Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: Ανακοίνωση συμμετοχής στην πανεργατική απεργία


ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: Ανακοίνωση συμμετοχής στην πανεργατική απεργία


"Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,
Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, στην Αθήνα στις 27/11, εγκρίθηκε το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ, που προβλέπει συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, αλλά και άλλες ομοσπονδίες, όπως η ΔΟΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, μετά από ανοικτή διαδικασία με τη συμμετοχή και άλλων συναδέλφων, αποφάσισε τη συμμετοχή μας σε αυτή την απεργία, θεωρώντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την οργάνωση της αντίστασης που πρέπει να εκφράσει ο κλάδος μας, μετά την οικονομική εξαθλίωση στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που αποδείχτηκε ο καλύτερος - δυστυχώς για τους εργαζόμενους - ντόπιος και πρόθυμος εκπρόσωπος του μνημονίου και της τρόικας.
Οι μάσκες έπεσαν και χωρίς ντροπή γίνεται, εν ονόματι της κρίσης, η πιο βίαιη ανακατανομή πλούτου στη χώρα μας από τη δεκαετία του 50 και μετά. Ήδη εμείς οι εκπαιδευτικοί με τις έως τώρα περικοπές έχουμε χάσει περίπου 3 μισθούς, ενώ έπεται και συνέχεια με το Ενιαίο Μισθολόγιο που θα εφαρμοσθεί το 2011. Το επίδομα Εξωδιδακτικής Απασχόλησης (288 Euro) και το Επίδομα Προβληματικής Περιοχής (40 Euro) έχουν μπει στο στόχαστρο και είναι πολύ πιθανό να περικοπούν εξολοκλήρου.
Στον τομέα των εργασιακών σχέσεων τα πράγματα είναι επίσης άσχημα, όπως φάνηκε από την αρχή της χρονιάς: λίγοι διορισμοί, πολλά κενά, μετακινήσεις προσωπικού, κατάργηση ΠΔΣ, τριετία νεοδιόριστων και θα γίνουν πιο άσκημα ακόμη, αν εφαρμοστεί το σχέδιο του Υπουργείου που δόθηκε για διαβούλευση 10 ημερών! Αυτό το κείμενο με δυο λόγια προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: αύξηση ωραρίου, κλείσιμο σχολείων, μείωση χρηματοδότησης σχολείων, κατάργηση δομών όπως ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΔΔΥ,ΚΕΣΥΠ, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συγχώνευση Δ/νσεων Π/βάθμιας και Δ/θμιας Εκπάιδευσης και πολλά άλλα που θα φέρουν τα πάνω κάτω αλλάζοντας εντελώς το τοπίο της Εκπαίδευσης που γνωρίσαμε έως τώρα, με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των πάντων και την κατάργηση της μονιμότητας.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Χρειάζεται να μπει φραγμός σ’ αυτήν την πολιτική και σε όλους όσους ξηλώνουν κατακτήσεις δεκαετιών, φέρνοντας την ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση σε περασμένες εποχές, στο όνομα μάλιστα της σωτηρίας και της ανάπτυξης της χώρας! Η εξαθλίωσή μας, οικονομική εργασιακή και ηθική, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!
Δεν πάει άλλο! Ως εδώ και μη παρέκει!
Οι καθηγητές της Ευρυτανίας στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πάλης και αγώνα προς όλες τις κατευθύνσεις. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη Κλείνουμε τα σχολεία και βροντοφωνάζουμε: ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση της δημόσιας Εκπαίδευσης! ΟΧΙ άλλη οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών μας που έχουν φτάσει πλέον στα όρια της επιβίωσης! ΟΧΙ άλλη ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες του συνδικαλιστικού και του εκπαιδευτικού κινήματος!
Στις 15 Δεκέμβρη δίνουμε το παρών στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της χώρας μας επιλέγοντας το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα. Είναι νομίζουμε το καλύτερο μάθημα που μπορούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Ευρυτανίας που στενάζει και αυτή κάτω από το βάρος της οικονομικής κατάστασης.
Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου για να συντονίσουμε την δράση μας από εδώ και μπρος.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!