Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Νίκος Σερετάκης: "Ζήτημα ζωής και θανάτου το πρόβλημα της επάνδρωσης του Αγροτικού Ιατρείου Φουρνά


Νίκος Σερετάκης: "Ζήτημα ζωής και θανάτου το πρόβλημα της επάνδρωσης του Αγροτικού Ιατρείου Φουρνά


Μεγάλο το πρόβλημα των Αγροτικών Ιατρείων στη Ευρυτανία..
Δικαιολογημένα ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Φουρνά, καθώς γίνεται ορατός ο κίνδυνος να περάσουν χειμώνα δίχως γιατρό, μια και δεν δόθηκε παράταση θητείας στον γιατρό του Αγροτικού Ιατρείου.
Το θέμα δεν είναι απλώς σοβαρό: είναι ζήτημα ζωής και θανάτου αν αναλογιστεί κανείς το βαρύ ευρυτανικό χειμώνα, και την ήδη προβληματική πλέον σύνδεση με το Καρπενήσι λόγω των περικοπών δρομολογίων του ΚΤΕΛ. Είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων της περιοχής. Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, απαιτώντας την άμεση κάλυψη του Αγροτικού Ιατρείου με γιατρό.
Ήδη οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Παπακωνσταντίνου κατέθεσαν σχετική αναφορά στη Βουλή.
Το πρόβλημα επάνδρωσης του Αγροτικού Ιατρείου του Φουρνά είναι επείγον, πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Και να αποτελέσει έναυσμα για να μπει σε πρώτη γραμμή η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό.
Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, με τον «Καλλικράτη» θα γίνει αφόρητη. Δήμοι και Περιφέρειες, γίνονται βασικοί μοχλοί για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας. Αυτοί θα υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-Τρόικας. Αυτοί θα διαχειρίζονται τις δομές στο χώρο της υγείας (κέντρα υγείας, Νοσοκομεία κτλ), των οποίων οι υπηρεσίες όταν δε θα είναι παντελώς στοιχειώδεις θα είναι πανάκριβες. Αυτοί θα λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις, με κριτήριο τα έσοδα.
Με τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές που αναλαμβάνουν σε λίγες μέρες θα αποκαλυφθούν ακόμη πιο έκδηλα οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όχι μόνο στο κεντρικό, αλλά και στο τοπικό επίπεδο. Δε θα μπορούν οι τοπικοί τους εκπρόσωποι να προσποιούνται τον αθώο, να ντύνονται την προβιά του «ανεξάρτητου», το φύλλο συκής των «τοπικών προβλημάτων».
Δράση τώρα λοιπόν. Με κοινό αγώνα εργαζομένων –επαγγελματιών – αγροτοκτηνοτρόφων. Με συστράτευση με το ΚΚΕ: Για δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους από τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Για διεκδίκηση μεταφοράς πόρων από το ΕΣΠΑ στον τομέα Υγείας. Για να μην καταργηθεί καμία δομή υγείας στην περιοχή (νοσοκομείο, κέντρα υγείας, αγροτικά ιατρεία, ΕΚΑΒ κτλ) - Πλήρης εξοπλισμός και στελέχωσή τους τώρα.
Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ
Καρπενήσι, Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010
You might also like: http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/