Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

ΥΠΕΚΑ :Οι καθαρισμοί δασών ανατίθενται και σε δασικούς συνεταιρισμούς εκτός από τα δασαρχεία


Στην υλοποίηση προγράμματος καθαρισμού δασών με τη συνεργασία δασικών συνεταιρισμών προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνετή κατανομή των περιορισμένων οικονομικών πόρων που υπάρχουν. Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ υπογραμμίζεται ότι, πέρα από την κατανομή των χρηματοδοτήσεων στα περισσότερα δασαρχεία της χώρας για έργα δασοπροστασίας, ολοκληρώνεται τώρα και η συμπληρωματική ανάθεση σε εγκεκριμένους δασικούς συνεταιρισμούς, σε συνεργασία με τα δασαρχεία. Σε πρώτη φάση επιλέχθηκαν έξι νομοί της χώρας, με κριτήριο την επικινδυνότητά τους στην εκδήλωση πυρκαγιών.

Για το σκοπό αυτό 900.000 ευρώ διανεμήθηκαν ισόποσα στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Χαλκιδικής και Ευβοίας. Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει τη δυνατότητα ένταξης και άλλων περιοχών στο μέτρο αυτό.

Το Βήμα
Τα εγκαίνια του "Ιδρύματος Καφαντάρη" στην Φραγκίστα


Γράφει ο Ηλίας Προβόπουλος στο actimon

"Ο λόγος που βρέθηκα χθες στην Ανατολική Φραγκίστα που με συνδέουν βαθύτατοι δεσμοί από πολλά χρόνια ήταν τα εγκαίνια του «Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Καφαντάρης» που ίδρυσαν οι συμπατριώτες του πενήντα χρόνια μετά το θάνατό του. Στην εκδήλωση που τιμά την Ανατολική Φραγκίστα αλλά και ολόκληρη την Ευρυτανία, παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές, αυτοδιοικητικές και θρησκευτικές αρχές καθώς και πολύς κόσμος από όλη την περιοχή. Μετά την τελετή των εγκαινίων όλοι ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του ιδρύματος Κώστα Κωστόπουλο στα γραφεία και στις συλλογές που στεγάζονται στη διώροφη παραδοσιακή κατοικία στο κέντρο του χωριού όπου στο ισόγειό της είχε το γραφείο του ο πατέρας του ευρυτάνα πρωθυπουργού, Κώστας Καφαντάρης, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Αγραίων στις αρχές του 19ου αιώνα.Σε αυτό το χώρο στεγάστηκε το λαογραφικό υλικό και η έκθεση φωτογραφίας του χωριού ενώ στον πάνω όροφο θα εκτίθεται το αρχείο του Γεωργίου Καφαντάρη το οποίο έχει υποσχεθεί ότι θα παραχωρήσει η Βουλή των Ελλήνων στο Ίδρυμα καθώς επίσης και φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα που θα διαθέσουν οι συγγενείς του. Σημειώνεται πως το Ίδρυμα θα ήταν ακόμα στις σκέψεις αν δεν ενίσχυε με 100.000 δολάρια την ωραία πρωτοβουλία ο ομογενής επιχειρηματίας Κώστας Πανουργιάς ο οποίος μοιράζεται το χρόνο του πλέον ανάμεσα στη γενέτειρά του Ανατολική Φραγίστα και τη Νέα Υόρκη και αναγνωρίζεται απ’ όλους ως μεγάλος ευεργέτης της πατρίδας του."

Αναρτήθηκε από koykoyravas dimitris
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ : "Δεν με απασχολεί η επικοινωνία αλλά η ουσία"..


Ο βουλευτής Ευρυτανίας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Καρανίκας, στο κεντρικό δελτίο του Star Κεντρικής Ελλάδας, χαρακτήρισε φυσιολογικές και λογικές τις κριτικές για την κυβέρνηση εξαιτίας των σκληρών μέτρων που παίρνει για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Ενδεικτικά τόνισε...."Δεν με απασχολεί η επικοινωνία αλλά η ουσία. Με λίγη υπομονή θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και θα βγούμε από την στενωπό.

Αναμενόμενα ήταν τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την επιβολή των αυστηρών οικονομικών μέτρων" . Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, έχει αναγκαστεί να παραχωρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους δανειστές της χώρας και να παίζει το παιχνίδι με τους κανόνες που ορίζουν.

Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές και για το αν χρειάζεται ένας υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ αυτοδιοικητικός ή ένας πολιτικός,απάντησε ότι χρειάζεται ένας "ικανός
Πρωταθλητής 2010 ο Απεραντιακός!!


