Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010


Κ.Διαμαντοπούλου: "Ο «Καλλικράτης» θεμελιώνει ένα εντελώς διαφορετικό οικοδόμημα"
Ισχυρούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη
Αιρετές περιφέρειες που σχεδιάζουν την ανάπτυξη
Αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση επιτελικού χαρακτήρα
Στην Ημερίδα με θέμα «Καλλικράτης ανάπτυξη και ασφάλεια» συμμετείχε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων:
«Βρισκόμαστε δυο εβδομάδες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πριν από μία εκλογική μάχη πρωτόγνωρη, με μια κρισιμότητα και σημασία που δεν είχαν μέχρι τώρα οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Το εγχείρημα του Καλλικράτη που έχει χρωματίσει αυτές τις εκλογές δεν είναι ένας απλός νόμος. Είναι κάτι πολύ σημαντικότερο, κάτι πολύ βαθύτερο. Είναι η μεγαλύτερη μεταφορά πολιτικής ισχύος που ποτέ μετακινήθηκε και μεταφέρθηκε από το κεντρικό πολιτικό κράτος, από το εθνικό κεντρικό κράτος, στις τοπικές κοινωνίες. Είναι με άλλα λόγια η μεγαλύτερη, η πιο ισχυρή πράξη εμπιστοσύνης της πολιτείας και μιας κυβέρνησης σε όλους τους Έλληνες σε όλες τις Έλληνιδες.
Γιατί με τον Καλλικράτη είναι τέτοια η μεταφορά των αρμοδιοτήτων, τέτοια η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων και στο δεύτερο βαθμό και στο επίπεδο των δήμων, που προηγούμενο της δεν υπάρχει. Ο Καλλικράτης δημιουργεί από την πρώτη Ιανουαρίου του 2011 ένα ριζικά διαφορετικό τοπίο, το οποίο και εξυπηρέτηση στον πολίτη θα παρέχει και εξοικονόμηση των χρημάτων του, αλλά και παραγωγική αξιοποίηση των πόρων, είτε έρχονται από τους Έλληνες φορολογούμενους είτε από τα κοινοτικά κονδύλια.
Ο Καλλικράτης δεν είναι απλώς ένας νόμος. Είναι οι αρχές και οι αξίες μιας άλλου τύπου διακυβέρνησης. Μιας διακυβέρνησης που λέει ότι πρέπει να σταματήσει το κεντρικό γραφειοκρατικό πελατειακό αδιαφανές και εν πολλοίς διεφθαρμένο Αθηναϊκό κράτος, να αποφασίζει στο όνομα εκατομμυρίων Ελλήνων"