Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης του Δημοσθένη Τσιαμάκη


Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010
Οι πραγματικοί λόγοι παραίτησης του Δημοσθένη Τσιαμάκη

Albert Einstein :<< Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν αν μείνουμε στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε>>.


Αργήσαμε λίγο αλλά λίγο η βροχή λίγο η δουλειά....
Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ο υποψήφιος δήμαρχος(ίσως πρώην) Αγράφων κ.Τσιαμάκης είχε ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα από πέρυσι τέτοιο καιρό. Επιδίωξή του ήταν να γαντζωθεί στην εξουσία μέσα από την αυτοδιοίκηση μετά από το πρώτο "αντίο" στις βουλευτικές εκλογές.
Δυστυχώς για αυτόν δεν του πήγαν όλα και τόσο "δεξιά".
Λίγο η απαξίωση του κόσμου για την πολιτική και τους ίδιους τους πολιτικούς ,λίγο η δυσαρέσκεια τους από τις προηγούμενες περιόδους σε νομαρχία και βουλή του ιδίου,λίγο η επιλογή των συνεργατών του ,λίγο η αντιπαλότητα του με τον συνυποψήφιο του Τάτση,λίγο ότι δεν μπορούσε καν να κλείσει το ψηφοδέλτιο του λίγο πριν την Κυριακή,τον ανάγκασαν στην παραίτηση.
Και έρχεται τώρα ο κ.Τσιαμάκης και μας "βάζει και χέρι¨ ,σε μας τους πολίτες των Αγράφων,για το ότι δεν αλλάζουμε το παρέδωσε μαζί τους. Αυτά τα είπε μέσα από την επιστολή-παραίτηση σήμερα. Για να τα πάρουμε ένα -ένα από αυτά που είπε...
-:.."Διαπίστωσα ότι, ένα σημαντικό ποσοστό, δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα κοινά συμφέροντα του τόπου, αλλά δυστυχώς για την απόσπαση μας υπόσχεσης για την μικρο εξυπηρέτηση ..."
-Ποιοι τους μάθανε έτσι τον κόσμο. Εσείς οι πολιτικοί παράγοντες αυτού του τόπου που εδώ και χρόνια καλλιεργείτε μια πελατειακή σχέση για την αρπαγή των ψήφων. Δεν είστε άφθαρτος κ.Τσιαμάκη...Εσείς ήσασταν που διοικούσα τε με τους "δικού σας και τους δικούς μας"...ΚΑΙ ΛΊΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ ΔΕΝ ΒΛΆΠΤΕΙ...
-"...Διαπίστωσα ακόμη ότι οι μικρο εργολάβοι, εργολήπτες και ενίοτε οι προμηθευτές αποτελούν μια άλλη βασική εστία όπου εκκολάπτεται, εξυφαίνεται, δημιουργείται και γιγαντώνεται η διαπλοκή συμφερόντων, διότι τους μαγνητίζει (και γιατί όχι) η απ' ευθείας ανάθεση έργων με το ποσό των 6.925 ευρώ χωρίς μελέτες, δημοπρασίες και κάθε άλλη διαδικασία η οποία διασφαλίζει την προκλητική διασπάθιση του δημόσιου χρήματος...."
-ΕΣΕΙΣ και μόνο εσείς τους φτιάξατε αυτούς τους εργολάβους. Μικροί οι δήμοι,μικρή η Ευρυτανία..αλλά μεγάλα κονδύλια διαχειριστηκατε με τους "προμηθευτές σας".Τι κάνατε εσείς και τα υπόλοιπα "μπουμπούκια" του νομού για να απαλλαγείτε από αυτή την παράνομη συναλλαγή και την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος...ΤΙΠΟΤΑ...Απλά το συνεχίσατε και εσείς και παίζατε τα δικά σας προεκλογικά τερτίπια.
Εδώ φωτογραφίζει και καταγγέλλει άμεσα τον Τάτση για συνεργασία με εργολάβους και διασπάθιση του δημοσίου χρέους..Κάποιος εισαγγελέας μας ακούειιιιι....
-..Κατ’ αρχήν επιθυμία μου και υποχρέωσή μου είναι να τεθεί κάποιος επικεφαλής από τον συνδυασμό μου για να τον στηρίξω, όπως το απαιτεί η περίπτωση, σύμφωνα με τις αρχές του συνδυασμού. Εάν κάτι τέτοιο δεν υπάρξει, θα στήριζα κάποιον ο οποίος θα ήταν καθαρόαιμος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, γιατί στη ΝΔ άλλοτε επικαλούνται το όνομά της και άλλοτε την πετούν στα σκουπίδια. ..."
-Συνεχίζει στην επιστολή του και καταγγέλλει όλους ,εκτός του ιδίου,για το "κυνήγι μελισσών" των υποψηφίων του από τους αντιπάλους του. Μήπως ξέχασε τι έκανε και ο ίδιος στις Νομαρχιακές όπου και εκλέγει. Στο παρά ένα στο πρωτοδικείο ....
Μιλά για τους συνεργάτες του και..(παντοτινούς φίλους του) με τα καλύτερα λόγια ενώ ξέρει
ότι δεν ήταν ικανοί να αντεπεξέλθουν στα σημερινά δεδομένα των Καλλικρατικών δήμων.Και πιστεύω ότι ήταν η κύρια αφορμή της παραίτησης του. Ότι πρώτοι οι "συνεργάτες του" άνοιξαν την πόρτα και φύγαν από το καράβι που βυθιζόταν
Όσο για υπό εύρεση επικεφαλή του συνδυασμού του και την δήθεν στήριξη σε δεξιό φάνηκε λίγες ώρες μετά απο την παραίτηση του όταν στο κανάλι της Λαμίας δήλωσε σαν "πρωτοπαλίκαρο" του Μπαμπαλή(εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ)!!!!
Μπορούσαμε να καθίσουμε να γράψουμε πολλές σελίδες για τα "κατορθώματα"ΟΛΩΝ των τοπικών αρχόντων μας(πρώην και νυν)..
Δεν στρεφόμαστε μόνον κατα του πολιτικού Τσιαμάκη ,αλλά όλων όσων έφθασαν,και συνεχίζουν,στην σημερινή κατάντια την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΜΑΣ..
Να ξέρετε ότι όλοι εσείς που διαδραματίσατε πολιτικό ρόλο στα τεκταινόμενα της Ευρυτανίας εδώ και 30 χρόνια θα ακούτε και θα διαβάζετε την κριτική μας μέσα απο αυτήν την σελίδα. Και να κάνουμε λάθος,και τα ισοπεδώνουμε όλα όπως λέτε,περιμένουμε την απάντηση σας.ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.