Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού στην Δράμα.


Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού στην Δράμα.

«Αφήνουμε πίσω το θεσμικό πλαίσιο και οδεύουμε προς αυτενέργεια, αυτοδιάθεση και πιστοποίηση»
Από την Ευρυτανία στη συνάντηση παραβρέθηκε η Κα Δημητρακοπούλου Δήμητρα ιδιοκτήτρια του Αγροτουριστικού συγκροτήματος «ΝΗΝΕΜΙΑ bungalows resort & farm»

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνάντησης επιχειρηματιών του Αγροτουρισμού, στο πλαίσιο των συναντήσεων για τον αγροτουρισμό, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου στη Δράμα. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Ένωση Αγροτουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως φιλοξενούσα δομή, ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, η Αγροξενία, τα δύο μεγάλα δίκτυα της περιοχής μας Agrinet και Έκσταση, το Επιμελητήριο Δράμας και ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας.
Οι συνδιοργανωτές εκφράζουν την απόλυτη ευαρέσκεια τους θεωρώντας ότι στη Δράμα δόθηκε το έναυσμα και πάρθηκε οριστικά η απόφαση για την νέα προοπτική μέσα από την οποία οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θέλουν να δουν το μέλλον του Αγροτουρισμού.
Αποφασίστηκε λοιπόν η δημιουργία οργανισμού ταυτοποίησης και πιστοποίησης των μελών από την Αγροξενία. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε Επιτροπή η οποία θα οριοθετήσει τα κριτήρια και τις προδιαγραφές, που πρέπει να τηρούν οι επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να είναι μέλη του Δικτύου και να τους δοθεί η πιστοποίηση.
Επίσης, παράλληλα με αυτό αποφασίστηκε να οριοθετηθεί και η ιδεολογική Χάρτα και ο Κώδικας συμπεριφοράς και δεοντολογίας για τον αειφορικό Αγροτουρισμό.
Αποφασίστηκε να δοθεί σήμα ποιότητας, το οποίο θα διασφαλίζεται από τα κριτήρια που θα οριοθετηθούν αλλά και από τους τακτικούς ελέγχους που θα διενεργούνται και σε ενδεχόμενη αμέλεια θα γίνεται επίπληξη, ενώ θα αφαιρείται το σήμα αν παύσουν να πληρούν τις προϋποθέσεις.
Προγραμματίστηκαν ακόμα, ως επόμενες κινήσεις προβολής του δικτύου, ένα Συνέδριο και ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, στο Σύνταγμα τον Απρίλιο.
Ως επόμενη κίνηση προτάθηκε η δημιουργία θεματικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του έτους που θα συνδέονται με προϊόντα και παροχές με ειδικές εκπτώσεις και με κυκλικό ημερολόγιο για να επωφελούνται όλα τα μέλη, όλο το χρόνο. Θα υπάρχει κάρτα μέλους με ετήσια συνδρομή και ευκαιρία εκπτώσεων. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που έχουν σχέση με την εφαρμογή στις επιχειρήσεις εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως π.χ. γεωθερμία. Καθώς επίσης και το θέμα της διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου του επισκέπτη και την εμπλοκή του και τη συμβολή του σε ζητήματα που έχουν σχέση με το χώρο που φιλοξενείται.

Ως εκ τούτου λοιπόν οι αποφάσεις που θεωρούνται πλέον ειλημμένες, δίδουν μια νέα δυναμική στο Δίκτυο και δημιουργούν ένα κλίμα ενθουσιασμού σε όλους.

Νίκος Φραντζεσκάκης - Πρόεδρος ΣΕΑΓΕ (6936 500670) Ανδρονίκη Δισλία - Πρόεδρος Ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (6978 441914)
Από την Ευρυτανία στη συνάντηση παραβρέθηκε η Κα Δημητρακοπούλου Δήμητρα ιδιοκτήτρια του Αγροτουριστικού συγκροτήματος «ΝΗΝΕΜΙΑ bungalows resort & farm» η οποία ανέλαβε και την ευθύνη για την οργάνωση της «Ένωσης Αγροτουρισμού Στερεάς Ελλάδος» σύμφωνα με τα νέα πρότυπα αξιολόγησης . http://evrytanikospalmos.blogspot.com/