Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ακολουθεί σημερινή (8/11) δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τα αποτελέσματα των εκλογών:

Αγαπητοί φίλοι!

Σας ενημερώνουμε για τα εντυπωσιακά εκλογικά αποτελέσματα για την περιφέρεια της Κρήτης όπως έχουν μέχρι αυτή την ώρα (17:00) με ενσωματωμένο το 97,57% των ψηφισάντων : (πηγή ypes.gr)

O υποστηριζόμενος ανεξάρτητος συνδυασμός από την Ντόρα Μπακογιάννη “Μάχη για την Κρήτη” του Δημήτρη Γιαννουλάκη, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 17,6%. Ακολουθεί στην τρίτη θέση υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης με ποσοστό 14,9% ενώ την περιφέρεια φαίνεται να την κερδίζει από την πρώτη Κυριακή ο υποψήφιος περιφερειάρχης από το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Αρναουτάκης με το οριακό 50,1%.

Ακολουθεί σημερινή (8/11) δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τα αποτελέσματα των εκλογών:

«Το πολιτικό μήνυμα των χθεσινών εκλογών ήταν σαφές. Οι πολίτες αποδοκίμασαν τη νοοτροπία, τις πρακτικές και τις στρατηγικές επιλογές των κομματικών ηγεσιών. Οι κομματικές ηγεσίες επέλεξαν να θέσουν πολιτικά διλήμματα. Η απάντηση ήταν πολιτική και τους ήρθε από την κάλπη. Το μήνυμα της κάλπης ήταν η απόρριψη. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθμοί:

Περίπου 1.100.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για το ΠΑΣΟΚ και περίπου 550.000 λιγότεροι ψηφοφόροι για τη ΝΔ σε σχέση μάλιστα με τη μεγάλη της ήττα του 2009. Απέναντι σ` αυτό το στρατηγικό αδιέξοδο του πολιτικού κόσμου υπάρχει μια κοινωνία που αγωνιά και περιμένει πραγματική πολιτική. Η κοινωνία απαιτεί εθνική συνεννόηση, ζητά ειλικρίνεια, θέλει δράση και περιμένει να δει αποτελέσματα. Νιώθω ανθρώπινα την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου στην Κρήτη. Με τη ψήφο τους έστειλαν το μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται.»