Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010


Σοβαρές ελλείψεις βιβλίων και προσωπικού στα σχολεία της Γρανίτσας
"Ίδιες ανάγκες,ίδιες ελπίδες με τα παιδιά των αστικών περιοχών"..

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας
τονίζονταςτα εξής:
"Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Μετά την έκτακτη συνέλευσή μας, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010, και αφού είχαμε ενημερωθεί από τη Διευθύντρια του σχολείου με αφορμή την κατάληψη των μαθητών – μαθητριών για δύο ημέρες διαπιστώσαμε τα εξής:
1.Δεν λειτουργεί το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για το Γενικό Λύκειο και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το Γυμνάσιο, αν και υπήρχε διαβεβαίωση από την ηγεσία του υπουργείου για τη λειτουργία τους στις προβληματικές και δυσπρόσιτες περιοχές· το σχολείο μας είναι χαρακτηρισμένο δυσπρόσιτο. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν 100% των παιδιών μας και το ποσοστό επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν πέρυσι 87% (13 επιτυχόντες/επιτυχούσες στους/στις 15 συμμετέχοντες).
2.Υπάρχουν ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα: Οικονομολόγου, 17 ώρες με δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκηση Επιχειρήσεων» και «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», ενώ ανήκουν στο σχολείο δύο καθηγήτριες. Εικαστικών, 5 ώρες, από τις οποίες οι δύο αφορούν το ειδικό μάθημα «Ειδικό Σχέδιο» που εξετάζεται πανελλαδικά. Γερμανικών, 7 ώρες. Μουσικής, 5 ώρες.
3.Υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων όπως «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκηση Επιχειρήσεων», αλλά και βιβλία κατευθύνσεων, όπως Μαθηματικά και Φυσική στη Βʼ Λυκείου, καθώς και βιβλία Γυμνασίου «Έκφραση Έκθεση» και «Εφαρμογές Πληροφορικής».
Επειδή τα παιδιά μας βρίσκονται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και δυσπρόσιτο μέρος και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και για τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την επίλυση των παραπάνω πολύ σημαντικών θεμάτων. Κυρία Υπουργέ, κάνουμε αυτή την κίνηση για τα παιδιά μας, που τους το οφείλουμε γιατί θέλουμε να τα δούμε ακαδημαϊκούς πολίτες, αλλά και γιατί έχουν τις ίδιες ανάγκες και ελπίδες με τα παιδιά των αστικών κέντρων.
Το Προεδρείο
Ρεσίτης Ιωάννης- Πρόεδρος
Γεωργαλής Γεώργιος- Αντιπρόεδρος
Γκιόλιας Θεοφάνης- Ταμίας
Κωστή Κυριακή- Γραμματέας
Μέλοι: Κώτσια Σωτηρία, Κατσιάδα Χρυσούλα,Παπαδημητρίου Γεώργιος