίνα την επόμενη χρονιά;

Ποια θα είναι η τύχη του Super star;

Η Χριστίνα Λαμπίρη μίλησε για τον ανταγωνισμό των δημοσιογράφων, την Ελένη Μενεγάκη και την Φαίη Σκορδά, ενώ, ταυτόχρονα έκανε τον απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε. Η παρουσιάστρια μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι...είναι απογοητευμένη από τα νούμερα της εκπομπής της. "Φυσικά και δεν είμαι ευχαριστημένη καθόλου από την εκπομπή και τα νούμερα. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα" είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: « πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και πως οι δημοσιογράφοι είναι αδίστακτοι".

"Δεν έχω καμιά ενημέρωση για την τύχη του "Super Star" του χρόνου. Μπορώ να πω μόνο πως δεν θα αλλάξει ώρα. Το ότι απαιτείται ένα λίφτινγκ, νομίζω πως δεν χρειάζεται φιλοσοφία", σημειώνει η Χριστίνα.

Παράλληλα, για την Φαίη Σκορδά και την πρωινή εκπομπή που ετοιμάζει, αναφέρει πως η παρουσιάστρια έχει το πακέτο που χρειάζεται μια πρωινή εκπομπή. "Κάποια στιγμή έβλεπα μαζί με συναδέλφους την Φαίη στη "TV Μακεδονία" και έλεγα ότι αυτό το κορίτσι είναι αστεράκι. Την Φαίη θα την έβαζα σε πρωινό. δεν θα την έβαζα σε μεσημεριανό. Έχει αυτήν την τσαχπινιά, τη γατουλιά, είναι ξανθιά. Έχει το τηλεοπτικό που θέλει ένα πρωινό", αναφέρει η Χριστίνα.

Όσον αφορά την Ελένη Μενεγάκη και το αν πούλησε τις φωτογραφίες από τις διακοπές της στα περιοδικά, η Χριστίνα Λαμπίρη αναφέρει: "Η Μενεγάκη είναι ένα πρόσωπο που πουλάει τρελά. Γιατί να μην το κάνει; Την Μενεγάκη όπου και αν την βάλετε ξεπουλάει". Πηγή:Tv Έθνος http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8899.html

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010


"Οι κόρες των πρώην υπουργών, Ανδρεουλάκου και Ξανθόπουλου, διορίστηκαν παράνομα στο Κτηματολόγιο;"ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ"Η ΕΦΗ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ(ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ)ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ(ΚΟΡΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ),ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ,ΤΙΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ...

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Παρατηρήσεις επί συγκεκριμένων Βιογραφικών Σημειωμάτων του

Πίνακα προσληφθέντων του 2009:

�� Η Ε.Α. δικηγόρος, απόφοιτος το 2007, με πρώτο βαθμό συγγενείας

υφυπουργού της τότε κυβέρνησης διατελέσασα μάλιστα ειδικός

συνεργάτης του εν λόγω Υφυπουργού για το χρονικό διάστημα 2005-

2007, πριν λάβει το πτυχίο της, προσλαμβάνεται με μονοετή

επαγγελματική εμπειρία υποστήριξης έργων Κτηματογράφησης (Ιούνιος

2008- Ιούνιος 2009).

�� Η Ξ.Ε. α′ βαθμού συγγενής υφυπουργού της τότε κυβέρνησης

προσλαμβάνεται με απόφαση Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου. Ενώ

στο πρακτικό πρόσληψής της γίνεται αναφορά σε ειδικότερη εισήγηση

του Γενικού Διευθυντή, η εισήγηση αυτή δεν επισυνάπτεται στο εν

λόγω πρακτικό." http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_455.html

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοιΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι μεθαύριο, Τετάρτη, στις 11 το πρωί, πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου διοργανώνεται η γενική έκθεση της Λαμίας. Μετά τη...συγκέντρωση, θα κατευθυνθούν προς το εκεί πολιτικό γραφείο της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, έξω από το οποίο θα συγκεντρωθούν ξανά http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4327.html