Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ρίχνουν τις τιμές οι ξενοδόχοι στην Ευρυτανία


Ρίχνουν τις τιμές οι ξενοδόχοι στην Ευρυτανία


Με μειωμένες τιμές σε σχέση με πέρυσι ρίχνονται στη μάχη των τουριστικών κρατήσεων οι παραδοσιακοί προορισμοί των χειμερινών προορισμών προκειμένου να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους τουρίστες.
Η πρωταθλήτρια στις κρατήσεις από πλευράς πληροτήτων Αράχωβα απαντά με μειώσεις τιμών που ξεκινούν από 15% και φτάνουν το 30% σε σχέση με πέρυσι.Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας Ιωάννης Γεωργάκος υπογραμμίζει ότι οι πληρότητες για την πρωτοχρονιά αγγίζουν το 90% και για το λόγο αυτό πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους να σπεύσουν άμεσα, εάν επιθυμούν να καταλύσουν στην εν λόγω περιοχή. Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική των ξενοδόχων της Αράχωβας, αυτές κινούνται από 50 ευρώ και φτάνουν τα 350 ευρώ στα πεντάστερα ξενοδοχεία.
Οι ξενοδόχοι της Αράχωβας, όπως τονίζει ο κ. Γεωργάκος, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας ανακοινώνουν την πτώση κατά 50% των τιμών στις τιμές που προσφέρουν τα ξενοδοχεία το Σαββατοκύριακο για όσους προτιμήσουν την Αράχωβα από τις 9 Ιανουαρίου και μετά και για τη διάρκεια της εβδομάδας εκτός Σαββατοκύριακα.
Στο ίδιο μήκος κύματος των εκπτώσεων κινείται και η περιοχή της Ευρυτανίας, με τον κ. Ματζούφα πρόεδρο των ξενοδόχων της περιοχής να μας δηλώνει ότι οι εκπτώσεις σε σχέση με πέρυσι να φτάνουν το 20%. Μάλιστα τονίζει ότι οι τιμές ξεκινάνε από 50 ευρώ και φτάνουν τα 200 ευρώ, με τις πληρότητες να κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα και για την πρωτοχρονιά.
Για όσους πάντως επιθυμούν να αλλάξουν το χρόνο στην περιοχή της Ευρυτανίας δωμάτια διαθέσιμα υπάρχουν, με τις κρατήσεις να κινούνται σε καλά επίπεδα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.Ακόμα σε πιο χαμηλά επίπεδα βρίσκονται οι τιμές στην περιοχή της Μαγνησίας (Πήλιο) που ακόμα και για το Σαββατοκύριακό της Πρωτοχρονιάς εκκινούν από τα 40 ευρώ και φτάνουν τα 120 ευρώ.
Μιλώντας με την αντιπρόεδρο της τοπικής ένωσης ξενοδόχων Μερόπη Γιαμάκου, επεσήμανε ότι η περίοδο των Χριστουγέννων δεν σημείωσε υψηλές πληρότητες στα καταλύματα (70% για λίγες ημέρες στα ορεινά ξενοδοχεία του νομού) με τα ξενοδοχεία της παραλίας να μην έχουν καθόλου τουριστική κίνηση.
Καταλυτικό ρόλο για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στα χειμερινά θέρετρα θα διαδραματίσει ο καιρός, καθώς τα χιονοδρομικά αυτή τη χρονική συγκυρία προσφέρονται μόνο για βόλτα και όχι για σκι, όπως τονίζουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες. Μια αλλαγή του καιρού προς το χειρότερο και μπόλικο χιόνι στο Βελούχι είναι βέβαιο πως θα αλλάξει άρδην το σκηνικό της προσέλευσης των επισκεπτών. http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/