"Με το σπαθί τους στην Δ΄ Εθνική"..Πρωταθλητής Ευρυτανίας αναδείχθηκε ο Απεραντιακός και πλέον συγκαταλέγεται στις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Δ" Εθνικής.

Στον κρίσιμο τρίτο τελικό συνέτριψε με 4-0 το Ραπτόπουλο, έφτασε στις δύο νίκες (και κατέκτησε τον τίτλο σφραγίζοντας παράλληλα και το εισιτήριο της ανόδου στην ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα ήταν ανώτερο σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και παίζοντας πολύ ωραία μπάλα, δίκαια πήρε τον τίτλο του ¨πρωταθλητή".

ΔΟΞΑ:Τσιαμάκης, Ρεσίτης, Παπατζίμας, Γεωργαλής,, Μπισμπίκης, Ρηγόπουλος, Γούλας, Μπαστάνης Μ., Τζίμας Γ.,Τζίμας Θ ,Μπαστάνης Θ, .

ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΟΣ: Αρκουμάνης,Μεριγκούνης, Μπισμπίκης, Κουτσοθανάσης, Ανδρεάκης, Μπουμπουρής, Γαλανός, Κονιαβίτης (68’ Χρυσαφόπουλος), Παππάς, Κορέντζελος
Χ.ΜΠΟΥΡΑΣ: "Πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης ,δημοτικής αρχής και πολίτη"


"Ο λαός έχει κουραστεί απο μεγάλα ψέματα"..Μια πολύ ενδιαφέρουσα και συνάμα αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας στην εφημερίδα "Ευρυτανικός Παλμός".

Μεταξύ άλλων τόνισε την σχέση πολιτών και δημοτικής αρχής λέγοντας..

"Πρέπει να οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της δημοτικής αρχής και του πολίτη. Ο λαός έχει κουραστεί από τα μεγάλα ψέματα. Να πούμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε και αυτά τα οποία πρέπει και είναι στις δυνάμεις μας. Ο λαός δεν θέλει μεγάλες κουβέντες. Θέλει συγκεκριμένα πράγματα. Άρα λοιπόν πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ αρχής και λαού και γι’ αυτό θα σας παρακαλέσω και στο μέλλον αυτά τα οποία θα ρωτάτε να είναι σκληρά και να περνάνε από την βάσανο του ελέγχου επί καθημερινής βάσης και να δώσουμε στον κόσμο τον εαυτό μας τον πραγματικό και να μην προσποιούμαστε και να μην δείχνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Εγώ σε ότι με αφορά θα είμαι αυτός που είμαι."

Απαντώντας στα σενάρια που τον φέρνουν να συμμετέχει σε συνδυασμό είπε χαρακτηριστικά...

" Πολλοί με ρωτάνε αν θα συμμετάσχω σε κάποιο συνδυασμό. Δεν πρόκειται να το κάνω! Αν θα είμαι επικεφαλής έχει καλώς, αν η κοινωνία μου δώσει αυτή την ευθύνη καλώς, αλλά να συμμετάσχω σε άλλο συνδυασμό δεν πρόκειται να το κάνω για δύο λόγους. Πρώτον γιατί θέλω να είμαι εντάξει απέναντι στους μελλοντικούς ψηφοφόρους μου και δεύτερον επειδή η οικογένεια μου, η δουλειά μου, τα συμφέροντα μου είναι στην Αθήνα, τα οποία τα έχω παρατήσει, δεν θέλω να θυσιάσω τον τόπο μου για τα προσωπικά μου, οικογενειακά συμφέροντα και επαγγελματικά
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010


Κεραυνός σκότωσε 35 πρόβατα στο Κλαυσί Ευρυτανίας....

Μετά την αλλαγή του καιρού και την πτώση της θερμοκρασίας πολλές αστραπές, κεραυνοί και ισχυρές χαλαζοπτώσεις έπληξαν το τελευταίο 24ωρο πολλά χωριά της Ευρυτανίας.

Αιτία αυτών και συγκεκριμένα ενός δυνατού κεραυνού ήταν πριν απο λίγες ώρες στο Κλαυσί Ευρυτανίας ,άτυχος βοσκός να χάσει 35 πρόβατα που ήταν κάτω απο δέντρα.

Τα ζώα κυριολεκτικά κάηκαν απο την δύναμη του κεραυνού.

Δυστυχώς στα πολλά προβλήματα των κτηνοτρόφων το τελευταίο διάστημα προστέθηκε και αυτό