Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010


Τσίπρας Παύλος - Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος
Παρουσιάσεις Υποψηφίων - Υποψήφιοι - Δήμου Ρόδου
Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2010 06:24
Σπούδασε Οικονομικά στην Αθήνα και είναι κάτοχος Master στην Περιφερειακή Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου και εκπόνησε την διπλωματική του εργασία με άριστα. Είναι Προϊστάμενος του Τμήματος Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και διετέλεσε για μια διετία Προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διοίκησης Νομού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κατά την οποία θητεία είχε άριστη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας σημαντικά στην επίλυση τοπικών προβλημάτων και συμμετέχοντας ως υπεύθυνος στον Νομό Δωδεκανήσου στην ίδρυση και την λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Για ένα έτος περίπου εργάστηκε ως εισηγητής και αξιολογητής επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 στο γραφείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Νομού Δωδεκανήσου.

Από το 1998 έως το 2002 εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος του Χειροτεχνικού Κέντρου Ρόδου και συνέβαλε αποφασιστικά στην εισροή πόρων από το διακρατικό σχέδιο EUROCRAFT της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, είχε την τιμή να διδάξει για μια τριετία στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), στο ΙΕΚ Ρόδου, να συνεργαστεί με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την εκπαίδευση νέων ανέργων στην πληροφορική, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και σε διάφορα πιστοποιημένα ΚΕΚ στην πόλη της Ρόδου.

Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών και αργότερα στην Αθήνα εργάστηκε ως Εκπαιδευτής Επιχειρήσεων (business trainer) σε πολλές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και φορείς της χώρας όπως: το MEGA CHANNEL, η ΔΕΠΑ, η ΜΙΝΙΟΝ ΑΕΒΕ, οι ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΙ, η FUJITSU, το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, διάφοροι Δήμοι της Αττικής κ.ά.

Έχει εκπονήσει αλλά και συμμετάσχει σε μια σειρά κυρίως οικονομοτεχνικών μελετών τόσο στην Ρόδο όσο και στην Αθήνα.

Μιλάει άριστα την Αγγλική γλώσσα και είναι έμπειρος χειριστής αλλά και προγραμματιστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Είναι μέλος:

•Του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

•Του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

•Της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής.

•Ενταγμένος στο Μητρώο Εκπαιδευτών ΣΕΚ του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Σ.Ε.Κ. & Σ.Υ.Υ. (ΕΚΕΠΙΣ).

•Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκλέχθηκε 2 φορές αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών (ΠΟΣΥΠ) στην ΑΔΕΔΥ.

•Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Παρατηρητηρίου Ίσων Ευκαιριών του Δήμου Ροδίων.

•Ιδρυτικό Μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Κάτω (Πόλης Ρόδου).

•Εθελοντής στο «Χαραλάμπειο Γηροκομείο Ρόδου».




Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Πετρουμιανού κόρη του Ιατρού Αντώνη Πετρουμιανού και της Μαίρης το γένος Φωτάκη και έχουν ένα γιο τον Επαμεινώνδα.